Nepal Hoogtepunten

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse rondreis Nepal hoogtepunten
Vanaf  € 1355,-

 • Overnachting in charmante, autovrije Bandipur
 • Verken Chitwan op zoek naar neushoorns
 • Leer pottenbakken in Bhaktapur
 • Gehele reis eigen auto met privé chauffeur

Tijdens deze reis Nepal hoogtepunten kom je langs alle culturele hoogtepunten die Nepal te bieden heeft. De eerste dagen kun je op eigen houtje de middeleeuwse stad Bhaktapur verkennen. Rond het autovrije Bandipur kun je prachtig wandelen. Je reist door naar Pokhara aan het Phewa meer. Hier kun je een verscheidenheid aan activiteiten ondernemen. In het Chitwan Nationaal Park kun je op zoek gaan naar neushoorns en ander wild. Wie weet spot je zelfs een tijger! Je sluit je reis af  in Kathmandu waar je een bezoek kunt brengen aan prachtige hindoeïstische en boeddhistische tempels.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je rondreis Nepal hoogtepunten op maat samen

Je kunt je Nepal hoogtepunten reis in overleg samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, je Nepal specialist die er al jaren woont. Bekijk ook het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Nepal hoogtepunten:

 • Dag 1 en 2 : Bhaktapur – start Nepal hoogtepunten
 • Dag 3 : Patan
 • Dag 4 en 5: Bandipur
 • Dag 6 – 8 : Pokhara
 • Dag 9 : Tansen
 • Dag 10 en 11: Lumbini
 • Dag 12 – 14 : Chitwan
 • Dag 15 en 16 : Pharping
 • Dag17 – 19 : Kathmandu
 • Dag 20  : Einde Nepal Hoogtepunten

nepal hoogtepunten

Dag 1 – Aankomst in Nepal – transfer naar Bhaktapur
Vandaag kom je aan in Kathmandu, waar je van de luchthaven naar je hotel in Bhaktapur wordt gebracht. Bhaktapur is de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal. De historische stadskern is een beschermd Unesco-werelderfgoed en veel rustiger dan Kathmandu. Je kunt vandaag op eigen gelegenheid Bhaktapur verkennen.

Nepal hoogtepunten

Dag 2 – Bhaktapur
Het centrum van Bhaktapur is grotendeels verkeersvrij, waardoor je er rustig kunt ronddwalen en kuieren tussen de verschillende tempels en marktjes. Bhaktapur staat, naast de tweede Koningsstad, ook bekend als de pottenbakkersstad. De pottenbakkers beoefenen hun ambacht op de verschillende pleintjes van de stad: duizenden potten en andere kleien voorwerpen liggen er te drogen in de zon. Het is leuk om een workshop pottenbakken te doen en te proberen je eigen pot te draaien.

Dag 3 – Patan
Een korte rit brengt je vandaag naar de tweede Koningsstad van de Kathmandu vallei: Patan. Deze stad is vooral bekend om zijn ambachtslui, de goud- en metaalsmeden. Het prachtige oude stadsgedeelte heeft de vorm van een rechthoek met eromheen vier boeddhistische stoepa’s. Op het Koningsplein zie je opnieuw schitterende voorbeelden van de middeleeuwse Nepalese architectuur. Breng een bezoek aan het koninklijk paleis en aan de Krishna Mandir, een van de mooiste tempels van Nepal, de enige die volledig in steen is gebouwd.

Nepal hoogtepunten

Dag 4 – Patan naar Bandipur
Vandaag verlaat je de Kathmandu vallei en reis je naar het Newari stadje Bandipur. Dit stadje is vooral bekend om haar mooie architectuur en het feit dat het centrum autovrij is gemaakt. Na aankomst maak je een wandeling door het stadje. Sluit je dag af met een rustig plekje in de bazaar en kijk naar van de relaxte levensstijl van de stad, terwijl je geniet van een hapje & drankje tijdens de zonsondergang.

Nepal hoogtepunten

Dag 5 – Dagwandeling in Bandipur
Bij helder weer heb je in de vroege ochtend prachtig zicht op de besneeuwde toppen van de Himalayas. Door de mooie ligging van Bandipur is dit een uitstekend vertrekpunt voor een dagwandeling naar nabijgelegen dorpjes of heilige plaatsen. Wandel naar het dorpje Ramkot, ongeveer 2 uur lopen van Bandipur. Het is niet alleen een mooie wandeling in de natuur, maar ook een ideale kennismaking met het plattelandsleven. Het is een typisch Magar dorpje met traditionele ronde huizen.

