Oeganda vakantie

Bekijk de ideale route van onze reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De ideale Oeganda vakantie

28 daagse rondreis

 • Reis met maximale positieve impact
 • Bezoek de mooiste nationale parken van Oeganda en spot veel wild
 • Neem deel aan een culturele ervaring met de locals van Nakapelimoru
 • Ga op zoek naar de beroemde berggorilla’s van de bossen in Bwindi

Tijdens deze prachtige Oeganda vakantie reis je in 28 dagen rond het hele land om zo de mooiste plekjes te zien. Samen met je gids ga je naar vele Nationale Parken. Zie alle watervallen van Murchison Falls of spot alle wilde dieren in Moroto National Park. Je krijgt de mogelijkheid om zowel neushoorns als chimpansees van dichtbij te zien tijdens de reis, alvorens een aantal dagen rond te wandelen bij de prachtige Rwenzori bergen. Je gaat nog op safari en als kers op de grote Oeganda taart ga je in de bossen van Bwindi op zoek naar de imposante berggorilla’s. Het belooft een prachtige reis te worden met hoogtepunt na hoogtepunt.

Reisexpert Sander, die al jaren in Oeganda woont, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Oeganda rondreis. Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

Reizen met positieve impact

Tegenwoordig zijn er steeds meer sociale ondernemingen. Ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage leveren aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van ons bezoek. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

”Wij zijn enorm tevreden over Better Places. Zij hebben ons heel goed geholpen met het samenstellen van onze reis. Ze hebben aanbevelingen gegeven en tips meegegeven en stonden tegelijk ook open voor onze voorkeuren. Heel erg bedankt voor het samenstellen van zo’n fijne reis!”

Je eigen Oeganda vakantie

Dit is een voorbeeld van een Oeganda vakantie. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sander, de reisexpert in Oeganda. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel  op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk de voorbeelden voor een Oeganda safari of de beste reistijd Oeganda.

Dag 1: Begin van je Oeganda vakantie; Aankomst in Entebbe
Vandaag is je vakantie in Oeganda begonnen. Na aankomst op het vliegveld staat je gids klaar om je naar het hotel te brengen. Je verblijft in Entebbe; gelegen op een schiereiland in Lake Victoria en een charmant stadje. In de omgeving zijn er genoeg mooie stranden te verkennen aan de oevers van Lake Victoria, maar je kunt natuurlijk ook even bijkomen van je reis. Je verblijf is een mooi gasthuis op een leuke locatie in Entebbe

Dag 2: Entebbe naar Jinja
Vanuit Entebbe vertrek je vandaag richting Jinja. Deze stad ligt aan de bron van de beroemde Nijl. Je gaat vandaag met een gids langs een aantal karakteristieke locaties om Kampala, een stadje op de weg naar Jinja, beter te leren kennen. Bezoek de vele lokale martken of het koninklijk paleis. Eenmaal in Jinja kom je aan in een knus gasthuis wat wordt gerund door de Nederlandse organisatie Cycle Out of Poverty. Je leest meer hierover in het kader.

Dag 3: Jinja naar Mount Elgon
Je laat de grote stad Jinja achter je en vertrekt naar de Sipi Falls bij Mount Elgon. Dit is de oudste en grootste vulkaan in oost-Afrika en biedt jou een prachtig aanzicht. Aan het einde van de dag maak je een wandeling naar een prachtige viewpoint om hopelijk een spectaculaire zonsondergang te ervaren. Je verblijft de komende twee nachten in een gasthuis dichtbij Mount Elgon

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Oeganda vakantie

Cycle out of Poverty

Tijdens je verblijf in Jinja slaap je bij Bikeventures Guesthouse, een knus gasthuis wat is aangesloten bij de Nederlandse ondernemening Cycle Out of Poverty. Studenten, boeren en kleine ondernemers worden ondersteund. De missie van deze onderneming is om de kwaliteit van leven voor Afrikaanse gezinnen te verbeteren door fietsen en andere hulpmiddelen als rolstoelen of bakfietsen toegankelijk te maken. Zo draag je tijdens het boeken van je Oeganda vakantie ook je steentje bij. Lees meer over de initiatieven van Cycle Out of Poverty.

Dag 4: Mount Elgon
Vandaag heb je een volle dag bij Mount Elgon en ga je ’s ochtends naar de Sipi Falls wandelen. Deze watervallen zijn erg mooi en is slechts een van de vele bezienswaardigheden in dit gebied. Later op de middag ga je meedoen aan een Koffietour. Je bezoekt een boerderij in het bezit van een lokale familie en zult zien hoe het proces om koffie te maken werkt. Een leuke ervaring waarbij je ook de lokale mensen beter leert kennen.

