Nepal Hoogtepunten

19-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Nepal hoogtepunten

19-daagse reis, vanaf  € 1410,-

 • Overnachting in charmante, autovrije Bandipur
 • Verken Chitwan op zoek naar neushoorns
 • Leer momo’s maken van een Tibetaanse dame in Pokhara (optioneel)
 • 360 graden uitzicht over de Himalaya vanuit Tansen
 • Leer pottenbakken in Bhaktapur (optioneel)
 • Volop mogelijkheden voor mooie wandelingen
 • Verplaatsingen met eigen auto met privé chauffeur

Tijdens deze reis Nepal hoogtepunten rondreis kom je langs alle culturele hoogtepunten die Nepal te bieden heeft. De eerste dagen kun je op eigen houtje Kathmandu verkennen. Rond het autovrije Bandipur kun je prachtig wandelen. Je reist door naar Pokhara aan het Phewa meer. Hier kun je een verscheidenheid aan activiteiten ondernemen. In het Chitwan Nationaal Park kun je op zoek gaan naar neushoorns en ander wild. Wie weet spot je zelfs een tijger! Je sluit je reis af  in het middeleeuwse Bhaktapur.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen Nepal rondreis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Nepal hoogtepunten reis helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, de Nepal specialist die er al jaren woont.. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van een Nepal rondreis of het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Nepal hoogtepunten:

 • Dag 1 en 2 : Kathmandu
 • Dag 3 : Patan
 • Dag 4 en 5: Bandipur
 • Dag 6 – 8 : Pokhara
 • Dag 9 : Tansen
 • Dag 10 en 11: Lumbini
 • Dag 12 – 14 : Chitwan
 • Dag 15 en 16 : Pharping
 • Dag17 – 18 : Bhaktapur
 • Dag 19  : Einde Nepal rondreis

Route Nepal hoogtepunten

Day 1 – Aankomst in Nepal – transfer naar je hotel in Kathmandu

Vandaag kom je aan in Nepal, en je wordt van de luchthaven naar je hotel in Kathmandu gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd in Kathmandu heb je tijd on de omgeving van je hotel te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan Durbar Square, het oude Paleisplein met zijn vele tempels. Ga ook even kijken bij Kumari Ghar, het huis van de Kumari, een levende Godin.  Vlakbij vind je de bazaar Asan, met zijn vele kleine winkeltjes en op elke hoek wel een tempel, stoepa of ander heiligdom.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan zijn de vluchten van Turkish Airlines via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen.

Dag 2 – Kathmandu

Vandaag kun je helemaal naar eigen inzicht besteden. Zo kun je wandelen naar het Boeddhistisch complex van Swayambunath, ook wel de ‘apentempel’ genoemd. Onder het toeziend oog van een kolonie apen, wandel je 300 trappen op tot aan de stoepa. Ook kun je Pashupatinath bezoeken, het grootste hindoeistische complex van Kathmandu. De tempel mag je als niet-hindoe niet binnen, maar er is genoeg te zien rond de tempel. Je wandelt rond tussen de kleine tempeltjes en bewondert de gekleurde en fotogenieke sadhu’s die rondhangen en leven in de tempelgebouwtjes van het complex. Vlakbij Pashupatinath ligt Boudhanath, waar je samen met vele pelgrims van overal ter wereld rondwandelt rond de stoepa. Er zijn verschillende kloosters rond de stoepa die je kan bezoeken.

In Kathmandu kun je een leuke streetfoodtour maken. Samen met een lokale gids ga je op pad door een wir war van straatjes. Je proeft allerlei kleine gerechten in verborgen restaurants en drinkt Nepali tea in een van de oudste cafés van de stad.

nepal hoogtepunten
Dag 3 – Patan

Een korte rit brengt je vandaag naar de tweede Koningsstad van de Kathmandu vallei: Patan. Deze stad is vooral bekend om zijn ambachtslui, de goud- en metaalsmeden. Op het Koningsplein zie je opnieuw schitterende voorbeelden van de middeleeuwse Nepalese architectuur.

Dag 4 Nepal hoogtepunten rondreis – Patan naar Bandipur

Vandaag verlaat je de Kathmandu vallei en reis je naar het Newari stadje Bandipur. Dit stadje is vooral bekend om haar mooie architectuur en om het feit dat het centrum autovrij is gemaakt. Na aankomst maak je een wandeling door het stadje. Sluit je dag af in de bazaar en kijk naar van de relaxte levensstijl van de stad, terwijl je geniet van een hapje en drankje.

