Namibië met kinderen

17-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Namibië met de kinderen

17-daagse rondreis, vanaf € 2326,-

  • Ontdek de eindeloze woestijnen van Namibië
  • Ervaar het leven van de bushmen
  • Ga te voet op zoek naar neushoorns
  • Beklim de duinen van Sossusvlei
  • Reis met je eigen huurauto
  • Spot talloze wilde dieren in Etosha tijdens je safari
  • Geen binnenlandse vluchten

Deze Namibië rondreis van 2 weken is perfect voor dierenliefhebbers! Tijdens de hele reis kom je een grote diversiteit aan dieren tegen; van de misschien soms wat gewoon uitziende hertjes en vogels tot giraffen, olifanten en neushoorns. Je rijdt door diverse parken, zoals Mariental, Etosha en Waterberg, en gaat zelfs te voet proberen de neushoorns te vinden! Daarnaast breng je ook een bezoek aan de oudste woestijn ter wereld en het gezellige kustplaatsje Swakopmund. Het bezoek aan de bushmen in Grootfontein is een hoogtepunt voor jong en oud! Na deze Namibië met kinderen rondreis wil je zeker weten nog vaker op safari!

rondreis Cuba

Maak kennis met Judith, de reisexpert die al jaren in Zuidelijk Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van Namibië reizen. Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen Namibië rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Namibië met kinderen reis in overleg met reisspecialist Judith aanpassen. Geef Judith je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Namibië of de beste reistijd Namibië.

Route Namibië met kinderen:

Dag 1: Windhoek
Dag 2: Mariental
Dag 3 en 4: Sesriem
Dag 5 – 7: Swakopmund
Dag 8: Uis Myn
Dag 9: Damaraland
Dag 10: Rhino tracking
Dag 11 en 12: Etosha
Dag 13 en 14: Fiume Bush Camp
Dag 15 en 16: Waterberg
Dag 17 : Einde Namibië met kinderen reis

Het beste vlieg je vanaf Brussel met Ethiopian Airways naar Windhoek. Dan heb je alleen een overstap in Addis Ababa. Vanuit Nederland zijn er goede treinverbindingen naar Brussel. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit Amsterdam zijn er met KLM ook opties om snel in Namibië te komen. Lees meer over de vluchten naar Namibië en de voordelen van snelle vluchtroutes.

Dagprogramma Namibië met kinderen

Namibie met kinderen
Dag 1 – Aankomst in Windhoek – naar Mariental

Na de lange vlucht kom je vandaag in Windhoek aan. Je haalt je huurauto op en rijdt hiermee direct richting Mariental. Hier overnacht je in een lodge op ongeveer 10 kilometer afstand van Mariental, bij een game reserve. De lodge beschikt over een zwembad, wat na de lange reis naar Namibië een welkome verrassing is.

Dag 2 – Mariental

Je eerste dag safari is aangebroken! Per jeep ga je op pad om te kijken of je de echte Afrikaanse beesten tegenkomt. Daarnaast maak je ook een wandeling met een gids die je alles zal vertellen over de bosjesmannen, die ook in dit gebied leven.

Namibie met kinderen
Dag 3 – Mariental naar Sesriem

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg, het is namelijk zo’n 275 kilometer naar Sesriem. Sesriem is een dorpje vlakbij de Namib-Naukluft woestijn, de oudste woestijn ter wereld. De woestijn is eigenlijk wel op alle foto’s van folders voor Namibië te zien. De weg er naartoe lijkt wel eindeloos, het is enorm rustig en af en toe zie je een autowrak onderweg. Je bereikt de lodge waarin je zult overnachten aan het einde van de middag.

