Myanmar reiservaring

De onvergetelijke rondreis van Marjolein en Denise
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Myanmar reiservaring: de trektocht was een hoogtepunt!

Vriendinnen Marjolein Bos (26) en Denise Boot (27) reizen graag naar landen waar nog niet zoveel andere reizigers naartoe gaan. Afgelopen jaar kozen ze voor Myanmar en dat overtrof alle verwachtingen. Nwai, de lokale reisspecialist van Better Places, stelde een reis op maat voor hen samen en in drie weken reisden ze het hele land door. “De driedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake was een onverwacht hoogtepunt.” Lees hier over de Myanmar reiservaring van twee vriendinnen.

myanmar reiservaring

Myanmar reiservaring zonder tijd te verliezen

Denise reisde eerder door Indonesië en werd aangestoken door de enthousiaste verhalen die andere reizigers over Myanmar vertelden. Marjolein: “We reizen graag naar landen waar nog weinig mensen naartoe gaan en Myanmar is nog niet zo lang goed toegankelijk voor reizigers. We wilden het land graag zien voordat het massaal ontdekt wordt.” Denise: “We besloten onze reis te laten organiseren door Better Places, omdat we ter plekke geen tijd wilden verliezen met regelwerk. Better Places sprak ons aan, omdat zij samenwerken met een lokale reisspecialist. Zo komt je geld direct bij de lokale mensen terecht.”

myanmar reiservaring

Hartelijke ontvangst – Myanmar reiservaring

Het contact met Nwai verliep goed en het reisplan was snel samengesteld. “Tijdens het plannen van de reis was Nwai al heel vriendelijk, maar onze aankomst op het vliegveld was het toppunt”, vertelt Marjolein. “Er stond een ontvangstcomité van vier mensen op ons te wachten, met bloemen en cadeautjes. Nwai was erbij via een Skype-verbinding. Na onze reis stuurde ze me een screenshot van mezelf tijdens dat Skype-gesprek toe, als bedankje voor de reis. Zo lief!”

Deze Myanmar reiservaring werd mede mogelijk gemaakt door onze lokale specialist Nwai. Hier vind je een leuk interview met haar.

myanmar reiservaring

Goede lokale gidsen

Denise en Marjolein reisden in drie weken heel Myanmar door. Ze begonnen in Yangon, bezochten de Golden Rock Pagoda, namen de nachtbus naar Mandalay en ontdekten de tempels van Bagan. Vanuit bergdorpje Kalaw maakten ze een driedaagse trekking naar het Inle Lake en ze sloten hun reis af op het strand, op Ngapali Beach. Ze reisden vrijwel de hele trip met privé-vervoer en lokale gidsen. “Dat was heel luxe”, zegt Denise. “Overal stond iemand op ons te wachten, we hoefden nergens over na te denken. We waren blij dat we overal zulke goede gidsen hadden, want dat had echt toegevoegde waarde. Zij konden ons alles vertellen over de tempels en over lokale gebruiken en ze namen ons mee naar hun favoriete restaurants. Zo kregen we echt een inkijkje in het dagelijks leven in Myanmar.”

myanmar reiservaring

Trekking Kalaw naar Inle Lake

De reis bestond uit talloze hoogtepunten, maar het leven op het Inle Lake en de sprookjesachtige tempels van Bagan maakten het meeste indruk. “En de trekking van Kalaw naar Inle Lake”, zegt Denise enthousiast. “Van tevoren hadden we onze twijfels, want drie dagen lopen is best pittig. Maar het was zo gaaf. We liepen door prachtige landschappen en we sliepen bij mensen thuis, soms in de woonkamer naast opa! Je ziet heel goed hoe het gewone leven in Myanmar eraan toegaat en we voelden ons steeds enorm welkom.” Marjolein: “Onderweg hoorden we ergens muziek en onze gids zei: ‘dat is een bruiloft, willen jullie even gaan kijken?’. Dat wilden we wel, maar bij ‘even kijken’ bleef het niet. We werden enthousiast welkom geheten, aan tafel neergezet en we mochten mee-eten met de locals. Zo bijzonder, en fijn dat daar ook ruimte voor was in ons reisprogramma.”

Wil je jouw eigen Myanmar reiservaring opdoen? Bekijk onze voorbeeldreizen voor meer inspiratie voor een rondreis door Myanmar.

myanmar reiservaring

Leer het lokale leven kennen

Denise en Marjolein vonden Myanmar erg afwisselend. Steden, tempels, bergen, het leven op het water: het land heeft het allemaal. Marjolein: “De puurheid van elke streek vond ik zo mooi: het eten, het uiterlijk van de mensen, alles veranderde steeds mee. De mensen zijn in het hele land ontzettend lief en we werden overal uitgenodigd. Op een eilandje bij Bagan aten we bijvoorbeeld pinda’s met een oude monnik en in Yangon vroeg een leraar ons of we mee wilden komen naar zijn klas, om de leerlingen Engels te leren. In de klas hebben we een uur over onszelf verteld en vragen beantwoord. In Myanmar kun je nog gewoon ‘ja’ zeggen tegen dit soort verzoeken, mensen hebben geen commerciële bijbedoelingen. Juist dat soort ontmoetingen maken een reis door Myanmar zo bijzonder. Neem daarom vooral de tijd om naast de bekende hoogtepunten ook de locals en het lokale leven te leren kennen.”

Je eigen Myanmar rondreis

Ben je op zoek naar je eigen bijzondere Myanmar reiservaring? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert die uit Myanmar komt en veel tips over haar thuisland kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Meer inspiratie voor je reis naar Myanmar

Wil je meer lezen over Myanmar en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Myanmar of over de beste reistijd. Reisblogger Eva reist de hele wereld over en is ook in Myanmar geweest. Lees meer over haar mooie avonturen.

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!