Rondreis door Noord-Peru

18-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Noord-Peru

18 dagen, vanaf € 2458,-

  • Ontdek opgravingen van eeuwenoude Pre-Inca beschavingen
  • Ga op wandeltour met een lokale gids
  • Maak wandelingen door de Cordillera Blanca in de Andes
  • Peru off the beaten track!
  • Slaap bij een Peruaans gastgezin thuis
  • Slechts één binnenlandse vlucht

Laat je verrassen door het nog weinig bezochte Noord-Peru met deze afwisselende en prachtige rondreis. Dwaal rond door het koloniale centrum van Cajamarca en maak kennis met de eeuwenoude Chachapoyas cultuur rond het  gemoedelijke dorpje Leymebamba. Per kabelbaan bezoek je de indrukwekkende site Kuelap, ook wel “Machu Picchu van Noord-Peru” genoemd. Een volgend hoogtepunt is de Gocta waterval, met 771 meter een van de hoogste watervallen ter wereld. De graftombe van de heer van Sipán wordt gerekend tot een top-tien museum op wereldniveau! Ook bezoek je de eeuwenoude Chan-Chan, Huaca de la Luna en Huaca del Sol. Vervolgens is het tijd om de bergen in te gaan. Vanuit het plaatsje Vicos, waar een goed lopend community based tourism programma is opgezet, maak je prachtige wandelingen door de Cordillera Blanca, misschien wel het mooiste deel van de Andes. Tijdens de wandeling heb je geweldige uitzichten op besneeuwde toppen van over de zesduizend meter hoog. Je sluit je reis af in een bijzonder en comfortabel hotel midden in de Andes.

Heerlijke rondreis met naast de bekende hoogtepunten, vooral unieke plekken bij lokale mensen. Steengoede gidsen, ongelooflijk stipt vervoer en een prachtige natuur. Top!

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Route rondreis door Noord-Peru:

Dag 1 en 2: Lima
Dag 3: Vlucht naar Cajamarca
Dag 4 en 5: Leymebamba
Dag 6: Chachapoyas
Dag 7: Gocta
Dag 8: Chiclayo
Dag 9: Túcume
Dag 10: Trujillo
Dag 11 en 12: Huaraz
Dag 13 t/m 16: Vicos
Dag 17: Nachtbus naar Lima
Dag 18: Vertrek vanuit Lima, einde van je reis door Peru

Stel je eigen Peru reis samen

Dit is een voorbeeld voor een rondreis door Noord-Peru. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Dagprogramma rondreis Noord-Peru

Noord-Peru
Dag 1 – Start Noord-Peru reis – aankomst in Lima

Je reis start in Lima. Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: walking tour

Je gaat op wandeltour door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt een museum en de catacomben van de San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Noord-Peru
Dag 3 – Vlucht van Lima naar Cajamarca

Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Cajamarca. Na je vlucht verken je Cajamarca met een gids. Je bezoekt de kamer waar de Inca koning Atahualpa gevangen werd gehouden en waar het Inca-Rijk uiteindelijk ten val kwam met zijn executie. Ook bezoek je koloniale kerken, de Santa Apolonia heuvel en het Religious Art museum van de Sint Franciscus kerk.

Dag 4 – Cajamarca – Leymebamba met privévervoer

Vandaag reis je naar het dorpje Leymebamba: een vrij lange, maar prachtige rit. Je rijdt allereerst door een wijds landschap, maar rijdt al snel een canyon in. Vervolgens is het een lange klim omhoog naar de pas: spectaculair. Bij aankomst in Leymebamba ga je naar het hotel voor een vrije middag en avond.

Tijdens je hoogtepunten Peru reis verblijf je in kleinschalige hotels op prachtige locaties!

Leymebamba Peru
Dag 5 rondreis Noord-Peru – Leymebamba vrije dag

Vandaag heb je de hele dag om het mooie dorpje Leymebamba te ontdekken. Bekijk bijvoorbeeld het mooie stenen kerkje, de waterbron, of wandel naar San Miguel over het Oude Pad. Dit is waar het dorpje Leymebamba ooit werd gesticht. In het Kenty Café geniet je van een lekkere kop koffie met taart, uitkijkend op kolibries in de mooie tuin. Zeker een bezoek waard is het fantastische museum Museo Leymebamba. Je kunt het museum zelf bezoeken of met een Engelstalige gids, die je op een levendige manier vertelt over de indrukwekkende geschiedenis van het gebied. Ook kun je onder begeleiding van een gids een mooie wandeling of paardrijdtocht maken.

Noord-Peru
Dag 6 – Leymebamba – Kuelap – Macro – Chachapoyas

Vandaag reis je (met privévervoer) naar de archeologische site Kuelap, dat bekend staat als “het Machu Picchu van het Noorden”. Onderweg zie je archeologische resten van de Chachapoyas culturen en speciale rotsformaties. Je neemt de kabelbaan naar de ingang van Kuelap. Je krijgt een rondleiding van een gids e ziet de hoogste pre-Inca wanden ooit gevonden. Ook wandel je naar de prachtige archeologische site Macro, met vergelijkbare architectuur en versieringen. Na het bezoek loop je terug naar de hoofdweg en word je naar Chachapoyas gebracht. Chachapoyas is de hoofdstad van deze regio, dat bekend staat om haar hartelijke, trotse mensen, het authentieke gezicht van het stadje en het heerlijke klimaat.

