De Myanmar vakantie van Marjan

Een onvergetelijke rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De Myanmar vakantie van Marjan en haar man

Toen Marjan Overgaag hoorde dat haar zoon en schoondochter tijdens hun backpackreis Myanmar zouden bezoeken, besloot ze hen op te zoeken. Samen met haar man boekten ze een Myanmar vakantie en met z’n vieren trokken ze een ruime week door het prachtige land. “Myanmar is nog heel oorspronkelijk.”

myanmar vakantie

Naar Myanmar op vakantie

“In de krant had ik een foto gezien van dj Armin van Buuren, die bij de gouden Shwedagon-pagoda in Yangon stond”, vertelt Marjan. “Dat zag er zo prachtig uit dat ik meteen wist: daar wil ik naartoe. Mijn zoon en schoondochter reizen een half jaar door Zuidoost-Azië en zij zouden in februari in Myanmar zijn. Dat was voor ons een uitgelezen kans om ze op te zoeken.” Marjan en haar man wilden hun ruime week in Myanmar optimaal besteden. “We hadden geen zin om ter plekke van alles te regelen en daarom ging ik op zoek naar een organisatie die een reis op maat voor ons kon samenstellen”, zegt ze. “De aanpak van Better Places sprak me aan, omdat je persoonlijk contact met een lokale reisspecialist hebt en ze uitsluitend met lokale hotels en mensen samenwerken. Dat vind ik belangrijk, want ik wil dat mijn geld zoveel mogelijk bij de locals terecht komt.”

myanmar vakantie

Dikke tien voor de Myanmar vakantie

Marjan nam contact op met de lokale reisspecialist van Better Places in Myanmar, Nwai. Dat verliep meteen uitstekend. “Nwai krijgt van ons een dikke tien”, zegt Marjan enthousiast. “Ze was vanaf het eerste moment heel vriendelijk en niets was haar teveel. We konden onze reis helemaal volgens onze eigen wensen samenstellen en het contact was persoonlijk. Toen we ons reisschema moesten wijzigen vanwege onze vluchten was dat geen enkel probleem, alles loste Nwai met liefde op. Toen we aankwamen in Myanmar werden we op het vliegveld onthaald met bloemen, zo hartverwarmend. De hele reis was perfect geregeld.”

Vind jij het ook belangrijk dat je geld zoveel mogelijk bij de locals terechtkomt? Wij maken gebruik van kleinschalige familiehotels en homestay’s.

myanmar vakantie

Ambachtelijke werkplaatsen

Marjan en haar man begonnen hun Myanmar vakantie in Yangon. Daar bezochten ze de Shwedagon-pagode en lokale markten. Met de boot staken ze de rivier over, waar ze een leuke rit met een riksja maakten. Bij een bruiloft werden ze met open armen ontvangen en mochten ze meteen mee-eten. “Dat was zo’n bijzondere ervaring”, zegt Marjan. “Vervolgens vlogen we naar Mandalay, waar we onze zoon en schoondochter ontmoetten. Samen bezochten we de enorme Mingun-tempel, de U Bein-bridge en verschillende andere culturele bezienswaardigheden. Ook onze bezoekjes aan traditionele ambachtelijke werkplaatsen vond ik erg leuk. We kochten bij een houtsnijwerker twee houten panelen, die hij naar Nwai stuurde. Aan het einde van de reis konden we die bij haar ophalen, zodat wij ze niet zelf door het hele land hoefden mee te nemen.”

myanmar vakantie

De tempels van Bagan

De volgende stop waren de tempels van Bagan, een absoluut hoogtepunt. Marjan genoot vooral van de zonsondergang vanaf één van de pagodes en van de dag dat ze met elektrische scootertjes zelf de tempels verkenden. “Bagan is bijzonder”, zegt ze. “Het is onvoorstelbaar dat er tweeduizend tempels op zo’n kleine oppervlakte staan. Om daar zelf rond te toeren met onze scootertjes was geweldig.”

Inspiratie nodig voor je eigen Myanmar vakantie? Wij geven vast een voorzetje met de mooiste voorbeeldreizen.

myanmar vakantie

Authentiek land

Na Mount Popa stond als laatste bestemming het Inle Lake op het programma. Met een longtailboot voer het viertal over het meer, om verschillende werkplaatsen, lokale markten en de drijvende tuinen te bekijken. “Die tuinen vond ik prachtig”, zegt Marjan. “We zijn ook naar Kakku geweest, naar het Stenen Woud van Pagodes. Ik wist niet wat ik zag. Je vindt hier duizenden stoepa’s in allerlei vormen en kleuren. Heel indrukwekkend. Het mooie van Myanmar is dat het nog niet platgetreden is door toeristen en de mensen zijn ontzettend open en vriendelijk. Op de markten mag je vruchten en kruiden proeven, mensen willen met je op de foto en je voelt je overal welkom. Het land is nog authentiek en de locals zijn oprecht blij dat je hun land bezoekt. Het was een schitterende reis.”

Je eigen Myanmar rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het over de Myanmar vakantie van Marjan? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert die uit Myanmar komt en veel tips over haar thuisland kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

Meer inspiratie voor je reis naar Myanmar

Wil je meer lezen over Myanmar en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Myanmar of over de beste reistijd. Reisbloggers Daisy en Patrick reizen de hele wereld over en hebben ook in Myanmar veel gezien. Lees meer over hun geweldige avonturen.

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!