14-daagse reis Namibie met kinderen

Vanaf € 1930,-

 • Beklim de duinen van Sossusvlei
 • Bekijk oude auto- en scheepswrakken
 • Spot wilde dieren in Etosha

Deze Namibie met kinderen reis is perfect voor dierenliefhebbers! Tijdens de hele reis kom je een grote diversiteit aan dieren tegen; van de misschien soms wat gewoon uitziende hertjes en vogels tot giraffen, olifanten en neushoorns. Je rijdt door diverse parken, zoals Mariental, Etosha en Waterberg, en gaat zelfs te voet proberen de neushoorns te vinden! Daarnaast breng je ook een bezoek aan de oudste woestijn ter wereld en het gezellige kustplaatsje Swakopmund. Na deze familiereis Namibie wil je zeker weten nog vaker op safari!

Maak kennis met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuidelijk Afrika woont. Maak samen met haar een reis op maat of bekijk andere individuele reizen.

namibie hoogtepunten

Stel je individuele familiereis Namibie samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze rondreis Namibie met kinderen in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nina, onze lokale reisexpert.

Route Namibie met kinderen:

 • Dag 1 en 2 : Mariental, start Namibie met kinderen reis
 • Dag 3 en 4 : Sesriem
 • Dag 5 t/m 7 : Swakopmund
 • Dag 8  Uis Myn
 • Dag 9 :  Damaraland
 • Dag 10 : rhino tracking
 • Dag 11 en 12 :  Etosha
 • Dag 14 : Einde Namibie met kinderen reis
Trustpilot

Dag 1 – aankomst in Windhoek – naar Mariental
Na de lange vlucht via Zuid-Afrika kom je vandaag in Windhoek aan. Je haalt je huurauto op en rijd hiermee direct richting Mariental. Hier overnacht je in een lodge op ongeveer 10 kilometer afstand van Mariental, bij een game reserve. De lodge beschikt over een zwembad, wat na de lange reis naar Namibië toe een welkome verrassing is.

Dag 2 – Mariental
Je eerste dag safari is aangebroken! Per jeep ga je op pad om te kijken of je de echte Afrikaanse beesten tegenkomt. Daarnaast maak je ook een wandeling met een gids die je alles zal vertellen over de bosjesmannen, die ook in dit gebied leven.

namibie met kinderen

Dag 3 – Mariental naar Sesriem
Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg, het is namelijk zo’n 275 kilometer naar Sesriem. Sesriem is een dorpje vlakbij de Namib-Naukluft woestijn, de oudste woestijn ter wereld. De woestijn is eigenlijk wel op alle foto’s van folders voor Namibië te zien. De weg er naartoe lijkt wel eindeloos, het is enorm rustig en af en toe zie je een autowrak onderweg. Je bereikt de lodge waarin je zult overnachten aan het einde van de middag.

Dag 4 – Sesriem: Namib-Naukluft
De Namib woestijn is bij velen misschien niet zo bekend, maar bij Sossusvlei weet eigenlijk iedereen wel wat je vandaag gaat zien. Sossusvlei en het aangrenzende Deathvlei zijn voor vele mensen het hoogtepunt van een rondreis Namibie met kinderen. De rode zandduinen zijn soms wel tot 300 meter hoog en de droge vlaktes ertussen geven vaak mooie foto’s. Je hebt vandaag de hele dag om de woestijn te verkennen. Mocht je de duinen willen beklimmen, dan kan dit uiteraard; houd echter wel rekening met de hitte, hoogte en het losse zand.

namibie met kinderen

Dag 5 – Sesriem naar Swakopmund
Je verlaat Sesriem en reist verder naar Swakopmund. Tijdens de hele rit van vandaag kun je nog genieten van het woestijnlandschap. Misschien kom je nog wel wat springbokken of struisvogels tegen! Onderweg kom je langs Walvisbaai, waar je nog een kolonie met pelikanen kunt bezoeken voordat je naar je hotel in het Duitse koloniale stadje Swakopmund rijd.

Dag 6 – Swakopmund
Swakopmund bezit nog steeds zeer Duits karakter, met veel oude koloniale huizen en gebouwen, maar wel met Namibische invloeden. Vandaag kun je het stadje gaan verkennen, waarbij je tijdens een pauze in een café of ‘Konditorei’ kunt genieten van een kopje koffie met ‘Sachertorte’ of ‘Apfelstrudel’. Je verblijft ook morgen nog in Swakopmund, dus doe vooral rustig aan.

namibie met kinderen

Dag 7 – Swakopmund
Swakopmund ligt direct aan de kust. Vandaag kun je rustig genieten van het strand en de zee. Je kunt ook de dag actiever besteden, bijvoorbeeld door een optionele woestijnexcursie. Een aan te raden excursie is de Living Desert tour, waarbij je diverse bijzondere beesten die alleen in de woestijn leven tegen kunt komen.

