18-daagse rondreis Noord Peru
Vanaf € 2395,-

 • Ontdek opgravingen van eeuwenoude Pre-Inca beschavingen in Noord Peru
 • Maak wandelingen door de Cordillera Blanca in de Andes
 • Peru off the beaten track!

Laat je verrassen door het nog weinig bezochte Noord Peru met deze afwisselende en prachtige Noord Peru rondreis. Dwaal rond door het koloniale centrum van Cajamarca  en maak kennis met de eeuwenoude Chachapoyas cultuur rond het  gemoedelijke dorpje Leymebamba.  Per kabelbaan bezoek je de indrukwekkende site Kuelap, ook wel “Machu Picchu van Noord Peru” genoemd. Een volgend hoogtepunt is de Gocta waterval, met 771 meter een van de hoogste watervallen ter wereld. De graftombe van de heer van Sipán wordt gerekend tot een top-tien museum op wereldniveau! Ook bezoek je de eeuwenoude Chan-Chan, Huaca de la Luna en Huaca del Sol. Vervolgens is het tijd om de bergen in te gaan. Vanuit het plaatsje Vicos, waar een goed lopend gemeenschapsgebaseerd toerisme programma is opgezet, maak je prachtige wandelingen door de Cordillera Blanca, misschien wel het mooiste deel van de Andes. Tijdens de wandeling heb je geweldige uitzichten op besneeuwde toppen van over de zesduizend meter hoog. Je sluit je Noord-Peru reis af in een bijzonder en comfortabel hotel midden in de Andes.

Heerlijke rondreis met naast de bekende hoogtepunten, vooral unieke plekken bij lokale mensen. Steengoede gidsen, ongelooflijk stipt vervoer en een prachtige natuur. Top!

Stel je eigen noord Peru rondreis samen

Dit is een voorbeeld voor een rondreis noord Peru. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvens een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Reisvoorstel aanvragen

Route rondreis noord Peru:

 • Dag 1 en 2 : Lima
 • Dag 3 : Cajamarca
 • Dag 4 en 5 : Leymebamba
 • Dag 6 : Kuelap
 • Dag 6 : Chachapoyas
 • Dag 7 : Gocta in Noord-Peru
 • Dag 8 : Chiclayo
 • Dag 9 : Túcume
 • Dag 10 : Trujillo
 • Dag 11 en 12 : Huaraz
 • Dag 13 t/m 16 : Vicos
 • Dag 17 en 18 : Lima

Dag 1 – Start Noord Peru reis – aankomst in Lima
Je Noord Peru reis start in Lima. Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: walking tour
Verken Lima tijdens een wandeltour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je meer leert over de enorme diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt het Bodega y Quadra museum en de beroemde catacomben van de San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

noord peru

Dag 3 – Lima naar Cajamarca
Vandaag word je naar het vliegveld van Lima gebracht voor de vlucht naar Cajamarca. Nadat je bent ingecheckt, ga je op pad met een privégids om Cajamarca te verkennen. Je bezoekt onder meer de “Ransom Room” , de kamer waar de Inca koning Atahualpa gevangen werd gehouden door de Spanjaarden en waar het Inca-Rijk uiteindelijk ten val kwam met de executie van de Atahualpa.  Ook bezoek je enkele koloniale kerken, de Santa Apolonia heuvel (“Zetel van de Inca”) en het Religious Art museum van de Sint Franciscus kerk.

Dag 4 – Cajamarca – Leymebamba met privévervoer
Vandaag reis je met privévervoer naar het dorpje Leymebamba: een vrij lange (6 tot 8 uur), maar prachtige rit. Je rijdt allereerst door een wijds landschap, maar rijdt al snel een canyon in. Vervolgens is het een lange klim omhoog naar de pas: spectaculair. Bij aankomst in Leymebamba ga je naar het hotel voor een vrije middag en avond.

