14-daagse rondreis Oeganda hoogtepunten

Vanaf € 2385,-

 • Ontdek de traditionele muziek en dans van Oeganda
 • Ga op zoek naar de berggorilla’s en chimpansees in het wild
 • Neem een ‘natural shower’ bij de Sipi Falls

Oog in oog staan met berggorilla’s en chimpansees in het wild: op deze rondreis Oeganda hoogtepunten maak je dat mee. Je ontmoet chimpansees in Kibale Forest en wordt betoverd door de watermassa van de Murchison Falls. Tijdens je verblijf in Murchison Falls bezoek je het Ziwa neushoornopvangcentrum. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, ga je ook naar Bwindi N.P., een van de beste plekken om berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving te zien.

Maak kennis met Sander, de reisexpert die jaren in Oeganda woonde. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je Oeganda reis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Oeganda reizen

Stel je eigen rondreis Oeganda hoogtepunten samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt rondreis Oeganda hoogtepunten in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Sander, onze Oeganda specialist.

Route Oeganda hoogtepunten:

 • Dag 1 : Entebbe, start van je Oeganda Hoogtepunten reis
 • Dag 2 en 3 : Sipi Falls
 • Dag 4 : Kotido
 • Dag 5 en 6 : Kidepo Valley NP
 • Dag 7 en 8 : Murchison Falls NP
 • Dag 9 en 10 : Kibale Forest NP
 • Dag 11 : Queen Elizabeth NP
 • Dag 12 en 13 : Bwindi
 • Dag 14 : Einde Oeganda Hoogtepunten reis
Trustpilot

Dag 1 – Aankomst Entebbe
Na aankomst op het vliegveld van Entebbe word je opgehaald door de chauffeur die je naar het guesthouse brengt. Het guesthouse ligt vlakbij het vliegveld, na aankomst kan je onder het genot van een welkomst drankje alvast de Oegandese avondlucht opsnuiven.

Dag 2 – Entebbe naar Sipi Falls
Na het ontbijt rijd je naar Sipi Falls. In Jinja stop je om de bron van de Nijl te bekijken, vervolgens is het nog ruim twee uur rijden naar Sipi Falls. Sipi ligt op de hellingen van Mount Elgon. Mount Elgon staat precies op de grens met Kenia. De rest van de dag heb je vrij en kun je bijkomen van de reis.

Oeganda hoogtepunten

Dag 3 – Sipi Falls
Vandaag wandel je op je gemak naar de verschillende watervallen die Sipi rijk is, en kan je eventueel een “natural shower” nemen. In de middag krijg je een koffie tour langs koffieboeren die op de berghellingen koffie verbouwen. De koffie bonen van Mount Elgon behoren tot de beste van de wereld.

Dag 4 – Sipi naar Kotido
Na het ontbijt begin je aan de reis naar Kotido. Je zal merken dat het landschap langzaam verandert. Dit deel van Oeganda is veel droger en warmer en dat zie je ook meteen aan de omgeving. Aangekomen in Kotido zal je inchecken bij een guesthouse. De dag sluit je af op de sliding rock, een natuurlijke glijbaan die al eeuwenlang gebruikt word door de de lokale bevolking en een mooi uitzicht biedt op de omgeving.

Oeganda hoogtepunten

Dag 5 – Kotido naar Kidepo Valley NP
Vandaag bezoek je een van de grootste traditionele dorpen in oost Afrika, Nakipelemoru. Je krijgt hier een rondleiding door een lokale gids. In de middag rijd je door naar Kidepo Valley National Park. Kidepo is een van de mooiste parken van Afrika en zeker het mooiste park van Oeganda.

Dag 6 – Kidepo Valley NP
Om 07.00 uur begint de wandelsafari, samen met een gids loop je ca. 8 kilometer door de heuvels die het park omringen. Aan het eind van de middag maak je ook nog een game drive om andere delen van het park te verkennen en hopelijk wat wilde dieren te spotten. Kidepo Valley is vooral beroemd om zijn mooie landschap en zijn grote kuddes buffels, maar ook om het relatief grote aantal roofdieren zoals de leeuw, luipaard en Cheetah. Aan het eind van de dag organissert de lokale cultural groep een workshop waarbij je samen met hen de traditionele muziek en dans verkent. Je verblijft in een kleinschalig hotel dat wordt gerund door en voor de lokale bevolking.

