Oezbekistan vakantie

14-daagse reis naar de hoogtepunten van de Zijderoute Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Oezbekistan vakantie langs de hoogtepunten van de Zijderoute

14-daagse reis, vanaf € 1335,-

 • Alle belangrijke hoogtepunten van de Zijderoute in één reis
 • Verblijf in Khiva, Bukhara en Samarkand
 • Leer plov koken van een lokale familie in Bukhara
 • Rit per kameel in de woestijn
 • Verblijf in een yurt in de woestijn
 • Transfers met eigen auto met privé chauffeur en aantal trajecten per trein

Deze Oezbekistan vakantie voert je langs alle schatten van de Zijderoute. In Khiva, Bukhara en Samarkand heb je ruim de tijd om je te vergapen aan prachtig versierde monumenten. Daarnaast bezoek je de interessante Ferganavallei, smeltkroes van volken en culturen. Je gaat de woestijn in waar je een nacht slaapt bij de lokale bevolking in een yurt. Een deel van de trajecten leg je af per trein, waaronder een hogesnelheidstrein, een leuke ervaring.

 

Reisexpert Anvar is gespecialiseerd in het samenstellen van Oezbekistan reizen op maat. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Oezbekistan

Je eigen Oezbekistan vakantie

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Oezbekistan vakantie in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel Oezbekistan aanvragen, rechtstreeks bij Anvar, de Oezbekistan reisspecialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Oezbekistan of de beste reistijd Oezbekistan .

Route Oezbekistan vakantie:

 • Dag 1 : Aankomst Tasjkent- vlucht Urgench -Khiva
 • Dag 2 : Khiva, vrij verblijf
 • Dag 3-5 : Bukhara, vrij verblijf
 • Dag 6 : Woestijn, verblijf in yurt
 • Dag 7-9 : Samarkand
 • Dag 10 : Treinrit naar Tasjkent
 • Dag 11-13 : Fergana Vallei
 • Dag 14: Einde Oezbekistan vakantie – Vlucht huiswaarts

Route Oezbekistan vakantie

Dag 1 – Start van je Oezbekistan vakantie: Aankomst Tasjkent – vlucht Urgench – Khiva
De meeste vluchten naar Tasjkent komen midden in de nacht aan, dus je wordt eerst naar een hotel in de stad gebracht om even bij te komen van de vlucht en te ontbijten. In de loop van de dag volgt een stadstour in Tasjkent, een goede introductie van je Oezbekistan vakantie. De stad is volgens sovjetplanologie opgezet, met brede straten en grote pleinen, maar er is ook nog een mooie Oude Stad te bezichtigen. Aan het eind van de middag volgt een transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Urgench. Een transfer van een uur brengt je naar Khiva.

hoogtepunten oezbekistan

Dag 2 – Khiva, vrij verblijf
Je wordt wakker in de magische stad Khiva, de eerste stop op je Zijderoute reis. Khiva heeft een ommuurde oude stad, die Ichankala genoemd wordt en die geheel gerestaureerd is. Vandaag heb je de tijd om deze wirwar van kleine straatjes en prachtige monumenten op eigen gelegenheid te verkennen. De medressa’s (moslimscholen) zijn het mooist gedecoreerd met groenblauwe mozaïeken. Ook is er een sfeervolle moskee te bezichtigen. Overal in de Oude stad zijn kleine restaurantjes met binnenplaatsen waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. Wil je vandaag met een gids op pad, dan kan dat natuurlijk ook. Geef dat bij je aanvraag door.

hoogtepunten oezbekistan

Dag 3 – Khiva – Bukhara
Een lange (480 km, 8 uur) rit naar Bukhara, de volgende belangrijke stad op de Zijderoute. De weg volgt voor een groot deel de Kizilkum woestijn, een lege vlakte. Pas als je in de buurt van Bukhara komt wordt het land weer bevloeid en wordt het groener. Je verblijft in een sfeervol hotel op loopafstand van het historische centrum. ’s Avonds kun je al heel gezellig op een terrasje buiten eten.

Dag 4- Bukhara, vrij verblijf
Je hebt twee dagen de tijd om deze interessante stad te verkennen. Je kunt er zelf voor kiezen of je dit op eigen gelegenheid wilt doen of met een gids. Kies je voor een gids dan bezoek je vandaag de voornaamste bezienswaardigheden in de oude stad en natuurlijk heb je ook tijd om de sfeer rond het oude waterreservoir van het Lyabi-Khauz complex op te snuiven.

Dag 5 – Bukhara, vrij verblijf –  kookworkshop bij lokale familie
Vandaag kun je een aantal bezienswaardigheden buiten de oude stad bezoeken: Sitorai Mohi Hosa – de zomerresidentie van de emirs van Bukhara emirs, de Chor Minor Mosque, en het Naqshbandiy mausoleum. Aan het eind van de middag bezoek je een lokale familie en leer je hoe Oezbekistan’s nationale gerecht wordt gemaakt: plov. Een rijstschotel met kruiden, noten en gedroogd fruit.

hoogtepunten oezbekistan

Dag 6 Oezbekistan vakantie – Naar Yangikazgan via Gijduvan en Nurata – overnachting in een yurt
Vandaag bezoek je de woestijn, die zich helemaal tot in Kazachstan uitstrekt. Onderweg bezoek je een pottenbakkersfamilie en de ruïnes van een karavanserai, een oude stopplaats op de Zijderoute. Nurata is mooi groen plaatsje, waar volgende legende Alexander de Grote klein fort heeft gebouwd. De moskee, die uit de 8e eeuw dateert, is de moeite waard. Om bij het yurtkamp, waar je zult overnachten, te komen beklim je eerst een kameel voor een korte rit. Je dineert en overnacht in een yurt, de traditionele tent van de nomaden.