Dag 5 – Leymebamba vrije dag
Vandaag heb je de hele dag om het mooie dorpje Leymebamba te ontdekken.  Bekijk bijvoorbeeld het mooie stenen kerkje, de waterbron, of wandel naar San Miguel over het Oude Pad. Dit is waar het dorpje Leymebamba ooit werd gesticht. In het Kenty Café geniet je van een lekkere kop koffie met taart, uitkijkend op kolibries in de mooie tuin. Zeker een bezoek waard is het fantastische museum Museo Leymebamba. Je kunt het museum zelf bezoeken of met een Engelstalige gids, die je op een levendige manier vertelt over de indrukwekkende geschiedenis van het gebied. Ook kun je onder begeleiding van een gids een mooie wandeling of paardrijdtocht maken.

noord peru

Dag 6 – Leymebamba – Kuelap – Macro – Chachapoyas
Vandaag reis je (met privévervoer) naar de archeologische site Kuelap, de belangrijkste plek voor de Chachapoyas. Kuelap staat bekend als “het Machu Picchu van het Noorden”. Onderweg zie je archeologische resten van de Chachapoyas culturen en speciale rotsformaties. Je neemt de kabelbaan omhoog naar de ingang van Kuelap. Bij aankomst krijg je een rondleiding van een gids en zie je de hoogste pre-Inca wanden ooit gevonden.Ook wandel je naar de eveneens prachtige archeologische site Macro, met vergelijkbare architectuur en versieringen als Kuelap. Na het bezoek loop je in ong. 20 minuutjes terug naar de hoofdweg waar het transport je opwacht en je naar Chachapoyas brengt. Chachapoyas is het hoofdstadje van deze regio dat bekend staat om haar hartelijke, trotse mensen, het authentieke gezicht van het stadje (“zo zouden alle steden van Peru er uit moeten zien!”) en heerlijke klimaat.

noord peru

Dag 7 – Wandeling Karajía – middag naar Gocta (Cocachimba)
Na het ontbijt vertrek je naar het dorpje Cruzpata voor een wandeling naar de beroemde sarcofagen van Karajía. Je loopt door dorpjes en over akkertjes tot je je plots vlak onder deze wonderlijke “grafkisten” bevindt. Na de lunch rijd je naar Cocachimba: het dorpje dat uitzicht heeft op de beroemde Gocta waterval, met 771 meter de op drie na hoogste ter wereld!

Dag 8 – Gocta wandeling – Chachapoyas – nachtbus naar Chiclayo
Vandaag maak je een prachtige wandeling naar de Gocta waterval onder begeleiding van een lokale gids. Het is een flinke afdaling vanuit het hotel, van ongeveer een uur, naar de voet van de onderste val. Je hebt weer kans op het zien van kolibries, en met een beetje geluk zie je ook het bekende rotshaantje! Terug omhoog lopen naar de lodge is redelijk zwaar, meestal is het ongeveer twee uur lopen. Na de lunch wordt je weer terug gebracht naar Chachapoyas. ’s Avonds neem je de nachtbus naar Chiclayo: deze rijdt er ongeveer 9,5 uur over. Onderweg krijg je diner aan boord geserveerd.

Dag 9 – Chiclayo – Túcume – Pomac III – graftombe van de heer van Sipán – Túcume
Bij aankomst in Chiclayo word je opgehaald en naar Los Horcones gebracht in Túcume, een rit van een klein uur. Je verblijft in een fijn hotel met een klein zwembad. De kamers zijn gemaakt van lokale materialen (waarvoor ze zelfs een architectuurprijs hebben gewonnen). Na even opfrissen en een ontbijtje ga je naar de gemeenschap Pomac III (“Pomac tres”). Hier wordt nog altijd de inheemse katoensoort verbouwd die vroeger heel erg in trek was, tot de Aziatische landen katoen goedkoper gingen verbouwen en de Peruaanse katoenindustrie in elkaar zakte. Met behulp van non-profit organisaties heeft Pomac III de ouderwetse manieren van katoen verwerken in stand gehouden. Schroom niet om te vragen of je het zelf ook mag proberen: spinnen, kleuren en weven met hun “heupweefgetouwen”! Na de lunch bezoek je het beroemde museum “Tumbas Reales de Sipán”, waarin de gevonden graftombe van de heer van Sipán wordt tentoongesteld. Volgens enkele tijdschriften een top-tien museum op wereldniveau! Je privégids zal je alle ins en outs vertellen over de Chimú beschaving tijdens het bezoek aan het indrukwekkende museum. Hierna word je weer terug naar Los Horcones gebracht.

