De nationale parken van Zuid-Afrika

20-daagse rondreis met huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Nationale Parken Zuid-Afrika 

20-daagse rondreis, vanaf € 1759,-

  • Maak kennis met vele nationale parken
  • Ga op safari in de mooiste natuurgebieden
  • Ontdek de diversiteit van de natuur en dieren
  • Volledige vrijheid met eigen huurauto
  • Maak kennis met de Venda cultuur en ga op stap met de locals
  • Geen binnenlandse vlucht

Tijdens deze gevarieerde 20-daagse rondreis door Zuid-Afrika krijg je het beste beeld van wat de Zuid-Afrikaanse natuur je te bieden heeft. Je verkent de meeste parken per huurauto. Begin in Kaapstad en ontdek de Tafelberg, prachtige stranden en kustgebieden. Hierna zul je meermaals je geluk beproeven om de Big Five te kunnen spotten. Rijd door verschillende Nationale Parken zoals Bontebok en het Addo Elephant National Park. Je rijdt dwars door het hart van Zuid-Afrika en bezoekt geweldige parken als het beroemde Kruger Park. Tijdens de reis is er ook tijd voor een aantal bijzondere cultuur ervaringen, en zul je meer over de rijke geschiedenis van Zuid-Afrika leren. Tenslotte sluit je de reis af via de prachtige Panoramaroute. Na deze 20-daagse rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika heb je beslist een aantal hoogtepunten afgevinkt!

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

Stel je eigen Zuid-Afrika rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis langs de nationale parken van Zuid-Afrika in overleg met reisspecialist Judith aanpassen. Geef Judith je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Zuid-Afrikaof de beste reistijd Zuid-Afrika.

Route Nationale Parken Zuid-Afrika

Dag 1 en 2 : Kaapstad – Begin reis door Zuid-Afrika
Dag 3 en 4: Bontebok National Park
Dag 5: Wilderness
Dag 6 en 7: Addo Elephant National Park
Dag 8: Mountain Zebra National Park
Dag 9: Bloemfontein
Dag 10: Johannesburg
Dag 11: Dinokeng Game Reserve
Dag 12 en 13: Soutpansberg Mountain Range
Dag 14 en 15: Mapungubwe
Dag 16 en 17: Kruger National Park
Dag 18 en 19: Panorama Route
Dag 20: Einde rondreis Nationale Parken Zuid-Afrika. Vlucht terug vanuit Johannesburg

Route Nationale Parken Zuid-Afrika 

nationale parken Zuid-Afrika
Dag 1 – Start van je reis in Kaapstad 

Je rondreis door Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heb je de mogelijkheid om Kaapstad te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar de beroemde Tafelberg met een fantastisch uitzicht over de stad. Of ontdek Kirstenbosch National Botanical Gardens, een van de mooiste botanische tuinen ter wereld.

Dag 2 – Het Kaapse Schiereiland 

Na ontbijt ontmoet je de lokale vertegenwoordiger en ontvang je alle benodigde informatie. Je zal dan het Kaapse Schiereiland bezoeken. Tussen de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop in vind je talloze planten en bloemen, prachtige stranden en kleine vissersdorpjes.

nationale parken Zuid-Afrika
Dag 3 – Kaapstad naar Bontebok National Park (230 km)

Je rijdt vandaag naar het Bontebok National Park. In dit kleine vreedzame park vind je eenvoudige schoonheid en kan je met een eigen auto een rondje door het park rijden. Probeer zoveel mogelijk dieren en vogels te spotten, en geniet van het veelzijdige landschap. Je zult ook in dit park overnachten.

Dag 4 – Bontebok National Park 

Vandaag kun je Bontebok opnieuw verkennen. Of bezoek het nabijgelegen The Hoop Nature Reserve. Een absolute favoriet voor wandelaars, fietsers en vogelaars. In het juiste seizoen kan je hier zelfs walvissen spotten. Dit beschermde zeereservaat herbergt een enorme hoeveelheid zeeleven en populaire wandelroutes.