De leukste manier om de ervaringen van onze reizigers te delen is door het ze zelf te laten vertellen! 

Infinity Pool
Dag 7 – Wandeling Karajía – middag naar Gocta (Cocachimba)

Na het ontbijt vertrek je naar Cruzpata voor een wandeling naar de sarcofagen van Karajía. Je loopt langs dorpjes en akkertjes tot je je plots vlak onder de wonderlijke “grafkisten” bevindt. Na de lunch rijd je naar Cocachimba: het dorpje met uitzicht op de Gocta waterval, met 771 meter de op drie na hoogste ter wereld!

Dag 8 – Gocta wandeling  – nachtbus naar Chiclayo

Vandaag maak je een wandeling naar de Gocta waterval onder begeleiding van een gids. Het is een afdaling van een uur. Je hebt kans op het zien van kolibries en zelfs een rotshaantje! Omhoog lopen naar de lodge is redelijk zwaar, meestal is het ongeveer 2 uur lopen. Na de lunch word je terug gebracht naar Chachapoyas. ’s Avonds neem je de nachtbus naar Chiclayo: deze rijdt er ongeveer 9,5 uur over. Je krijgt diner aan boord geserveerd.

Huanchaco Peru
Dag 9 Noord-Peru – Chiclayo – Túcume

Bij aankomst in Chiclayo word je naar Los Horcones gebracht, een rit van een uur. Je verblijft in een hotel met prijswinnende kamers die zijn gemaakt van lokale materialen. Je gaat naar de gemeenschap Pomac III. Hier wordt de inheemse katoensoort verbouwd die vroeger heel erg in trek was. Met hulp van non-profit organisaties heeft Pomac III de ouderwetse manieren van katoen verwerken in stand gehouden. Schroom niet om te vragen of je zelf ook mag spinnen, kleuren en weven met hun “heupweefgetouwen”! Na de lunch bezoek je een museum waarin de gevonden graftombe van de heer van Sipán wordt tentoongesteld. Volgens enkele tijdschriften een top-tien museum op wereldniveau! Je privégids zal je alles vertellen over de Chimú beschaving tijdens het bezoek. Hierna word je terug naar Los Horcones gebracht.

Eén van de beste redenen om naar Peru te gaan, is om de veelzijdige Peruaanse keuken te ontdekken

Cordiliera Huayhuash
Noord-Peru Huayhuash
Dag 10 – Túcume – Chiclayo – Trujillo – Huanchaco

In de ochtend kun je de Tucume pyramides bezoeken. In de middag word je naar het busstation gebracht voor een korte busrit naar Trujillo (net geen vier uur). In Trujillo word je opgehaald en naar je hotel in Huanchaco, Trujillo’s kustplaatsje, gebracht. Aan de boulevard vind je restaurants met heerlijke verse ceviche en uitzicht op zee, waar de lokale vissers tussen de surfers de golven trotseren op hun rieten caballitos.

Dag 11 – Trujillo – tour Chan-Chan, Huaca del Sol en Huaca de la Luna

Vandaag maak je een privé-tour met Engelstalige gids langs de highlights van deze omgeving: Chan-Chan, Huaca de la Luna en Huaca del Sol. De tour duurt een halve dag. In de avond neem je de nachtbus naar Huaraz.

Dag 12 – Vrije dag in Huaraz

Bij aankomst in Huaraz word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Je hebt de hele dag om Huaraz en omgeving te bekijken. Geniet van de berglucht en een wandeling door de stad. Ook kun je naar de prachtige Llanganuco meren rijden. Het beste is om je net boven het tweede meer af te laten zetten, en dan terug te lopen. Je loopt eerst langs de meren (over de weg) en dan over het María Josefa Pad van het onderste meer door het quenual-bos naar beneden. Een prachtig pad!

Bergen in Peru
Dag 13 – Huaraz – Vicos

’s Ochtends word je opgehaald door een lokale gids uit het dorpje Vicos. Vicos is het waar het voor Better Places landenspecialist Guido allemaal begon toen hij als stagair hier aan het werk ging in duurzaam, community based tourism en zijn hart verloor aan deze gemeenschap. Vandaag neem je een kijkje in het dagelijkse leven van de mensen in Vicos. Na de lunch met vers gebakken brood ga je de bergen in: de omgeving is er prachtig! Je lokale gids zal je uitleg geven over medicinale planten, eetbare vruchten, landbouw met inheemse aardappels, en over hun geloof. Een razend interessante middag. ’s Avonds in de warme keuken bij de oven of het open vuurtje, is het tijd voor verhalen vertellen en uitwisselen over elkaars wereld en leven. Ook (of juist?) voor doorgewinterde reizigers blijft Vicos nog altijd verbazen.

