Oeganda reizen 100% op maat

Regel je rondreis Oeganda rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat

De Parel van Afrika

Oeganda is een land met enorm veel mogelijkheden voor een onvergetelijke reis. Door in Oeganda te reizen kun je genieten van veel verschillende soorten wildlife. Sta oog in oog met gorilla’s, ontmoet chimpansees en zie de koning van de jungle, de leeuw, in zijn natuurlijke leefomgeving. Ook vind je in Oeganda enorme meren, watervallen en talloze natuurparken. De cultuur is in Oeganda geen echte eenheid. Dit maakt Oeganda extra bijzonder, aangezien je hierdoor in elke regio weer andere gebruiken en tradities aan kunt treffen.

Oeganda reizen

Maak kennis met Sander, de reisprofessional die al jaren in Uganda woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Oeganda reizen. Lees meer over hoe je met hem je reis kunt samenstellen.

Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor Oeganda reizen.

Wil je onze reisexperts ontmoeten? Kom dan in januari naar één van de Vakantie beurzen! Wij zijn aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en Breda, en op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Voorbeelden rondreis Oeganda

Oeganda hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van Oeganda tijdens deze rondreis
14 dagen va. €2385,- pp. (€170,- per dag)

Rondreis Oeganda

Maak kennis met de natuur en dieren van Oeganda
20 dagen va. € 3030,- pp. (€152,- per dag)

Oeganda met Kinderen

Ga opzoek naar gorilla’s en chimpansees in het wild
14 dagen va. €2180,- pp. (€156,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je rondreis Oeganda

rondreis Jordanie

Jjaja Bbanga village experience

In het dorpje Jjaja Bbanga maak je kennis met het leven op het platteland van Oeganda door een dagje deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Lokale medewerkers geven uitleg en begeleiding tijdens de werkzaamheden, zoals grasmaaien met een metalen zeis, water halen bij de pomp, houthakken om op te koken, groenten uit de tuin halen en lokale maaltijden bereiden. Zo leer je het dagelijkse leven op het platteland echt kennen.

Bezoek aan een koffie boerderij

Midden in de prachtige omgeving van Mount Elgon liggen koffieplantages uitgestrekt op de berghellingen. De koffie die hier gemaakt wordt behoort tot de beste van de wereld. Een lokale gids neemt je mee voor een wandeling langs de koffieplantages en geeft uitleg over het koffieproces en de werkzaamheden van de boeren. Je leert zelf koffie maken, en daarna natuurlijk ook opdrinken. Zo vers heb je koffie nog nooit geproefd!

rondreis Jordanie

Eten bij een lokale familie

Samen eten is een laagdrempelige manier om elkaar te leren kennen. Daarom kun je via ResiRest bij een Oegandees gezin thuis eten. Zo proef je niet alleen heerlijke gerechten, maar proef je ook van de echte lokale cultuur. Combineer je bezoek aan Kampala, Entebbe, Jinja of Iganga met deze unieke ervaring!

Fair en Groen

Beste reistijd en overnachtingen

Hotels Uganda

Overnacht in een lodge of in een tent middenin het park tijdens je Oeganda reis.

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen?
Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips voor Oeganda reizen

Wat een ongelooflijke leuke rondreis had Sander voor ons samengesteld met bezoeken aan zoveel bezienswaardigheden in Oeganda.
Wat een prachtig land, terecht ‘The Pearl of Africa’.
Klaas & Marjan

Spot dieren tijdens je reis door Oeganda

Oeganda heeft vele natuurparken en een bezoek aan één of meerdere van deze parken maakt je reis pas echt compleet. In deze parken kun je ontdekken hoeveel wildlife er leeft in Oeganda. In Kibale Forest kun je op zoek gaan naar chimpansees en ze ook echt ontmoeten. In Bwindi National Park kun je oog in oog komen te staan met berggorilla’s. Als je ook roofdieren wilt spotten, ga dan naar Kidepo Valley. Hier vind je de leeuw, de cheeta en het luipaard.

Bezienswaardigheden Oeganda

In Oeganda vind je het grootste meer van Afrika en tevens één van de bronnen van de Nijl: het Victoriameer. Hier ontspringt de Witte Nijl, waarop je kunt raften en boottochten kunt maken. Heb je nog geen genoeg gehad van al dat water, reis dan naar de Murchison Falls. Hier is het mogelijk om tijdens een boottocht een groot aantal wilde dieren te spotten.

Klimaat Oeganda

De evenaar loopt dwars door Oeganda en het land heeft dan ook een tropisch klimaat. Daarnaast ligt het land op een plateau dat op z’n minst één kilometer boven zeeniveau ligt, wat er voor zorgt dat het er nooit écht heet is. De temperatuur blijft gedurende het hele jaar ongeveer gelijk, rond de 26 graden. Oeganda kent dan ook geen seizoenen zoals wij ze kennen, maar regenseizoenen en droge periodes. De regenseizoenen vallen in maart tot en met mei en in oktober/november. Er zijn dan veel buien die vaak kort en krachtig zijn. De droge periode is de warmste periode in Oeganda. Deze valt tijdens onze winter, in de maanden december tot februari. Daarnaast is er tijdens onze zomer ook een droge periode in Oeganda.

Bijzondere reis met kinderen

Op reis naar Oeganda met kinderen? Dat kan prima! Laat de kinderen kennis maken met het grote aantal wilde dieren dat in Oeganda leeft. Een ervaring die hen voor de rest van hun leven zal bijblijven. In samenwerking met onze reisspecialist Sander kun je een bijzondere reis naar Oeganda samenstellen waarin de kinderen kennis kunnen maken met de Parel van Afrika.

Beste reistijd rondreis Oeganda

Beste reistijd Oeganda reizen

De beste reistijd om naar Oeganda te gaan is tijdens de maanden december t/m maart en van juni t/m september. Het grote regenseizoen ligt precies tussen deze twee periodes, dus als het goed is, houd je het droog.

Visum Oeganda reis

Visum rondreis Oeganda

Voor je reis naar Oeganda heb je een visum nodig. Met dit visum kun je voor een bepaalde tijd in
Oeganda blijven. Het formulier hiervoor zal je in het vliegtuig ontvangen. Voor meer informatie kun
je terecht op de pagina met praktische info over Oeganda.

Reisadvies Oeganda reizen

Reisadvies rondreis Oeganda

Ondanks het feit dat Oeganda een van de veiligste landen van Afrika is, is het wel zo dat er algemene veiligheidsrisico’s zijn. Het algemene reisadvies voor reizen naar Oeganda zegt daarentegen dat het land rustig en stabiel is. Voor meer informatie over het reisadvies kun je kijken op de pagina van de rijksoverheid: Reisadvies Oeganda.

Geld Oeganda reizen

Geld Oeganda reis 

De munteenheid van Oeganda is de Ugandese Shilling (USH). Het is niet altijd zeker of het mogelijk is
om geld te pinnen, dus het is handig om contant geld mee te nemen. Voor verdere info over geld en
pinnen verwijzen we je door naar praktische info over Oeganda.

Vaccinaties Oeganda reizen

Vaccinaties rondreis Oeganda

Voor een reis naar Oeganda worden er onder andere vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aanbevolen. Zorg ervoor dat je ruim voor vertrek goed geïnformeerd bent over de benodigde vaccinaties. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl.

Vliegtickets Oeganda reis

Vliegtickets Oeganda reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Oeganda reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!