Oeganda Reizen - 100% op maat


Regel je Oeganda reizen met een lokale expert

Individuele Oeganda reizen

De Parel van Afrika

Oeganda is een land met enorm veel mogelijkheden voor een onvergetelijke reis. Door in Oeganda te reizen kun je genieten van veel verschillende soorten wildlife. Sta oog in oog met gorilla’s, ontmoet chimpansees en zie de koning van de jungle, de leeuw, in zijn natuurlijke leefomgeving. Ook vind je in Oeganda enorme meren, watervallen en talloze natuurparken. De cultuur is in Oeganda geen echte eenheid. Dit maakt Oeganda extra bijzonder, aangezien je hierdoor in elke regio weer andere gebruiken en tradities aan kunt treffen.

rondreis Cuba

Maak kennis met Sander, de reisprofessional die jarenlang in Oeganda woonde. Hij komt nog steeds met regelmaat terug en is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Oeganda reizen.

Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor Oeganda reizen.

De ultieme Oeganda vakantie

Reisexpert Sander geeft je tips voor de ideale Oeganda vakantie. Deze reis van 28 dagen is het resultaat van Sander’s jarenlange ervaring in het samenstellen van reizen en gebaseerd op zowel zijn eigen ervaringen, als op de feedback van reizigers. Door bijzondere excursies met de lokale volkeren en overnachtingen in kleinschalige hotels, lodges en tented camps komt je geld bij de juiste mensen terecht. En je krijgt er een onvergetelijke vakantie voor terug.

Voorbeelden individuele Oeganda reizen

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Oeganda specialist Sander.

Oeganda hoogtepunten

Oeganda hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van Oeganda tijdens deze rondreis

14 dagen va. €2385,- pp. (€170,- per dag)

Rondreis Oeganda

Rondreis Oeganda

Maak kennis met de natuur en dieren van Oeganda

20 dagen va. € 3030,- pp. (€152,- per dag)

Oeganda met Kinderen

Oeganda met Kinderen

Ga op zoek naar gorilla’s en chimpansees in het wild

14 dagen va. €2180,- pp. (€156,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Oeganda reizen

Oeganda reizen

Jjaja Bbanga village experience

In het dorpje Jjaja Bbanga maak je kennis met het leven op het platteland van Oeganda door een dagje deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Lokale medewerkers geven uitleg en begeleiding tijdens de werkzaamheden, zoals grasmaaien met een metalen zeis, water halen bij de pomp, houthakken om op te koken, groenten uit de tuin halen en lokale maaltijden bereiden. Zo leer je het dagelijkse leven op het platteland echt kennen.

Bezoek aan een koffie boerderij

Midden in de prachtige omgeving van Mount Elgon liggen koffieplantages uitgestrekt op de berghellingen. De koffie die hier gemaakt wordt behoort tot de beste van de wereld. Een lokale gids neemt je mee voor een wandeling langs de koffieplantages en geeft uitleg over het koffieproces en de werkzaamheden van de boeren. Je leert zelf koffie maken, en daarna natuurlijk ook opdrinken. Zo vers heb je koffie nog nooit geproefd!

Oeganda reizen
rondreis Jordanie

Eten bij een lokale familie

Samen eten is een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen. Daarom kun je via ResiRest bij een Oegandees gezin thuis eten. Zo proef je niet alleen heerlijke gerechten, maar proef je ook van de echte lokale cultuur. Combineer je bezoek aan Kampala, Entebbe, Jinja of Iganga met deze unieke ervaring!

Oeganda reizen met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen individuele Oeganda reizen

Hotels Uganda

Hotels Uganda

Overnacht in een lodge of in een tent middenin het park tijdens je Oeganda reis.

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie individuele Oeganda reizen

Praktische informatie Oeganda reizen

Wat een ongelooflijke leuke rondreis had Sander voor ons samengesteld met bezoeken aan zoveel bezienswaardigheden in Oeganda.
Wat een prachtig land, terecht ‘The Pearl of Africa’.

costa rica reizen

Je Oeganda reizen zelf samenstellen

  • Bezoek een van de vele nationale parken
  • Leer de lokals kennen tijdens je rondreis
  • Door Oeganda reizen met de kinderen

Spot dieren tijdens je reizen door Oeganda

Oeganda heeft vele natuurparken en een bezoek aan één of meerdere van deze parken maakt je reis pas echt compleet. In deze parken kun je ontdekken hoeveel wildlife er leeft in Oeganda. In Kibale Forest kun je op zoek gaan naar chimpansees en ze ook echt ontmoeten. In Bwindi National Park kun je oog in oog komen te staan met berggorilla’s. Als je ook roofdieren wilt spotten, ga dan naar Kidepo Valley. Hier vind je de leeuw, de cheeta en het luipaard.