Dag 4 Namibië met kinderen – Sesriem & Sossusvlei

De Namib woestijn is bij velen misschien niet zo bekend, maar bij Sossusvlei weet eigenlijk iedereen wel wat je vandaag gaat zien. Sossusvlei en het aangrenzende Deathvlei zijn voor vele mensen het hoogtepunt van een rondreis Namibië met kinderen. De rode zandduinen zijn soms wel tot 300 meter hoog en de droge vlaktes ertussen geven vaak mooie foto’s. Je hebt vandaag de hele dag om de woestijn te verkennen. Mocht je de duinen willen beklimmen, dan kan dit uiteraard; houd echter wel rekening met de hitte, hoogte en het losse zand.

Wil je graag een rondreis naar Namibië plannen om alle hoogtepunten te kunnen zien? Better Places adviseert je om tijdig je reis te plannen met Judith. We geven je graag meer advies.

Namibie met kinderen
Dag 5 – Sesriem naar Swakopmund

Je verlaat Sesriem en reist verder naar Swakopmund. Tijdens de hele rit van vandaag kun je nog genieten van het woestijnlandschap.  Onderweg kom je langs Walvisbaai, waar je nog een kolonie met pelikanen kunt bezoeken voordat je naar je hotel in het Duitse koloniale stadje Swakopmund rijd.

Dag 6 – Swakopmund

Swakopmund bezit nog steeds zeer Duits karakter, met veel oude koloniale huizen en gebouwen, maar wel met Namibische invloeden. Vandaag kun je het stadje gaan verkennen. Je verblijft ook morgen nog in Swakopmund, dus doe vooral rustig aan.

Namibie met kinderen
Dag 7 – Swakopmund

Swakopmund ligt direct aan de kust. Vandaag kun je rustig genieten van het strand en de zee. Je kunt ook de dag actiever besteden, bijvoorbeeld door een optionele woestijnexcursie. Een aan te raden excursie is de Living Desert tour, waarbij je diverse bijzondere beesten die alleen in de woestijn leven tegen kunt komen.

Dag 8 Namibië met kinderen – Swakopmund naar Uis Myn

Omdat de weg naar Damaraland zo lang is, maak je vandaag een stop bij Uis Myn. Dit is eigenlijk een plaatsje in the middle of nowhere, waar niet veel te beleven is. Vroeger was het vooral aantrekkelijk omdat het de grootste tin-mijn ter wereld had. Je kunt een expositie bezoeken over de geschiedenis van het dorpje, maar je kunt vandaag ook rustig langs de kuststrook rijden en de wrakken bekijken. De kust ten noorden van Swakopmund tot aan de grens met Angola staat bekend als de Skeleton Coast omdat er vele scheepswrakken hier aan land spoelden. Maak ook een stop bij Cape Cross, waar je enorm veel zeehonden kunt zien.

Namibië heeft alles voor een avontuurlijke rondreis, waarbij je van het ene naar de andere hoogtepunt gaat. Het kan lastig kiezen zijn met al die opties! Daarom zet onze reisexpert Judith de mooiste plekken van Namibië voor je op een rijtje.

namibie met kinderen
Dag 9 – Damaraland

Damaraland is een wild gebied. Het bestaat uit Afrikaanse savanne met struiken, droge rivierbeddingen, massieve bergtoppen en tafelbergen. In dit gebied vind je stenen die door de natuur versleten zijn en de gekste dingen vormen. Zo vind je er bijvoorbeeld de Vingerklip en de Organ Pipes. Ook vind je er een bijzondere rotstekening, the White Lady, die uniek is omdat er op de tekening bepaalde onderdelen staan die je nergens anders in het land vindt.

namibie met kinderen
Dag 10 – Rhino tracking

Een rhino tracking is zonder meer een van de meest bijzondere excursies van je rondreis Namibië met kinderen! Samen met een gids ga je in een jeep op zoek naar wilde dieren, en met name naar sporen van de neushoorns. Zodra de gids een spoor heeft gevonden, stap je uit de jeep en ga je lopend verder op zoek naar de neushoorns, wat een zekere extra spanning meebrengt. Zeker wanneer je de neushoorns te zien krijgt is het geweldig om zo dichtbij te komen! Je behoudt uiteraard wel de nodige afstand als je een neushoorn ziet, want de beesten blijven wild, maar de gids is er ten alle tijden bij om je te beschermen.

