Nepal familiereis

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Familiereis Nepal

20-daagse reis, vanaf  € 1370,-

 • 4-daagse trektocht door het Annapurna gebergte
 • Trektocht inclusief ervaren Engelssprekende berggids, dragers en maaltijden
 • Leer momo’s maken van een Tibetaanse dame in Pokhara (optioneel)
 • Ga op zoek naar neushoorns en ander wild in Chitwan
 • Overnachting bij de Tharu bevolking in een homestay in Chitwan
 • Mooie combinatie van highlights en minder bezochte plekjes
 • Gehele reis eigen auto met privé chauffeur

Deze Nepal familiereis is een prachtige combinatie van hoogtepunten en minder bekende, authentieke dorpjes. Je begint je reis in Kathmandu, een stad die bol staat van de prachtige hindoeïstische en boeddhistische tempels. Je maakt een trekking in de Kathmandu Vallei, en komt langs dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je reist door naar Pokhara aan het Phewa meer, vanwaar je een korte trek maakt door het schitterende Annapurna gebergte. Vlakbij Chitwan Nationaal Park overnacht je een nacht in een homestay van de Tharu bevolkingsgroep. In het park zelf ga je op zoek naar neushoorns en ander wild. Wie weet spot je zelfs een tijger! Je sluit je reis af in de middeleeuwse stad Bhaktapur, met zijn prachtige pleinen en tempels.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je Nepal familiereis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, Je kunt je Nepal reis helemaal op maat samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, je Nepal specialist die er al jaren woont. Bekijk ook het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Nepal familiereis:

 • Dag 1 en 2 : Kathmandu
 • Dag 3 : Panauti
 • Dag 4 : Trekking naar Balthali
 • Dag 5 : Trekking naar Namo Buddha
 • Dag 6 : Rit naar Khokana
 • Dag 7 : Khokana – bezoek aan Kirtipur en Patan
 • Dag 8 : Rit naar Pokhara
 • Dag 9 : Trektocht naar Bumdi (1520 m)
 • Dag 10 : Trektocht naar Panchase Bhanjyang (2065m)
 • Dag 11 : Trektocht naar Bhadaure (1670m)
 • Dag 12 : Trektocht naar Naudanda / terg naar Pokhara
 • Dag 13 : Vrije dag in Pokhara
 • Dag 14 : Tharu Community Homestay – Chitwan
 • Dag 15-16 : Chitwan
 • Dag 17-18 : Dollu / Pharping
 • Dag 19 : Bhaktapur
 • Dag 20  : Einde Nepal familiereis

Route Nepal familiereis

Day 1 – Aankomst in Nepal – transfer naar je hotel in Kathmandu

Onze medewerker verwelkomt jullie op de luchthaven van Kathmandu en begeleidt jullie naar je hotel. Daar krijg je een korte briefing over je reis en maak je kennis met Maaike of Chuda. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je vandaag al tijd om de omgeving van je guesthouse te verkennen. Wandel door de kleine straatjes van het oude stadsdeel van Kathmandu en laat je verrassen door de geuren en kleuren van de vele marktkramers.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan zijn de vluchten van Turkish Airlines via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

Dag 2 – Kathmandu

Kathmandu is een bruisende stad, waar je om elke hoek een tempel of altaartje vindt. Vandaag kun je de vele culturele sites van de stad verkennen. Klim onder het toeziend oog van een kolonie apen de trappen op naar het boeddhistisch complex van Swayambunath, bezoek het hindoe-tempelcomplex van Pashupatinath waar je kennis maakt met de heilige saddhu’s, en wandel rond de immense boeddhistische stoepa van Boudhanath.

In Kathmandu kun je een leuke streetfoodtour maken. Samen met een lokale gids ga je op pad door een wir war van straatjes. Je proeft allerlei kleine gerechten in verborgen restaurants en drinkt Nepali tea in een van de oudste cafés van de stad. 

nepal hoogtepunten
Dag 3 Nepal familiereis – verblijf in homestay in Panauti

Je verlaat vandaag de stad en rijd naar Panauti. Panauti is een typisch Newari dorp, bekend voor hun cultuur en tradities. De Newari zijn de oorspronkelijke inwoners van de Kathmandu vallei. Je overnacht in Panauti in een community homestay, en krijgt de kans om kennis te maken met het dagelijkse leven van een doorsnee Nepalees gezin. De meeste families op het platteland in Nepal zijn kleine boeren.

