Rondreis Peru Bolivia

23-daagse reis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

23-daagse rondreis Peru Bolivia
Vanaf € 2385,-

 • Originele rondreis door Peru & Bolivia
 • Bezoek aan het hoogtepunt Machu Picchu
 • Langs de enorme zoutvlakte in Uyuni

Tijdens deze Peru Bolivia reis maak je kennis met de lokale bevolking, de fascinerende cultuur en de indrukwekkende landschappen. Je start je rondreis in Lima, en komt langs verschillende hoogtepunten van Peru Bolivia. Zo bezoek je de stad Arequipa, waar je genoeg tijd hebt om deze mooie en georganiseerde stad te ontdekken. Daarna ga je op zoek naar de condor in de Colca Canyon. De koffieroute is het volgende in deze rondreis. Daarna bezoek je het bekendste hoogtepunt van Peru, Machu Picchu. Vanaf hier ga je richting Bolivia, waar je verschillende steden bezoekt, zoals La Paz en Copacabana. Je sluit je Peru Bolivia reis spectaculair af met een reis over de immense zoutvlakte Salar de Uyuni.

peru bolivia

Stel je eigen rondreis Peru Bolivia samen

Dit is een voorbeeld voor een rondreis Peru Bolivia. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Reisvoorstel aanvragen

Route Peru Bolivia:

 • Dag 1 en 2 : Lima
 • Dag 3 : Paracas
 • Dag 4 t/m 6 : Arequipa
 • Dag 7 en 8 : Chivay
 • Dag 9 en 10 : Cuzco
 • Dag 11 : Ollantaytambo
 • Dag 12 : Huacapuyana
 • Dag 13 : Aguas Calientes
 • Dag 14 : Machu Picchu
 • Dag 15 : Puno
 • Dag 16 en 17 : Uros
 • Dag 18 en 19 : La Paz
 • Dag 20 en 21 : Uyuni
 • Dag 22 en 23 : Lima

Dag 1 – Aankomst in Lima
Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. D2e rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: walking tour
Verken Lima tijdens een wandeltour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je meer leert over de enorme diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt het Bodega y Quadra museum en de beroemde catacomben van de San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

peru bolivia

Dag 3 – Lima naar Paracas
Je reist per bus in 3.5 uur over de Panamerican Highway naar Paracas; een rit langs de uitgestrekte kust van Peru.

Dag 4 – Ballestas eilanden Paracas – Arequipa
In de ochtend maak je een boottocht naar de rotsachtige Ballestas eilanden. Dit is een bijzonder natuurgebied waar je onder andere pinguïns, zeeleeuwen en duizenden vogels kunt zien. In de middag kun je het Paracas natuurreservaat bezoeken (optioneel). Dit is een van de droogste woestijngebieden ter wereld waar veel verschillende vogelsoorten leven. Vervolgens reis je per nachtbus door naar Arequipa.

peru bolivia

Dag 5 – Arequipa
Na een rit van zo’n 12 uur kom je in de ochtend aan in het koloniale Arequipa. Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd, naar de gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte gesteente van de El Misti vulkaan. Je hebt twee dagen de tijd om de stad te verkennen, dus je kunt het vandaag rustig aan doen en wennen aan de hoogte.

Dag 6 – Arequipa vrije dag
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Arequipa te verkennen. Je kunt een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita brengen. Wil je vandaag actief doen, dan kun je een mountainbike tour door het rurale district van Arequipa maken. In de stad is een aanrader het Chaqchao Café, met organische chocola, ambachtelijk bier, heerlijke koffie en van alles voor erbij.

Dag 7 – Arequipa naar Colca Canyon
Vandaag reis je met een groepje naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een kaal berglandschap met een paar actieve vulkanen, en onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Aangekomen in Chivay, het hoofdstadje van de Colca Canyon, word je opgehaald door mensen van de Coporaque gemeenschap en met een taxi naar het dorpje gebracht. Met een lokale, Spaanstalige gids (vertaler optioneel tegen extra prijs) verken je het dorp. Je overnacht bij een lokale familie.

Peru hoogtepunten

Dag 8 – Chivay: excursie naar Cruz del Condor
’s Morgens vroeg neem je de taxi naar Chivay om mee te gaan op de excursie naar het beroemde Cruz del Condor. Met een beetje geluk zullen meerder condoren vlak voorbij je camera suizen, gebruik makend van de thermieke winden die uit de Canyon omhoog komen. Terug in Chivay word je weer opgehaald door de taxi en naar Coporaque gebracht. Daar kan je ’s middags een bezoek brengen aan de thermale baden van Yanque of een mooie paardrijtocht maken op de comfortabele (en gehoorzame) Peruaanse Paso-paarden”.

peru

Dag 9 – Chivay naar Cuzco
Vandaag ga je met een bus door ruige en wijdse Andeslandschappen naar Cuzco. De rit duurt zo’n 8 à 10 uur. Er worden verschillende stops gemaakt bij uitzichtpunten en je passeert mooie, authentieke dropjes. Aan het einde van de middag kom je aan in Cuzco waar je ’s avonds een meeting hebt om het programma voor de volgende dagen door te spreken.