noord peru

Dag 10 – Túcume – Chiclayo – Trujillo – Huanchaco
In de ochtend kun je de Tucume pyramides bezoeken. In de middag word je naar het busstation gebracht voor een korte busrit naar Trujillo (net geen vier uur). In Trujillo word je opgehaald en naar je hotel in Huanchaco, Trujillo’s kustplaatsje, gebracht. Aan de boulevard vind je restaurants met heerlijke verse ceviche en uitzicht op zee, waar de lokale vissers tussen de surfers de golven trotseren op hun rieten caballitos.

noord peru

Dag 11 – Trujillo – tour Chan-Chan, Huaca del Sol en Huaca de la Luna
Vandaag maak je een privé-tour met Engelstalige gids langs de highlights van deze omgeving: Chan-Chan, Huaca de la Luna en Huaca del Sol. De tour duurt een halve dag. In de avond neem je de nachtbus naar Huaraz.

noord peru

Dag 12 – Vrije dag in Huaraz
Bij aankomst in Huaraz word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Je hebt de hele dag om Huaraz en omgeving te bekijken. Geniet van de berglucht en een wandeling door de stad. Ook kun je naar de prachtige Llanganuco meren rijden. Het beste is om je net boven het tweede meer af te laten zetten, en dan terug te lopen. Je loopt eerst langs de meren (over de weg) en dan over het María Josefa Pad van het onderste meer door het quenual-bos naar beneden. Een prachtig pad!

Dag 13 – Huaraz – Vicos 
’s Ochtends word je  opgehaald door een lokale gids uit het dorpje Vicos.  Vicos is het waar het voor Better Places landenspecialist Guido allemaal begon toen hij als stagair hier aan het werk ging in duurzaam, gemeenschapsgebaseerd toerisme (community based tourism) en zijn hart verloor aan deze gemeenschap. Vandaag neem je een kijkje in het dagelijkse leven van de mensen in Vicos. Na de lunch met vers gebakken brood ga je de bergen in: de omgeving is er prachtig! Je lokale gids zal je uitleg geven over medicinale planten, eetbare vruchten, landbouw met inheemse aardappels, en over hun geloof. Een razend interessante middag. ’s Avonds in de warme keuken bij de oven of het open vuurtje, is het tijd voor verhalen vertellen en uitwisselen over elkaars wereld en leven. Ook (of juist?) voor doorgewinterde reizigers blijft Vicos nog altijd verbazen.noord peru

Dag 14 – Vicos vrije dag –  wandelen door de Cordillera Blanca
Een extra dag in Vicos: een uitstekende gelegenheid om eens een flinke wandeling de bergen in te maken! Er zijn verschillende mogelijkheden, alle wandelingen zijn onder begeleiding van een lokale gids (inbegrepen). Je kunt tot aan een gletsjer lopen met een gletsjermeer ervoor, een zware tocht door fantastische landschappen met prachtige uitzichten. Er zijn ook volop lichtere wandelingen, door quenual-bossen naar watervallen, grotten met prehistorische tekeningen en uitzichtpunten waarvandaan je de hele Cordillera Blanca (met tientallen toppen hoger dan zesduizend meter!) en de gemeenschap kunt overzien.