Reisspecialist Maaike, die al jaren in Nepal woont, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Nepal rondreis, ze is ook je steun en toeverlaat tijdens je rondreis.

nepal hoogtepunten
Dag 5 – Dagwandeling in Bandipur

Bij helder weer heb je in de vroege ochtend prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Door de mooie ligging leent Bandipur zich bij uitstek voor een dagwandeling naar nabijgelegen dorpjes. Wandel naar het dorpje Ramkot, een typisch Magar dorpje met traditionele ronde huizen, op ongeveer 2 uur lopen van Bandipur. Dit is ook een ideale kennismaking met het plattelandsleven van Nepal.

Dag 6 – Bandipur naar Pokhara

Je reist vandaag verder naar Pokhara. Dit populaire stadje aan de oevers van Phewa Lake is rijk aan cafés, restaurants en souvenirwinkels. Na aankomst kun je de stad verkennen en flaneren langs het meer.

 

Tijdens je Nepal hoogtepunten reis verblijf je in sfeervolle hotels en guesthouses.

Dag 7 Nepal hoogtepunten rondreis – Pokhara

Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Wandel langs de oevers van het meer en neem een bootje naar het kleine eilandje op het meer. Op dit eiland ligt een kleine Hindoe tempel. In de buurt van Pokhara zijn verschillende Tibetaanse vestigingen. Dit zijn vluchtelingenkampen die door de jaren heen uitgegroeid zijn tot echte dorpen waar Tibetanen wonen. Hier kun je kennismaken met de Tibetaanse levensstijl. Ook kun je hier momo`s leren maken. Fiets je graag, dan kun je in Pokhara ook een mountainbike huren om rond te touren.

Leer momo’s maken van een Tibetaanse dame in Tashling Tibetan village vlakbij Pokhara.

nepal hoogtepunten
Dag 8 – Pokhara

Ben je vroeg uit de veren, maak dan een ochtendwandeling naar Sarangkot, waar je bij mooi weer een prachtige zonsopgang op de toppen van het Annapurna  massief meemaakt. Of beklim de heuvel naar de Peace Tempel, vanwaar je (bij helder weer) eveneens een geweldig uitzicht hebt, over het Phewameer, Pokhara en het Annapurna Massief. Je kan ook de prachtige Devi Watervallen, ten zuiden van Pokhara gaan bezichtigen. Wil je het authentieke Pokhara zien, bezoek dan de oude bazaar van Pokhara. Een labyrint van smalle straatjes, bezaaid met winkels waar allerlei producten van voeding tot kledij en goud worden verhandeld. Hier ligt ook de Bindhyabasini Tempel, die gewijd is aan de godin Bhagwati.

 

nepal hoogtepunten
Dag 9 – Pokhara naar Tansen

Je reist vandaag richting het zuiden van Nepal, naar Tansen, een Newari dorp in een heuvelachtig gebied. Dit dorp heeft een rijke historie en cultuur. Het dorp is omringd door bossen en heuvels. Vanaf de heuvels heb je een schitterend 360 graden panoramisch uitzicht.

Dag 10 – Tansen naar Lumbini

Je reis verder naar Lumbini, de geboorteplaats van de Boeddha. Lumbini is een van `s werelds belangrijkste boeddhistische spirituele plaatsen. Je kan er meer dan 25 internationale boeddhistische kloosters en Boeddha’s geboorteplaats bezoeken. Geniet van de rustige sfeer, wapperende gebedsvlagjes in de wind, mediterende pelgrims en prachtige groene tuinen met diverse tempels.

In Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten. Zo vind je er dal bath, het nationale gerecht van Nepal: linzen (dal), rijst (bath) en een groentecurry. Ook vegetarische momo’s zijn populair.

nepal hoogtepunten
Dag 11 Nepal hoogtepunten rondreis – Lumbini

Het domein in Lumbini is 4,8 km lang en 1,6 km breed. De heilige plaats wordt begrensd door een grote zone waarin alleen kloosters kunnen worden gebouwd. Lumbini heeft ruïnes van oude kloosters, een heilige Bodhi-boom, een oude zwemvijver, de Ashokan-pilaar en de Mayadevi-tempel, waar de vermoedelijke geboorteplaats van Boeddha ligt. Overal wordt het leven van Boeddha in taferelen uitgebeeld. Van ’s ochtends vroeg tot’ s avonds laat zingen en mediteren pelgrims uit verschillende landen. Het is ook mogelijk om ter plaatse een fiets te huren en het domein en de rest van Lumbini per fiets te verkennen.

nepal hoogtepunten
Dag 12 – Lumbini naar Chitwan

Vandaag kom je aan in Chitwan Nationaal Park. Ga vandaag al even wandelen langs de rivier en langs enkele kleine Tharu dorpjes. Drink gezellig een glaasje in een cafeetje langs het water terwijl je geniet van de zonsondergang boven de rivier.