Dag 10 – Cuzco
Deze ochtend ga je mee op onze zelf ontwikkelde Walking Tour! Een prachtige introductie van de stad en een mooie relaxte wandeling (alleen omlaag). Je begint bij Qenqo, boven Cuzco, waar je met een taxi naartoe wordt gebracht. Vanaf hier wandel je naar Sacsayhuamán: indrukwekkende ruïnes met een prachtig uitzicht over de stad. Na een veelbelovende introductie van de gids ga je vol verhalen en zin de stad in om de wijk San Blas (koffie + consumptie inbegrepen) en de beroemde zonnetempel te ontdekken. Daarmee eindigt de tour en zal de gids je tips meegeven voor de lunch. Na de lunch (niet inbegrepen) kun je op eigen gelegenheid nog naar de kathedraal van Cuzco, een museum (Museo del Inka is leuk!) of rustig shoppen voor een leuk souvenir of de mooiste alpaca trui.

peru

Dag 11 – Cuzco naar Ollantaytambo
De dag begint vandaag om 07:30 uur. Tijdens de tour van vandaag bezoek je de hoogtepunten van de Heilige Vallei, de ruïnes en kleurrijke markt in Pisac en Ollantaytambo. Na het bezoek aan Ollantaytambo blijf je daar om nog langer te genieten van het dorpje. Zo kun je bijvoorbeeld door de authentieke straatjes van dit oude Inkadorp lopen, een bezoek brengen aan het Chocomuseo en meedoen aan een chocolade workshop.

Dag 12 – Ollantaytambo naar Huacapuyana (koffieroute dag 1)
Vanuit Ollantaytambo ga je met een busje naar Santa Maria, vanwaar je met ander transport naar het begin van de wandelroute reist. Je kan kiezen voor de lange (2,5 uur) of de korte (1 uur) wandeling naar Alejandro zijn huis. Hier zal hij een heerlijke lunch serveren. ’s Middags ga je het hele koffieproces leren van één van Peru’s specialisten.

peru

Dag 13 – Santa Teresa naar Aguas Calientes (koffieroute dag 2)
Vanuit Alejandro’s huis ga je wandelen naar Santa Teresa. Dit is een wandeling van ongeveer vier uur. Als de waterstand in de rivier het toelaat, zal je het avontuurlijke pad langs de rivier lopen. Anders loop je over het gewone pad. Als je bent aangekomen bij de warmwaterbronnen van Cocalmayo kun je hier even op je gemak genieten alvorens door te reizen naar het treinstation Hidroelectrica. Vanaf hier zal je de weg vervolgen naar Aguas Calientes.

Dag 14 – Aguas Calientes naar Machu Picchu
Vanuit Aguas Calientes pak je op tijd de bus naar Machu Picchu. Je krijgt in de ochtend een tour door Machu Picchu van ongeveer twee uur, waarna je zelf de tijd krijgt om de site verder te verkennen. Een tip van onze reisexpert is om de Machu Picchu berg te beklimmen en niet de overbezochte Huayna Picchu. Deze berg is wat hoger, maar biedt een schitterend uitzicht over Machu Picchu, de Huayna Picchu en de onderliggende Urubamba rivier. ’s Middags neem je de trein weer terug naar de Heilige Vallei en reis je per taxi verder naar Cuzco.

peru

Dag 15 – Cuzco naar Puno
Je vertrekt om 07:00 uur vanuit Cuzco naar Puno. Onderweg bezoek je meerdere attracties. In Andahuaylillas lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. De huizen rondom het stenen pleintje omringd door grote bomen en de kleine straatjes vormen een pittoresk plaatje. De tweede stop is de tempel van Wiracocha, in het dorpje Raqchi. Na de lunch gaat je verder omhoog om op La Raya uit te komen, de pas tussen Cusco en Puno op 4.335 meter hoogte. Het laatste bezoek is aan Pucará, beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Aan het einde van de middag kom je aan in Puno.

Dag 16 –  Titicacameer: excursie naar de drijvende rieteilanden en Amantaní
De excursie begint vandaag om 07:45 uur. Met een motorboot bezoek je eerst de drijvende Uros rieteilanden. Je krijg een uitleg over hoe de eilanden van riet gemaakt worden en je bekijkt de huizen. Je bezoekt twee van de 60 eilanden, voordat je doorvaart naar het eiland Amantaní. Hier in de haven ga je in een klein groepje naar de home stay. Eenmaal ‘thuis’ krijg je een typisch lokale lunch geserveerd van de gastfamilie. In de middag is er tijd om een wandeling te maken naar het hoogste punt van het eiland.

peru

Dag 17 – Titicacameer: via Taquile terug naar Puno
’s Morgens vertrek je per boot naar Taquile eiland. Hier brengt een lange, geleidelijk oplopende weg je naar het belangrijkste dorp om de gemeenschappelijke coöperatie te bezoeken. De uitzichten zijn wijds en vervolgens daal je 500 treden naar de haven om terug te keren naar Puno.

