Rondreis Peru Bolivia

26-daagse rondreis Peru Bolivia

Vanaf € 2535,-

  • Originele rondreis door Peru & Bolivia
  • Bezoek aan het hoogtepunt Machu Picchu
  • Langs de enorme zoutvlakte in Uyuni

Tijdens deze Peru & Bolivia reis maak je kennis met de lokale bevolking, de fascinerende cultuur en de indrukwekkende landschappen. Je start je rondreis in Lima, en komt langs verschillende hoogtepunten van Peru en Bolivia. Zo bezoek je de stad Arequipa, waar je genoeg tijd hebt om deze mooie en georganiseerde stad te ontdekken. Daarna ga je op zoek naar de condor in de Colca Canyon. De koffieroute is het volgende in deze rondreis. Daarna bezoek je het bekendste hoogtepunt van Peru, Machu Picchu. Vanaf hier ga je richting Bolivia, waar je verschillende steden bezoekt, zoals La Paz, Copacabana en Sucre. En natuurlijk de bekende zoutvlakte waar je mooie en grappige foto’s kunt maken.

Peru Bolivia rondreis

Stel je eigen reis Peru Bolivia samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze reis Peru Bolivia in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, , rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl

Reisvoorstel aanvragen

Route: Lima – Arequipa – Chivay – Cuzco – Ollantaytambo – Huacapuyana – Aguas Calientes – Machu Picchu – Puno – Uros – La Paz – Sucre – Potosí – Uyuni – Lima

Peru Bolivia rondreis

Dag 1 – Lima
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een chauffeur die je naar het hotel brengt. Deze dag heb je verder vrij om bij te komen van de reis en de stad alvast te verkennen.

Dag 2 – Lima naar Arequipa
In de ochtend word je opgehaald door een gids voor een wandeltour door de stad. Je zal hier voornamelijk het openbaar vervoer van Lima gebruiken om zo een idee te krijgen van het dagelijkse leven. Je bezoekt de verschillende wijken en hebt de mogelijkheid om lokale gerechtjes te proeven. Deze tour zal je een goed beeld geven van de stad. ’s Avonds vlieg je naar Arequipa.

Peru Bolivia rondreis

Dag 3 – Arequipa
Hier hebben jullie 2 dagen vrij. Arequipa is een mooie en goed georganiseerde stad en dus prima zelf te belopen en te bezoeken. Het is ook mogelijk om voor een stadswandeling te kiezen langs de hoogtepunten van de stad.

Dag 4 – Arequipa
Vandaag heb je wederom een vrije dag om alvast te wennen aan de hoogte. Morgen ga je oer een pas van bijna 5000 meter hoogte.

Peru Bolivia rondreis

Dag 5 – Arequipa naar Chivay: excursie naar Colca Canyon
Vanuit Arequipa word je opgehaald door een busje om naar de Colca Canyon te reizen. De gids zal onderweg veel interessante feiten vertellen. Ook zijn er verschillende stops op mooie plekken ingepland. In Chivay word je opgehaald door mensen van de Coporaque gemeenschap voor de lunch, middagactiviteiten, een diner en een overnachting. Met een lokale gids ga je het dorpje verkennen en een bezoek brengen aan het uitkijkpunt.

Dag 6 – Chivay: excursie naar Cruz del Condor
’s Morgens vroeg neem je de taxi naar Chivay om mee te gaan op de excursie naar het beroemde Cruz del Condor. Met een beetje geluk zullen meerder condoren vlak voorbij je camera suizen, gebruik makend van de thermieke winden die uit de Canyon omhoog komen. Terug in Chivay word je weer opgehaald door de taxi en naar Coporaque gebracht. Daar kan je ’s middags een bezoek brengen aan de thermale baden van Yanque.

Peru Bolivia

Dag 7 – Chivay naar Cuzco
Vandaag ga je met een bus door ruige en wijdse Andeslandschappen naar Cuzco. De rit duurt ongeveer 10 uur, maar er worden verschillende stops gemaakt bij uitzichtpunten en mooie authentieke dropjes. Aan het einde van de middag kom je aan in Cuzco waar je ’s avonds een meeting hebt om het programma voor de volgende dagen door te spreken.

Dag 8 – Cuzco
Vandaag heb je een vrije dag en kun je Cuzco op eigen houtje gaan verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandel-city-tour doen in de ochtend. Dit is een goede introductie van de stad en een mooie en relaxte wandeling. Je begint in Qengo, boven Cuzco, waar je met de taxi heengaat. Vanaf daar wandel je naar de Sacsayhuamán. Dit zijn indrukwekkende ruïnes met een wijds uitzicht over de stad.

Peru Bolivia

Dag 9 – Cuzco naar Ollantaytambo
De dag begint vandaag om 07:30 uur. Tijdens de tour van vandaag bezoek je de hoogtepunten van de Heilige Vallei, de ruïnes in Pisac en Ollantaytambo. Na het bezoek aan Ollantaytambo blijf je daar om nog langer te genieten van het dorpje. Zo kun je bijvoorbeeld door de authentieke straatjes van dit oude Inkadorp lopen, een bezoek brengen aan het Chocomuseo en meedoen aan een chocolade workshop.