Oeganda vakantie

Dag 5: Mount Elgon naar Moroto
Vandaag gaat de reis verder naar het Noorden , langs de voet van Mount Elgon en Pian-Upe game reserve naar Moroto. In de middag verken je onder begeleiding van een lokale gids de omgeving en geniet je aan het einde van de dag van een prachtige zonsondergang op de helling van Mount Moroto. Je zult hier twee nachten verblijven.

Trustpilot
Oeganda vakantie

Nakapelimoru Cultural Village

Tijdens je Oeganda reis zal je kenis maken met de volkeren van Nakapelimoru. Eenmaal aangekomen in de grootste nederzetting van hutten in oost-Afrika zul je ondergedompeld worden in het dagelijkse leven van een Afrikaans dorp en leer je meer over de gewoontes en tradities van de Karamojong. Op deze manier creëer je niet alleen een mooie connectie met twee verschillende culturen, maar draag je ook bij aan het economische belang van toerisme voor volkeren als de Karamojong.

Oeganda vakantie

Dag 6: Moroto
Je tweede dag in Moroto breng je een bezoek aan een kraal en ga je met een gids op pad rondom Mount Moroto. Met wat geluk kan je tijdens dit deel van je vakantie in Oeganda ook wat van het wildlife spotten aangezien dit gebied het huis is van veel verschillende dieren.

Dag 7: Moroto naar Kotido
Vandaag ga je naar Kotido, een klein stadje in het noorden van Oeganda. In het district woont het nomadisch volk van de Karimojong. Eenmaal hier krijg je een speciale ervaring voorgeschoteld. Je krijgt een rondleiding in het dorp van Nakipelemoru en zult kennis maken met het dagelijks leven van de mensen en het volk hier. Ontmoet een lokale familie zodat je meer kunt leren over hun gewoontes en tradities. Een korte wandeling later krijg je ook een een goed uitzicht over de hele regio.

Murchison Boomhutten

Je verblijft twee nachten in een speciale accommodatie tijdens je Oeganda vakantie. Verstopt in het ongerepte bos, grenzend aan de Murchison Falls, vind je Murchison Treehouse. Het is een waar paradijsje wat helemaal opgaat in de natuur. De prachtige rieten suites en boomhutten in de ongerepte wildernis bieden een ervaring opzich. De Treehouse zorgt ervoor dat toeristen in harmonie met de omgeving kunnen verblijven, één met de natuur.

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

Dag 8: Kotido naar Kidepo Valley National Park
Je vertrekt vandaag naar een van de mooiste parken in Oeganda, uitgestrekt over de brede delen van de Savannah en getekend door verschillende landschappen. De reis naar Kidepo is al prachtig dus zorg dat je voldoende foto’s maakt! Een unieke plek in oost-Afrika. Bij aankomst in het nationale park begint ook meteen je game drive al en maak je een goede kans om een aantal dieren te spotten. Je verblijft in een lodge in het park.

Dag 9: Kidepo Valley National Park
Je tweede dag staat volledig in het teken van dieren en het verkennen van dit mooie nationale park. In de ochtend ga je samen met een gids op ontdekking uit, en wandel je rond om meer van het park te leren. Later op de dag ga je nog een game drive maken om meer dieren van je lijstje af te strepen tijdens je Oeganda vakantie! Er zijn hier zo’n 80 zoogdier soorten te vinden en talloze vogels.

Dag 10: Kidepo Valley National Park naar Murchison Falls National Park
Helaas moet je het mooie Kidepo achter je laten, maar je vertrekt naar een ander national park wat minstens zo indrukwekkend is! Murchison is een groot national park en biedt een aantal prachtige watervallen en landschappen. Op de weg naar Murchison kan je nog wat dieren proberen te spotten. Aan het eind van de middag arriveer je bij het Murchison Treehouse, weggestopt in het ongerepte bos en een fijne plek om te overnachten.

Oeganda vakantie

Dag 11: Murchison Falls National ParkJe wordt wakker in de mooie Treehouse waar je verblijft. In de ochtend ga je met het pontje over naar de overkant van de Nijl, en maakt een game drive in de rivier Delta. Zodra het te warm word voor de dieren ga je terug naar de lodge, dit is meestal rond 10.00 uur. Om 14.00 uur begint de boottocht over de Nijl naar de voet van de waterval, waar je de boot verlaten en omhoog lopen langs de waterval naar de top van de waterval. Een volle maar erg mooie dag!

Neushoorns

Je verblijft tijdens je vakantie in Oeganda in Lake Albert en brengt een bezoek aan het beroemde Ziwa Rhino Sanctuary. Het is allang bekend dat neushoorns meer en meer worden bedreigd door de vele stropers. Door deel te nemen aan een activiteit met de Ziwa Rhino Sanctuary krijg je een uitgelezen kans om deze speciale dieren te mogen zien, en draag je ook bij aan het re-introductie project van Ziwa. Er wordt hier hard gewerkt om de aantallen van de neushoorns omhoog te krijgen. Lees meer over deze projecten.