Dag 18 – Puno naar Copacabana & La Paz
In de ochtend word je opgehaald en naar de Bolivia Hop bus gebracht. De bus zal langs de oever van het Titicacameer slingeren tot aan het grensdorpje Kasani, waar je samen met de gids de grens over zult steken. Na de grensovergang is het nog maar een klein stukje naar Copacabana, een gezellig reizigersdorpje waarvandaan je op een boottripje naar de Isla del Sol kunt. Na zonsondergang wordt de reis vervolgd naar La Paz, met 3640 m één van de hoogste steden ter wereld. Let op: het is hier flink koud!

bolivia

Dag 19 – La Paz  (3640 meter)
Vandaag heb je een vrije dag in La Paz om deze stad op je eigen tempo te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld met de kabelbaan naar El Alto waar je een wijds uitzicht hebt over La Paz. Of breng een bezoek aan het Cocamuseum. Dit museum geeft een kritische kijk in de geschiedenis van het gewas waar bijna iedereen in Bolivia en Peru op kauwt: coca.

bolivia

Dag 20 Vlucht La Paz – Uyuni (3680 m)
In de ochtend neem je een vlucht van La Paz naar Uyuni. Hier start een geweldige jeeptour over de zoutvlakte Salar de Uyuni. Eerst bezoek je het treinenkerkhof, een bizarre plek. Vervolgens bezoek je de zoutvlakte zelf en het ‘eiland’ Incahuasi. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte en is het grootste van een groep eilanden die een geïsoleerd ecosysteem huist. Op het eiland vind je een cactussoort die wel 12 meter hoog kan worden. In het regenseizoen kan er een laagje water op de zoutvlakte staan, dan lijkt het één grote witte spiegel, die de lucht perfect reflecteert en waardoor alles in de lucht lijkt te zweven.

Dag 21 – San Juan naar Huayllajara
Na het ontbijt vertrek je vanuit San Juan richting Huayllajara. Onderweg bezoek je de Canapa, Hedionda, Honda, Chiarkhota en Ramaditas lagunas, Ollagüe’s uitkijkpunt en de Siloli woestijn. Tijdens deze reis zul je ook de beroemde lama’s, vicuña’s, observeren. In het National Reserve of Andean Fauna ‘Eduardo Avaroa’ bezoek je de Rode Lagune, welke een indrukwekkende rode kleur heeft.

Dag 22 – Sol de Mañana Uyuni –  avondvlucht Uyuni-La Paz
De reis gaat verder richting Sol de Mañana, wat ‘Ochtendzon’ betekent. Hier is het mogelijk om vulkanische openingen, geisers en hun dampen van dichtbij zien. Het laatste deel van de afdaling leid je naar de Groene Lagune, een indrukwekkende waterspiegel die lijkt op een gigantische smaragd. De kleur komt door het hoge magnesiumgehalte in het water. Na de lunch bezoek je de rotsenvallei, beroemd om zijn gigantische rotsformaties. Je reist terug naar Uyuni, waar je de tijd hebt om te eten in een van de restaurantjes. In de loop van de avond vlieg je naar La Paz, waar je weer incheckt in je vertrouwde hotel.

Dag 23 – vlucht naar Lima via Cusco
Vandaag vlieg je via Cusco terug naar Lima. Helaas is de reis ten einde gekomen en vlieg je terug naar huis. Je zou er ook voor kunnen vliegen om vanuit La Paz terug te vliegen naar Nederland.

peru

Reisinspiratie – hoogtepunten van Peru

Het Titicacameer, Cuzco en Machu Picchu zijn toch wel de absolute hoogtepunten van Peru. Maar waarom bouwden de Inca’s Machu Picchu op zo’n afgelegen plek? Emiel van den Boomen bezocht Peru en schreef over dit mysterie & de hoogtepunten op zijn reisblog Act of Traveling.

Reistip Peru – Via de alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Prijsinformatie rondreis Peru Bolivia

Reisduur reis Peru Bolivia23 dagen/22 nachten
Reissom reis Peru BoliviaVanaf € 2385,- per persoon (op basis van 2 personen, prijs kan variëren, afhankelijk van de reisperiode)
InclusiefOvernachtingen,  ontbijt 18x, snacks 8x, lunch 5x, picknick (of boxed lunch) 3x en diner 5x, genoemde bustickets, genoemde excursies
ExclusiefInternationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €470 pp), entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Peru BoliviaOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Peru Bolivia.

 

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!