14-daagse rondreis Myanmar met kinderen

Vanaf  € 1000,-

  • Ontdek sprookjesachtige pagodes
  • Zie olifanten in een natuurlijke omgeving
  • Vaar over het Inle meer

Tijdens deze rondreis Myanmar met kinderen ontdek je het land waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je reis begint in Yangon, de grootste stad van het land, waar je alvast rustig kunt wennen aan je tijdreis. In Mandalay ontdek je de cultuur van de Birmezen (Myanmar heette vroeger Birma) en ontdek je pagode’s met Boeddha’s. De boeren langs de Irrawaddy rivier maken ook graag een praatje met je. Zet je reis voort naar Bagan, waar je een enorme hoeveelheid aan tempels kunt zien. Vooral bij zonsondergang ontdek je dat er nog meer staan dan je eigenlijk in het daglicht ziet. In Kalaw kun je een bezoek brengen aan een natuurbeschermingsproject, waarbij je onder andere olifanten kunt zien. Je laatste stop van deze rondreis Myanmar met kinderen is bij het beroemde Inle meer. Hier ontdek je het leven op het meer en maak je kennis met de zogenaamde beenroeiers, die een roeispaan aan hun been hebben gebonden om zich voort te bewegen.

Nwai, de Better Places reisspecialist in Myanmar, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat

Veiligheid Myanmar

Stel je rondreis Myanmar met kinderen op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je familiereis Myanmar in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, onze lokale reisexpert.

Route Myanmar met kinderen

  • Yangon, start van je reis Myanmar met kinderen
  • Mandalay
  • Bagan
  • Kalaw
  • Inle Meer
  • Yangon, einde van je reis Myanmar met kinderen

Dag 1 – Aankomst in Yangon
Na een lange vlucht kom je vandaag aan in Yangon, de grootste stad van het land. Doe vandaag vooral rustig aan en geniet van je hotel of dwaal wat door de kleurrijke straatjes. Het lijkt wel of je terug reist in de tijd!

Dag 2 – Yangon
Je hebt vandaag de tijd om Yangon te verkennen. In de stad ligt een Boeddha van maar liefst 70 meter lang, die is zeker een bezoek waard. De Shwedagon pagode is meer dan 2500 jaar geleden gebouwd, en omdat hij bedekt is met bladgoud en edelstenen is het een indrukwekkend gebouw. Het is daarmee ook gelijk een belangrijk gebouw voor de lokale bevolking.

Myanmar met kinderen

Dag 3 – Yangon naar Mandalay
Het is ongeveer 1 uur en een kwartier vliegen naar de volgende bestemming van je rondreis Myanmar met kinderen. Vandaag reis je naar de voormalige hoofdstad van het land, Mandalay. Het is aan te raden om de stad per fiets te verkennen, omdat het niet alleen leuk is om te doen, maar ook omdat je dan veel ziet in een relatief korte tijd. Vanaf Mandalay Hill heb je een goed uitzicht op de vele pagodes van de stad en je kunt via loopbruggen en trappen de pagodes bereiken.

Dag 4 – Mandalay
Je hebt ook vandaag nog om Mandalay en haar omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de U Bein Bridge, een houten brug met een enorme lengte die daarmee de bekendste brug is van het land. Het dorpje Mingun is een klein plaatsje aan de oevers van de Irrawaddy rivier, waar een beroemde pagode staat. Mandalay is ook dé plaats om souvenirs te scoren, dus vergeet dat ook niet.

Myanmar met kinderen

Dag 5 – Mandalay naar Bagan
Vandaag reis je per auto van Mandalay naar Bagan, wat ongeveer 5 uur duurt. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de Irrawaddy rivier en het veranderende landschap om je heen. Bagan staat vooral bekend om haar vele stoepa’s en tempels, die je morgen en overmorgen zult gaan bezoeken. Rust dus vooral goed uit vandaag.

