Peru bezienswaardigheden

Dit zijn de mooiste plekken in Peru
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Peru bezienswaardigheden: deze plekken mag je niet missen

Oude Incasteden, het Andesgebergte, de Amazone en een uitgestrekte kustlijn. Peru is het soort land dat echt alles in huis heeft voor een gevarieerde rondreis vol hoogtepunten. Wat zijn nu de mooiste Peru bezienswaardigheden die niet op je route mogen ontbreken? We maakten een selectie!

Peru bezienswaardigheden

Peru bezienswaardigheden: Machu Picchu

Een hoogtepunt van elke reis door Peru is natuurlijk Machu Picchu. Deze oude Incastad gelegen op een duizelingwekkende hoogte in de Andes, is absoluut een van de mooiste plekken in Peru. Een plek vol verhalen en legendes, want tot op de dag van vandaag is niet exact bekend waar de stad voor diende. Tijdens een bezoek aan Machu Picchu zal je gids je hier alles over uitleggen. Je kunt van de route naar Machu Picchu ook een bijzondere ervaring maken door niet de trein en bus te pakken, maar bijvoorbeeld de koffieroute te volgen; een bijzonder en duurzaam alternatief voor de populaire Inca Trail. In drie dagen maak je kennis met de natuur, cultuur en lokale bevolking, met als eindpunt het magische Machu Picchu.

Peru bezienswaardigheden

Cuzco

De stad Cuzco is waar de reis naar Machu Picchu begint, maar dat is zeker niet de enige reden dat deze plek op je route thuishoort. Cuzco is van oudsher de hoofdstad van de Inca’s en hoewel veel bouwwerken verloren zijn gegaan, is het nog altijd een stad vol historie die zeker een van de mooiste plekken in Peru vormt. Je kunt je hier dagen vermaken met struinen door het doolhof aan straatjes, de talloze musea bezoeken en alvast een voorproefje van Machu Picchu krijgen bij de vele Inca ruïnes die de stad omringen. Behalve dat de stad erg mooi is om te zien, is Cuzco ook een buitengewoon boeiende plek vol geschiedenis!

In Cuzco begint de prachtige Koffieroute naar Machu Picchu. Het eeuwenoude incapad is niet zo bekend en daardoor een stuk rustiger dan de Incatrail.

Peru bezienswaardigheden

Peru bezienswaardigheden: Amazone

Lang niet iedereen brengt tijdens een rondreis Peru een bezoek aan de Amazone en dat terwijl het echt een van de mooiste pekken in Peru is. Vaak wordt gedacht dat het moeilijk toegankelijk is, maar onze Peru reisspecialist Guido weet precies waar en hoe je de Amazone in Peru kunt bezoeken op een bijzondere en toch comfortabele manier. Zo heb je in het zuiden, nabij Cuzco twee opties om de Amazone in te trekken zonder ver om te moeten reizen; Manu National Park en Tambopata. Je overnacht bij een lokale gemeenschap of in lodges die gerund worden door de lokale bevolking en leert van alles over het bijzondere ecosysteem van de Amazone en het leven op deze afgelegen plek. Een unieke ervaring op een van de mooiste plekken in Peru en een bijzondere toevoeging aan je rondreis!

Peru bezienswaardigheden

Titicaca

Een letterlijk hoogtepunt is ook het Titicacameer; het hoogst bevaarbare meer ter wereld, gelegen op de grens met Bolivia. Je komt aan in de havenstad Puno, maar de echte ervaring begint pas als je op een bootje stapt en de drijvende Uros eilanden bezoekt. Deze rieteilanden worden bewoont door een inheems volk dat volledig afgezonderd leeft midden op het Titicacameer. Een unieke ervaring om een kijkje te krijgen in het leven van deze Peruanen! Je volgende stop is Amanti, gelegen op de oever van het meer en zeker een van de mooiste plekken in Peru. Hier overnacht je bij een lokale familie ver weg van andere toeristen.

Peru bezienswaardigheden

Peru bezienswaardigheden: Colca Canyon

Met bijna 100 kilometer is dit het diepste ravijn ter wereld en dat zorgt voor ronduit spectaculaire uitzichten. Colca Canyon, gelegen in de Colca Vallei op de route tussen Arequipa en Cuzco scoort heel hoog als het gaat om de mooiste plekken in Peru. Grillige landschappen met kliffen, vulkanen en ruige vlaktes worden afgewisseld met velden vol alpaca’s en vicuñas. Een hoogtepunt in de Colca Canyon is het spotten van de condors. ’s Werelds grootste vogel wordt veel gezien in dit deel van Peru!

In de Colca Canyon verblijf je bij een lokale familie in een gezellige homestay. Hier lees je het bijzondere verhaal.

Arequipa

Het is ongetwijfeld de mooiste stad van Peru en dat heeft het te danken aan de wit beschilderde gebouwen, rijke historie en het sfeervolle centrum. De zuidelijke gelegen stad Arequipa vormt daarmee niet alleen een van de mooiste plekken in Peru maar ook een van de mooiste steden in heel Zuid-Amerika. Met talloze musea, knusse straten en gezellige pleinen, is dit een fijne plek om een paar dagen rond te dwalen. Vanwege de ligging is het ook ideaal om te acclimatiseren aan de hoogte voordat je doorreist naar Cuzco en Machu Picchu.

Paracas en de Ballestas eilanden

Ten zuiden van hoofdstad Lima, aan de kust én de woestijn, ligt het eigenaarde stadje Paracas. Het stadje zelf is niet noemenswaardig mooi of groot maar de ligging tussen de oceaan en eindeloze zandduinen maakt het een indrukwekkende plek waar genoeg te ondernemen is. Voor de kust liggen de Ballestas eilanden, waar je tijdens een korte boottrip heel wat zeedieren zult spotten zoals zeeleeuwen, pinguïns en talloze vogelsoorten. Wat Paracas een van de mooiste plekken in Peru maakt is dat je nog dezelfde dag van deze eilandjes naar het Paracas Nature Reserve kunt reizen, waar je je midden in een uniek woestijnlandschap bevindt. Een bijzondere plek die zeker op je route thuishoort richting het zuiden!

Met jouw reis langs de mooiste Peru bezienswaardigheden kun je de wereld een beetje mooier maken.
Hier vind je inspirerende verhalen over reizen met een positieve impact.

Je eigen Peru rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het zien van deze Peru bezienswaardigheden? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido, de reisexpert die al jaren in Peru woont en de mooiste plekken kent. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Guido.

Meer inspiratie voor je Peru rondreis

Wil je meer lezen over Peru en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste reistips van onze lokale reisexpert of over de leukste excursies in Peru. Reisblogger Karlijn reist de hele wereld rond en heeft ook in Peru erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!