Dag 7 – Naar Samarkand via Aydarkul meer
Het is een lange rit naar Samarkand, door de woestijn. Je bezoekt eerst het Aydarkul stuwmeer. Mooi, het contrast in kleuren tussen de blauwe watermassa en het bruin van de woestijn. Aan het eind van de middag kom je aan in Samarkand, de grootste Zijderoutestad. Het is een idee om ’s avonds naar het Registan te lopen. Dat is schitterend verlicht en je krijgt alvast een voorproefje van de pracht die je de komende dagen te wachten staat.

hoogtepunten oezbekistan

Dag 8 – Samarkand
Kies vandaag weer of je Samarkand op eigen gelegenheid of met een gids wilt bezoeken. Uiteraard begin je bij het Registan, de grootste bezienswaardigheid van Oezbekistan. Drie enorm grote medressas staan hier in een hoefijzervorm bij elkaar. Ze zijn prachtig versierd en je komt ogen te kort. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Het Guri Emir Masoleum, de Bibihanym Moskee, of de Shahi Zinda Necropolis, ze zijn allemaal even oogverblindend. Een diner bij een restaurant dat door lokale mensen gerund wordt is vandaag inclusief.

Dag 9- Samarkand, bezoek Shakhrisabz
Een bezoek aan Shakhrisabz, de geboorteplaats van nationale held Amir Timur, staat vandaag op het programma. Het is ongeveer 3 uur rijden door de bergen. Je kunt hier de ruïnes van het Ak Saray Paleis bezoeken en een mausoleum gewijd aan Timurlenk. Ben je heel erg geïnteresseerd in geschiedenis, dan is dit een interessante excursie, maar je kunt er ook voor kiezen om een extra dag in Samarkand door te brengen en op je gemak nog wat bezienswaardigheden te bezoeken.

hoogtepunten oezbekistan

Dag 10 – Samarkand, naar Tasjkent per trein
Vandaag kun je wat bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken, zoals het Ulugbek Observatorium, en de ruïnes van Afrosiyob.
Aan het eind van de middag neem je de hogesnelheidstrein (die ook de Afrosiyab heet, naar de opgraving buiten Samarkand) naar Tasjkent. De trein zoeft in anderhalf uur naar de hoofdstad. Hier verblijf je 1 nacht in een comfortabel hotel.

Dag 11- Per trein naar Kokand in de Fergana vallei
Vroeg op voor de transfer naar het station. Deze keer geen hogesnelheidstrein maar een gewone lokale. In ongeveer vier uur rijdt deze naar Kokand, in de vruchtbare en dichtbevolkte Ferganavallei. Hiervoor moet de trein een gebergte met hoge toppen bedwingen, dat gaat voornamelijk met tunnels. Kokand wordt als een van de grootste religieuze centra van het land beschouwd met 35 madrassa’s en honderden moskeeën. Het prachtig gerestaureerde Khudoyar Khan’s Paleis is een bezoek meer dan waard, alsmede de Juma Moskee en Dahmai Shahon (het graf van de koningen). Je overnacht in Kokand.

hoogtepunten oezbekistan

Dag 12 – Fergana Vallei
Een dag in de Fergana vallei, cultureel en economisch een belangrijke streek in Oezbekistan. Het is ook etnisch gezien een zeer interessant gebied, met Tadzjieken, Kirgiziërs en Oezbeken die een lappendeken van volken bewonen. In de stad Rishtan kun je zien hoe het beroemde aardewerk wordt gemaakt en in Margilan krijg je een uitgebreide rondleiding door een lokale zijdefabriek. Hier bezoek je ook de lokale markt (bazaar). De enorme drukte en levendigheid van deze steden staan in scherp contrast met de leegte die je tot nog toe in het land hebt ervaren. Je slaapt nog een nacht in de Fergana-vallei, in een hotel in de stad Fergana.

Dag 13- Van Andijan terug naar Tasjkent per trein
Je bezoekt als laatste stad in de Fergana vallei Andijan, Ook dit is een levendige stad met een kleurrijke bazaar en mooie medressa’s en moskeeën. In de middag neem je de lokale trein terug naar Tasjkent, waar je in de avond aankomt.

Dag 14 – Einde van je Oezbekistan vakantie – Vertrek naar huis
Helaas, je Oezbekistan vakantie is tot een einde gekomen. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Prijsinformatie Oezbekistan vakantie

Reisduur Oezbekistan vakantie14 dagen/13 nachten
Reissom Oezbekistan vakantieVanaf € 1335,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief13 nachten hotel inclusief ontbijt, 2 lunches en 3 diners, alle vervoer volgens programma per auto met privé chauffeur, trein van Samarkand naar Tasjkent en retour van Tasjkent naar Kokand.
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Oezbekistan vakantieOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Anvar helpt je graag bij het samenstellen van jouw Oezbekistan vakantie.

Meer inspiratie voor een Oezbekistan vakantie

Blogger Karlijn reisde door Oezbekistan. Lees haar verslag van haar rondreis door Oezbekistan, gelardeerd met prachtige foto’s.

Vliegtickets Oezbekistan 

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Oezbekistan boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Anvar geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen Oezbekistan rondreis

Wil je een Oezbekistan vakantie maken? Geef Anvar je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Oezbekistan op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Oezbekistan.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!