Nepal met kinderen

Rondreis met 5-daagse trektocht door het Annapurna gebergte
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Nepal met kinderen

14-daagse reis, vanaf  € 1060,-

 • 5-daagse trekking in het Annapurna gebied
 • Trekking compleet verzorgd met ervaren Engelssprekende berggids en dragers
 • Overnachting in het sfeervolle en autovrije Bandipur
 • Overnachting aan het prachtige en rustige Begnas Lake
 • Ga op zoek naar neushoorns en ander wildlife in Chitwan
 • Krijg les in pottenbakken van een ambachtsman in Bhaktapur (optioneel)
 • Alle vervoer met eigen auto met chauffeur

Deze rondreis Nepal met kinderen geeft je een prachtig beeld van het land. Je maakt een trektocht door de imposante Himalaya, gaat op zoek naar wildlife in de jungle van Chitwan, en ontdekt de culturele schatten van de Kathmandu Vallei. Je overnacht in sfeervolle hotels en tijdens de trekking in lodges.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je rondreis Nepal met kinderen op maat samen

Je kunt je familiereis Nepal in overleg samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, de Nepal specialist die er al jaren woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden van een rondreis Nepal. Bekijk ook het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Nepal met kinderen:

 • Dag 1 en 2 : Kathmandu
 • Dag 3 : Bandipur
 • Dag 4 : Pokhara
 • Dag 5 t/m 8 : Trektocht Annapurna Gebergte
 • Dag 9 : laatste dag trektocht, naar Begnas Lake
 • Dag 10 en 11 : Chitwan National Park
 • Dag 12 en 13 : Bhaktapur
 • Dag 14 : Einde van de Nepal met kinderen rondreis

Route Nepal met kinderen rondreis

Day 1 – Aankomst in Nepal – transfer naar je hotel in Kathmandu

Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu word je verwelkomt en naar je hotel gebracht. Je maakt kennis met Maaike of Chuda en krijgt een briefing over het programma. Afhankelijk van je aankomsttijd in Kathmandu heb je tijd on de omgeving van je hotel te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan Durbar Square, het oude Paleisplein met zijn vele tempels. Ga ook even kijken bij Kumari Ghar, het huis van de Kumari, een levende Godin.  Vlakbij vind je de bazaar Asan, met zijn vele kleine winkeltjes en op elke hoek wel een tempel, stoepa of ander heiligdom.

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam met Turkish Airlines naar Kathmandu met een overstap in Istanbul. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanaf Brussel vlieg je het beste met Qatar naar Kathmandu met een overstap in Doha. Lees meer over de vluchten naar Nepal.

Dag 2 – Kathmandu

Vandaag kun je helemaal naar eigen inzicht besteden. Zo kun je wandelen naar het Boeddhistisch complex van Swayambunath, ook wel de ‘apentempel’ genoemd. Onder het toeziend oog van een kolonie apen, wandel je 300 trappen op tot aan de stoepa. Ook kun je Pashupatinath bezoeken, het grootste hindoeistische complex van Kathmandu. De tempel mag je als niet-hindoe niet binnen, maar er is genoeg te zien rond de tempel. Je wandelt rond tussen de kleine tempeltjes en bewondert de gekleurde en fotogenieke sadhu’s die rondhangen en leven in de tempelgebouwtjes van het complex. Vlakbij Pashupatinath ligt Boudhanath, waar je samen met vele pelgrims van overal ter wereld rondwandelt rond de stoepa. Er zijn verschillende kloosters rond de stoepa die je kan bezoeken. 

In Kathmandu kun je een leuke streetfoodtour maken. Samen met een lokale gids ga je op pad door een wir war van straatjes. Je proeft allerlei kleine gerechten in verborgen restaurants en drinkt Nepali tea in een van de oudste cafés van de stad. 

nepal hoogtepunten
Dag 3 Nepal met kinderen rondreis – naar Bandipur

Met de jeep verlaat je vandaag de Kathmandu vallei en rijd je naar het dorpje Bandipur. Dit is een gezellig, verkeersvrij dorpje waar de Newari bevolking leeft. Je hebt er bij mooi weer ook een prachtig zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. Maak een mooie wandeling door het dorpscentrum en drink een glaasje terwijl je de lokale bevolking gadeslaat.

