NATIONALE PARKEN ZUID-AFRIKA

20-daagse rondreis met huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse rondreis Nationale Parken Zuid Afrika

Vanaf €1775,-

 • Ontdek de diversiteit van de Zuid-Afrikaanse natuur met je eigen huurauto
 • Bezoek veel indrukwekkende Nationale Parken
 • Ervaar cultuur en geschiedenis in steden en dorpen

Tijdens deze gevarieerde 20-daagse rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika krijg je het beste beeld van wat de Zuid-Afrikaanse natuur je te bieden heeft. Je verkent de meeste parken per huurauto. Begin in Kaapstad en ontdek de Tafelberg, prachtige stranden en kustgebieden. Hierna zul je meermaals je geluk beproeven om de Big Five te kunnen spotten. Rijd door verschillende Nationale Parken zoals Bontebok en het Addo Elephant National Park. Je rijdt dwars door het hart van Zuid-Afrika en bezoekt geweldige parken als het beroemde Kruger Park. Tijdens de reis is er ook tijd voor een aantal bijzondere cultuur ervaringen, en zul je meer over de rijke geschiedenis van Zuid-Afrika leren. Tenslotte sluit je de reis af via de prachtige Panoramaroute. Na deze 20-daagse rondreis Nationale Parken Zuid Afrika heb je beslist een aantal hoogtepunten afgevinkt!

Maak kennis met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuid-Afrika woont. Lees hoe je samen met haar je rondreis Zuid Afrika kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Je eigen rondreis Zuid-Afrika

De rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika is een voorbeeld voor een Zuid-Afrika rondreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nina, de reisexpert die al jaren in Zuid-Afrika woont. Geef Nina je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Zuid-Afrika reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Route Nationale Parken Zuid-Afrika

 • Dag 1 en 2 : Kaapstad – Begin van je Nationale Parken reis door Zuid Afrika
 • Dag 3 en 4: Bontebok National Park
 • Dag 5: Wilderness
 • Dag 6 en 7: Addo Elephant National Park
 • Dag 8: Mountain Zebra National Park
 • Dag 9: Bloemfontein
 • Dag 10: Johannesburg
 • Dag 11: Dinokeng Game Reserve
 • Dag 12 en 13: Soutpansberg Mountain Range
 • Dag 14 en 15: Mapungubwe
 • Dag 16 en 17: Kruger Natioanl Park
 • Dag 18 en 19: Panorama Route
 • Dag 20: Terugvlucht van Johannesburg – einde van je Nationale Parken reis door Zuid Afrika
Trustpilot

 

Route Nationale Parken Zuid-Afrika reis

Dag 1 – Start Nationale Parken Zuid-Afrika Aankomst in Kaapstad 
Je 20- daagse rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Kaapstad te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar de beroemde Tafelberg met een fantastisch uitzicht over de stad. Of ontdek Kirstenbosch National Botanical Gardens, een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Je overnacht in een mooie villa met zwembad en je ontbijt is inbegrepen.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 2 – Het Kaapse Schiereiland 
Na ontbijt ontmoet je de lokale vertegenwoordiger en ontvang je alle benodigde informatie. Je zal dan het Kaapse Schiereiland bezoeken. Tussen de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop in vind je talloze planten en bloemen, prachtige stranden en kleine vissersdorpjes. Onderweg kun je verschillende activiteiten ondernemen.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 3 – Kaapstad naar Bontebok National Park (230 km)
Je rijdt vandaag naar het Bontebok National Park. In dit kleine vreedzame park vind je eenvoudige schoonheid en kan je met een eigen auto een rondje door het park rijden. De Nationale Parken reis door Zuid Afrika is nu echt begonnen!~Probeer zoveel mogelijk dieren en vogels te spotten, en geniet van het veelzijdige landschap. Je zult ook in dit park overnachten.