Dag 15 – Vicos – Huaraz – Lazy Dog Inn
In de ochtend word je door je gastgezin betrokken bij het traditionele Pachamanca-ritueel. Het vlees inpakken, de steenoven bouwen, vuurtje erin en als de stenen heet zijn: as eruit, ingrediënten erin en de boel bedekken met de juiste combinatie van kruiden, planten en aarde. Als de Pachamanca dicht is bedank je samen met de Vicosinos de berggoden omdat ze goed voor ons zorgen. Als de Pachamanca open gaat komen allerlei geuren je tegemoet: dit wordt een feestmaal! Zittend in het gras doe je je tegoed aan heerlijk smakende aardappels(oorten), vlees en bonen en zul je je realiseren hoe uniek het is dat je hier zit, te midden van deze mensen en dit unieke berglandschap. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen. Met het het openbaar vervoer keer je terug naar Huaraz, waar je door onze taxichauffeur naar de Lazy Dog Inn wordt gebracht. De lodge is een volledig duurzaam gebouwde en functionerende lodge, gelegen aan de voet van vier prachtige dalen, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Dag 16 – Vrije dag in de Lazy Dog Inn
De Lazy Dog Inn is de perfecte afsluiting van je reis. Een comfortabele plek midden in prachtige natuur, heerlijk en gezond eten en de keus om zo actief te zijn als je zelf wilt. Laat je ter plaatse informeren over de mogelijkheden: paardrijden, wandelen, mountainbiken of een kijkje nemen bij hun gemeenschapsprojecten. Of gewoon lekker de Lazy Dog uithangen! Daar leent de gezamenlijke huiskamer zich ’s avonds extra goed voor: lekker op de bank rond de open haard.

Dag 17 – Vrije dag in de Lazy Dog Inn of Huaraz en nachtbus naar Lima
Je kiest zelf hoe laat je naar Huaraz gebracht wilt worden. ’s Morgens zodat je nog een dag iets kunt doen? Of juist pas ’s avonds zodat je zo lang mogelijk van de Lazy Dog In en haar omgeving kunt genieten? Dit kun je zelf de avond van tevoren beslissen. Vanuit Huaraz neem je ’s avonds de luxe nachtbus naar Lima. Dit zijn echt de toppers onder de nachtbussen: 180 graden en lekker je benen strekken!

Dag 18 – Lima en vlucht naar huis –  Einde Noord Peru reis
Aangekomen in Lima word je opgehaald en door de taxichauffeur naar het vliegveld gebracht. Hier kun je je bagage achterlaten in kluisjes en eventueel de stad nog verkennen. Wij kunnen je alternatieve tours aanbieden, of je kunt naar een goed restaurant om je nog een laatste keer tegoed te doen aan de Peruaanse gastronomie. Er is ook een luxe hotel op het vliegveld als je nog even wilt rusten. En dan zit de reis zit er echt op, en met een koffer vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

Hoogteziekte

Deze reis gaat deels over redelijk grote hoogte, maar de hoogte wordt geleidelijk opgebouwd. Hierdoor zul je hoogstwaarschijnlijk weinig of geen last hebben van hoogteziekte. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen en wat je moet doen, mocht je toch last krijgen van hoogteziekte. We adviseren je dan ook om voor je vertrek jezelf te informeren over hoogteziekte.

Prijsinformatie Noord-Peru reis

Reisduur Noord Peru reis 18 dagen/17 nachten
Reissom reis Noord Peru reis Vanaf € 2395,- per persoon (op basis van 2 personen, prijs kan variëren, afhankelijk van de reisperiode)
Inclusief Overnachtingen, 15 x ontbijt, 4 x snacks, 4 x lunch, 4 x diner, vervoer ter plaatse, genoemde bustickets, genoemde excursies
Exclusief Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €80 pp), entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Noord Peru Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 3 x nachtbus

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw Noord Peru reis.

Vliegtickets naar Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Guido en Agnes geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. En kijk op onze website als wil je meer weten over Noord Peru of andere reizen in Peru.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!