Nepal familiereis

20-daagse rondreis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Familiereis Nepal

20-daagse reis, vanaf  € 1275,-

 • 4-daagse trektocht door het Annapurna gebergte
 • Trektocht inclusief ervaren Engelssprekende berggids, dragers en maaltijden
 • Leer momo’s maken van een Tibetaanse dame in Pokhara (optioneel)
 • Ga op zoek naar neushoorns en ander wild in Chitwan
 • Overnachting bij de Tharu bevolking in een homestay in Chitwan
 • Mooie combinatie van highlights en minder bezochte plekjes
 • Gehele reis eigen auto met privé chauffeur

Deze Nepal familiereis is een prachtige combinatie van hoogtepunten en minder bekende, authentieke dorpjes. Je begint je reis in Kathmandu, een stad die bol staat van de prachtige hindoeïstische en boeddhistische tempels. Je maakt een trekking in de Kathmandu Vallei, en komt langs dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je reist door naar Pokhara aan het Phewa meer, vanwaar je een korte trek maakt door het schitterende Annapurna gebergte. Vlakbij Chitwan Nationaal Park overnacht je een nacht in een homestay van de Tharu bevolkingsgroep. In het park zelf ga je op zoek naar neushoorns en ander wild. Wie weet spot je zelfs een tijger! Je sluit je reis af in de middeleeuwse stad Bhaktapur, met zijn prachtige pleinen en tempels.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je Nepal familiereis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, Je kunt je Nepal familiereis helemaal op maat samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, je Nepal specialist die er al jaren woont. Bekijk ook het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Nepal familiereis:

 • Dag 1 en 2 : Kathmandu – start Nepal familiereis
 • Dag 3 : Panauti
 • Dag 4 : Trekking naar Balthali
 • Dag 5 : Trekking naar Namo Buddha
 • Dag 6 : Rit naar Khokana
 • Dag 7 : Khokana – bezoek aan Kirtipur en Patan
 • Dag 8 : Rit naar Pokhara
 • Dag 9 : Trektocht naar Bumdi (1520 m)
 • Dag 10 : Trektocht naar Panchase Bhanjyang (2065m) 
 • Dag 11 : Trektocht naar Bhadaure (1670m)
 • Dag 12 : Trektocht naar Naudanda / terg naar Pokhara
 • Dag 14 : Tharu Community Homestay – Chitwan
 • Dag 15-16 : Chitwan
 • Dag 17-18 : Dollu / Pharping
 • Dag 19 : Bhaktapur
 • Dag 20  : Einde Nepal familiereis

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan zijn de vluchten van Turkish Airlines via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

 

Dag 1 – Kathmandu
Onze medewerker verwelkomt jullie op de luchthaven van Kathmandu en begeleidt jullie naar je hotel. Daar krijg je een korte briefing over je reis en maak je kennis met Maaike of Chuda. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je vandaag al tijd om de omgeving van je guesthouse te verkennen. Wandel door de kleine straatjes van het oude stadsdeel van Kathmandu en laat je verrassen door de geuren en kleuren van de vele marktkramers.

Nepal familiereis

Dag 2 – Kathmandu
Kathmandu is een bruisende stad, waar je om elke hoek een tempel of altaartje vindt. Vandaag kun je de vele culturele sites van de stad verkennen. Klim onder het toeziend oog van een kolonie apen de trappen op naar het boeddhistisch complex van Swayambunath, bezoek het hindoe-tempelcomplex van Pashupatinath waar je kennis maakt met de heilige saddhu’s, en wandel rond de immense boeddhistische stoepa van Boudhanath.

Dag 3 – Panauti
Je verlaat vandaag de stad en rijd naar Panauti. Panauti is een typisch Newari dorp, bekend voor hun cultuur en tradities. De Newari zijn de oorspronkelijke inwonders van de Kathmandu vallei. Je overnacht in Panauti in een community homestay, en krijgt de kans om kennis te maken met het dagelijkse leven van een doorsnee Nepalees gezin. De meeste families op het platteland in Nepal zijn kleine boeren.