Dag 6 – Bandipur naar Pokhara
Je reist vandaag verder naar Pokhara. Dit populaire stadje aan de oevers van Phewa Lake is rijk aan cafés, restaurants en souvenirwinkels. Na aankomst kun je de stad verkennen.

nepal hoogtepunten

Dag 7 – Pokhara
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Wandel langs de oevers van het meer en neem een bootje naar het kleine eilandje op het meer. Op dit eiland ligt een kleine Hindoe tempel. Of laat je varen naar de overkant van het meer en wandel daar omhoog naar de World Peace Pagoda. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de Pokhara vallei en op de Annapurna bergketen. In de buurt van Pokhara zijn verschillende Tibetaanse vestigingen. Dit zijn vluchtelingenkampen die door de jaren heen uitgegroeid zijn tot echte dorpen waar Tibetanen wonen. Hier kan je kennismaken met de Tibetaanse levensstijl. Als je wil kun je hier ook momo`s leren maken.

Fiets je graag, dan kun je in Pokhara ook een mountainbike huren om rond te touren. Ga op avontuur en fiets naar een van de andere meren van de Pokhara valley, het Begnas of Rupa meer. Je zal zien dat het hier rustiger en ongerepter is dan aan het Phewa meer.

Nepal hoogtepunten

Dag 8 – Pokhara
Ben je vroeg uit de veren, maak dan een ochtendwandeling naar Sarangkot, waar je bij mooi weer een prachtige zonsopgang meemaakt. Je kan ook de prachtige Devi Watervallen, ten zuiden van Pokhara gaan bezichtigen. Het is spectaculair om te zien hoe het water van de rivier in de enorme grot verdwijnt. Een ander natuurwonder in Pokhara is de Mahendra grot. Deze grote kalkstenen grot staat ook wel bekend als het ‘huis van vleermuizen’. Wil je het authentieke Pokhara zien, bezoek dan de oude bazaar van Pokhara. Een labyrint van smalle straatjes, bezaaid met winkels waar allerlei producten van voeding tot kledij en goud worden verhandeld. Hier ligt ook de Bindhyabasini Tempel, die gewijd is aan de godin Bhagwati.

Dag 9 – Pokhara naar Tansen
Je reist vandaag richting het Zuiden van Nepal. Je bestemming van vandaag is Tansen, een Newari dorp gelegen in een heuvelachtig gebied. Dit dorp heeft een rijke historie en cultuur. Het dorp is omringd door bossen en heuvels. Vanop de heuvels heb je een schitterend 360 graden panoramisch zicht.

Dag 10 – Tansen naar Lumbini
Je reis verder naar Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Lumbini is een van `s werelds belangrijkste Boeddhistische spirituele plaatsen. Je kan er meer dan 25 internationale boeddhistische kloosters bezoeken, het Boeddhisme bestuderen, mediteren en Boeddha’s geboorteplaats zelf bezoeken in de heilige Mayadevi-tuinen. Geniet er van de rustige sfeer: wapperende gebedsvlagjes in de wind, zingende vogels vanuit de heilige pipal boom, mediterende pelgrims en prachtige groene tuinen met diverse tempels.

nepal hoogtepunten

Dag 11 – Lumbini
Waar je gisteren al een eerste voorsmaakje kreeg, en tijd had om wat rond te dwalen, kan je vandaag de rest van het domein bezichtigen. Het domein in Lumbini is 4,8 km lang en 1,6 km breed. De heilige plaats wordt begrensd door een grote zone waarin alleen kloosters kunnen worden gebouwd, dus geen winkels, hotels of restaurants. Lumbini heeft ruïnes van oude kloosters, een heilige Bodhi-boom, een oude zwemvijver, de Ashokan-pilaar en de Mayadevi-tempel, waar de vermoedelijke geboorteplaats van Boeddha ligt. Overal wordt het leven van Boeddha in taferelen uitgebeeld. Van ’s ochtends vroeg tot’ s avonds laat zingen en mediteren pelgrims uit verschillende landen.
Het is ook mogelijk om ter plaatse een fiets te huren en het domein en de rest van Lumbini per fiets te verkennen.

Nepal hoogtepunten

Dag 12 – Lumbini naar Chitwan
Het is tijd om het mystieke Lumbini achter je te laten en verder te reizen. Vandaag kom je aan in Chitwan Nationaal Park, beschouwd als een van de mooiste nationale parken van Azië. Je hebt vandaag en de volgende twee dagen om het park te verkennen. Ga vandaag al even wandelen langs de rivier en langs enkele kleine Tharu dorpjes. Drink gezellig een glaasje in een cafeetje langs het water terwijl je geniet van de zonsondergang boven de rivier.

Dag 13 – Chitwan
Het Chitwan Nationaal Park heeft een verscheidenheid van dieren, met onder andere een breed scala aan vogels, herten, apen en neushoorns. Zelfs de Koninklijke Bengaalse tijger kun je in het park vinden, maar de kans die te zien is helaas zeer klein. Vandaag kun je het park intrekken op zoek naar wilde dieren. Je kan de rivier Rapti afdrijven in een korjaal (boomstam die is uitgesneden tot traditionele boot) waarbij je krokodillen kunt spotten, op een jeepsafari gaan door het park en je kan tijdens een wandeling vogels, herten en andere dieren spotten.