Reisspecialist Maaike, die al jaren in Nepal woont, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Nepal rondreis, ze is ook je steun en toeverlaat tijdens je rondreis.

nepal met kinderen
Dag 4 – Trekking naar Balthali (1730 m) – 4 tot 5 uur wandelen

Vandaag wandel je met een gids over het platteland en de heuvels naar Balthali. Eerst volg je een vlakke weg, nadien wandel je via een pad op en neer tot in Balthali. Balthali is een verborgen pareltje in de Kathmandu vallei, gelegen ten zuidoosten van Kathmandu. Het dorp is omgeven door weelderige groene terrasvelden, sinaasappelplantages, en dennenbossen. Kleine dorpjes met mooie aarden huizen liggen verspreid in het landschap en je ontmoet de Tamang bewoners, die bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. In Balthali kun je rondwandelen in het dorpje, waar je ongetwijfeld lokale kinderen ontmoet, die spelen op de straat. Klim de trappen op naar de tempel van het dorp, vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

nepal familiereis
Dag 5 – Trekking naar Namo Buddha (1750m) – 4 tot 5 uur wandelen

Het pad leidt je vandaag door terrasvormige velden en boomgaarden vol sinaasappels. Je wandelt door het platteland en maakt kennis met de lokale bevolking en hun levensstijl. Je kunt het Thrangu Tashi Yangtse klooster, dat op een heuvel omringd door groen ligt, al vanaf ver zien liggen. Op de weg naar het klooster wandel je onder duizenden gebedsvlaggen door. Wandel in de namiddag naar het pittoreske dorpje Namobuddha, met een klein wit stoepaatje op het dorpsplein. ’s Avonds kun je in het klooster een gebedsceremonie (puja) bijwonen. Je overnacht in het guesthouse op het kloosterdomein, en kunt vrij rondwandelen op het domein. Wie weet kun je wel een balletje trappen met enkele jonge monniken.

Haal het beste uit je trektocht met deze trekking tips.

nepal familiereis
Dag 6 – Rit naar Khokana

Vandaag reis je naar een dorpje in de Kathmandu vallei, nabij Khokana. Van hieruit maak je een mooie wandeling naar de nabijgelegen authentieke dorpjes Khokana en Bungamati, waar het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. In Nepal vindt het dagelijkse leven vooral op straat plaats. In Khokana en Bungamati kun je de traditionele architectuur en rijke cultuur bewonderen die overbleven uit de Middeleeuwen. Je ziet er vrouwen, mannen en kinderen samen in de straten of binnenplaatsen zitten, terwijl ze weven, praten, spelen of werken in de zon. Je verblijft in een kleinschalige guesthouse temidden de rijstvelden.

nepal familiereis
Dag 7 – Khokana – bezoek aan Kirtipur en Patan

Vanuit Khokana rijd je vandaag naar Kirtipur, gelegen op 7 km ten zuidwesten van Kathmandu. De stad ligt heel strategisch bovenop een heuvel en is vrijwel niet met motorvoertuigen te bereiken. De meeste handel plaatsvindt in Naya Bazaar, aan de voet van de heuvel waarop Kirtipur ligt. In dit handelsplaatsje staat de Thaise tempel Nagar Mandap Sri Kirti Vihar (een geschenk van het Thaise koningshuis). De stad is een centrum van Newari cultuur. Er zijn prachtige tempels en boeddhistische kloosters te zien. Nadien rijd je naar Patan, het vroegere Lalitpur, het tweede koninkrijk uit de vallei naast Kathmandu en Bakhtapur. De stad is vooral bekend om zijn goud- en metaalsmeden. Op het Durbarplein zie je opnieuw schitterende voorbeelden van middeleeuwse Nepalese architectuur.

nepal familiereis
Dag 8 Nepal familiereis – Rit naar Pokhara

Je verlaat de Kathmandu vallei en rijdt naar Pokhara, waar je in de namiddag aankomt. Pokhara ligt aan het mooie Phewa meer aan de voet van de Annapurna keten. Het is heerlijk wandelen langs het meer. Ook heb je alle gelegenheid om de laatste inkopen te doen voor de trek van morgen in een van de vele trekkingswinkels en supermarktjes.

Dag 9 – Trektocht naar Bumdi (1520m) – 3 uur wandelen

De trek begint met een rustige tocht per kano over het Phewa Meer. Een klimmend pad door het bos pad leidt je naar de World Peace Pagoda, waar je bij mooi weer een prachtig uitzicht hebt over de Annapurnas, het Phewa meer en Pokhara. Over kleine paden wandel je naar het dorp Bumdi, waar je vandaag overnacht. De bevolking bestaat hier uit een mix van Gurung en Brahmanen.

In Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten. Zo vind je er dal bath, het nationale gerecht van Nepal: linzen (dal), rijst (bath) en een groentecurry. Ook vegetarische momo’s zijn populair. 

nepal familiereis
Dag 10 – Trektocht naar Panchase Bhanjyang (2065m) – 4 uur wandelen

Na een korte klim gaat het pad verder door een prachtig bos waar je regelmatig een glimp van de bergen tussen de bomen opvangt. Vandaag is een perfecte dag voor natuurliefhebbers. Het pad leidt je tussen verschillende bomen en planten en je hoort veel verschillende vogels. In Thulunchour verlaat je even kort het bos en heb je prachtig panoramisch zicht op de bergen: bij mooi weer zie je de Annapurnas, de Lamjung, de Gangapurna en de Machhapuchhare (Fishtail) alsook in de verte de besneeuwde toppen van de Dhaulagiri, de Annapurna I en de Manaslu. Verderop wandel je opnieuw op een onverhard pad het bos in en ga je zachtjes omhoog naar Panchase Bhanjyang. Net als gisteren, is ook dit dorp bewoond door Gurungs en Brahmanen.

nepal familiereis
Dag 11 – Trektocht naar Bhadaure (1670m hoogte) – 3 tot 4 uur wandelen

Vandaag klim je de stenen trap op naar de Panchase-piek op iets minder dan 2.500 meter, het hoogste punt van je trektocht. Vanaf hier word je opnieuw beloond met een prachtig uitzicht over de bergen. Je kan ook vroeg opstaan en naar dit punt wandelen en er van de zonsopgang genieten. Nadat je bent uitgerust en van de omgeving hebt genoten, daal je langs de andere kant van de heuvel af naar Alldanda. Het is een rustige wandeldag, met regelmatig uitzicht op de bergen en de dorpen beneden. Je logeert in Bhadaure, waar er Gurung, Kami en Brahman samen leven.

nepal familiereis
Dag 12 – Trektocht naar Naudanda / Pokhara

Je volgt een jeeptrail die je door enkele dorpen brengt en wandelt naar Naudanda, het eindpunt van je trekking. Hier wacht je chauffeur je op en brengt je terug richting Pokhara.

Dag 13 Nepal familiereis – Pokhara

Vandaag heb je een vrije dag in Pokhara. Er zijn volop mogelijkheden om de dag te besteden. Zo kun je en mountainbike huren en langs het Phewa meer fietsen. Of breng een bezoek aan de prachtige Devis Falls. Het is spectaculair om te zien hoe het water van de rivier in de enorme grot verdwijnt. In de buurt van Pokhara zijn verschillende Tibetaanse vestigingen. Dit zijn vluchtelingenkampen die door de jaren heen uitgegroeid zijn tot echte dorpen waar Tibetanen wonen. Als je wil kun je hier ook momo`s leren maken.

Leer momo’s maken van een Tibetaanse dame in Tashling Tibetan village vlakbij Pokhara.

nepal familiereis
Dag 14 – Tharu Community Homestay – Chitwan

Je vervolgt je familiereis Nepal naar de Terai in in het Zuiden van Nepal. In en rond het Chitwan National Park woont de etnische Tharu bevolking met hun unieke gewoontes en tradities. Je verblijft vandaag in een van deze Tharu dorpen bij de lokale bevolking. Zij tonen je hoe zij leven. Als je wilt kun je mee helpen koken of een wandeling maken met je gastfamilie. Je overnacht in een hut die gebouwd werd in de traditionele Tharu stijl.

Dag 15 – Chitwan – Sauraha

Vandaag ga je naar Sauraha, waar je overnacht in een lodge waar de eigen olifanten over het domein rond lopen. Je kan snoepjes maken voor de olifanten of kijken hoe deze gewassen worden. Maak nadien een mooie wandeling langs de rivier, waar je dieren kan gadeslaan die zich verfrissen aan het water en de lokale bevolking aan het werk ziet.

Voor je verblijf in Chitwan raden wij Sapana Village Lodge aan. Een heerlijke plek aan de rivier, met oog voor de natuur en de lokale bevolking.