Nepal familiereis

Dag 4 – Trekking naar Balthali (1730 m) – 4 tot 5 uur wandelen
Vandaag wandel je met een gids over het platteland en de heuvels naar Balthali. Eerst volg je een vlakke weg, nadien wandel je via een pad op en neer tot in Balthali. Balthali is een verborgen pareltje in de Kathmandu vallei, gelegen ten zuidoosten van Kathmandu. Het dorp is omgeven door weelderige groene terrasvelden, sinaasappelplantages, en dennenbossen. Kleine dorpjes met mooie aarden huizen liggen verspreid in het landschap en je ontmoet de Tamang bewoners, die bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. In Balthali kun je rondwandelen in het dorpje, waar je ongetwijfeld lokale kinderen ontmoet, die spelen op de straat. Klim de trappen op naar de tempel van het dorp, vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

nepal familiereis

Dag 5 – Trekking naar Namo Buddha (1750m) – 4 tot 5 uur wandelen
Het pad leidt je vandaag door terrasvormige velden en boomgaarden vol sinaasappels. Je wandelt door het platteland en maakt kennis met de lokale bevolking en hun levensstijl. Je kunt het Thrangu Tashi Yangtse klooster, dat op een heuvel omringd door groen ligt, al vanaf ver zien liggen. Op de weg naar het klooster wandel je onder duizenden gebedsvlaggen door. Wandel in de namiddag naar het pittoreske dorpje Namobuddha, met een klein wit stoepaatje op het dorpsplein. ’s Avonds kun je in het klooster een gebedsceremonie (puja) bijwonen. Je overnacht in het guesthouse op het kloosterdomein, en kunt vrij rondwandelen op het domein. Wie weet kun je wel een balletje trappen met enkele jonge monniken.

Dag 6 – Rit naar Khokana
Vandaag reis je naar een dorpje in de Kathmandu vallei, nabij Khokana. Van hieruit maak je een mooie wandeling naar de nabijgelegen authentieke dorpjes Khokana en Bungamati, waar het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. In Nepal vindt het dagelijkse leven vooral op straat plaats. In Khokana en Bungamati kun je de traditionele architectuur en rijke cultuur bewonderen die overbleven uit de Middeleeuwen. Je ziet er vrouwen, mannen en kinderen samen in de straten of binnenplaatsen zitten, terwijl ze weven, praten, spelen of werken in de zon.
Je verblijft in een kleinschalige guesthouse temidden de rijstvelden.

nepal familiereis

Dag 7 – Khokana – bezoek aan Kirtipur en Patan
Vanuit Khokana rijd je vandaag naar Kirtipur, gelegen op 7 km ten zuidwesten van Kathmandu. De stad ligt heel strategisch bovenop een heuvel en is vrijwel niet met motorvoertuigen te bereiken. De meeste handel plaatsvindt in Naya Bazaar, aan de voet van de heuvel waarop Kirtipur ligt. In dit handelsplaatsje staat de Thaise tempel Nagar Mandap Sri Kirti Vihar (een geschenk van het Thaise koningshuis). De stad is een centrum van Newari cultuur. Er zijn prachtige tempels en boeddhistische kloosters te zien.

Nadien rijd je naar Patan, het vroegere Lalitpur, het tweede koninkrijk uit de vallei naast Kathmandu en Bakhtapur. De stad is vooral bekend om zijn goud- en metaalsmeden. Op het Durbarplein zie je opnieuw schitterende voorbeelden van middeleeuwse Nepalese architectuur.

Dag 8 Nepal familiereis – Rit naar Pokhara
Je verlaat vandaag de Kathmandu vallei en rijdt naar Pokhara, waar je in de namiddag aankomt. Pokhara is gelegen langs het mooie Phewa meer aan de voet van de Annapurna keten. Het is heerlijk wandelen langs het meer. Ook heb je alle gelegenheid om de laatste inkopen te doen voor de trek van morgen in een van de vele trekkingswinkels en supermarktjes.