Dag 4 – Bontebok National Park 
Vandaag kun je Bontebok opnieuw verkennen. Of bezoek het nabijgelegen The Hoop Nature Reserve. Een absolute favoriet voor wandelaars, fietsers en vogelaars. In het juiste seizoen kan je hier zelfs walvissen spotten. Dit beschermde zeereservaat herbergt een enorme hoeveelheid zeeleven en populaire wandelroutes.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 5 – Bontebok National Park naar Wilderness (225 km)
Wilderness ligt in het hart van de ruinroute, deel van het Garden Route National Park. Het is een erg boeiende mix van meren, rivieren, stranden, bossen en gebergtes die je eenvoudig op eigen houtje kunt verkennen. Je overnacht in Wilderness op een vredig plekje waar je kunt zwemmen en wandelen.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 6 – Wilderness naar Addo Elephant National Park (340 km)
Een van de meest bijzondere nationale parken in Zuid Afrika. Je rijdt naar het Addo Elephant National Park, bekend om zijn grote kuddes olifanten. Ontdek en ervaar de diversiteit van dit grote National Park met haar prachtige flora en fauna. Je hebt de rest van de dag vrij en kunt wellicht deelnemen aan een Marine Eco-tour om een grote witte haai of walvis (in seizoen) te spotten. Je verblijft in een kamp binnen het National Park.

Dag 7 – Addo Elephant National Park
Vandaag ga je met een park ranger op pad in een open safari voertuig. Dit park biedt je de mogelijkheid om vele wilde dieren te spotten zoals grote kuddes olifanten, leeuwen, neushoorns en veel andere indrukwekkende dieren.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 8 – Addo Elephant National Park naar Mountain Zebra National Park(210 km)
Op naar het volgende National Park. Kristal heldere lucht, prachtige landschappen en een overvloed aan dieren kenmerken de Afrikaanse wildernis van Mountain Zebra National Park. Naast de mogelijkheid om met gids of huurauto het park in te gaan, bestaat er ook de mogelijkheid om met een gids op zoek te gaan naar jachtluipaarden. Dit is een onvergetelijke en spannende ervaring.

Dag 9 – Mountain Zebra National Park naar Bloemfontein (425 km)
Na een lange rit kom je aan in Bloemfontein. Deze stad is een interessante mix van nieuw en oud, en vooral de musea zijn de moeite waard. Je hebt de rest van de dag om even bij te komen of de stad te ontdekken. Je accommodatie is een prachtig gasthuis waar je goed tot rust kan komen, met ontbijt ’s ochtends.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 10 – Bloemfontein naar Johannesburg (400 km)
Je komt aan in de bruisende stad Johannesburg. Wandel door de Melville buurt met zijn talrijke coffeeshops, restaurants, boutiques en winkeltjes. Je hebt ook de keuze om het bekende Soweto te verkennen door een boeiende begeleide excursie te boeken. Je verblijft in een fijne B&B waar je s’ochtends ontbijt krijgt.

Dag 11 – Johannesburg naar Dinokeng Game Reserve (110 km)
Via een avontuurlijke route rijdt je richting nog een van de Nationale parken van Zuid Afrika; Dinoking Game Reserve. Onderweg is de rijke biodiversiteit al goed te zien en geeft je de mogelijkheid om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Er worden ook begeleide game drives georganiseerd als je meer van de omgeving wilt zien. Ook kan je de zonsondergang vanaf een boot bezichtigen, of met een luchtballon het prachtige gebied vanuit een nieuw perspectief te zien. Het verblijf met zwembad verzorgt ook je ontbijt.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 12 – Dinokeng Game Reserve naar Soutpansberg Mountain Range (350 km)
Midden in de gebergtes en bossen, meren en ruïnes van de Soutpansberg Mountain Range ligt je accommodatie voor vanavond. Deze lodge aan het meer is beslist een oase, met mooie uitzichten over de Albasini Dam en de gebergtes. Je kunt vandaag de omgeving verkennen, lekker luieren of een boottocht over de rivier maken. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 – Soutpansberg Mountain Range
Vandaag ga je op excursie om de fascinerende cultuur van de lokale Venda’s te leren kennen. Je zult veel leren over de kunstwerken van de trotse Venda kunstenaars. Deze route is minder bekend en beslist de moeite waard.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 14 – Soutpansberg Mountain Range naar Mapungubwe National Park (200 km)
In het verre noorden van Zuid-Afrika ligt Mapungubwe National Parken. Dit is een ideale bestemming om te genieten van het wild en vele vogels. Je kunt vandaag de stilte en rust van dit park ervaren en meer leren over de bijzondere geschiedenis van Mapungubwe. Je overnacht in het park.