Dag 4 – Bandipur naar Pokhara

Je reis verder naar Pokhara, waar je in de voormiddag aankomt. Hier heb je de rest van de dag vrij. Als je wat avontuur wil, kan je een kano of kayak huren en op het meer peddelen. Of laat je met een bootje brengen naar het eiland op het midden van het meer, waar een Hindoe tempel staat. Je kan je ook laten overzetten naar de andere kant van het meer en omhoog naar de World Peace Pagoda wandelen, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht.

Reisspecialist Maaike, die al jaren in Nepal woont, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Nepal rondreis, ze is ook je steun en toeverlaat tijdens je rondreis.

nepal met kinderen
Dag 5 – Rit naar Nayapul – Trektocht naar Ghandruk (1940m) – 5 tot 6 uur wandelen

Je rijdt samen met de gids en dragers naar het startpunt van de trekking in Nayapul. Hier begin je aan jullie korte trekking in de mooie Annnapurna regio. Je wandelt vandaag vooral omhoog. Onderweg passeer je kleine bergdorpjes en zie je de boeren hun land bewerken.Je wandelt naar het dorpje Ghandruk, waar vooral Gurungs wonen. Deze bevolkingsgroep bestaat met name uit zelfvoorzienende boeren die in de bergen van landbouw en veeteelt leven. Je bezoekt een een boeddhistisch klooster en een lokaal museum over de Gurung. Als je wilt kan je hier ook even de traditionele Gurung kledij aantrekken. Je hebt vanuit Ghandruk een prachtig uitzicht op de Annapurna South (7219m) en de Hiunchuli (6440 m).

nepal met kinderen
Dag 6 – Trektocht naar Jhinu Danda (1780m) – 5 tot 6 uur wandelen

De tocht van vandaag is een mooie wandeling door terrasvormige velden. Je daalt af naar een diepe vallei en klimt vervolgens via zigzag paadjes naar Jhinu Danda, je bestemming voor vandaag. Hier wacht je een aangename verrassing: het plaatsje is gekend voor zijn `hot springs`, natuurlijke warmwaterbronnen waar je je vermoeide spieren heerlijk tot rust kunt laten komen.

Dag 7 – Trektocht naar Landruk (1565 m) – 3 tot 4 uur wandelen

De tocht start vandaag dalend richting Modi Khola rivier. Je wandelt een trap naar beneden en steekt de rivier over via een enorme hangbrug. De route splitst zich op een bepaald moment en je neemt de route omhoog. Bij helder weer heb je als je omkijkt een geweldig uitzicht op de Annapurna South, de Hinchuli en de Machapuchhre (6998 m). Je arriveert uiteindelijk in het Gurung dorpje Landruk.

Haal het beste uit je trektocht met deze trekking tips.

nepal hoogtepunten
Dag 8 – Trektocht naar Pothana (1990m) – 3 tot 4 uur wandelen

Het pad stijgt door bossen en dorpen met traditionale huizen. Bij helder weer heb je onderweg prachtig uitzicht op de bergen, vooral op de Annapurna South en de Hiunchuli.  Je wandelt door rododendronbossen en door gezellige Gurung dorpjes, zoals Bheri Kharka, Tolka en Chandrakot. Via de bergkam van Deurali kom je uiteindelijk aan in Pothana.

Dag 9 – Trektocht naar Phedi (2 tot 3 uur wandelen) – Rit naar Begnas Lake

Vandaag is de laatste dag van de trekking. Langs vele trappen daal je af naar Phedi waar je transport je opwacht voor een rit naar het mooie en groene Begnas. In Begnas verblijf je in een kleinschalig guesthouse met zicht op het Begnas Meer. Bij mooi weer weerspiegelen de besneeuwde bergtoppen in het meer. Het guesthouse heeft eigen bijenkorven en een koffieplantage en de eigenaren tonen je graag hoe ze koffie en honing maken.

nepal met kinderen
Dag 10 Nepal met kinderen rondreis – naar Chitwan National Park

Vandaag verlaat je de Pokhara vallei en ga je richting het zuiden van Nepal. In de subtropische jungle van Chitwan leven wilde dieren zoals de neushoorn en de tijger. Je komt na de middag aan in Chitwan. De lodge waar je verblijft heeft eigen olifanten, die je kan gadeslaan wanneer ze zich wassen. Maak ook een mooie wandeling langs de rivier door enkele Tharu dorpen en maak kennis met de levensstijl van de lokale bevolking. Geniet op het eind van de dag van een mooie zonsondergang boven de rivier.

