NAMIBIE HOOGTEPUNTEN

18-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

18-daagse rondreis met Namibie hoogtepunten

Vanaf € 2950,-

 • Zie Sossusvlei
 • Te voet op zoek naar neushoorns
 • Wild spotten in Etosha

In deze rondreis hoogtepunten Namibie reis je letterlijk van het ene hoogtepunt naar het andere. De eerste stop na hoofdstad Windhoek is de Namib woestijn, die met name bekend is vanwege Sossusvlei. Twee dagen later reis je door naar Swakopmund, een koloniaal stadje aan de kust. Hierbij zie je echter nog steeds de spectaculaire rode zandduinen van de woestijn, en je kunt vanuit Swakopmund dan ook diverse woestijnexcursies maken. Via de Skeleton Coast reis je verder naar Damaraland, een van de laatst overgebleven wilde gebieden van Afrika. Het is vanaf nu tijd om kennis te maken met de Afrikaanse inwoners; niet alleen bezoek je de Himba’s, maar je gaat ook een rhino tracking maken en een aantal safaritochten in Etosha en Waterberg. Zoals we al zeiden: een rondreis Namibie hoogtepunten waarin je letterlijk alle hoogtepunten Namibie meepakt.

Maak kennis met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuidelijk Afrika woont. Maak samen met haar een reis op maat of bekijk andere individuele reizen.

namibie hoogtepunten

Stel je eigen rondreis Namibie hoogtepunten samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze rondreis hoogtepunten Namibie in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij een lokale reisexpert, rechtstreeks bij Nina, onze lokale reisexpert.

Route Namibie hoogtepunten:

 • Dag 1 : Windhoek, start van je Namibie hoogtepunten reis
 • Dag 2: Mariental
 • Dag 3 en 4 : Sesriem
 • Dag 5, 6 en 7: Swakopmund
 • Dag 8 en 9: Spitzkoppe
 • Dag 10 : Uis Myn
 • Dag 11 : Damaraland
 • Dag 12 :  rhino tracking
 • Dag 13 : Himba dorp
 • Dag 14, 15 en 16:  Etosha
 • Dag 17 :  Waterberg
 • Dag 18 : Einde Namibie hoogtepunten reis
Trustpilot

Dag 1 – Aankomst in Windhoek
Na aankomst op het vliegveld van Windhoek ontvang je de benodigde papieren, haal je je huurauto op en rijd je naar je accommodatie in Windhoek, de grootste stad van Namibië en tevens de hoofdstad. Je kunt hier op eigen houtje de stad verkennen, of natuurlijk bijkomen van je vlucht.

Dag 2 – Windhoek naar Mariental
Je vertrekt vandaag van Windhoek naar Mariental; een bruisend stadje en een mooie stop onderweg naar het beroemde Sossusvlei. Mariental ligt dichtbij de Hardap Dam, het grootste reservoir van Namibië. Dit reservoir is een succesverhaal en laat zien hoe de irrigatie het gebied heeft veranderd tot een regio met veel flora en fauna. Je kunt hier rondwandelen en het gebied verkennen.

Dag 3 – Windhoek naar Sesriem
Je bezoekt vandaag Sesriem, gelegen vlakbij de oudste woestijn ter wereld, die tevens de thuishaven is van een aantal van de hoogste zandduinen ter wereld. De Namib woestijn is een van de Namibie hoogtepunten die je niet mag missen. Het is sinds kort onderdeel van UNESCO, waardoor de naam ook wel Namib Sand Sea is. De kenmerkende rode zandduinen zie je bijna op elke folder over Namibië wel terug. Veel mensen kennen niet zozeer de naam van de woestijn, maar wel Sossusvlei. Dit is echter slechts een klein gebied van de woestijn.

Namibie hoogtepunten

Dag 4 – Sesriem: Namib-Naukluft
De Namib woestijn is meer dan 80 miljoen jaar oud en strekt zich uit over een gebied van ongeveer 1600 kilometer. De woestijn ligt voor de kust van Namibië, waardoor de wind invloed heeft op het zand van de duinen. Sommige duinen in de woestijn zijn hierdoor wel 300 meter hoog. De meest bekende duin is toch wel Dune 45, een zeer gemakkelijk bereikbare duin van 170 meter hoogte. Veel mensen beklimmen de duin, maar de wandeling is door de hitte, het dunne zand en de dunne rand een zware beproeving.

Namibie hoogtepunten

Dag 5 – Sesriem naar Swakopmund
Vandaag reis je naar het historische stadje Swakopmund, dat slechts iets verderop ligt. Swakopmund ligt aan de kust en staat bekend om zijn vreemde mix van Duitse koloniale gebouwen en Namibische invloeden. Zo kun je bijvoorbeeld ook op de menukaart van een restaurant ook een lokale wildspecialiteit en een wiener schnitzel tegenkomen. Je hebt in totaal 2 dagen om Swakopmund te verkennen.

Dag 6 – Swakopmund
Je hebt vandaag een vrije dag om het stadje te ontdekken. Je kunt een wandeling maken over de boulevard en het strand, waarbij je de koloniale gebouwen bewondert en kunt genieten van een klein briesje dat op het strand waait. Je kunt ook op een optionele Living Deserts tour, waarbij je in een jeep op zoek gaat naar de dieren die in de Namib woestijn leven, of een andere woestijnactiviteit gaan ondernemen.

Dag 7 – Swakopmund
Nog een hele dag in Swakopmund! Het is heerlijk om hier aan de kust te verblijven. Mocht je de eerste dag niet de tijd hebben gehad om alles te ondernemen is er vandaag de mogelijkheid een excursie te boeken of op je eigen houtje de stad te ontdekken.

