Paaseiland Chili

5-daagse bouwsteen
Ontvang een voorstel op maat

Bezoek Paaseiland
5-daagse bouwsteen

  • Leer alles over de mysteries van Paaseiland van een lokale, Engelstalige gids
  • Verblijf in comfortabel en sfeervol hotel
  • Zwemmen in de Stille Oceaan

Sluit je bezoek aan Chili af met een bezoek aan Paaseiland. Paaseiland ligt 3800 kilometer uit de kust van Chile en is daarmee het meest afgelegen eiland ter wereld. Het eiland is niet groter dan Terschelling, maar herbergt een grote hoeveelheid culturele en landschappelijke schoonheden. Paaseiland is vooral bekend om de Moai, de grote beelden die werden gemaakt als verering van voorvaderen. Laat je tijdens de 2 dagen excursie meevoeren in de cultuur en de historie van deze bijzondere plek, omringd door de Pacifische oceaan.

Paaseiland

De eerste twee weken van februari vind het Tapati-festival plaats. Dit is een competitie tussen twee potentiële koninginnen die met hun team van honderden jonge mannen en vrouwen en kinderen zich moeten bewijzen in een veelheid aan proeven, zoals dans, zang, een race op een bananenstam vanaf de vulkaan Terevaka, en een marathon met bananen. Tapati is een feest voor de lokale bevolking en toeristen zijn meer dan welkom dit twee weken durende spektakel mee te maken.

Stel je eigen Chili en Paaseiland reis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze rondreis Chili in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Marion, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route Paaseiland:

  • Dag 1 : Vlucht naar Paaseiland en traditionele ontvangst
  • Dag 2 : Twee halve dagexcursies onder leiding van een gids naar de zuidkant van het eiland
  • Dag 3 : dagexcursie onder leiding van een gids naar de noordkant van het eiland
  • Dag 4 : Vrije dag om zelf op pad te gaan
  • Dag 5 : Terug naar Santiago de Chile
  • Dag 6 : Einde reis

Paaseiland

Dag 1 – Vlucht naar Paaseiland en traditionele ontvangst
Vandaag vlieg je in ongeveer 5 uur naar Paaseiland. Je wordt op het eiland ontvangen en naar je hotel gebracht. De middag heb je vrij om de enige plaats op het eiland, Hanga Roa, te leren kennen. Dichtbij Hanga Roa bevindt zich Ahu Tahai, een site met staande Moai. Dit is een prachtige plek om de zon onder te zien gaan. Geniet ´s avonds van een heerlijke pisco sour en een verse vis, direct uit de zee.

Paaseiland

Dag 2 – Twee halve dagexcursies onder leiding van een gids naar de zuidkant van het eiland
Vandaag ga je op pad om het eiland te leren kennen. Met een gids bezoek je onder andere Ana Kai Tangata, een natuurlijke grot met oorspronkelijke rotstekeningen, Rano Kau, de krater met de weerspiegeling van de lucht in haar vele meertjes, Orongo, de historische plaats waar in de tijd van de stammen een bijzondere strijd om het leiderschap voor het volgende jaar beslecht werd en Vinapu, de plek met een incamuur, Ahu Akivi, de plek met de enige Moai die over zee uitkijken en Puna Pao, de mijn van de Pukao, de haren van de Moai.

Paaseiland

Dag 3 – dagexcursie onder leiding van een gids naar de noordkant van het eiland
Vandaag bezoek je met je gids de noordkant van het eiland, met onder andere Tongariki, de 15 gerestaureerde Moia op rij, Rano Raraku, de mijn van de beelden en het prachtige palmenstrand Anakena beach. Je bereist vandaag een groot deel van het eiland. `s Avonds kun je eventueel een polynesische dansshow bezoeken.

Paaseiland

Dag 4 – Vrije dag om zelf op pad te gaan
Deze dag ben je vrij om zelf op pad te gaan om nog meer cultuur en natuur op te snuiven. Er zijn een aantal mooie wandelingen over het eiland mogelijk. Of breng een bezoek aan het museum. Je kunt ook een fiets, scooter of auto huren om meer van het eiland te leren kennen.

Paaseiland

Dag 5 – Terug naar Santiago de Chile
Vanmorgen vroeg kun je in het donker teruggaan naar Tongariki om de zonsopgang mee te maken. Het is altijd een bijzonder schouwspel, de zon die opkomt tegen de achtergrond van de 15 staande Moai. In de middag vlieg je terug naar Santiago de Chile. Je koffers worden voor je ingecheckt. Je overnacht in een prettig hotel in Santiago de Chile.

Dag 6 – Einde tour
Na het ontbijt heb je nog vrije tijd om meer van Santiago de Chile te ontdekken. Je kunt je reis hier eindigen, verlengen of op eigen gelegenheid verder reizen.

Paaseiland

Prijsinformatie Verlening Paaseiland 

Reisduur verblijf op Paaseiland6 dagen/5 nachten
Reissom verblijf op PaaseilandVanaf € 890,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, transfers, traditionele ontvangst op Paaseiland, entreegelden Paaseiland, 2 dagen tour met Engelstalige gids, inchecken koffers
ExclusiefInternationale vlucht, binnenlandse vluchten (ca € 1400 pp), Maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies
Accommodatie TanzaniaOvernachtingen op basis van een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Marion helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis. Houd er rekening mee dat vluchten naar Paaseiland schaars zijn en je je vlucht over het algemeen ruim van te voren moet boeken.

 

Reisexpert Marion woont al jaren in Chili en heeft er vele reizen begeleid. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Marion je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!