Bezienswaardigheden Oeganda

In Oeganda vind je het grootste meer van Afrika en tevens één van de bronnen van de Nijl: het Victoriameer. Hier ontspringt de Witte Nijl, waarop je kunt raften en boottochten kunt maken. Heb je nog geen genoeg gehad van al dat water, reis dan naar de Murchison Falls. Hier is het mogelijk om tijdens een boottocht een groot aantal wilde dieren te spotten. Er zijn ontzettend veel mooie bezienswaardigheden in Oeganda.

Oeganda reizen: Klimaat

De evenaar loopt dwars door Oeganda en het land heeft dan ook een tropisch klimaat. Daarnaast ligt het land op een plateau dat op z’n minst één kilometer boven zeeniveau ligt, wat er voor zorgt dat het er nooit écht heet is. De temperatuur blijft gedurende het hele jaar ongeveer gelijk, rond de 26 graden. Oeganda kent dan ook geen seizoenen zoals wij ze kennen, maar regenseizoenen en droge periodes. De regenseizoenen vallen in maart tot en met mei en in oktober/november. Er zijn dan veel buien die vaak kort en krachtig zijn. De droge periode is de warmste periode in Oeganda. Deze valt tijdens onze winter, in de maanden december tot februari. Daarnaast is er tijdens onze zomer ook een droge periode in Oeganda.

Duurzaam reizen door Oeganda

Duurzaam reizen in Oeganda doe je onder andere door te verblijven in kleinschalige eco-accommodaties, die zich inzetten voor behoud van natuur en cultuur. Duurzaam reizen is ook zorgen dat de locals profiteren van je bezoek. Zorg daarom dat je verschillende culturele excursies inplant. Bezoek het dorpje Jjaja Bbanga, waar je een dag kunt meedraaien met de bewoners van het platteland. Ga eten bij een lokale Oegandese familie of bezoek een koffieplantage in de prachtige omgeving van Mount Elgon. Hier leer je de lokale koffieboeren kennen en je leert natuurlijk alles over het koffieproces. Van koffieboon tot kopje koffie!

Bijzondere reis met kinderen

Op reis naar Oeganda met kinderen? Dat kan prima! Laat de kinderen kennis maken met het grote aantal wilde dieren dat in Oeganda leeft. Een ervaring die hen voor de rest van hun leven zal bijblijven. In samenwerking met onze reisspecialist Sander kun je een bijzondere reis naar Oeganda samenstellen waarin de kinderen kennis kunnen maken met de Parel van Afrika.

Reizen Oeganda zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis Oeganda zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Sander, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd
De beste reistijd om naar Oeganda te gaan is tijdens de maanden december t/m maart en van juni t/m september. Het grote regenseizoen ligt precies tussen deze twee periodes, dus als het goed is, houd je het droog.
Visum
Voor je reis naar Oeganda heb je een visum nodig. Met dit visum kun je voor een bepaalde tijd in Oeganda blijven. Het formulier hiervoor zal je in het vliegtuig ontvangen. Voor meer informatie kun je terecht op de pagina met praktische info over Oeganda.
Veiligheid
Ondanks het feit dat Oeganda een van de veiligste landen van Afrika is, is het wel zo dat er algemene veiligheidsrisico’s zijn. Het algemene reisadvies voor reizen naar Oeganda zegt daarentegen dat het land rustig en stabiel is. Voor meer informatie over het reisadvies kun je kijken op de pagina van de rijksoverheid: Reisadvies Oeganda.
Geld
De munteenheid van Oeganda is de Ugandese Shilling (USH). Het is niet altijd zeker of het mogelijk is om geld te pinnen, dus het is handig om contant geld mee te nemen. Voor verdere info over geld en pinnen verwijzen we je door naar praktische info over Oeganda.
Vaccinaties
Voor een reis naar Oeganda worden er onder andere vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aanbevolen. Zorg ervoor dat je ruim voor vertrek goed geïnformeerd bent over de benodigde vaccinaties. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl.
Vliegtickets
Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Oeganda reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!