Dag 6 – Bagan
Bagan bestaat uit een enorm terrein waar overal tempels staan. Vandaag en morgen kun je de tempels gaan ontdekken. Het is onder andere mogelijk om dit met paardenkar te doen. Naast de tempels vind je in Bagan ook de Popa-berg, waar volgens een bepaalde groep mensen 37 geesten van het goede en het kwade wonen.

myanmar met kinderen

Dag 7 – Bagan
Je kunt vandaag een fietstochtje tussen de stoepa’s te maken, want het complex is zo groot dat het niet binnen 1 dag te bezichtigen is. Er staan honderden tempels, pagodes en stoepa’s die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd. Als je met zonsondergang naar de Shwesandaw pagode gaat, heb je het beste uitzicht op alle tempels die door het licht steeds beter tussen het groen zichtbaar zijn.

Dag 8 – Bagan naar Kalaw
Het is tijd om het sprookjesachtige Bagan achter je te laten en verder te reizen naar Kalaw. Dit stadje ligt wat hoger op een berg en was hierdoor vroeger, vanwege het koelere klimaat, geliefd bij de kolonisten (Britten). Je kunt vandaag onder andere een bezoek maken aan de bergdorpjes in de omgeving, waar de lokale bevolking je ietwat verlegen maar hartelijk zult begroeten.

Myanmar met kinderen

Dag 9 – Kalaw
Vandaag heb je net als gister nog een vrije dag in Kalaw. Het is een aanrader om Green Hill Valley te bezoeken, een project opgezet om de natuur te beschermen. Je ziet hoe ze de omgeving beschermen en zult onder andere zelf een boom planten, maar je kunt ook genieten van vlinders en zelfs olifanten in een natuurlijke omgeving.

Dag 10 – Kalaw naar Inle meer
Het Inle meer is het bekendste meer van Myanmar en ligt tussen de groene bergen ingebouwd. Alle gebouwen hier staan op palen in het meer en zelfs de mensen “lopen over water”, zoals het lijkt als je de lokale beenroeiers ziet. Je hebt meerdere dagen om het meer te verkennen, dus doe vooral rustig aan vandaag.

Myanmar met kinderen

Dag 11 – Inle meer
Vandaag heb je alle tijd om tijdens een optioneel boottochtje van het meer te genieten. De pagode Paungdaw Oo is erg beroemd, vooral vanwege het festival wat hier in september/oktober elk jaar plaats vindt. Je kunt er ook voor kiezen een bezoek te brengen aan de Kakku pagodes, waar zo’n 2000 stoepa’s staan die een religieus centrum voor een lokale bevolkingsgroep vormen.

Dag 12 – Inle meer
Het is ook leuk om zelf op pad te gaan, dus kun je ervoor kiezen een kano te huren en zelf het meer te verkennen en bijvoorbeeld langs de drijvende markt te gaan. Je kunt ook een bezoek brengen aan de markt van Taunggyi, waar boeren 5 dagen per week verse producten verkopen.

Myanmar met kinderen

Dag 13 – Inle meer via Heho naar Yangon
Een van de laatste dagen van je familiereis Myanmar is aangebroken. Via Heho vlieg je terug naar Yangon. Hier kun je nog wat van de stad bekijken, de laatste souvenirtjes scoren of gewoon genieten van je hotel.

Dag 14 – vertrek vanuit Yangon
Je rondreis Myanmar met kinderen is vandaag helaas ten einde gekomen. Je reist terug naar het vliegveld en verlaat het sprookjesachtige Myanmar.

myanmar met kinderen

Reisinspiratie Myanmar met kinderen

Emiel van den Boomen weet als geen ander hoe het is om met je kinderen door Myanmar te reizen. Je vindt op zijn reisblog Act of Traveling een impressie van zijn 3-weekse reis en vooral ook veel fotomateriaal.

Prijsinformatie rondreis Myanmar met kinderen

Reisduur rondreis Myanmar met kinderen 14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis Myanmar met kinderen Vanaf € 1000,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Binnenlandse vluchten, overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse per privé auto
Exclusief Internationale vluchten, overige maaltijden, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Accommodatie Myanmar Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nwai helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis Myanmar met kinderen

Je eigen rondreis Myanmar met kinderen

Ook een rondreis Myanmar met kinderen maken? Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Myanmar

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!