Dag 5 – Bontebok National Park naar Wilderness (225 km)

Wilderness ligt in het hart van de ruinroute, deel van het Garden Route National Park. Het is een erg boeiende mix van meren, rivieren, stranden, bossen en gebergtes die je eenvoudig op eigen houtje kunt verkennen. Je overnacht in Wilderness op een vredig plekje waar je kunt zwemmen en wandelen.

Dag 6 nationale parken Zuid-Afrika – Wilderness naar Addo Elephant NP (340 km)

Een van de meest bijzondere nationale parken in Zuid-Afrika. Je rijdt naar het Addo Elephant National Park, bekend om zijn grote kuddes olifanten. Je hebt de rest van de dag vrij en kunt wellicht deelnemen aan een Marine Eco-tour om een grote witte haai of walvis (in seizoen) te spotten.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Zuid-Afrika rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste guesthouses en lodges die we in Zuid-Afrika gebruiken.

nationale parken Zuid-Afrika
Dag 7 – Addo Elephant National Park

Vandaag ga je met een park ranger op pad in een open safari voertuig. Dit park biedt je de mogelijkheid om vele wilde dieren te spotten zoals grote kuddes olifanten, leeuwen, neushoorns en veel andere indrukwekkende dieren.

Dag 8 – Addo Elephant NP naar Mountain Zebra NP(210 km)

Op naar het volgende National Park. Kristal heldere lucht, prachtige landschappen en een overvloed aan dieren kenmerken de Afrikaanse wildernis van Mountain Zebra National Park. Naast de mogelijkheid om met gids of huurauto het park in te gaan, bestaat er ook de mogelijkheid om met een gids op zoek te gaan naar jachtluipaarden. Dit is een onvergetelijke en spannende ervaring.

nationale parken Zuid-Afrika
Dag 9 – Mountain Zebra National Park naar Bloemfontein (425 km)

Na een lange rit kom je aan in Bloemfontein. Deze stad is een interessante mix van nieuw en oud, en vooral de musea zijn de moeite waard. Je hebt de rest van de dag om even bij te komen of de stad te ontdekken. Je accommodatie is een prachtig gasthuis waar je goed tot rust kan komen.

Dag 10 nationale parken Zuid-Afrika – Bloemfontein naar Johannesburg (400 km)

Je komt aan in de bruisende stad Johannesburg. Wandel door de Melville buurt met zijn talrijke coffeeshops, restaurants, boutiques en winkeltjes. Je hebt ook de keuze om het bekende Soweto te verkennen door een boeiende begeleide excursie te boeken.

Dag 11 – Johannesburg naar Dinokeng Game Reserve (110 km)

Via een avontuurlijke route rijdt je richting Dinoking Game Reserve. Onderweg is de rijke biodiversiteit al goed te zien en geeft je de mogelijkheid om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Er worden ook begeleide game drives georganiseerd als je meer van de omgeving wilt zien. Ook kan je de zonsondergang vanaf een boot bezichtigen, of met een luchtballon het prachtige gebied vanuit een nieuw perspectief te zien. Het verblijf met zwembad verzorgt ook je ontbijt.

Zuid-Afrika heeft alles voor een vakantie met de familie. Met een enorme diversiteit aan dieren, natuur en cultuur kan je je geluk hier niet op. Better Places legt uit waarom een gezinsreis door Zuid-Afrika een geweldig idee is.

nationale parken Zuid-Afrika
Dag 12 – Dinokeng Game Reserve naar Soutpansberg (350 km)

Midden in de gebergtes en bossen, meren en ruïnes van de Soutpansberg Mountain Range ligt je accommodatie voor vanavond. Deze lodge aan het meer is beslist een oase, met mooie uitzichten over de Albasini Dam en de gebergtes. Je kunt vandaag de omgeving verkennen, lekker luieren of een boottocht over de rivier maken. Het ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 – Soutpansberg Mountain Range

Vandaag ga je op excursie om de fascinerende cultuur van de lokale Venda’s te leren kennen. Je zult veel leren over de kunstwerken van de trotse Venda kunstenaars. Deze route is minder bekend en beslist de moeite waard.

Dag 14 – Soutpansberg Mountain Range naar Mapungubwe National Park (200 km)

In het verre noorden van Zuid-Afrika ligt Mapungubwe. Dit is een ideale bestemming om te genieten van het wild en vele vogels. Je kunt vandaag de stilte en rust van dit park ervaren en meer leren over de bijzondere geschiedenis van Mapungubwe. Je overnacht in het park.