Dag 14 – Chitwan
In en rond het Nationaal Park van Chitwan is er veel te zien en te doen. Vandaag heb je nog een dag die je zelf kan invullen. Maak een wandeling of fietstocht door Tharu dorpen en leer meer over hun levensstijl. Wil je opnieuw het park in, dan kan dat uiteraard ook. Je kan op jeepsafari naar een ander deel van het park, dat ook wel de 20.000 meren genoemd wordt en waar je vooral krokodillen en vogels kan spotten.

Dag 15 – Chitwan naar Pharping
Vandaag verlaat je het Zuiden van Nepal en keer je terug naar de Kathmandu vallei. Pharping is een Newari dorpje waar verschillende Boeddhistische kloosters en beelden zijn. Je verblijft hier in het guesthouse van een boeddhistisch klooster. Je mag deelnemen aan de ochtend- en avondceremonie (puja), en maakt er kennis met het leven van de Boeddhistische monniken.

nepal hoogtepunten

Dag 16 – Pharping
Pharping is een bloeiend, traditioneel Newari dorp, beroemd om zijn pelgrimsoorden en populair bij zowel Tibetaans Boeddhistische als Hindoeïstische pelgrims. Het is interessant om een van de boeddhistische kloosters te bezoeken. Hier vind je ook de beroemde Asura-grot of Guru Rinpoche-grot en de opmerkelijke Vajra Yogini-tempel, gewijd aan een tantrische boeddhistische godin. Ook kun je een mooie wandeling maken. Er zijn verschillende paden in Pharping die naar Dollu leiden. In de kleine vallei van Dollu heb je traditionele boerderijen met terrasvormige velden op een achtergrond van groene heuvels en wild bos.

Day 17 – Pharping naar Kathmandu
Vandaag rijd je naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Je hebt nog enkele dagen om de sfeer van Kathmandu op te snuiven en om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Begin met een wandeling door het oude stadsdeel van Kathmandu, Asan en laat je onderdompelen in de alledaagse marktsfeer. Het is hier een feest voor je zintuigen. In elke straat en om elke hoek zie je een tempel, stoepa of ander heiligdom.

Nepal hoogtepunten

Dag 18 – Kathmandu
Vandaag kun je naar het Boeddhistisch complex van Swayambunath, ook wel de ‘apentempel’ genoemd, wandelen. Onder het toeziend oog van een kolonie apen, wandel je 300 trappen op tot aan de stoepa. Rond de stoepa zijn er verschillende andere tempeltjes, beelden en een klein klooster. Je wandelt nadien aan de achterzijde naar beneden en bezoekt er de ‘Amideva Buddha Garden’, een park waar 3 grote prachtige gouden Boeddha beelden staan te pronken. Nadien wandel je opnieuw de straatjes van het oude deel van Kathmandu in en bezoek je het Koningsplein (Durbar Square) van Kathmandu, waar je de tempels kan bewonderen. Ga ook even binnenkijken in het Kumari Ghar, het huis van de Kumari, een levende Godin.

Dag 19 – Kathmandu
Vandaag kun je een laatste dag op stap in Kathmandu. Ga naar Pashupatinath, het grootste Hindoeistische complex van Kathmandu, dat ook UNESCO Werelderfgoed is. De tempel mag je als niet-Hindoe niet binnen, maar er is genoeg te zien rond de tempel. Je volgt een rituele crematieceremonie, wandelt rond tussen de kleine tempeltjes en bewondert de gekleurde en fotogenieke sadhu’s die rondhangen en leven in de tempelgebouwtjes van het complex.

Nadien ga je naar Boudhanath, waar je samen met de vele pelgrims van overal ter wereld rondwandelt rond de stoepa. De stoepa is na de aardbeving helemaal gerestaureerd en ziet er mooier uit dan ooit tevoren. Ook de straatjes rond Boudhanath zijn de moeite waard. Er zijn verschillende kloosters rond de stoepa, die je kan bezoeken.

Dag 20 – Einde Nepal hoogtepunten reis
Helaas is vandaag het einde van je reis door Nepal. Afhankelijk van je vlucht kun je nog wat souvenirtjes scoren, of maak je je op voor de vlucht naar huis. nepal hoogtepunten

Reisinspiratie Nepal hoogtepunten

Er zijn wel honderd redenen te bedenken waarom Nepal een aanrader is voor elke reiziger. De overweldigend mooie Himalaya, de mix van culturen, de hartelijke locals, de avontuurlijke activiteiten: de lijst is eindeloos. Heb je toch nog wat overredingskracht nodig? Dan zijn dit vijf redenen waarom je echt naar Nepal toe moet. Lees de blog op reisjunk.

Prijsinformatie rondreis Nepal hoogtepunten

Reisduur rondreis Nepal hoogtepunten 20 dagen/19 nachten
Reissom rondreis Nepal hoogtepunten Vanaf € 1355,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer met chauffeur
Exclusief (Internationale) vluchten, overige maaltijden, gidsen, excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal hoogtepunten reis.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor een Nepal hoogtepunten reis

Wil je een rondreis Nepal hoogtepunten maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!