Noord-Peru
Dag 14 – Vicos vrije dag –  wandelen door de Cordillera Blanca

Een extra dag in Vicos: een uitstekende gelegenheid om eens een flinke wandeling de bergen in te maken! Er zijn verschillende mogelijkheden, alle wandelingen zijn onder begeleiding van een lokale gids (inbegrepen). Je kunt tot aan een gletsjer lopen met een gletsjermeer ervoor, een zware tocht door fantastische landschappen met prachtige uitzichten. Er zijn ook volop lichtere wandelingen, door quenual-bossen naar watervallen, grotten met prehistorische tekeningen en uitzichtpunten waarvandaan je de hele Cordillera Blanca (met tientallen toppen hoger dan zesduizend meter!) en de gemeenschap kunt overzien.

Ben je nog niet helemaal overtuigd dat je Noord-Peru moet? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom je juist wel moet gaan!

Noord-Peru
Dag 15 – Vicos – Huaraz – Lazy Dog Inn

In de ochtend word je door je gastgezin betrokken bij het traditionele Pachamanca-ritueel. Als de Pachamanca dicht is bedank je samen met de Vicosinos de berggoden omdat ze goed voor ons zorgen. Als de Pachamanca open gaat komen allerlei geuren je tegemoet: dit wordt een feestmaal! Zittend in het gras doe je je tegoed aan heerlijk smakende aardappels, vlees en bonen en zul je je realiseren hoe uniek het is dat je hier zit, te midden van deze mensen en dit berglandschap. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen. Met het het openbaar vervoer keer je terug naar Huaraz, waar je door onze taxichauffeur naar de Lazy Dog Inn wordt gebracht. De lodge is een volledig duurzaam gebouwde en functionerende lodge, gelegen aan de voet van vier prachtige dalen, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Noord-Peru
Noord-Peru
Dag 16 – Vrije dag in de Lazy Dog Inn

De Lazy Dog Inn is de perfecte afsluiting van je reis. Een comfortabele plek midden in de prachtige natuur, heerlijk en gezond eten en de keus om zo actief te zijn als je zelf wilt. Laat je ter plaatse informeren over de mogelijkheden: paardrijden, wandelen, mountainbiken of een kijkje nemen bij hun gemeenschapsprojecten. Of gewoon lekker de Lazy Dog uithangen! Daar leent de gezamenlijke huiskamer zich ’s avonds extra goed voor: lekker op de bank rond de open haard.

Dag 17 – Vrije dag in de Lazy Dog Inn of Huaraz en nachtbus naar Lima

Je kiest zelf hoe laat je naar Huaraz gebracht wilt worden. ’s Morgens zodat je nog een dag iets kunt doen? Of juist pas ’s avonds zodat je zo lang mogelijk van de Lazy Dog Inn en haar omgeving kunt genieten? Dit kun je zelf de avond van tevoren beslissen. Vanuit Huaraz neem je ’s avonds de luxe nachtbus naar Lima. Dit zijn echt de toppers onder de nachtbussen: stoelen die 180 graden kunnen draaien en lekker je benen strekken!

Dag 18 – Lima en vlucht naar huis –  Einde Noord-Peru reis

Aangekomen in Lima word je opgehaald en door de taxichauffeur naar het vliegveld gebracht. Hier kun je je bagage achterlaten in kluisjes en eventueel de stad nog verkennen. Wij kunnen je alternatieve tours aanbieden, of je kunt naar een goed restaurant om je nog een laatste keer tegoed te doen aan de Peruaanse gastronomie. Er is ook een luxe hotel op het vliegveld als je nog even wilt rusten. En dan zit de reis zit er echt op, en met een koffer vol herinneringen vlieg je terug naar huis.

In deze reis is één binnenlandse vlucht opgenomen (Dag 3 van Lima naar Cajamarca). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie voor reis door Noord-Peru

Reisduur: 18 dagen/17 nachten
Reissom: Vanaf € 2458,- per persoon (op basis van 2 personen, prijs kan variëren, afhankelijk van de reisperiode)
Inclusief: Overnachtingen, 15 x ontbijt, 4 x snacks, 4 x lunch, 4 x diner, vervoer ter plaatse, genoemde bustickets, genoemde excursies
Exclusief: Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €80 pp), entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 3 x nachtbus

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis door Noord-Peru.

Hoogteziekte

Deze reis gaat deels over redelijk grote hoogte, maar de hoogte wordt geleidelijk opgebouwd. Hierdoor zul je hoogstwaarschijnlijk weinig of geen last hebben van hoogteziekte. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen en wat je moet doen, mocht je toch last krijgen van hoogteziekte. We adviseren je dan ook om voor je vertrek jezelf te informeren over hoogteziekte.

Reistip – De alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Vliegtickets voor je rondreis door Noord-Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!