Nieuwe regels bezoek Machu Picchu

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Nieuwe regels voor een bezoek aan Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil je zeker de mysterieuze Inca-stad Machu Picchu bezoeken. Machu Picchu is dan ook erg populair en daarom heeft de Peruaanse regering een aantal nieuwe regels voor bezoekers ingesteld. Zo moet het aantal bezoekers beter gespreid worden over de dag. De nieuwe van 1 januari 2019 zijn onlangs nog verder aangescherpt. 

Machu Picchu 

Machu Picchu is de bekendste bezienswaardigheid van Peru en dat is terug te zien in het aantal bezoekers. De Inca-stad trekt elke dag tussen de 2500 en 3800 mensen en het kan er dan ook flink druk zijn. Zeker in de ochtend, want dan komen de meeste bezoekers naar de ruïnes. Peru heeft daarom nieuwe regels opgesteld, met als doel om de bezoekers van Machu Picchu beter te spreiden. Zo komt niet iedereen meer op hetzelfde moment. Er zijn ook nieuwe regels rond de manier waarop je de site bezoekt: je mag alleen met een officiële gids naar binnen, om te voorkomen dat Machu Picchu onnodige schade ondervindt van het toerisme. Tot voor kort mocht je voor of na de rondleiding wel op eigen gelegenheid verder rondkijken. Ook dit mag nu alleen samen met een gids.  

Je eigen Peru rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Peru? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

De nieuwe regels

  • Er zijn verschillende tickets voor je bezoek aan Machu Picchu, met verschillende tijden vanaf welke je Machu Picchu kunt bezoeken. Er zijn ieder uur tickets te verkrijgen, van 06:00 t/m 14:00 uur. 
  • De rondleiding over Machu Picchu mag uitsluitend onder begeleiding van een officiële gids. Na de rondleiding mag je niet meer zelfstandig rondlopen. 
  • De rondleiding volgt een standaard route. Je kunt ervoor kiezen om voor de rondleiding sites te bezoeken die geen onderdeel uitmaken van de rondleiding, zoals de Zonnepoort of Inca-brug. Die mag echter alleen onder begeleiding van je gids en hier zijn dan ook extra kosten aan verbonden. Geef het dus vooraf aan Guido en Agnes aan als je dit wilt doen, want ook dit moet gereserveerd worden. 
  • Mocht je ook de Machu Picchu Mountain willen beklimmen, houd er dan rekening mee dat de entree van de berg maar op 2 momenten open is: tussen 7 en 8 uur en tussen 9 en 10 uur. Met een ticket voor Machu Picchu vanaf 6 of 7 uur mag je tussen 7 en 8 uur beginnen met de beklimming van Machu Picchu Mountain. Met een ticket voor Machu Picchu vanaf 8 uur mag je tussen 9 en 10 uur beginnen met de beklimming. Andere combinaties zijn niet mogelijk.
  • De rondleiding over Machu Picchu duurt normaal gesproken twee tot drie uur. Indien je ook de Machu Picchu Mountain wil beklimmen, kun je ofwel kiezen voor het ticket vanaf 6 uur en eerst de rondleiding doen in iets minder dan twee uur, waarbij de gids zorgt dat je op tijd bij het startpunt van de beklimming bent. Ofwel je beklimt eerst Machu Picchu Mountain (dit duurt tussen de drie en vier uur) en je doet daarna op je gemak de rondleiding. Deze laatste optie is kostbaar, aangezien je met gids naar het startpunt moet lopen en de gids daarna op je moet wachten. Guido en Agnes helpen je graag een keuze te maken.
  • De beklimming van Machu Picchu Mountain mag zonder gids.

Tickets voor de Inca Trail – Wees er snel bij!

Elke dag kunnen maximaal 500 mensen de Inca Trail lopen. Je moet er steeds vroeger bij zijn om een ticket te bemachtingen. Zeker in onze zomermaanden moet je dit minimaal 6 maanden voor vertrek regelen. Tickets voor de Inca Trail worden vanuit de overheid geregeld.  Alles is persoonlijk en op naam van de toerist. Vol is dus vol!

Machu Picchu

Alternatieven voor de Inca Trail

Een groot aantal mensen dat Machu Picchu bezoekt, doet dat via de meerdaagse Inca Trail. Het aantal permits voor deze tocht is beperkt en de vierdaagse trek is vaak maanden van tevoren uitverkocht. Gelukkig zijn er prima alternatieven, die je niet zo lang van te voren hoeft te boeken. Better Places biedt bijvoorbeeld de Koffieroute. De Koffieroute is een trekking van twee of drie dagen, die vertrekt vanuit de Heilige Vallei en eindigt aan de voet van Machu Picchu. Onderweg loop je over oude Inca-trappen, bezoek je biologische koffie- en cacaoplantages, je leert over de productieprocessen, slaapt bij gastvrije gezinnen en ervaart het leven op het platteland. De gastfamilies zijn trots op hun plantages en laten je dat graag zien. Een mooie manier om Peru echt te leren kennen.

De Salkantay Trek

Een tweede alternatief voor de Inca Trail is de Salkantay Trek. Deze trekking is een stuk goedkoper dan de Inca Trail en je hoeft niet zo lang van te voren te boeken, maar de tocht is wel behoorlijk zwaar. In vijf dagen leg je zo’n tachtig kilometer af, met als hoogste punt 4600 meter. Je krijgt er wel veel voor terug, want de berglandschappen zijn schitterend en erg gevarieerd: je loopt langs besneeuwde bergtoppen, maar ook langs regenwoud en watervallen. De Salkantay Trek staat bekend als één van de mooiste trekkings ter wereld en is dan ook een uitstekend alternatief voor de Inca Trail. Houd er wel rekening mee dat je ook deze trekking met veel andere wandelaars deelt. Als je een trekkingroute verder van de gebaande paden wilt, dan kan onze reisexpert Guido je daar uiteraard bij helpen.

Machu Picchu

Meer informatie over Machu Picchu

Wil je meer weten over de nieuwe regels rond Machu Picchu en alternatieven voor de Inca Trail? Neem dan contact op met onze Peru-reisspecialist Guido.

 

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Amazone Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!