15-daagse reis Myanmar hoogtepunten

Vanaf  € 1160,-

  • Bezoek de houten U Bein Bridge
  • Ontdek de tempels in Bagan
  • Varen over het Inle meer

Tijdens deze Myanmar hoogtepunten reis ontdek je het beste van het voormalige Birma. Je reis begint in Yangon, de grootste stad van het land, waar je door de kleurrijke straatjes alvast een indruk kunt opdoen van het land van de vele pagode’s. In Mandalay zit je midden in het centrum van de Birmese cultuur en ontdek je pagode’s met Boeddha’s en de landelijke omgeving van de Irrawaddy rivier. Zet je reis voort naar Bagan, wat voor velen toch het meest indrukwekkende hoogtepunt is vanwege de enorme hoeveelheden stoepa’s. In Kalaw kun je even op adem komen en genieten van het koelere klimaat voordat je doorreist naar de laatste stop van deze reis, het beroemde Inle meer met haar beenroeiers.

Nwai, de Better Places reisspecialist in Myanmar, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat

Veiligheid Myanmar

Je eigen Myanmar rondreis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis Myanmar hoogtepunten in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, de Myanmar specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier onze Myanmar reizen of de beste reistijd Myanmar.

Route Myanmar Hoogtepunten

  • Yangon, start van je reis Myanmar Hoogtepunten
  • Mandalay
  • Bagan
  • Kalaw
  • Inle Meer
  • Yangon, einde van je reis Myanmar Hoogtepunten

Dag 1 – Aankomst in Yangon
Na een lange vlucht kom je vandaag aan in Yangon, vaak ook wel Rangoon genoemd. Dit is de grootste stad van het land. Je kunt vandaag rustig aan doen en het land op je in laten werken. Dwaal door de kleurrijke straatjes en bezoek bijvoorbeeld een theehuis terwijl je je verwonderd over de tijdreis waaraan je lijkt te zijn begonnen.

Dag 2 – Yangon
Vandaag is het aan te raden de hoogtepunten van de stad te bezoeken. In de stad ligt onder andere een Boeddha van maar liefst 70 meter lang waar je je toekomst kunt laten voorspellen. Bezoek ook zeker de beroemde Shwedagon pagode, die meer dan 2500 jaar geleden is gebouwd en bedekt is met bladgoud en edelstenen. Het is het heiligste gebouw en een pelgrimsdoel voor lokale Boeddhisten.

myanmar hoogtepunten

Dag 3 – Yangon naar Mandalay
Je laat Yangon achter je en reist per binnenlandse vlucht naar je volgende bestemming, Mandalay. Het is ongeveer 1 uur en een kwartier vliegen naar deze voormalige hoofdstad. Mandalay is het centrum van de Birmese cultuur en er is veel te doen in de stad en haar omgeving. Bezoek de hoogtepunten al lopend of op de fiets, wat een leuke bezigheid is terwijl je ook nog eens veel ziet. Bezoek onder andere de diverse pagode’s die je gemakkelijk vanaf Mandalay Hill kunt bezoeken.

Dag 4 – Mandalay
Ontdek vandaag de omgeving van de stad. De U Bein Bridge is de meest bekende brug van het land, en deze houten brug met meer dan 1 kilometer lengte is dan ook zeker indrukwekkend. Het dorpje Mingun is slechts een klein plaatsje aan de oevers van de Irrawaddy rivier, waar een pagode staat die ooit de grootste ter wereld had moeten worden, maar die door legendes en natuurrampen nooit af is gemaakt.

myanmar hoogtepunten

Dag 5 – Mandalay
Je hebt vandaag nog 1 dag om Mandalay of de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Mahamyatmuni pagode, waar een zeer heilige Boeddha te vinden is, of de Kuthodaw pagode waar je een enorme collectie marmeren platen met de leer van Boeddha kunt zien. Verder kun je een houten klooster bezoeken of een kijkje nemen in het leven langs de Irrawaddy rivier. Mandalay is tevens dé plaats om souvenirs te scoren.