nepal familiereis

Dag 9 – Start trekking – Trektocht naar Bumdi (1520m) – 3 uur wandelen
Je tocht begint met een rustige tocht per kano over het Phewa  Meer om je naar het startpunt van je trek te brengen. Je vierdaagse trekking start met een klimmend pad door het bos. Het pad leidt je naar de World Peace Pagoda. Vanaf hier heb je bij mooi weer een prachtig zicht over de Annapurnas, Machhapuchare (Fishtail), Dhaulagiri en Manaslu. het Phewa meer en de stad Pokhara. Langs kleine paden wandel je verder door het bos, voordat je weer omhoog klimt en je rond de heuvel wandelt naar het dorp Lukum Swara. Nadien maak je nog een laatste klim naar het dorp Bumdi, waar je vandaag overnacht. De bevolking bestaat hier uit een mix van Gurung en Brahmanen.

nepal familiereis

Dag 10 – Trektocht naar Panchase Bhanjyang (2065m) – 4 uur wandelen
Na een korte klim gaat het pad verder door een prachtig bos waar je regelmatig een glimp van de bergen tussen de bomen opvangt. Vandaag is een perfecte dag voor natuurliefhebbers. Het pad leidt je tussen verschillende bomen en planten en je hoort veel verschillende vogels. In Thulunchour verlaat je even kort het bos en heb je prachtig panoramisch zicht op de bergen: bij mooi weer zie je de Annapurnas, de Lamjung, de Gangapurna en de Machhapuchhare (Fishtail) alsook in de verte de besneeuwde toppen van de Dhaulagiri, de Annapurna I en de Manaslu. Verderop wandel je opnieuw op een onverhard pad het bos in en ga je zachtjes omhoog naar Panchase Bhanjyang. Net als gisteren, is ook dit dorp bewoond door Gurungs en Brahmanen.

Dag 11 – Trektocht naar Bhadaure (1670m hoogte) – 3 tot 4 uur wandelen
Vandaag klim je de stenen trap op naar de Panchase-piek op iets minder dan 2.500 meter, het hoogste punt van je trektocht. Vanaf hier word je opnieuw beloond met een prachtig uitzicht over de bergen. Je kan ook vroeg opstaan en naar dit punt wandelen en er van de zonsopgang genieten. Nadat je bent uitgerust en van de omgeving hebt genoten, daal je langs de andere kant van de heuvel af naar Alldanda. Het is een rustige wandeldag, met regelmatig uitzicht op de bergen en de dorpen beneden. Je logeert in Bhadaure, waar er Gurung, Kami en Brahman samen leven.

Dag 12 – Trektocht naar Naudanda / Pokhara
Nog een mooi traject aan de voet van het Annapurna gebergte. Je begint over een jeeptrail die je over een beekje en door enkele dorpen brengt. Je wandelt verder door naar Naudanda, het eindpunt van je trekking. Hier wacht je chauffeur je op en brengt je terug richting Pokhara.

Dag 13 Nepal familiereis – Pokhara
Vandaag heb je een vrije dag in Pokhara. Er zijn volop mogelijkheden om de dag te besteden. Zo kun je en mountainbike huren en langs het Phewa meer fietsen of de nabijgelegen meren van Begnas en Rupa bezoeken. Hier is het minder druk en heb je zeker kans om locals te ontmoeten. Of breng een bezoek aan de prachtige Davis Falls, ten zuiden van Pokhara. Het is spectaculair om te zien hoe het water van de rivier in de enorme grot verdwijnt. Een ander natuurwonder in Pokhara is de Mahendra grot. Deze grote kalkstenen grot staat ook wel bekend als het ‘huis van vleermuizen’. Heb je nog niet genoeg van het uitzicht op de bergen, kun je ook het bergdorpje Sarangkot bezoeken. Onderweg heb je een indrukwekkend uitzicht op de vallei en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. In de buurt van Pokhara zijn verschillende Tibetaanse vestigingen. Dit zijn vluchtelingenkampen die door de jaren heen uitgegroeid zijn tot echte dorpen waar Tibetanen wonen. Hier kan je kennismaken met de Tibetaanse levensstijl. Als je wil kun je hier ook momo`s leren maken.

nepal familiereis

Dag 14 – Tharu Community Homestay – Chitwan
Je zakt vandaag af naar het Zuiden van Nepal, ook wel de Terai genoemd. In en rond het Chitwan National Park woont de etnische Tharu bevolking met hun unieke gewoontes en tradities. Je gaat vandaag naar een van deze Tharu dorpen, waar je verblijft bij de lokale Tharu bevolking. Zij tonen je hoe zij leven. Als je wilt kun je mee helpen koken of een wandeling maken met je gastfamilie.Je overnacht in een hut die gebouwd werd in de traditionele Tharu stijl.