Oeganda hoogtepunten

Dag 7 – Kidepo naar Murchison Falls NP
Deze dag is een reisdag, maar wel door een mooi en afwisselend landschap. Aan het eind van de dag arriver je bij Murchison Falls National park en check je in bij je accommodatie aan de rand van de Nijl.

Dag 8 – Murchison Falls NP
Vandaag is het heel vroeg uit de veren! Om 06:00 uur gaat de wekker zodat je op tijd bent om de ferry te nemen naar de overkant van de Nijl. Het gebied waar de meeste wilde dieren verblijven heet De Delta, de naam zegt het al, hier is veel water te vinden dus vooral in de avond en vroege ochtend is de kans groot dat je hier veel wild aantreft. Onderweg vanaf de ferry naar de Delta zal je ook al veel wilde dieren kunnen spotten, vooral de Giraffe komt hier heel veel voor. Murchison falls heeft zelfs de grootste populatie Rothschild giraffen ter wereld. Om 14:00 uur start de boottocht op de Nijl, naar de voet van de Murchison Falls. Deze boottocht duurt ongeveer 3 uur en tijdens de tocht zie je al heel veel wilde dieren, zoals nijlpaarden, buffels, krokodillen en wellicht al wat olifanten. Voor mensen die in goede lichamelijke conditie verkeren bestaat de mogelijkheid om onderaan de waterval afgezet te worden en een hike naar boven te doen, langs de waterval. Deze hike is behoorlijk stijl en glibberig. Na de boottocht/hike is het tijd voor het avondeten bij de accommodatie.

Oeganda hoogtepunten

Dag 9  – Murchison Falls NP naar Kibale Forest NP
Na het ontbijt rijd je door naar Kibale Forest National park, een lange rit maar zeer de moeite waard. Je zal zien dat het landschap steeds groener en heuvelachtiger wordt.

Dag 10 – Kibale Forest NP
In de ochtend ga je met de rangers op zoek naar de Chimpansees in Kibale Forest. Na de tracking breng je in de middag een bezoek aan de Bigodi wetlands, een moerasgebied met een hele rijke flora en fauna. Tijdens de hike zal je veel verschillende vogelsoorten kunnen spotten maar ook nu en dan verschillende apen.

Oeganda hoogtepunten

Dag 11 – Kibale Forest NP naar Queen Elizabeth NP
Na het ontbijt rijd je naar het noordelijke deel van Queen Elizabeth National park. Hier check je eerst in bij je accommodatie. Om 14.00 uur begin je aan de boottocht over het Kazinga Kanaal. Dit kanaal verbindt twee meren. In en langs dit kanaal leven veel verschillende dieren, met name watervogels. Na de boottocht is het tijd om je klaar te maken voor het avondeten

Dag 12 –  Queen Elizabeth NP naar Bwindi
Na nog een laatste game drive ga je richting Bwindi Impenetrable Forest. De reis gaat door een mooi glooiend landschap wat steeds groener en bergachtiger word. Aan het einde van de middag kom je aan bij je accommodatie.

Oeganda hoogtepunten

Dag 13 – Bwindi: Gorilla trekking
Vandaag is het de dag van de gorilla trekking. Na het ontbijt ga je naar de rangers post voor de briefing. Na de briefing begint de zoektocht naar de berg gorilla’s. Afhankelijk van de locatie van de familie die je gaat bezoeken kan de tocht enkele uren in beslag nemen. Het landschap is bergachtig dus neem goede wandelschoenen mee. Na deze enerverende dag en unieke ervaring is het tijd om te relaxen bij de lodge en bijvoorbeeld je foto’s te bekijken.

Dag 14 – Vertrek
Terugreis naar Entebbe en tevens de laatste dag in Oeganda. Afhankelijk van de terug reis kan je vandaag nog wat souvenirs kopen, voordat je naar het vliegveld gebracht wordt.

Oeganda hoogtepunten

Prijsinformatie Oeganda hoogtepunten

Reisduur rondreis Oeganda hoogtepunten 14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis Oeganda hoogtepunten Vanaf € 2385,- per persoon (op basis van 2 volwassenen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen op basis van ontbijt,  vervoer ter plaatse, omschreven game drives
Exclusief Internationale vlucht, permit gorilla trekking ($ 600,-), permit chimpansee trekking ($ 150,-), optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Oeganda Overnachtingen in midrange accommodaties

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Sander helpt je graag bij het samenstellen van jouw Oeganda hoogtepunten reis.

Meer inspiratie voor een rondreis Oeganda hoogtepunten

Wil je een rondreis Oeganda maken? Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Oeganda op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Oeganda

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!