Patagonië reis

19-daagse reis op maat
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

19-daagse Patagonië reis
Vanaf € 2600,-

 • Bezoek aan Vuurland
 • Selfdrive langs de Seven Lakes
 • Ontspannen in Iguazú

Met deze Patagonië reis ontdek je in 19 dagen de hoogtepunten van Argentijns Patagonië. De reis begint aan ‘het einde van de wereld’ en neemt je mee langs gletsjers, meren en bossen tot aan de Iguazú watervallen. Je bezoekt het bruisende Buenos Aires, vaart over het Beaglekanaal, bezichtigt de spectaculaire Perito Moreno gletsjer, rijdt door de maagdelijke bossen en het ruwe gebergte in het 7 meren gebied en ontspant bij de watervallen van Iguazú.

Maak kennis met Gwendeline, de reisexpert die al jaren in Argentinië woont. Lees hoe je samen met haar je rondreis Argentinie kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Je eigen Patagonie reis

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Patagonie reis in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Gwendeline, de Argentinië specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Argentinië of de beste reistijd Argentinië.

Route Patagonië reis:

 • Dag 1 en 2 : Buenos Aires, start Patagonië reis
 • Dag 3 t/m 5 : Ushuaia Tierra del Fuego/Vuurland
 • Dag 6 t/m 8 : El Calafate en Perito Moreno gletsjer
 • Dag 9 en 10 : Bariloche
 • Dag 11 en 12 : San Martin de los Andes
 • Dag 13 : Bariloche
 • Dag 14 t/m 18 : Iguazú watervallen
 • Dag 19 : Einde Patagonië reis

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan voor een directe vlucht. KLM vliegt 6 dagen per week rechtstreeks naar Buenos Aires. Kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

Dag 1 – Aankomst in Buenos Aires
Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht. Als je vroeg aankomt, kun je de rest van de dag door de straten van Buenos Aires struinen en zo de metropool beter leren kennen. Neem je tijd om de beroemde Argentijnse biefstuk te proeven in een van de vele grill-restaurants, parrillas genoemd. Vermaak je  ’s avonds in een van de vele bars, clubs en restaurants. Als je meer zin hebt in een culturele avond, is ‘Teatro Colon’ een aanrader.

Dag 2 – Buenos Aires: Fietstoer en Tangoles
Vandaag breng je per fiets een bezoek aan de hoogtepunten van de Argentijnse hoofdstad. Kijk naar de tangodansers in de straten van de kleurrijke wijk La Boca, bewonder historische gebouwen rondom het plein Plaza de Mayo en wandel door de Boheemse wijk San Telmo. ’s Avonds kun je kiezen voor een tango les met een danskoppel, en na de les kun je je kunsten laten zien op de dansvloer van een lokale Milonga (tango danssalon).

patagonie reis

Dag 3 – Buenos Aires naar Ushuaia
Je wordt met een transfer naar het vliegveld gebracht en vliegt naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Dit is de uitvalsbasis voor onder andere een bezoek aan het Beagle kanaal. Na aankomst in de stad heb je de rest van de dag vrij om rond te lopen of te genieten van een heerlijke maaltijd met krab.

Dag 4 – Ushuaia: varen over het Beagle kanaal
Ontdek het beroemde Beaglekanaal aan boord van een boot. Je vertrekt vanaf de Ushuaia baai in de richting van de vuurtoren Les Eclaireurs, een van de iconen van de regio. Omgeven door gebergtes passeer je enkele eilanden met zeehonden en bijzondere vogels. Je vaart naar Isla Bridges, waar je aan land gaat om een pad te volgen dat alle flora en fauna van het eiland laat zien.

patagonie reis

Dag 5 – Ushuaia: Vuurland
Tierra del Fuego National Park is een van de meest bezochte plekken van Ushuaia. Deze excursie begint met een wandeling door de bossen waarbij je de flora en fauna van het park verkent. Vervolgens is het tijd de rivieren en lagunes per kano te verkennen; zo zie je het nationale park op een unieke manier. Je eindigt de dag bij de bekende Lapataia Bay.