Dag 16 – Chitwan – Sauraha

Vandaag ga je eindelijk het Chitwan National park in! Je kan een korte boottocht in een uitgeholde boomstam maken over de rivier. Langs het water zie je vogels, krokodillen en misschien wel enkele olifanten. Nadien kun je te voet de jungle ingaan. De gids toont je de sporen van de wilde dieren en zorgt ervoor dat je een aantal van hen waarschijnlijk ook ziet. Hij weet waar deze zich meestal schuilhouden. Een andere mogelijkheid is een jeepsafari, waarbij je in een verder deel van het park op zoek gaat naar wilde dieren.

nepal familiereis
Dag 17 – Rit naar Dollu

Vandaag keer je terug richting Kathmandu vallei en ga je naar Dollu. Na je lange rit is het aangenaam vertoeven in de kleine Dollu vallei. Je ziet er traditionele boerderijen en terrasvormige velden op een achtergrond van groene heuvels. Maak een wandeling door het dorp en de groene omgeving. Je overnacht in een gezellig guesthouse.

Dag 18 – Dollu / Pharping

Op wandelafstand van Dollu ligt het dorp Pharping. Dit is een bloeiend, traditioneel Newari dorp, beroemd om zijn pelgrimsoorden en populair bij zowel Tibetaans boeddhistische als Hindoeïstische pelgrims. De stad heeft een aantal boeddhistische kloosters die zeker een bezoek waard zijn. Hier vind je ook de beroemde Asura-grot of Guru Rinpoche-grot en de opmerkelijke Vajra Yogini-tempel, gewijd aan een tantrische boeddhistische godin.

nepal familiereis
Dag 19 – Bhaktapur

Vandaag rijd je naar Bhaktapur, de derde Koningsstad, waar je de rest van de dag doorbrengt in de gezellige straatjes. Deze stad is de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal is een beschermd Unesco-monument. Grotendeels verkeersvrij vormt het oude hart van de stad een plaats waar het aangenaam kuieren is tussen de verschillende tempels en marktjes. Bhaktapur is ook de stad van de pottenbakkers. Dit eeuwenoude ambacht wordt op verschillende pleintjes in de stad beoefend: de duizenden potten die liggen te drogen, zijn een fotogeniek gezicht. Je kan hier een workshop pottenbakken volgen en zo je eigen souvenir maken om mee te nemen naar huis.

nepal familiereis
Dag 20 – Einde Nepal famileireis

Helaas is het vandaag de laatste dag van jullie Nepal familiereis. Mochten jullie pas `s avonds vliegen, dan kan je je bagage opslaan aan de receptie van je guesthouse en de stad nog wat verder verkennen. Er zijn heel wat kleine winkels waar je mooie handgemaakte goederen vindt, perfect als souvenirs. Je wordt tijdig naar de luchthaven gebracht voor je vertrekvlucht.

nepal hoogtepunten

Beste reistijd Nepal met kinderen

De Kerstvakantie is ideaal voor een actieve gezinsvakantie naar Nepal. De hemel is helder, het zicht op de bergen optimaal. Tijdens de trektocht onder de 3000 meter heb je overdag aangename temperaturen. `s Nachts wordt het in de bergen heel wat frisser, dus neem wel warme kleding mee. In het Chitwan National Park en in de vallei van Kathmandu is het overdag eveneens aangenaam warm, ook hier is het ’s avonds fris. In de Paasvakantie is het ook in de bergen een stuk warmer en aangenamer. ’s Morgens heb je meestal prachtig panoramisch zicht, in de namiddag is het zicht minder. De zomer is geen aanrader voor een gezinsvakantie in Nepal. Het is dan regentijd, met soms hevige regenbuien, en het is dan drukkend en vochtig warm. Lees meer.

Reisinspiratie Nepal familiereis

Er zijn wel honderd redenen te bedenken waarom Nepal een aanrader is voor elke reiziger. De overweldigend mooie Himalaya, de mix van culturen, de hartelijke locals, de avontuurlijke activiteiten: de lijst is eindeloos. Heb je toch nog wat overredingskracht nodig? Dan zijn dit vijf redenen waarom je echt naar Nepal toe moet. Lees de blog op reisjunk.

Prijsinformatie Nepal familiereis

Reisduur Nepal familiereis: 20 dagen/19 nachten
Reissom Nepal familiereis: Vanaf € 1370,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer met chauffeur, volpension tijdens de trekking, gids en dragers tijdens de trekking
Exclusief: (Internationale) vluchten, overige maaltijden, drankjes, gidsen, excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal: Overnachtingen in een tweepersoonskamer of in een familiekamer, tijdens de trek met gemeenschappelijke voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal familiereis.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor je Nepal reis

Wil je een rondreis Nepal hoogtepunten maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!