Dag 10 – Ollantaytambo naar Huacapuyana (koffieroute dag 1)
Vanuit Ollantaytambo ga je met een busje naar Santa Maria, vanwaar je met ander transport naar het begin van de wandelroute reist. Je kan kiezen voor de lange (2,5 uur) of de korte (1 uur) wandeling naar Alejandro zijn huis. Hier zal hij een heerlijke lunch serveren. ’s Middags ga je het hele koffieproces leren van één van Peru’s specialisten.

Peru Bolivia

Dag 11 – Santa Teresa naar Aguas Calientes (Koffieroute dag 2)
Vanuit Alejandro’s huis ga je wandelen naar Santa Teresa. Dit is een wandeling van ongeveer vier uur. Als de waterstand in de rivier het toelaat, zal je het avontuurlijke pad langs de rivier lopen. Anders loop je over het gewone pad. Als je bent aangekomen bij de warmwaterbronnen van Cocalmayo kun je hier even op je gemak genieten alvorens door te reizen naar het treinstation Hidroelectrica. Vanaf hier zal je de weg vervolgen naar Aguas Calientes.

Dag 12 – Aguas Calientes naar Machu Picchu
Vanuit Aguas Calientes pak je op tijd de bus naar Machu Picchu. Je krijgt in de ochtend een tour door Machu Picchu van ongeveer twee uur, waarna je zelf de tijd krijgt om de site verder te verkennen. Een tip van onze reisexpert is om de Machu Picchu berg te beklimmen en niet de overbezochte Huayna Picchu. Deze berg is wat hoger, maar biedt een schitterend uitzicht over Machu Picchu, de Huayna Picchu en de onderliggende Urubamba rivier. ’s Middags neem je de trein weer terug naar de Heilige Vallei en reis je per taxi verder naar Cuzco.

Peru Bolivia

Dag 13 – Cuzco naar Puno
Je vertrekt om 07:00 uur vanuit Cuzco naar Puno. Onderweg bezoek je meerdere attracties. In Andahuaylillas lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. De huizen rondom het stenen pleintje omringd door grote bomen en de kleine straatjes vormen een pittoresk plaatje. De tweede stop is de tempel van Wiracocha, in het dorpje Raqchi. Na de lunch gaat je verder omhoog om op La Raya uit te komen, de pas tussen Cusco en Puno op 4.335 meter hoogte. Het laatste bezoek is aan Pucará, beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Aan het einde van de middag kom je aan in Puno.

Dag 14 – Puno naar Uros: excursie naar de drijvende rieteilanden
De excursie begint vandaag om 07:45 uur. Met een motorboot bezoek je eerst de drijvende Uros rieteilanden. Je krijg een uitleg over hoe de eilanden van riet gemaakt worden en je bekijkt de huizen. Je bezoekt twee van de 60 eilanden, voordat je doorvaart naar het eiland Amantaní. Hier in de haven ga je in een klein groepje naar de home stay. Eenmaal ‘thuis’ krijg je een typisch lokale lunch geserveerd van de gastfamilie. In de middag is er tijd om een wandeling te maken naar het hoogste punt van het eiland.

Peru Bolivia

Dag 15 – Uros naar Puno
’s Morgens vertrek je per boot naar Taquile eiland. Hier brengt een lange, geleidelijk oplopende weg je naar het dorp om de gemeenschappelijke coöperatie te bezoeken. De uitzichten zijn wijds en vervolgens daal je 500 treden naar de haven om terug te keren naar Puno.

Dag 16 – Puno naar Copacabana & La Paz
Om 08:00 uur moet je aanwezig zijn bij de vuurtoren om de Bolivia Hop bus in te stappen. De bus zal langs de oever van het Titicacameer slingeren tot aan het grensdorpje Kasani, waar je samen met de gids de grens over zult steken. Na de grensovergang is het nog maar een klein stukje naar Copacabana, een gezellig reizigersdorpje waarvandaan je op een boottripje naar de Isla del Sol kunt. Na zonsondergang wordt de reis vervolgd naar La Paz, de hoogste hoofdstad ter wereld. Let op: het is hier flink koud!

Peru Bolivia

Dag 17 – La Paz  (3100 meter)
Vandaag heb je een vrije dag in La Paz om deze stad op je eigen tempo te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld met de kabelbaan naar El Alto waar je een wijds uitzicht hebt over La Paz. Of breng een bezoek aan het Cocamuseum. Dit museum geeft een kritische kijk in de geschiedenis van het gewas waar bijna iedereen in Bolivia en Peru op kauwt: coca.

Dag 18 – La Paz naar Sucre  (2750 meter)
Vandaag vlieg je van La Paz naar Sucre. Vanaf het vliegveld word je opgehaald en gebracht naar je hotel. ’s Middags heb je vrije tijd in deze hoofdstad van Bolivia. Het historisch centrum van Sucre staat op d UNESCO Werelderfgoed lijst en heeft veel interessante plekken om te bezoeken, bijvoorbeeld de Plaza 25 de Mayo of de San Felipe Neri kerk.