Dag 15 – Mapungubwe National Park
Je kunt vandaag het park gemakkelijk zelf verkennen. Het is ook mogelijk deel te nemen aan verscheidene activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het Drie Landen Punt waar de samenvloeing van twee rivieren de landen Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique afscheidt. Je kan ook een wandeling met gids ondernemen of naar een museum tour.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 16 – Mapungubwe National Park naar Kruger National Park (575 km)
Je rijdt naar het Kruger National Park, een van de bekendste nationale parken in Zuid Afrika. Dit park staat bekend als een van de best scorende parken qua safari beleving in Afrika, en je zult zelf ervaren waarom. Kruger heeft een indrukwekkend aantal soorten flora en fauna: 336 verschillende bomen , 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 reptielen, 507 vogelsoorten en maar liefst 147 zoogdieren. Vandaag kan je dit deel van het park op eigen houtje verkennen of een game drive met een gids boeken.

Dag 17 – Kruger National Park
Vandaag rijdt je zelf dwars door het midden van Kruger, en krijg je onderweg natuurlijk de mogelijkheid om zoveel mogelijk dieren op te sporen. Na deze geweldige dag slaap je vanavond in een ander verblijf. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 18 – Kruger National Park naar Graskop (140 km)
Je neemt vandaag afscheid van het Kruger National Park, maar je krijgt tijdens de rit door de adembenemende Panorama Route nog een laatste kans om de Big Five te zien. Graskop biedt geweldige uitzichten en de mogelijkheid wat rond te wandelen of het goudzoekers dorpje Pilgrim’s Rest te bezoeken waar je nog steeds goud kan zoeken. Het ontbijt is tijdens je verblijf inbegrepen.

Dag 19 – Graskop en de Panorama Route
Vandaag kun je de omgeving van Graskop en de Panorama Route ontdekken. Het gebied bestaat uit bergen, bossen en canyons. Ga op pad om prachtige uitzichten, watervallen en adelaars te zien. De Blyde River Canyon staat zelfs bekend als ’s werelds grootste, groene canyons met meerdere watervallen.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 20 – Einde Roadtrip Zuid-Afrika – Terugvlucht vanuit Johannesburg
Jouw rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika is helaas tot een einde gekomen. Na alle hoogtepunten rijd je vandaag vanuit Graskop terug naar de luchthaven van Johannesburg voor de vlucht terug naar huis. Gebruik deze tijd om na te genieten van alle mooie ervaringen die je tijdens jouw rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika hebt opgedaan.

Nationale Parken Zuid-Afrika

Reisverslag Zuid Afrika

Reizen door Zuid-Afrika is reizen door de meest spectaculaire landschappen. Grillige kusten, savannes met wilde dieren, hoge bergen: elke dag stappen we met torenhoge verwachtingen onze huurauto in. En elke dag weet Zuid-Afrika die weer waar te maken. Het mooie is bovendien dat je het land ook verantwoord kunt ontdekken, want Zuid-Afrika heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. Lees het reisverslag Zuid Afrika  op De Betere Wereld.

Prijsinformatie Roadtrip Zuid-Afrika

Reisduur Nationale Parken Zuid-Afrika 20 dagen/19 nachten
Reissom Nationale Parken Zuid-Afrika Vanaf € 1775,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Autohuur 20 dagen, alle overnachtingen, 10x ontbijt, 1x lunch, 1x avondeten en game drive
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, entrees parken, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Zuid Afrika Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nina helpt je graag bij het samenstellen van jouw autorondreis Zuid Afrika.

Meer inspiratie voor een rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika

Wil je zelf een rondreis door Zuid-Afrika maken? Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk  de voorbeelden voor een rondreis Zuid-Afrika.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!