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

Dag 12: Murchison Falls National Park naar Lake Albert
Op het grensgebied tussen Oeganda en Congo ligt Lake Albert, een van de grote Afrikaanse meren. Na het ontbijt rijd je via de Ziwa Rhino Sanctuary naar je verblijf. In deze sanctuary krijg je de mogelijkheid om de enige wilde neushoorns in Oeganda te zien. Het is hier mogelijk om nog een wandeling of game drive te maken, maar je kan natuurlijk ook gewoon even van de rust en omgeving genieten. In de avond staat er een speciale Bush Diner gepland.

Dag 13: Lake Albert naar Kibale Forest National Park
Een volgend hoogtepunt. Je rijdt naar Kibale Forest. Van dit park wordt gezegd dat het de hoogste dichtheid van primaten in Afrika bezit. De chimpansees zijn dan ook het absolute hoogtepunt van dit park. Je check in bij een mooi kamp in het nationale park en er zijn vandaag meerdere activiteiten te ondernemen zoals een wandeling of een bezoek aan een sanctuary met veel verschillende soorten vogels.

Dag 14: Kibale Forest National Park
Er staat een hele speciale dag op het programma. Samen met een research team ga je op ontdekking binnen het Kibale Forest National Park en bestudeer je het gedrag van de Chimpansees die je gaat tegenkomen. Dit is een unieke ervaring om deze primaten beter te begrijpen en van dichtbij te kunnen zien.

Up close met de Chimps

Het is één ding om een uur met de chimpansees van Oeganda door te brengen; maar het is een hele andere ervaring om de hele dag met deze dieren door te brengen. Door mee te doen aan de Kibale Chimpansee gewenningservaring krijg je de kans om een hele dag met de chimpansees door te brengen met een gids, en leer je meer over deze primaten tijdens je vakantie in Oeganda. Bij Better Places geloven we dat dit een veel intiemere ervaring oplevert, en meer bewustzijn over hoe speciaal en belangrijk de aanwezigheid van chimpansees is.

Oeganda vakantie

Dag 15: Kibale Forest National Park naar Rwenzori Mountains
Je laat het mooie Kibale weer achter je en vertrekt richting de Rwenzori bergen. Deze spectaculaire bergens worden ook wel ‘bergen van de maan’ genoemd. Ze staan bekend om hun dramatische eigenschappen en hebben een hoogte van 5100 meter. De reis richting deze regio is al prachtig en je verblijft hier in een mooi kamp. Eenmaal hier kan je meedoen aan een tour rond het dorp, of een mooie wandeling rondom de bergen ondernemen. Het is ook aangeraden je rust te pakken aangezien je de komende dagen veel van het gebied gaat verkennen.

Dag 16, 17 en 18: Rwenzori Mountains
De komende dagen ga je het Rwenzori National Park beter leren kennen. Rwenzori is een spectaculaire wereld van sneeuw, ijs en hoge bergtoppen, een zeer geliefde omgeving voor wandelaars en hikers over de hele wereld. Je neemt deel aan een 3-daagse wandeling rond de Mahoma Trail. Het park biedt genoeg mogelijkheden voor de beginnende en meer ervaren hikers. Gedurende deze dagen wordt je verwend met vele mooie uitzichten, veranderende landschappen en puur wild.

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

De beste overnachtingen

Nog een speciale overnachting uitgezocht door Better Places tijdens je Oeganda vakantie is de lodge in Ishasha. Aan de rand van het mooie Queen Elizabeth National Park ligt deze lodge in het midden van een regio met een enorme populatie aan verschillende primaten en vele zoogdieren. Het biedt een prachtig uitzicht over de rivier en het park. Je kunt op deze manier niet alleen genieten van je omgeving, maar er ook van verzekerd zijn dat de lodge alles doet om de impact op de natuur te minimaliseren. Zo verbreekt jouw verblijf niet de harmonie van het gebied.

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie
Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

Dag 19: Rwenzori Mountains naar Queen Elizabeth National Park
Gelegen in het zuidwesten van Oeganda vind je een van de meest populaire parken. Vulkanische kraters, grasvlaktes, tropisch regenwoud en enorme meren. Het heeft werkelijk alles en is een lust voor het oog. Eenmaal hier en na lunch maak je een boottocht over het Kazinga Kanaal. Hier zal je vele nijlpaarden, krokodillen, buffels en water vogels kunnen spotten.

Dag 20: Queen Elizabeth National Park
Nog een volle dag in het Queen Elizabeth National Park en in de ochtend maak je nog een korte game drive door het noordelijke deel van het park. Vervolgens rijd je in zo’n 3 uur naar een speciale accommodatie; Ishasha. Lees meer over deze overnachting in het kader!