Dag 8 – Swakopmund naar Uis Myn
Omdat de weg naar Damaraland zo lang is, maak je vandaag een stop bij Uis Myn. Dit is eigenlijk een plaatsje in the middle of nowhere, waar niet veel te beleven is. Vroeger was het vooral aantrekkelijk omdat het de grootste tin-mijn ter wereld had. Je kunt een expositie bezoeken over de geschiedenis van het dorpje, maar je kunt vandaag ook rustig langs de kuststrook rijden en de wrakken bekijken. De kust ten noorden van Swakopmund tot aan de grens met Angola staat bekend als de Skeleton Coast omdat er vele scheepswrakken hier aan land spoelden. Maak ook een stop bij Cape Cross, waar je enorm veel zeehonden kunt zien.

namibie met kinderen

Dag 9 – Damaraland
Damaraland is een wild gebied. Het bestaat uit Afrikaanse savanne met struiken, droge rivierbeddingen, massieve bergtoppen en tafelbergen. In dit gebied vind je stenen die door de natuur versleten zijn en de gekste dingen vormen. Zo vind je er bijvoorbeeld de Vingerklip en de Organ Pipes. Ook vind je er een bijzondere rotstekening, the White Lady, die uniek is omdat er op de tekening bepaalde onderdelen staan die je nergens anders in het land vind.

Dag 10 – rhino tracking
Een rhino tracking is zonder meer een van de meest bijzondere excursies van je rondreis Namibie met kinderen! Samen met een gids ga je in een jeep op zoek naar wilde dieren, en met name naar sporen van de neushoorns. Zodra de gids een spoor heeft gevonden, stap je uit de jeep en ga je lopend verder op zoek naar de neushoorns, wat een zekere extra spanning meebrengt. Zeker wanneer je de neushoorns te zien krijgt is het geweldig om zo dichtbij te komen! Je behoudt uiteraard wel de nodige afstand als je een neushoorn ziet, want de beesten blijven wild, maar de gids is er ten alle tijden bij om je te beschermen.

namibie met kinderen

Dag 11 – Etosha
Je bezoekt vandaag het bekendste safaripark van Namibië: Etosha. De naam Etosha betekent ‘plaats van droog water’, en dat is slechts deels waar: ondanks de grote, droge vlaktes waarop de dieren leven zijn er ook talloze waterplaatsen waar dieren bijeen komen om te drinken. Er leven grote groepen springbokken, gemsbokken, zebra’s, giraffen en olifanten in Etosha.

Dag 12 – Etosha
Je staat vandaag vroeg op, want je gaat vandaag weer op safari! Je rijdt de hele dag door het park, waarbij je hopelijk grote groepen dieren bij de waterplaatsen zult zien. Met name de olifanten, giraffen en kudu’s laten zich graag aan de toeristen zien. Bijzondere soorten zijn de Damara dikdik (een heel klein soort hertje) en de black-faced impala (een hertje met een zwarte streep tussen zijn ogen en neus). In het park vind je ook (variërend per jaar) zo’n 300 neushoorns, wat wel 10% is van de totale wereldpopulatie van neushoorns.

namibie met kinderen

Dag 13 – Etosha naar Waterberg
Waterberg is in feite een enorme rode tafelberg dat een natuurpark is. Er zijn hier diverse watervallen, vandaar ook de naam Waterberg. Het park heeft onder andere buffels, neushoorns, giraffen en diverse hertensoorten. Daarnaast zijn er ook meer dan 200 verschillende vogelsoorten te vinden, waaronder bijvoorbeeld de secretary bird.

Dag 14 – Waterberg naar Windhoek – einde reis
Helaas zit deze familiereis Namibie er weer op! Je reist terug naar Windhoek, waar je je auto inlevert en weer teruggaat naar huis. Je kunt er ook voor kiezen je rondreis Namibie met kinderen nog te verlengen.

namibie met kinderen

Reisinspiratie – Etosha

Etosha is the place to be om wild te spotten in Namibië. Lees op Traveljunks hoe Linda haar safari in Etosha beleefde.

Prijsinformatie rondreis Namibie met kinderen

Reisduur rondreis Namibie met kinderen 14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis Namibie met kinderen Vanaf € 1930,- per persoon (op basis van 4personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, 1 lunch, 1 diner, autohuur in klasse K, meet & greet
Exclusief (Internationale) vluchten, overige maaltijden, entrees parken, excursies/game drives, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Namibie Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Meer inspiratie voor een rondreis Namibie met kinderen

Wil je een rondreis Namibië maken? Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Namibie op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Namibië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!