Dag 6 – Ushuaia naar El Calafate
De chauffeur haalt je op bij je hotel om je vervolgens naar het vliegveld te brengen. Je vliegt vandaag naar El Calafate. Dit is een goede basislocatie om de Perito Moreno gletsjer te bezoeken. Na aankomst heb je een vrije dag om de stad te verkennen, een bezoek te brengen aan het gletsjer museum of om er te paard op uit te gaan om het Argentinomeer te zien.

patagonie reis

Dag 7 – El Calafate: Perito Moreno gletsjer
Deze dag breng je door op ’s werelds bekendste gletsjer, de Perito Moreno. Een boot brengt je naar de gletsjer, waarna je in je stijgijzers stapt en begint aan de korte wandeling over de gletsjer. Geniet van de uitzichten die de enorme gletsjer biedt en observeer de diepblauwe spleten in het ijs. ’s Middags sta je pal voor de immense muur van ijs van de gletsjer; je kunt het ijs horen breken en in het meer eronder zien vallen.

Dag 8 – El Calafate: zeilen op het Argentinomeer
Vandaag ervaar je  de natuur op haar best; omringd door ijsbergen van immense grootte vaar je aan boord van een catamaran over het noordelijke deel van het Argentinomeer. De boottocht is spectaculair en je vaart langs prachtige bergen, over turquoise kleurige meren, langs schitterende ijsbergen en gletsjers. De eerste gletsjer die je tijdens de navigatie tocht ziet is de Upsala gletsjer, de grootste gletsjer van het meer. In het meer kun je ijsbrokken van de verschillende gletsjers zien drijven. Vervolgens vaar je door naar de Spegazzini gletsjers, dit is de hoogste gletsjer van het park. De laatste gletsjer die je aandoet is de Perito Moreno gletsjer die je zo vanaf de boot weer anders aanschouwt dan vanaf de loopbruggen.

patagonie reis

Dag 9 – Vlucht naar Bariloche
Vandaag vlieg je naar Bariloche, de grootste stad in het 7 meren gebied. Bij aankomst haal je eerst je huurauto op, zodat je de rest van de dag het gebied kan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de wijk Cerro Cathedral, de bekendste wijk van Bariloche. De wijk is vernoemd naar zijn gebouwen, waarvan de architectuur lijkt op de bouwstijl van gotische kathedralen. Mount Cathedral is tevens een populaire wintersport bestemming.

Dag 10 – Bariloche
Verken op eigen houtje de omgeving. Een van de optionele excursies is per catamaran over het Nahuel Huapi meer varen. Vanuit Puerto Panyelo vaar je langs Blest Port naar de westerse kust aan de voet van de Andes. Onderweg kom je onder andere langs Centinela Islet, waar de ontdekkingsreiziger van Patagonië Francisco P. Moreno is begraven. In Puerto Blest kun je ervoor kiezen om dit gebied te verkennen of 3 kilometer verderop het groene Frías meer over te zeilen en Mount Tronador te bekijken. Een alternatief is een korte wandeling richting de Los Cantaros waterval.

patagonie reis

Dag 11 – Bariloche naar San Martin de los Andes
De populairste route in het gebied is de route langs de 7 meren. De weg staat bekend om haar onvergelijkbare schoonheid en vele panoramische vergezichten. Het gebied verbindt Bariloche met Villa La Angostura en San Martin de los Andes terwijl het langs twee nationale parken leidt. In deze parken vind je de (7) meren Machónico, Falkner, Villarino, Escondido, Correntoso, Espejo en Nahuel Huapi.