Benieuwd in wat voor een mooie hotels en lodges je kan verblijven tijdens je rondreis in Namibië? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Kijk eens naar ons overzicht.

Namibie met kinderen
Dag 11 Namibië met kinderen – Etosha

Je bezoekt vandaag het bekendste safaripark van Namibië: Etosha. De naam Etosha betekent ‘plaats van droog water’, en dat is slechts deels waar: ondanks de grote, droge vlaktes waarop de dieren leven zijn er ook talloze waterplaatsen waar dieren bijeen komen om te drinken. Er leven grote groepen springbokken, gemsbokken, zebra’s, giraffen en olifanten in Etosha.

Dag 12 – Etosha

Je gaat weer op safari! Met name de olifanten, giraffen en kudu’s laten zich graag aan de toeristen zien. Bijzondere soorten zijn de Damara dikdik en de black-faced impala. In het park vind je ook (variërend per jaar) zo’n 300 neushoorns. Zowel de zwarte als de witte neushoorn komt in het park voor.

Namibie met kinderen
 Dag 13 en 14 – Fiume Bush Camp

De komende twee dagen staan in het teken van de bushmen in de buurt van Grootfontein. Je slaapt bij Fiume Bush Camp in een luxe tent met een eigen badkamer. Overdag wordt je door een lokale stam meegenomen om te leren over het dagelijks leven in de jungle. Tijdens een interessante wandeling laten ze je zien hoe ze vroeger jaagde, vertellen ze je alles over de medicinale planten die ze tot op de dag van vandaag gebruiken en graven ze eetbare wortels voor je uit de grond. Aan het einde van de middag leer je hoe je een pijl en boog kan maken of krijg je een workshop sieraden maken. In de avond wordt je getrakteerd op traditionele dans rondom een groot kampvuur.

Dag 15 en 16 – Waterberg

Gelegen in het noorden van Namibië ligt het mooie en groene Waterberg Plateau National Park. De naam zegt het al, een gebied met veel water wat er voor zorgt dat het zo mooi groen is. Je tweede dag in Waterberg kun je vullen door op zoek te gaan naar de vele verschillende dieren in het gebied. Door het weelderig groen is dit een ware oase aan verschillende soorten planten, dieren en vogels. Je kunt met een gids op safari, op zoek naar neushoorns of mee met een tour naar het lokale dorp; er is genoeg te doen. Je verblijft twee nachten in een gezellig gasthuis met het ontbijt inbegrepen.

Dag 17 – Einde Namibië met kinderen reis

Helaas zit deze familiereis Namibië er weer op! Je reist terug naar Windhoek, waar je je auto inlevert en weer teruggaat naar huis. Je kunt er ook voor kiezen je rondreis nog te verlengen.

Tijdens deze rondreis door Namibië ga je op een mooie safari in Etosha National Park. We willen je graag wat meer tips en advies geven zodat jij je optimaal kan voorbereiden op deze ervaring.

Prijsinformatie Namibië met kinderen

Reisduur: 17 dagen/16 nachten.
Reissom: Vanaf € 2326,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, 1 lunch, 1 diner, meet & greet
Exclusief: (Internationale) vluchten, overige maaltijden, autohuur in klasse K, entrees parken, excursies/game drives, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Judith helpt je graag bij het samenstellen van jouw Namibië familiereis.

Meer inspiratie voor een Namibië rondreis

Wil je op vakantie naar Namibië? Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Namibië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Namibië . Tijdens je rondreis ga je ook naar het geweldige park van Etosha. Lees meer over hoe mooi een safari hier is.

Vliegtickets voor je Namibië met kinderen reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Namibië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!