Dag 13 Nepal hoogtepunten rondreis – Chitwan

Het Chitwan Nationaal Park heeft een breed scala aan vogels, herten, apen en neushoorns. Zelfs de Bengaalse tijger kun je in het park vinden, maar de kans die te zien is zeer klein. Vandaag kun je het park intrekken op zoek naar wilde dieren. Je kan de rivier Rapti afdrijven in een korjaal (boomstam uitgesneden tot traditionele boot) waarbij je krokodillen kunt spotten, of op jeepsafari gaan door het park, op zoek naar wild.

 

Voor je verblijf in Chitwan raden wij Sapana Village Lodge aan. Een heerlijke plek aan de rivier, met oog voor de natuur en de lokale bevolking.

nepal hoogtepunten
Dag 14 – Chitwan

Vandaag heb je nog een dag die je zelf kunt invullen. Maak een wandeling of fietstocht door Tharu dorpen en leer meer over hun levensstijl. Wil je opnieuw het park in, dan kan dat uiteraard ook.

Dag 15 – Chitwan naar Pharping

Vandaag verlaat je het Zuiden van Nepal en keer je terug naar de Kathmandu vallei. Pharping is een Newari dorpje met verschillende boeddhistische kloosters en beelden. Je verblijft hier in het guesthouse van een boeddhistisch klooster. Je mag deelnemen aan de ochtend- en avondceremonie (puja), en maakt er kennis met het leven van de boeddhistische monniken.

 

nepal hoogtepunten
Dag 16 – Pharping

Pharping is een bloeiend, traditioneel Newari dorp, beroemd om zijn pelgrimsoorden en populair bij zowel Tibetaans boeddhistische als hindoeïstische pelgrims. Het is interessant om een van de boeddhistische kloosters te bezoeken. Hier vind je ook de beroemde Buru Rinpoche-grot en de opmerkelijke Vajra Yogini-tempel, gewijd aan een tantrische boeddhistische godin. Ook kun je een mooie wandeling naar Dollu maken. In de kleine vallei van Dollu vind je traditionele boerderijen met terrasvormige velden tussen de groene heuvels.

 

nepal hoogtepunten
Dag 17 – Pharping naar Bhaktapur

Je wordt naar Bhaktapur gebracht, één van de drie Koningssteden in de Kathmandu Vallei en de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal. De historische stadskern is een beschermd Unesco-werelderfgoed en veel rustiger dan Kathmandu. Je kunt op eigen gelegenheid Bhaktapur verkennen.

Dag 18 – Bhaktapur

Bhaktapur staat ook bekend als de pottenbakkersstad. De pottenbakkers beoefenen hun ambacht op de verschillende pleintjes van de stad: duizenden potten en andere kleien voorwerpen liggen er te drogen in de zon. Het is leuk om een workshop pottenbakken te doen en te proberen je eigen pot te draaien. Ook kun je een mooie wandeling maken in de omgeving, bijvoorbeeld naar de Mahadev Statue, een enorm standbeeld van Shiva.

 

Dag 19 – Einde Nepal hoogtepunten reis

Afhankelijk van je vluchttijd kun je nog wat souvenirtjes scoren, of maak je je op voor de vlucht naar huis. 

Prijsinformatie rondreis Nepal hoogtepunten

Reisduur rondreis Nepal hoogtepunten: 19 dagen/18 nachten
Reissom rondreis Nepal hoogtepunten: Vanaf € 1410,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer met chauffeur
Exclusief: (Internationale) vluchten, overige maaltijden, gidsen, excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal hoogtepunten reis.

Meer reisinspiratie voor je Nepal reis

Er zijn wel honderd redenen te bedenken waarom Nepal een aanrader is voor elke reiziger. De overweldigend mooie Himalaya, de mix van culturen, de hartelijke locals, de avontuurlijke activiteiten: de lijst is eindeloos. Heb je toch nog wat overredingskracht nodig? Dan zijn dit vijf redenen waarom je echt naar Nepal toe moet. Lees de blog op reisjunk.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Je eigen Nepal hoogtepunten reis

Wil je een rondreis in Nepal maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!