Dag 6 – Mandalay naar Bagan
Je stapt vandaag in de bus om van Mandalay naar Bagan te reizen. Vroeger deed je daar maar liefst 7 uur over, nu gelukkig nog maar 5 uur omdat er een nieuwe weg is aangelegd. Onderweg kun je genieten van het uitzicht en je hebt ook een lunchstop. Bagan staat vooral bekend om haar vele stoepa’s en tempels, die op een enorm complex staan.

myanmar hoogtepunten

Dag 7 – Bagan
Vandaag kun je Bagan verkennen, waar je op een terrein van 40 vierkante kilometer tempels kunt bewonderen. Het is mogelijk om dit met paardenkar te doen. Bezoek vandaag ook de beroemde Popa-berg, waar volgens animistische Birmezen de 37 geesten van het goede en het kwade wonen.

myanmar hoogtepunten

Dag 8 – Bagan
Vandaag kun je ervoor kiezen een fietstochtje tussen de stoepa’s te maken, want het complex is immers zo groot dat het niet binnen 1 dag te bezichtigen is. Er staan honderden tempels, pagode’s en stoepa’s die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd. Het is aan te raden om tegen zonsondergang naar de Shwesandaw pagode te gaan, omdat hier een uitzichtpunt is vanwaar je een goed overzicht hebt op de vele tempels die tussen het groen zichtbaar zijn.

Dag 9 – Bagan naar Kalaw
Je reist vandaag van Bagan naar het op 1300 meter hoogte gelegen stadje Kalaw. Dit stadje was vroeger vanwege het koelere klimaat geliefd bij Britten. Je kunt onder andere een bezoek maken aan de bergdorpjes in de omgeving, waar de lokale bevolking nog niet erg in aanraking met toeristen is gekomen.

myanmar hoogtepunten

Dag 10 – Kalaw
Vandaag heb je nog een vrije dag in Kalaw. Je kunt vandaag Green Hill Valley bezoeken, een project opgezet met het oog op natuurbehoud. Je ziet onder andere het herbebossingproject, waar je ook een boom zult planten, en kunt genieten van vlinders en olifanten in een natuurlijke omgeving.

Dag 11 – Kalaw naar Inle meer
Een van de hoogtepunten van Myanmar is het Inle meer. Het meer ligt tussen groene bergen en alles draait hier om het meer: alle gebouwen staan op palen in het meer en zelfs de mensen “lopen over water”, zoals het lijkt als je de lokale beenroeiers ziet.

myanmar hoogtepunten

Dag 12 – Inle meer
Vandaag heb je alle tijd om tijdens een boottochtje van het meer te genieten. Bezoek onder andere de pagode Paungdaw Oo en breng een bezoek aan een werkplaats waar ze Birmese sigaren maken. Breng vandaag optioneel ook een bezoek aan de Kakku pagodes, waar zo’n 2000 stoepa’s staan die een religieus centrum voor de Pa-O bevolking vormen.

Dag 13 – Inle meer
Je kunt optioneel vanochtend een trektocht te voet maken, waarbij je het Pa-O volk bezoekt. Dit is een inheemse bevolkingsgroep die vroeger slaven waren. Breng vanmiddag ook een bezoekje aan de drijvende markt.

myanmar hoogtepunten

Dag 14 – Inle meer via Heho naar Yangon
Een van de laatste dagen is aangebroken. Via Heho vlieg je terug naar Yangon, waar je nog een dagje de hoogtepunten van de stad kunt bekijken of de laatste souvenirtjes kunt scoren.

Dag 15 – vertrek vanuit Yangon
Je rondreis Myanmar hoogtepunten is vandaag ten einde gekomen. Je hebt een transfer naar de luchthaven en vliegt weer naar huis.

myanmar hoogtepunten

Reisinspiratie Myanmar

Inspiratie nodig van reizigers? Reisblogger Karlijn maakte een 3-weekse reis naar Myanmar. Haar route en reisverslag vind je op Karlijntravels.

Reisinspiratie Yangon

In dit blog geeft reiziger Patrick je een overzicht van 12 hoogtepunten van Yangon, varierend van de beroemde Schwedagon pagoda tot een leuke fietstocht in Dala aan de overkant van de rivier.

Prijsinformatie Myanmar hoogtepunten

Reisduur reis Myanmar hoogtepunten 15 dagen/14 nachten
Reissom reis Myanmar hoogtepunten Vanaf € 1160,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Binnenlandse vluchten, overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse
Exclusief Internationale vluchten,  overige maaltijden, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Myanmar Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nwai helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis Myanmar hoogtepunten.

Vliegtickets Myanmar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Myanmar  boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Rikkert en Wendy geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Myanmar hoogtepunten

Wil je een rondreis Myanmar maken? Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Myanmar op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!