Dag 12 – San Martin de los Andes
Breng de dag ontspannen door in Lanin National Park. Je kunt kiezen voor een boottocht, deze vertrekken vanaf de steiger voor Lago Nonthué en varen naar de Chachin watervallen en Hua Hum. Een ander optie is om per auto naar de grens bij Hua Hum te rijden langs de noordelijke oever van Lago Lacar.

patagonie reis

Dag 13 – San Martin de los Andes naar Bariloche
Vandaag maak je de cirkel rond en rijd je terug naar Bariloche. Een aan te raden route is via de Neuquen rivier richting Junin de los Andes te rijden. Deze route staat in groot contrast tot de 7 meren route. Het gebied is over het algemeen droger en de weg loopt langs uiterwaarden, kleurrijke loofbomen en vulkanische pluggen. Grote kans dat je onderweg een aantal lama’s en flamingo’s tegenkomt.

Dag 14 – Bariloche naar Iguazú
Na het inleveren van je huurauto op het vliegveld, vlieg je via Buenos Aires naar Iguazú. Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht, dat zich dichtbij de stad bevindt in de subtropische jungle ‘Selva Iriapú’.

patagonie reis

Dag 15 – Iguazú: Argentijnse watervallen
Vandaag reis je af naar de watervallen en kom je heel dichtbij (slechts een paar meter afstand) de ‘Garganta del Diablo’ (de keel van de duivel), waar je het water in een diepte ziet vallen van meer dan 84 meter. Je kunt optioneel ook de boot nemen, die je de waterval vanuit een ander perspectief laat zien. Tijdens het rondlopen in het park kom je waarschijnlijk een paar neusberen, apen en toekans tegen.

Dag 16 – Iguazú: Braziliaanse watervallen
Vandaag bezoek je de Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen. Deze zijde van het park biedt je een compleet panoramische uitzicht over maar liefst 275 watervallen. De watervallen zijn wijder dan de Victoria watervallen en hoger dan de Niagara watervallen. Omdat dit gedeelte van het park kleiner is, heb je slechts een halve dag nodig en heb je de rest van de dag om aan het zwembad van het hotel te ontspannen.

patagonie reis

Dag 17 – Iguazú
Na een indrukwekkende tocht door Argentinië is het nu tijd om te ontspannen. Struin door het kleine stadje of ontspan in het hotel en denk terug aan alle plaatsen die je tijdens deze reis hebt bezocht.

Dag 18 – Iguazú naar Buenos Aires
Vandaag reis je terug naar het zuiden, naar Buenos Aires. De chauffeur brengt je naar het vliegveld, en na de vlucht kom je ’s middags aan in Buenos Aires. De rest van de dag heb je vrij om je alvast voor te bereiden op de reis terug naar huis.

Dag 19 – einde Patagonië reis
Je Patagonië rondreis is helaas vandaag ten einde gekomen. Afhankelijk van je vertrektijd kun je nog wat rondlopen in de stad voordat je naar het vliegveld van Buenos Aires wordt gebracht voor de vlucht naar huis.

patagonie reis

Prijsinformatie Patagonië reis

Reisduur Patagonië reis19 dagen/18 nachten
Reissom Patagonië reisVanaf € 2600,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Patagonië reisOvernachtingen inclusief ontbijt, 1x lunch, genoemde excursies (in groep, Iguazú: privé), huurauto 6 dagen rondom Seven Lakes
Exclusief Patagonië reisInternationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €850 pp.) overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Patagonië reisOvernachtingen in een tweepersoonskamer
Bijzonderheden Patagonië reisAls je reist in de periode van half september tot half december, kan deze reis goed gecombineerd worden met een 3 tot 3 dagen bezoek aan de Valdes peninsula om walvissen en pinguïns te spotten.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Gwendeline helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele Patagonië reis.

Vliegtickets naar Argentinië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Argentinië boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Gwendeline geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Argentinië rondreis

Wil je een Patagonië reis maken? Geef Gwendeline je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Patagonië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Argentinië.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!