Voor je verblijf in Chitwan raden wij Sapana Village Lodge aan. Een heerlijke plek aan de rivier, met oog voor de natuur en de lokale bevolking.

nepal hoogtepunten
Dag 11 – Chitwan National Park

Vandaag wordt een spannende dag! Je gaat het Chitwan National Park binnen, op zoek naar enkele van de wilde dieren die hier leven, zoals de neushoorn. Eerst ga je in een uitgeholde boomstam de rivier op, waar je vooral vogels en krokodillen ziet. Nadien wandel je met de lokale gids de jungle binnen. De gids zoekt op basis van de sporen die hij tegenkomt naar de wilde dieren.

Dag 12 – Chitwan naar Bhaktapur

Vandaag rijd je terug naar de Kathmandu vallei, naar de Koningsstad Bhaktapur. Je komt er pas in de late namiddag aan. Het is er heerlijk vertoeven: rustiger dan in Kathmandu zelf en het stadscentrum is deels verkeersvrij. Het centrum is beschermd Unesco-werelderfgoed. Dwaal door de kleine straatjes en geniet van de rustige sfeer die er hangt wanneer de zon ondergegaan is. Het is alsof je teruggaat in de tijd.

nepal met kinderen
Dag 13 Nepal met kinderen rondreis – Bhaktapur

Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden in Bhaktapur. Naast een Koningsstad met een mooi Koningsplein met tempels en pagodes, is deze stad ook de stad van de pottenbakkers. In de kleine straatjes en pleintjes vind je lokale pottenbakkers die op een grote schijf potten draaien. Je ziet waar de ovens zijn en op de pleintjes liggen duizenden potten te drogen in de zon. Een mooi gezicht. Als je wilt, kun je hier ook zelf een pot proberen te draaien.

Dag 14 – Einde Nepal met kinderen rondreis: Transfer naar de luchthaven van Kathmandu

Afhankelijk van je vertrektijd, heb je misschien nog wat vrije tijd te besteden in Bhaktapur. Er zijn heel wat kleine winkels waar je mooie handgemaakte goederen vindt. Perfect als souvenirs. Je wordt tijdig naar de luchthaven gebracht voor je vertrekvlucht.

nepal hoogtepunten

Beste reistijd Nepal met kinderen

De Kerstvakantie is ideaal voor een actieve gezinsvakantie naar Nepal. De hemel is helder, het zicht op de bergen optimaal. Tijdens de trektocht onder de 3000 meter heb je overdag aangename temperaturen. `s Nachts wordt het in de bergen heel wat frisser, dus neem wel warme kleding mee. In het Chitwan National Park en in de vallei van Kathmandu is het overdag eveneens aangenaam warm, ook hier is het ’s avonds fris. In de Paasvakantie is het ook in de bergen een stuk warmer en aangenamer. ’s Morgens heb je meestal prachtig panoramisch zicht, in de namiddag is het zicht minder. De zomer is geen aanrader voor een gezinsvakantie in Nepal. Het is dan regentijd, met soms hevige regenbuien, en het is dan drukkend en vochtig warm. Lees meer.

Prijsinformatie rondreis Nepal met kinderen

Reissom rondreis Nepal met kinderen: Vanaf € 1060,- per persoon (op basis van 2 volwassenen & 2 kinderen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, volpension tijdens trekking, gids en dragers tijdens de trekking, privé vervoer met chauffeur, genoemde excursies, permits voor de trektocht, entree Chitwan Nationaal Park
Exclusief: (Internationale) vluchten, overige maaltijden, dranken, optionele excursies, entreegelden culturele bezienswaardigheden Kathmandu-vallei, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal: Overnachtingen in een tweepersoonskamer of in een familiekamer, tijdens de trek met gemeenschappelijke voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal rondreis.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor een Nepal met kinderen rondreis

Wil je een rondreis Nepal maken met je gezin? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nepal op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!