Mongolië – De Mannelijke Spelen

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse festivalreis Mongolie
Vanaf € 1890,-

 • Bezoek aan Naadam festival
 • Kennismaking met de gastvrije Nomaden
 • Overnachtingen in een traditionele tent

Tijdens deze Mongolie reis maak je het Naadam festival mee. Dit nationale festival wordt ieder jaar gehouden op 8 en 9 juli. Tijdens het festival worden de zogenaamde  “drie mannelijke spelen” beoefend: Mongools worstelen, paardenraces en boogschieten. Naast de sportieve evenementen is het Naadam festival vooral ook een sociaal gebeuren, waarbij Nomaden-families, vaak in traditionele kleding, elkaar treffen. Het belangrijkste Naadam-festival vindt plaats in de hoofdstad Ulaanbaatar, maar ook andere plaatsen door het hele land hebben kleinere Naadam-vieringen. Naast het festival bezoek je onder meer het prachtige Khustai Park en het vogelrijkde Ugii mee. Ook verblijf je bij een nomadenfamilie in Gurvanbulag en maak je het nomadenleven van dichtbij mee.

Reisexpert Serjee in Mongolie helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je individuele Mongolie rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Naadam festival rondreis in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee.

Route Mongolie rondreis

 • Ulaanbaatar, start van je Naadam Festival Mongolie reis
 • Khustai
 • Kharakhorum
 • Naadam Festival
 • Tsenkher
 • Ugii Meer
 • Khognokhaan
 • Ulaanbaatar, einde van je Naadam Festival Mongolie reis

Dag 1 – Aankomst in Ulaanbaatar
Na aankomst in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Op weg naar het hotel zie je in de buitenwijken van de stad de eerste gers (traditionele ronde vilten tenten).

Dag 2 – naar Khustai National Park
Je reist naar het Khustai National Park, een enorm gebied dat bescherming biedt aan de wilde Mongoolse Takhi paarden, beter bekend als de Przewalski paarden. In de middag maak je een mooie wandeling.

Naadam festival Mongolie

 Dag 3 – naar Kharakhorum (260 km)
In de middag bezoek je het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex dat gebouwd is op de resten van Kharakhorum. Daarna kun je zien hoe vilt gemaakt wordt.

Dag 4 – Naadam festival
Het Naadam Festival wordt elke zomer gevierd op 8 en 9 juli. Het ontstond vele eeuwen geleden als een test van moed, kracht, durf, paardrijden en schietvaardigheid; alle vaardigheden die nodig zijn voor de nomaden en krijgers. Het programma bestaat uit drie sporten: worstelen, paardenraces en boogschieten. Je overnacht in een ger kamp.

Dag 5 – Naadam festival
Het Naadam festival wordt officieel geopend door de gouverneur van het gebied, en je zal de verschillende activiteiten bijwonen die bijdragen aan de unieke sfeer van dit nomadenfestival. Geniet van een traditioneel concert en het speciale diner van “Khorkhog”, een Mongoolse barbecue waarbij vlees gegrild wordt op hete stenen.

Dag 6 – naar Tsenkher (70 km)
Je zet je Mongolie rondreis voort en reist ongeveer 70 kilometer naar de heetwaterbronnen van Tsenkher. Deze natuurlijke bron is zeer populair. Het omliggende bergachtige gebied is groen en bosrijk, en je kunt hier wandelen in het bos, op zoek naar wilde bloemen en vruchten.Naadam festival Mongolie

Dag 7 – naar Ugii meer (95 km)
Je bezoekt Khushuu Tsaidam, een beroemde cultureel-historische plaats waar je vele standbeelden van oude Turkse Rijk kunt zien. Vanuit hier reis je verder naar het Ugii meer. Dit zoetwatermeer is een paradijs voor watervogels en vissen, die je langs de oever van het meer kunt zien.

Dag 7 – naar het Terkhiin Tsagaan meer (210 km)
Vandaag reis je naar het Terkhiin Tsagaan meer. Het  Terkhiin Tsagaan meer is een verbazingwekkend mooi meer, gevormd door de dam die lavastromen van een vulkaanuitbarsting van vele millennia geleden hadden gecreëerd. Je overnacht in een ger kamp.

Dag 8 – Terkhiin Tsagaan meer – trekking naar de Khorgo berg
Je maakt een mooie wandeling naar de de Khorgo berg, een dode vulkaan ten oosten van het Terkhiin Tsagaan meer. De noordelijke helling is bedekt met Siberisch lariksbos. De enorme vulkaankrater van de berg is 200 meter breed en 100 meter diep.

Dag 9 – naar het Ugii meer (310 km)
De rit naar het Ugii meer gaat grotendeels over verharde wegen. Het Uggi meer is een zoetwatermeer en een paradijs voor watervogels en vissen, die je langs de oever van het meer kunt zien. Ook kun je een boottocht maken over het meer. Daarnaast kun je hier uitstekend zwemmen. Je overnacht in een ger kamp.

Dag 10 – naar Gurvanbulag (70 km)
Je vervolgt je Mongolie reis naar Gurvanbulag. Je verblijft hier in een ger bij een nomadenfamilie. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. In de avond krijg je les in een traditioneel spel genaamd Shagai, een dobbel- en knikkerspel gemaakt van de enkelbotjes van schapen en geiten.

Dag 11 – Gurvanbulag: verblijf bij Nomadenfamilie
Deze dagen leer je het nomadenleven van dichtbij kennen. Als je wilt kun je een rit per paard maken over de steppe. Of ga per ossenkar met je gastgezin mee de steppes op om argali te verzamelen, de gedroogde koeien- en yakmest die gebruikt wordt als brandstof voor de kachel. Ook leer je meer over de kunst van het boogschieten. Je kunt ook een mooie wandeling maken naar zandduinen in de omgeving.

Dag 12 – naar Khognokhaan (45 km)
Je gaat vandaag naar het Khognokhaan Natural Reserve. Dit enorme natuurgebied is beschermd vanwege de enorme granieten bergen. Je bezoekt een nomadenfamilie die kamelen houdt. Desgewenst kun je hier (tegen een kleine vergoeding) een tocht op een kameel maken. Je overnacht in een ger kamp vlaktijd de nomadenfamilie.

Naadam Festival Mongolie

Dag 13 – naar Ulaanbaatar (280 km)
Je reist terug naar Ulaanbaatar, waar je nog een bezoek kunt brengen aan het beroemde Gandan Klooster. Ook kun je op zoek naar souvenirs, gemaakt van kasjmier of vilt. In de avond is er een afscheidsdiner.

Dag 14 – Ulaanbaataar – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze Mongolie rondreis met Naadam festival. Je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen met bouwstenen of je reis op eigen gelegenheid voort te zetten.

Prijsinformatie Naadam festival reis

Reisduur Naadam festival rondreis 14 dagen/13 nachten
Reissom Naadam festival rondreis Vanaf € 1890,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusief 13 overnachtingen, vervoer, ontbijt 13x, lunch 13x, diner 13x, vervoer, lokale Engelssprekende gids, entree Protected Areas, paardrijtocht van 1 uur
Exclusief (Internationale) vluchten, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Overnachtingen in een tweepersoonskamer en ger

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis naar het Naandam festival

Vliegtickets Mongolie

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mongolie boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Rikkert en Wendy geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Mongolie rondreis

Wil je een Mongolie rondreis maken? Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Mongolie rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Mongolie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!