Dag 21: Queen Elizabeth National Park naar Bwindi
Vandaag vertrek je naar Bwindi, wat ook wel het ondoordringbaar bos wordt genoemd. Dit regenwoud ligt in het zuidwesten van Oeganda en wordt door velen als het oudste regenwoud van Afrika beschouwd. Bwindi is wereldberoemd om zijn uitstekende mogelijkheden om gorilla’s in het wild te kunnen bezoeken. Het heeft een ruig landschap van dichte jungles, watervallen, valleien en bergruggen. Het is een ongerept stukje natuur.

Dag 22: Bwindi
Vandaag is de grote dag van je Oeganda vakantie en ga je op zoek gaat naar de berg gorilla’s van Bwindi. De trekking kan de hele dag duren maar dat is ook afhankelijk van de familie die je gaat bezoeken. De gids weet veel van het gebied en de dieren af, en kan je daarom voorzien van alle informatie. Bij een daadwerkelijke ontmoeting zal je versteld staan van deze prachtige berg gorilla’s; er zijn hier nog maar zo’n 650 van op de hele wereld.

Dag 23 en 24: Bwindi naar Lake Mutanda
Na de geweldige ervaring van gisteren in Bwindi vertrek je vandaag naar Lake Mutanda. Dit kleine zoetwatermeer ligt tussen een aantal nationale parken in en geeft zo een mooi plaatje. Eenmaal hier doe je mee aan een trekking om de Golden Monkeys te spotten. Dit is een zeer zeldzaam diersoort en kan alleen in dit gebied gevonden worden. Je zult een wandeling maken om dit gebied en deze dieren te spotten. Je tweede dag in Lake Mutanda zijn er geen activiteiten gepland maar kun je bijkomen van de reis of meer van het gebied ontdekken.

Dag 25: Lake Mutanda naar Lake Mburo
Het is een rit van zo’n vier uur die je naar Lake Mburo brengt. Dit is een zeer toegankelijk en klein juweeltje in Oeganda. Het staat bekend om zijn indrukwekkende biodiversiteit met bijna 70 zoogdier soorten en ruim 300 vogelsoorten die in de bossen, moerassen en graslanden leven. Je gaat hier ’s avonds een game drive doen om ook op een andere manier de dieren in Oeganda te kunnen zien.

Dag 26: Lake Mburo
De tweede dag in Lake Mburo begin je met een mooie game drive in het park. Er is hier werkelijk van alles te zien met luipaarden, hyena’s, buffels, waterbokken en nog veel meer. De rest van de dag kun je van de omgeving genieten en wat rust pakken.

Dag 27: Mburo naar Entebbe
Het rondje in Oeganda is nu officieel af! Je bent terug in Entebbe na een reis van zo’n vier weken en neem je ook afscheid van je gids. Je hebt nu nog een volle dag in Entebbe en mocht je tijdens het eerste verblijf geen tijd hebben gehad de stad te ontdekken kan dat nu! Je verblijft in dezelfde accommodatie als bij aankomst.

Dag 28: Entebbe, einde Oeganda vakantie
Vandaag komt je vakantie door Oeganda tot zijn einde. Je vertrekt weer naar het vliegveld om je vlucht terug naar huis te pakken.

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

Route Oeganda vakantie

 • Dag 1: Aankomst in Entebbe, begin Oeganda vakantie
 • Dag 2: Grootste meer in Afrika, Jinja
 • Dag 3 & 4: Talloze activiteiten in Mount Elgon
 • Dag 5 & 6: Game Drive in Moroto
 • Dag 7: Culturele ervaring in Kotido
 • Dag 8 & 9: Op ontdekking in Kidepo Valley
 • Dag 10 & 11: Prachtige watervallen in Murchison Falls
 • Dag 12: Neushoorns zien bij Lake Albert
 • Dag 13 & 14: Chimpansees ontmoeten in Kibale Forest
 • Dag 15 tot 18: Wandelen bij Rwenzori Mountains
 • Dag 19 & 20: Safari in Queen Elizabeth Park
 • Dag 21 & 22: De Gorilla’s in Bwindi
 • Dag 23 & 24: Nog meer dieren bij Lake Mutanda
 • Dag 25 & 26: Wild spotten in Lake Mburo
 • Dag 27: Dagje in Entebbe
 • Dag 28: Einde van je Oeganda vakantie

Geef Sander je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen.

Oeganda vakantie

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Oeganda vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Ook in de safari jeep is drinkwater aanwezig en kun je je waterfles vullen met gekoeld water. Lees meer.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Oeganda vakantie
Oeganda vakantie

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van de Oeganda vakantie die je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!