14-daagse rondreis Oeganda met kinderen

Vanaf € 2180,-

 • Originele familiereis Oeganda
 • Berggorilla’s en chimpansees in het wild
 • Op zoek naar boomklimmende leeuwen in Ishasha

Oog in oog staan met berggorilla’s en chimpansees in het wild: op deze rondreis Oeganda met kinderen maak je dat mee. Je ontmoet chimpansees in Kibale Forest en wordt betoverd door de watermassa van de Murchison Falls.Tijdens je verblijf in Murchison Falls bezoek je het Ziwa neushoornopvangcentrum. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, ga je ook naar Bwindi N.P., een van de beste plekken om berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving te zien.

Maak kennis met Sander, de reisexpert die jaren in Oeganda woonde. Lees hoe je samen met hem je Oeganda reis kunt samenstellen. 

Oeganda reizen

Stel je eigen rondreis Oeganda hoogtepunten samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt rondreis Oeganda hoogtepunten in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Sander, onze Oeganda specialist.

Oeganda met Kinderen:

 • Dag 1 : Kampala, start van je Oeganda met kinderen reis
 • Dag 2 en 3 : Murchison Falls National Park
 • Dag 4 t/m 7 : Kibale Forest
 • Dag 8 : Ishasha
 • Dag 9 : Bwindi
 • Dag 10 : Gorilla trekking
 • Dag 11 : Lake Bunyonyi
 • Dag 12 : Lake Mburo
 • Dag 13 : Entebbe
 • Dag 14 : Einde Oeganda met kinderen reis
Trustpilot

Dag 1 – Aankomst Entebbe naar Kampala
Na aankomst op het vliegveld van Entebbe wordt je opgehaald door de chauffeur die je naar het guesthouse brengt. De rit van Entebbe naar Kampala duurt ongeveer een kwartier. Afhankelijk van de aankomsttijd, die meestal in de nacht zal zijn, kun je bij aankomst meteen lekker gaan slapen.

Dag 2 – Murchison Falls National Park.
Na het wakker worden en een ontbijtje is het tijd om op pad te gaan. Samen met de gids rijden jullie naar Ziwa Rhino Sanctuary, hier ga je op zoek naar de witte neushoorn. Ziwa is de enige plek in Oeganda waar de neushoorns (onder 24 uurs bewaking) voorkomen. De rit naar Ziwa duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Na de lunch rij je verder naar naar Murchison Falls National Park.

Oeganda met Kinderen

Dag 3 – Safari en boottocht Murchison Falls
Na het ontbijt is het tijd om op safari te gaan. Je steekt eerst de Nijl over met een pontje en vervolgens rijd je naar de rivier delta waar je de grootste kans hebt om wild te spotten. De game drive duurt tot ongeveer 11:00 uur, tegen deze tijd is het al erg warm en zullen de meeste dieren de schaduw opzoeken en de oevers van de rivier. Om 14:00 uur start de boottocht op de Nijl naar de voet van de Murchison Falls. Tijdens de boottocht zie je al heel veel wilde dieren, zoals nijlpaarden, buffels, krokodillen en wellicht al wat olifanten.

Dag 4 – Game drive Murchison Falls, naar Kibale Forest
Vandaag nogmaals vroeg uit de veren. Om 06:00 uur gaat de wekker zodat je op tijd bent om de ferry te nemen naar de overkant van de Nijl voor een laatste game drive in het park. Onderweg vanaf de ferry naar de Delta zal je ook al veel wilde dieren kunnen spotten, vooral de giraffe komt hier heel veel voor. Murchison falls heeft zelfs de grootste populatie Rothschild giraffen ter wereld. Na de ochtend game drive is het tijd om Murchison Falls te verlaten en richting Kibale Forest te rijden. Halverwege stoppen we voor een overnachting in Hoima. Vooral de kinderen zullen hier genieten van het zwembad.

Oeganda met Kinderen

Dag 5 – naar Kibale Forest National Park
Vanaf Hoima naar Kibale is het een rit van 3 tot 4 uur. De reis is lang maar ook heel mooi met een prachtig afwisselend landschap, de heuvels en bergen waar je doorheen rijdt worden steeds groener en groener, tot je bij de thee plantages van Fort Portal komt, groener dan dit bestaat niet! Na aankomst en het inchecken gaan jullie naar de Bigodi wetlands voor de wandeling door het moeras. De overnachting is vlakbij de ingang van Kibale Forest National Park.