Dag 15 – Mapungubwe National Park

Je kunt vandaag het park gemakkelijk zelf verkennen. Het is ook mogelijk deel te nemen aan verscheidene activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het Drie Landen Punt waar de samenvloeing van twee rivieren de landen Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique afscheidt. Je kan ook een wandeling met gids ondernemen of naar een museum tour.

Nationale parken Zuid-Afrika
Dag 16 – Mapungubwe NP naar Kruger NP (575 km)

Je rijdt naar het Kruger National Park, een van de bekendste nationale parken in Zuid-Afrika. Dit park staat bekend als een van de best scorende parken qua safari beleving in Afrika, en je zult zelf ervaren waarom. Kruger heeft een indrukwekkend aantal soorten flora en fauna: 336 verschillende bomen , 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 reptielen, 507 vogelsoorten en maar liefst 147 zoogdieren. Vandaag kan je dit deel van het park op eigen houtje verkennen of een game drive met een gids boeken.

Dag 17 nationale parken Zuid-Afrika – Kruger

Vandaag rijdt je zelf dwars door het midden van Kruger, en krijg je onderweg natuurlijk de mogelijkheid om zoveel mogelijk dieren op te sporen. Na deze geweldige dag slaap je vanavond in een ander verblijf.

Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika ga je op safari, we geven je dan ook graag een aantal praktische tips. Zo haal je het meeste uit je safari in Zuid-Afrika!

Nationale parken Zuid-Afrika
Dag 18 – Kruger National Park naar Graskop (140 km)

Je neemt vandaag afscheid van het Kruger National Park, maar je krijgt tijdens de rit door de adembenemende Panorama Route nog een laatste kans om de Big Five te zien. Graskop biedt geweldige uitzichten en de mogelijkheid wat rond te wandelen of het goudzoekers dorpje Pilgrim’s Rest te bezoeken waar je nog steeds goud kan zoeken.

Dag 19 – Graskop en de Panorama Route

Vandaag kun je de omgeving van Graskop en de Panorama Route ontdekken. Het gebied bestaat uit bergen, bossen en canyons. Ga op pad om prachtige uitzichten, watervallen en adelaars te zien. De Blyde River Canyon staat zelfs bekend als ’s werelds grootste, groene canyons met meerdere watervallen.

Dag 20 – Einde rondreis Zuid-Afrika langs nationale parken

Jouw rondreis door Zuid-Afrika is helaas tot een einde gekomen. Na alle hoogtepunten rijd je vandaag vanuit Graskop terug naar de luchthaven van Johannesburg voor de vlucht terug naar huis. Gebruik deze tijd om na te genieten van alle mooie ervaringen die je tijdens jouw rondreis Zuid-Afrika hebt opgedaan.

Je maakt je rondreis door Zuid-Afrika met Better Places in persoonlijk overleg met de lokale reisspecialist, Judith. Zij woont er al jaren en geeft je graag haar beste advies voor een onvergetelijke reis.

Trustpilot

Prijsinformatie Zuid-Afrika nationale parken

Reisduur: 20 dagen/19 nachten.
Reissom: Vanaf € 1759,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Autohuur 20 dagen, alle overnachtingen, 10x ontbijt, 1x lunch, 1x avondeten en game drive
Exclusief: Internationale vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Judith helpt je graag bij het samenstellen van jouw eigen nationale parken Zuid-Afrika reis.

Meer inspiratie voor je Zuid-Afrika vakantie

Reizen door Zuid-Afrika is reizen door de meest spectaculaire landschappen. Grillige kusten, savannes met wilde dieren, hoge bergen: elke dag stappen we met torenhoge verwachtingen onze huurauto in. En elke dag weet Zuid-Afrika die weer waar te maken. Het mooie is bovendien dat je het land ook verantwoord kunt ontdekken, want Zuid-Afrika heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. Lees het reisverslag Zuid-Afrika  op De Betere Wereld

Vliegtickets voor je Zuid-Afrika Nationale Parken reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zuid-Afrika boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!