Dag 19 – Sucre naar Potosí  (3900 meter)
Vandaag reis je van Sucre naar Potosí. De busrit duur ongeveer vier uur en wordt voor je geregeld.

Peru Bolivia

Dag 20 – Potosí
In Potosí maak je een tour naar de koloniale mijnen. De meest indrukwekkende attractie van Potosí: de mijnen in de Cerro Rico. Ondanks dat deze mijn veel levens heeft geëist, is hij onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de stad. Er werken nog steeds mijnwerkers en tijdens de tour bezoek je een privémijn. Je kunt het werk van de mijnwerkers observeren en ziet de primitieve omstandigheden waarin ze moeten werken. Je kunt van te voren wat nuttige spullen voor deze mijnwerkers kopen, iets waar ze zelf weinig geld voor hebben.

Dag 21 – Potosí naar Uyuni  (3680 meter)
Vandaag reis je per bus naar Uyuni, een rit van ongeveer vijf uur door mooie, ruige landschappen. Bij aankomst check je in in een basic hotelletje.

Peru Bolivia

Dag 22 – Uyuni
Eerst bezoek je het treinenkerkhof, een bizarre plek. Vervolgens bezoek je de zoutvlakte zelf en het ‘eiland’ Incahuasi. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte en is het grootste van een groep eilanden die een geïsoleerd ecosysteem huist. Op het eiland vind je een cactussoort die wel 12 meter hoog kan worden. In het regenseizoen kan er een laagje water op de zoutvlakte staan, dan lijkt het één grote witte spiegel, die de lucht perfect reflecteert en waardoor alles in de lucht lijkt te zweven.

Dag 23 – San Juan naar Huayllajara
Na het ontbijt vertrek je vanuit San Juan richting Huayllajara. Onderweg bezoek je de Canapa, Hedionda, Honda, Chiarkhota en Ramaditas lagunas, Ollagüe’s uitkijkpunt en de Siloli woestijn. Tijdens deze reis zul je ook de beroemde lama’s, vicuña’s, observeren. In het National Reserve of Andean Fauna ‘Eduardo Avaroa’ bezoek je de Rode Lagune, welke een indrukwekkende rode kleur heeft.

Peru Bolivia

Dag 24 – Sol de Mañana Uyuni
De reis gaat verder richting Sol de Mañana, wat ‘Ochtendzon’ betekent. Hier is het mogelijk om vulkanische openingen, geisers en hun dampen van dichtbij zien. Het laatste deel van de afdaling leid je naar de Groene Lagune, een indrukwekkende waterspiegel die lijkt op een gigantische smaragd. De kleur komt door het hoge magnesiumgehalte in het water. Na de lunch bezoek je de rotsenvallei, beroemd om zijn gigantische rotsformaties.

Dag 25 – Lima
Vandaag word je naar het vliegveld van Uyuni gebracht om terug te vliegen naar Lima. In Lima word je opgehaald door een taxi. Omdat vluchten vanuit Bolivia niet altijd op tijd zijn is het beter nog te overnachten in Lima voordat je terugreist naar Europa.

Dag 26 – Uyuni naar Lima
Helaas is deze reis nu ten einde gekomen en vlieg je terug naar huis.

Peru Bolivia

Reisinspiratie – hoogtepunten van Peru

Het Titicacameer, Cuzco en Machu Picchu zijn toch wel de absolute hoogtepunten van Peru. Maar waarom bouwden de Inca’s Machu Picchu op zo’n afgelegen plek? Emiel van den Boomen bezocht Peru en schreef over dit mysterie & de hoogtepunten op zijn reisblog Act of Traveling.

Reistip Peru – Via de alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Prijsinformatie rondreis Peru Bolivia

Reisduur reis Peru Bolivia26 dagen/25 nachten
Reissom reis Peru BoliviaVanaf € 2535,- per persoon (op basis 2 personen reizend in het hoogseizoen)
InclusiefOvernachtingen, ontbijt 7x, lunch 8x, diner 5x, vervoer ter plaatse, genoemde bustickets, genoemde excursies
ExclusiefInternationale en binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Hotels PeruOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Peru helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Maak kennis met Agnes en Guido, de reisprofessionals die jaren in Peru woonden. Zij zijn gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hen je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Vraag een reisvoorstel voor een reis Peru Bolivia aan

Bij Better Places kun je zelf je reis Peru Bolivia samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl

“De reis was magisch. We werden ondergedompeld in de verschillende aspecten van Peru. De organisatie was fantastisch en zelfs tijdens de reis zelf was er opvolging van het verloop tot dan toe.”
Martine Tempels

“Zeer positief over Better Places! Reis naar Peru perfect geregeld door Guido en zijn team. Precies of eigenlijk nog beter dan ik voor ogen had!”
Aart Nugteren