Bouwsteen Myanmar

Kayah State en het Inlemeer
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

5-daagse bouwsteen Myanmar

Kayah State en het Inlemeer – Prijs op aanvraag

  • Bezoek aan Kayan-vrouwen met hun koperen nekringen
  • Eet een lokale lunch bij de mensen thuis
  • Ga op schattenjacht bij de leukste ecolodge van Azië
  • Bezoek community project Inle Heritage
  • Boottocht over het Inlemeer

In het oosten van Myanmar ligt de onbekende Kayah State. Weinig toeristen weten tijdens hun Myanmar reis hun weg te vinden naar de bijzondere regio. Kayah State heeft de grootste diversiteit aan etnische groepen, zoals de Kayah, Kayan, Bre, Lahta en Yinbaw. De meest bekende zijn de Kayan-vrouwen met hun koperen nekringen. Traditionele ambachten zijn nog steeds erg belangrijk in het dagelijks leven van de bewoners. Tijdens deze 5-daagse tour leer je muziek maken op een bamboegitaar, geitenwol spinnen, sieraden maken en kun je zelf ervaren hoe de nekringen zitten. Je eindigt de tour met een prachtige boottocht op het Inlemeer.

 We konden merken dat het team van Nwai aandacht voor ons had tijdens de hele reis. We voelden ons echt te gast bij oprechte mensen in dit schitterende land. 

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Stel je Myanmar reis op maat samen

Dit is een bouwsteen, je kunt deze Myanmar bouwsteen in overleg toevoegen aan je reis. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nwai, de Myanmar specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier onze Myanmar reizen of de beste reistijd Myanmar.

Dagprogramma Myanmar reis bouwsteen

Myanmar reis
Dag 1: Loikaw – ontmoet de long-neck vrouwen

Je begint de tour in Loikaw. Na het ontbijt word je opgehaald door een lokale gids, die de aankomende 2 dagen bij je blijft. De gids spreekt goed Engels en vertaalt de gesprekken met de locals. In het dorpje Pan Pet ontmoet je de dorpsgids,  die je alles kan vertellen over de omgeving. Tijdens een wandeling naar een prachtig uitzichtpunt, vertelt ze over de natuur en de lokale gebruiken. Na de wandeling staat er een traditionele lunch klaar, gemaakt door de vrouwen uit het dorp. Na de lunch bezoek je twee Kayan-families. Je maakt kennis met de long-neck vrouwen en leert alles over hun bijzondere traditie. Als je wilt kun je de nekringen zelf proberen. De Kayan-vrouwen laten ook graag zien hoe zij garen spinnen en sieraden maken. Op verzoek kun je rijstwijn proberen. Na afloop van de tour word je weer teruggebracht naar je hotel in Loikaw. Het is een medium-zware wandeling, waarbij je af en toe bergopwaarts gaat. Je kunt onderweg nergens je flesje bijvullen. Neem dus voldoende water mee vanuit het hotel.

Myanmar reis
Dag 2: Loikaw – bezoek aan weefcentrum

Vandaag neemt de gids je mee naar het dorpje Hta Nee La Leh. Hier wonen de etnische Kayah. In het community centre maak je kennis met de dorpsgids. De eerste stop is een veld met enorme totempalen. De dorpsgids vertelt over de animistische tradities en rituelen die hier worden uitgevoerd. Even verderop bezoek je een altaar en leer je over de rituele jacht. In het Kayah dorp ga je op bezoek bij een lokale muzikant. Bij de laatste familie die je vandaag bezoekt, word je uitgenodigd om de traditionele klederdracht aan te trekken, inclusief tientallen beenringen die zij dragen. Na de lunch ga je terug richting Loikaw. Voor de dag voorbij is maak je nog een stop bij het Loikaw Weaving Centre. Daar krijgen jonge meiden gratis lessen in het weven van traditionele doeken. Hier zie je hoe de garen met natuurlijke ingrediënten worden gekleurd en tot prachtige sjaals worden geweven.

Inlemeer Myanmar
Dag 3: Loikaw – boottocht naar Inlemeer

Na het ontbijt pak je de bus van Loikaw naar Phe Khone. Daar stap je over op de boot naar het Inlemeer. Het is ongeveer 6 uur varen, maar in deze prachtige omgeving verveel je je geen minuut. Na de lange, maar mooie tocht, word je warm onthaalt door Kyaw en zijn familie in A Little Eco Lodge. De eigenaar doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, zonder dat het ten koste gaat van je comfort. Zo is al het eten biologisch en uit eigen tuin. Het prachtige restaurant is een echte eye-catcher en helemaal van bamboe gebouwd. De rest van de middag kun je relaxen in de prachtige tuin van het hotel. Of je leent een fiets en bezoekt tijdens je Myanmar reis het centrum van Nyaung Shwe.

Inlemeer Myanmar
Dag 4: Boottocht Inlemeer

Na je ontbijt word je door een tuktuk naar de stad gebracht. Daar begin je de boottocht over het Inlemeer. Je vaart langs de iconische beenvissers, die vissen door met één been op de rand van de boot te balanceren. De gids neemt je mee naar de Shwe Indein Pagoda. Het dorpje eromheen is bekend vanwege de lange markt met traditionele souvenirs die naar de tempels leidt. In de middag legt de boot aan bij Inle Heritage, waar jongeren uit de omgeving worden opgeleid in het toerisme. Ze leren duurzaam ondernemen en werken aan manieren om het afval uit de omgeving beter te beheren en het meer schoon te houden. Op het eiland is een kattendorp, waar de originele Birmese kat leeft en beschermd wordt. Bovendien kun je er heerlijk lunchen. Voor je terug gaat naar het hotel, vaar je door de drijvende tuinen waar families op het water leven en eten verbouwen.

myanmar reis
Dag 5: Inlemeer – bijzondere kookworkshop

Vanochtend staat er een bijzondere kookles op het programma. Je gaat namelijk eerst op schattenjacht om de ingrediënten te verzamelen. Met een lijst ingrediënten en Birmese woorden ga je bij de bewoners langs. Door met de bewoners te kletsen probeer je duidelijk te maken welke producten je nodig hebt. Na de huisbezoeken brengt een tuktuk je naar de lokale markt, waar je zelf groenten verzamelt. Terug bij A Little Eco Lodge zoek je de laatste ingrediënten zelf in de prachtige tuin van het hotel. Als je alle producten verzamelt hebt ga je aan de slag met de chef om er heerlijke, traditionele gerechten van te maken. Als beloning mag je na afloop alles lekker oppeuzelen. Na de lunch is deze tour afgelopen.

Reisinspiratie Myanmar – bezoek aan Taunggyi en Kakku

Twijfel je nog over de optionele excursie aan Kakku? Karlijn is hier geweest en raadt het je zeker aan! Lees haar verslag vol foto’s op haar reisblog Karlijntravels.

Vliegtickets voor je Myanmar reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Myanmar boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!