Dag 6 – Kibale Forest National Park – op zoek naar Chimpansees
Tijd om op zoek te gaan naar de chimpansees in Kibale National park. Je gaat eerst naar de rangers post in het park voor een korte uitleg. Daarna begint de wandeling in het regenwoud, de wandeling kan behoorlijk zwaar zijn, dus zorg voor goede schoenen en eventueel een poncho. Er zal regelmatig stil gestaan worden om goed te luisteren of je de chimps al kan horen, de rangers zijn hier in getraind dus de kans is heel groot dat je ze ook daadwerkelijk zal vinden. Vanmiddag staat er niks op het programma, behalve lekker ontspannen. Natuurlijk is het wel mogelijk om in de omgeving nog een wandeling te maken.

Oeganda met Kinderen

Dag 7 – naar Queen Elizabeth National Park
Je laat vandaag het regenwoud achter je en vertrekt richting Queen Elizabeth National Park. Onderweg rij je langs de Rwenzori mountains die de grens vormen met Congo. Na aankomst in het park, waarbij de rit naar de accommodatie al een grote kans geeft op het spotten van wildlife, maak je een boottocht over het Kazinga kanaal. Dit kanaal verbindt twee meren, en in en langs dit kanaal leven veel verschillende dieren, met name watervogels.

Dag 8 – Gamedrive naar Ishasha
Vandaag sta je vroeg op voor de game drive naar Kasenyi. Dat is het gebied met de grootste kans om leeuwen te spotten maar er komen nog veel meer dieren voor. Tijdens de game drive zal je ook een krater met zoutmeer bezoeken. Na de game drive rij je verder naar het meest zuidelijke deel van Queen Elizabeth, Ishasha, dit gebied is bekend om de boomklimmende leeuwen. Na aankomst in Ishasha zal je ook op zoek gaan naar de beste klimbomen en wellicht zitten er leeuwen in.

Dag 9  – naar Bwindi
Als het gisteren niet gelukt was om de leeuwen in de bomen te spotten kan je vandaag nog een poging wagen. Je kan ook de dag lekker rustig en ontspannen beginnen. Om een uur of 12 rij je naar Bwindi.

Dag 10 – Gorilla trekking
Vandaag is het de dag van de gorilla trekking. Na het ontbijt ga je naar de rangers post voor de briefing. Na de briefing begint de zoektocht naar de berg gorilla’s. Afhankelijk van de lokatie van de familie die je gaat bezoeken kan de tocht enkele uren in beslag nemen. Het landschap is bergachtig dus neem goede wandelschoenen mee. Na deze enerverende dag en unieke ervaring is het tijd om te relaxen bij de lodge en bijvoorbeeld je foto’s te bekijken.

Dag 11 – Naar Lake Bunyonyi
Op ruim een uur rijden ligt Lake Bunyonyi. Een van de hoogst gelegen meren van Oost Afrika. Door de hoogte en het klimaat is het hier een stuk koeler dan in andere delen van Oeganda. Neem voor de avond een warme trui mee. Overdag kan je heerlijk zwemmen of kano varen. Ook is het eventueel mogelijk om een bezoek te brengen aan de Batwa pygmeeën.

Dag 12 –  naar Lake Mburo
Vandaag ga je naar Lake Mburo, het kleinste maar ook meest charmante park van Oeganda. Er leven veel antilope-achtigen en ook herbergt het park een grote populatie zebra’s. Sinds 2016 zijn er ook giraffes te vinden, en als je heel veel geluk hebt de enige leeuw in het park.

Dag 13 – wandel safari of tocht per mountainbike
In de ochtend maak je een wandel safari door het park onder begeleiding van een ranger. Eventueel is als alternatief een Mountain Bike tocht te maken, deze is buiten de park grens. Na de wandel safari rij je terug naar Entebbe, waarbij je een stop maakt op de evenaar. Aan het eind van de middag ben je weer in Entebbe.

Dag 14 – Vertrek
De laatste dag in Oeganda. Afhankelijk van de terug reis kan je vandaag nog wat souvenirs kopen, een city tour maken of lekker ontspannen voordat je naar het vliegveld gebracht wordt.

Prijsinformatie Oeganda met kinderen

Reisduur rondreis Oeganda met kinderen 14 dagen/13 nachten
Reissom rondreis Oeganda met kinderen Vanaf € 2180,- per persoon (op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen onder 12 jaar reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen op basis van ontbijt,  vervoer ter plaatse, omschreven game drives
Exclusief Internationale vlucht, permit gorilla trekking ($ 600,-), permit chimpansee trekking ($ 150,-), optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Oeganda Overnachtingen in midrange accommodaties
Bijzonderheden De bezoeken aan de gorilla’s en chimpansees zijn enkel mogelijk bij kinderen vanaf 15 jaar

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Sander helpt je graag bij het samenstellen van jouw Oeganda met kinderen reis.

Je eigen rondreis Oeganda met kinderen

Ook een rondreis Oeganda met kinderen maken? Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Oeganda.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!