Dag 15 – Chitwan – Sauraha
Vandaag ga je naar Sauraha, waar je overnacht in een lodge waar de eigen olifanten over het domein rond lopen. Je kan snoepjes maken voor de olifanten of kijken hoe deze gewassen worden. Maak nadien een mooie wandeling langs de rivier, waar je dieren kan gadeslaan die zich verfrissen aan het water en de lokale bevolking aan het werk ziet.

nepal familiereis

Dag 16 – Chitwan – Sauraha
Vandaag ga je eindelijk het Chitwan National park in! Je kan een korte boottocht in een uitgeholde boomstam maken over de rivier. Langs het water zie je vogels, krokodillen en misschien wel enkele olifanten. Nadien kun je te voet de jungle ingaan. De gids toont je de sporen van de wilde dieren en zorgt ervoor dat je een aantal van hen waarschijnlijk ook ziet. Hij weet waar deze zich meestal schuilhouden. Een andere mogelijkheid is een jeepsafari, waarbij je in een verder deel van het park op zoek gaat naar wilde dieren.

Nepal familiereis

Dag 17 – Rit naar Dollu
Vandaag keer je terug richting Kathmandu vallei en ga je naar Dollu. Na je lange rit is het aangenaam vertoeven in de kleine Dollu vallei. Je ziet er traditionele boerderijen en terrasvormige velden op een achtergrond van groene heuvels en wild bos. Maak een mooie wandeling door het dorp en de groene omgeving. Je overnacht hier in een gezellige guesthouse.

Dag 18 – Dollu / Pharping
Op wandelafstand van Dollu ligt het dorp Pharping. Dit is een bloeiend, traditioneel Newari dorp, beroemd om zijn pelgrimsoorden en populair bij zowel Tibetaans Boeddhistische als Hindoeïstische pelgrims. De stad heeft een aantal boeddhistische kloosters die zeker een bezoek waard zijn. Hier vind je ook de beroemde Asura-grot of Guru Rinpoche-grot en de opmerkelijke Vajra Yogini-tempel, gewijd aan een tantrische boeddhistische godin.

nepal familiereis

Dag 19 – Bhaktapur
Vandaag rijd je naar Bhaktapur, de derde Koningsstad, waar je de rest van de dag doorbrengt in de gezellige straatjes. Deze stad is de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal is een beschermd Unesco-monument. Grotendeels verkeersvrij vormt het oude hart van de stad een plaats waar het aangenaam kuieren is tussen de verschillende tempels en marktjes. Bhaktapur is ook de stad van de pottenbakkers. Dit eeuwenoude ambacht wordt op verschillende pleintjes in de stad beoefend: de duizenden potten die liggen te drogen, zijn een fotogeniek gezicht. Je kan hier een workshop pottenbakken volgen en zo je eigen souvenir maken om mee te nemen naar huis.

Dag 20 – Einde Nepal famileireis
Helaas is het vandaag de laatste dag van jullie Nepal familiereis. Mochten jullie pas `s avonds vliegen, dan kan je je bagage veilig achterlaten aan de receptie van je guesthouse en de stad nog wat verder verkennen.

nepal familiereis

Reisinspiratie Nepal familiereis

Er zijn wel honderd redenen te bedenken waarom Nepal een aanrader is voor elke reiziger. De overweldigend mooie Himalaya, de mix van culturen, de hartelijke locals, de avontuurlijke activiteiten: de lijst is eindeloos. Heb je toch nog wat overredingskracht nodig? Dan zijn dit vijf redenen waarom je echt naar Nepal toe moet. Lees de blog op reisjunk.

Prijsinformatie Nepal familiereis

Reisduur Nepal familiereis20 dagen/19 nachten
Reissom Nepal familiereisVanaf € 1275,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer met chauffeur
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, gidsen, excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie NepalOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal familiereis.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor een Nepal familiereis

Wil je een rondreis Nepal hoogtepunten maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!