Namibie hoogtepunten

Dag 8 – Swakopmund naar Spitzkoppe
Vandaag vertrek je van het leuke Swakopmund naar Spitzkoppe, en je verblijft hier twee nachten in een leuke accommodatie. Spitzkoppe is het huis van een aantal zeer interessante en dramatische landschappen, een waar paradijs voor wandelaars en klimmers.

Dag 9 – Spitzkoppe
Ook vandaag heb je de tijd om het gebied rond Spitzkoppe te bewandelen. Ga samen met een ervaren gids het gebied rond. Je kunt ook de rotsschilderijen bekijken of op je gemak deze mooie regio verkennen.

Dag 10  – Spitzkoppe naar Uis Myn
Je rijdt vandaag langs de kust verder, ook wel de Skeleton Coast genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele scheepswrakken zijn aangespoeld. Je kunt een tussenstop maken in Cape Cross, waar een enorme zeehondenkolonie leeft. Omdat de weg naar Damaraland zo lang is, maak je vandaag een eindstop bij Uis Myn. Vroeger was het plaatsje vooral bekend om zijn grote tin-mijn, maar die is sinds 1990 niet meer in gebruik. Je kunt in Uis wel een expositie bezoeken over de geschiedenis van het dorp, waarbij de Uis Myn een belangrijke rol speelt.

Dag 11 – Uis Myn naar Damaraland
Afrikaanse savanne met struiken en acacia’s, droge rivierbeddingen, massieve bergtoppen en tafelbergen zijn kenmerkend voor het wilde landschap van Damaraland. Dit gebied is een van de weinige gebieden van Afrika dat nog echt wild is. De Vingerklip, de Organ Pipes en de boomstammen van steen zijn net kunstwerken, ondanks het feit dat het allemaal natuurlijk gevormd is. The White Lady is een unieke rotstekening die ook hier te vinden is. Op de tekening staan bepaalde onderdelen staan die je nergens anders in het land vind.

Namibie hoogtepunten

Dag 12 – rhino tracking
Een rhino tracking is misschien wel een van de meest bijzondere excursies van je Namibie hoogtepunten reis! Samen met een ervaren gids ga je in een jeep op zoek naar wilde dieren, en met name naar sporen van de neushoorns. Zodra de gids een spoor heeft gevonden, stap je uit en ga je te voet verder. Het is altijd mogelijk dat je de neushoorns niet ziet, maar het te voet ernaar zoeken geeft ook een zekere spanning mee die je in mindere mate bij een safari hebt. Je behoudt uiteraard wel de nodige afstand als je een neushoorn ziet, want de beesten blijven wild, maar de gids is er ten alle tijden bij om je te beschermen en erop te wijzen.

Dag 13 – himba’s
Na het ontbijt reis je naar een van de Himba dorpjes in de buurt van Khorixas. De Himba is een stam die op een traditionele manier in de wildernis van Damaraland leeft. Hun manier van kleden is schaars en vanwege de sterke zon smeren ze zich daarom in met een rood goedje. Je leert vandaag alles over hun authentieke leefwijze.

Namibie hoogtepunten

Dag 14 – naar Etosha
Vandaag komt het beste park van het land wat betreft wilde dieren spotten aan bod, namelijk Etosha. In het droge seizoen komen er enorme groepen beesten naar de plassen, de zogenaamde water holes, waardoor de kans ook zeer groot is dat je veel dieren zult zien. Etosha is een enorm park waar je gemakkelijk een paar dagen kunt doorbrengen. Elk deel van het park heeft een eigen karakter en daardoor vind je er ook zoveel verschillende soorten dieren.

Dag 15 – Etosha
Vandaag reis je naar een deel van Etosha wat vroeger een gesloten gebied was. De komende twee nachten verblijf je in een accommodatie die erom bekend staat dat het een uitstekende plaats is om de dieren bij het (verlichte) water hole te bekijken.

Dag 16 – Etosha
Je tweede dag in dit speciale gedeelte van Etosha kan je vullen door op zoek te gaan naar de vele mooie dieren in dit gebied. Omdat dit gebied nog zo weinig toeristen heeft gezien in vergelijking met andere delen van het park, zijn er tientallen water holes en zijn er grote aantallen dieren, waaronder zebra’s, giraffen en neushoorns

Namibie hoogtepunten

Dag 17 – Etosha naar Waterberg
Het is letterlijk van het ene naar het andere park in Namibië: vandaag is het Waterberg Plateau National Park aan de beurt. Dit park is ecologisch gezien erg rijk; het heeft meer dan 200 verschillende vogelsoorten en er zijn een aantal zeldzame antilopen te vinden.

Dag 18 – vertrek vanuit Windhoek – einde reis
Vandaag rijd je terug naar Windhoek, waar je nog wat souvenirtjes kunt kopen of wat kunt bijkomen voordat je weer terug reist naar huis. Je laat je auto achter en hopelijk keer je met veel foto’s en goede herinneringen terug naar huis.

Namibie hoogtepunten

Reisinspiratie – Etosha

Etosha is the place to be om wild te spotten in Namibië. Lees op Traveljunks hoe Linda haar safari in Etosha beleefde.

Prijsinformatie rondreis Namibie hoogtepunten

Reisduur rondreis Namibie hoogtepunten 18 dagen/17 nachten
Reissom rondreis Namibie hoogtepunten Vanaf € 2950,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, autohuur in klasse C (upgrade mogelijk), rhino tracking, meet & greet
Exclusief (Internationale) vluchten, overige maaltijden, entrees parken, excursies/game drives, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Namibie Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Meer inspiratie voor een rondreis hoogtepunten Namibie

Wil je een rondreis Namibië maken? Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Namibie op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Namibië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!