Peru Excursies

Lees over de leukste excursies in Peru
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De leukste Peru excursies

Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de Peru excursies die je kunt toevoegen aan je rondreis door Peru. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden; voor een volledige lijst van de excursies en prijzen kun je contact opnemen met Guido en Agnes.

Peru excursies

Lima – gastronomische tours

In Lima is er een enorme verscheidenheid aan gastronomische ervaringen die we je aan kunnen bieden. Variërend van hoppen tussen restaurants en bars voor verschillende workshops, tot sjieke kooklessen bij chef-koks thuis, of onze eigen gastrotour door Barranco met kleine proeverijtjes bij lokale restaurantjes en een cocktail cursus. Sinds de Peruaanse keuken zo in opkomst is zijn deze tours geen koopjes meer maar voor een foodie mogen ze eigenlijk niet in een Peru reis ontbreken.

Peru excursies

Lima – Alternatieve Reality Tour

Deze originele tour brengt je naar de buitenwijken van de stad en heeft o.a. een bezoek aan de op één na grootste begraafplaats ter wereld op het programma. Maar het gaat natuurlijk om de ontmoetingen die je met de bewoners van de buitenwijken hebt, en dat je goed kunt zien hoe hard hier aan een betere toekomst wordt gewerkt. De bezoeken worden vaak gevarieerd omdat er zoveel te zien is. Een van de meest bijzondere Peru excursies

Peru excursies

Nazca – wandeling naar Chauchilla begraafplaats

Waarom alles met een auto doen als je een gebied ook echt kunt beleven? Deze wandelroute voert je vanuit een klein dorpje naar de beroemde begraafplaats waar de mummies nog in hun graven te zien zijn. Het lieflijke dorpje wordt doorkruist door oude irrigatiekanalen die nog stammen uit de tijd van de Nazca’s. De kinderen maken dankbaar gebruik van dit altijd frisse zwemwater! Dankzij dit water groeien er echter ook veel fruitbomen en gewassen en is er een rijk vogelleven. Na al dat groen sta je ineens voor een grote zandduin: hierachter waan je je in een compleet andere wereld. Ben je klaar voor wat zandhappen?

Paardrijden

Arequipa – paardrijden of mountainbiken in Sabandia

Het gebied rondom Sabandia en Yumina is waar de grote stad Arequipa haar eten vandaan haalt: oude inkaterrassen met vruchtbare vulkanische grond staan hier vol met gewassen. Een heerlijk gebied om te paard of te fiets te verkennen: de paarden zijn erg mak en comfortabel, dus ook voor beginners heel goed te doen! Met het paardrijden wordt je bovendien begeleid door onze gids Caroline: zij zal je ook meenemen naar haar favoriete “picantería” om jullie wat typische gerechten van haar geboortestreek te laten proeven.

Peru markt

Cusco – kookles

We hebben twee soorten kookles voor je in de aanbieding in Cusco. Eéntje is met onze eigen Seledonia: zij is goed bevriend met het lokale Better Places team in Peru. Ze neemt je eerst mee naar haar lokale marktje en je leert al haar vaste marktkoopvrouwtjes kennen. Ze spreekt geen Engels maar iedereen geniet van haar brede lach, haar kundigheid om zich duidelijk te maken, de vrolijke kooklessen en uiteraard haar heerlijke signature dishes die je leert maken!

De andere kookles is de sjiekere variant: je gaat met de Engelssprekende kok naar de beroemde San Pedro markt, waarna je met uitzicht over de stad een sjieke kookles doet in een oud Inka paleis. Prachtige ervaring! Beide excursies duren de hele ochtend.

excursies Cusco

Peru excursies Cusco – Casa Mantay

Middels deze halve-dag excursie leer je meer over dit mooie project dat tienermoeders van 12 tot 18 jaar ondersteunt bij de zorg voor hun kind zonder dat dat ten koste moet gaan van hun eigen kansen in het leven. Je bezoek draagt hier uiteraard ook aan bij! Je leert vooral ook over hun werk met leer (ze wonnen al een nationale prijs om de kwaliteit van hun werk!) en gaat ook je eigen leren souvenirtje maken! De dag eindigt met een gezamenlijke lunch.

excursies Cusco

Peru excursies – Chocomuseo

In dit chocolademuseum, met filialen in Lima, Cusco en Ollantaytambo, kun je een chocolade workshop doen. Je leert alles over de Peruaanse cacao en waar het verbouwd wordt, waarna je je eigen reep gaat maken! Uiteraard krijg je deze als souvenir mee. Het Chocomuseo werkt volgens de fairtrade principes.

Peru excursies

Ollantaytambo – weefexcursies

Deze weefexcursies (die een halve of hele dag kunnen duren) voeren je naar dorpjes hoog in de bergen boven Ollantaytambo, waar de bewoners je laten zien hoe ze met natuurlijke wol, planten, wortels en andere ingrediënten prachtige brei- en weefstukken maken. De organisatie die je meeneemt werkt samen met deze gemeenschappen: de vrouwen weven namelijk stukken die deze organisatie dan in Ollantaytambo verwerkt tot prachtige kleding en accessoires voor de export. Je leert dus een heus fairtrade project van de bron kennen!

Peru excursies

Ollantaytambo – mountainbiken

Naast wat wandelopties kun je vanuit Ollantaytambo ook fantastisch mountainbiken. Bij één van deze routes wordt je bij een hoge bergpas afgezet om daarna over single-track herderspaadjes weer af te dalen (het laatste stuk kun je ook omhoog doen, als je goed fit bent!) Het mooie berglandschap staat vol met grazende lama’s en alpaca’s. Als je van je gids wat begroetingen in het Quechua leert kun je de herders onderweg begroeten in hun eigen taal: dat zullen ze leuk vinden!

Peru excursies

Tambopata – Amazon Shelter

Dit wilde dierenopvangcentrum is gespecialiseerd in de brulapen, maar oprichtster Magali accepteert bijna elk soort dier. Elke keer is de ervaring van een bezoek aan dit centrum dan ook weer anders: meestal help je met voeren, maar er zijn ook zieke of gewonde dieren die verzorging nodig hebben. Je kunt het project alleen bezoeken en alle dieren zien, wat een belangrijke bijdrage levert aan dit goede project. Maar je kunt ook kiezen om de handen uit de mouwen te steken: ook hiervoor dien je uiteraard een entree te betalen maar je maakt jezelf ook nog eens nuttig. Het doel van Magali is om alle dieren waarbij dat mogelijk is, weer uit te zetten in het wild. De dieren waarbij dat niet meer mogelijk was wonen semi-wild in haar Private Conservation Area of in hokken.

Je eigen Peru rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Peru zodat je zelf al deze Peru excursies mee kunt maken? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Enthousiast geworden door deze Peru excursies?

Wil je meer lezen over Peru en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden van Peru. Op All Day Every Daisy vertelt reisblogger Daisy nog veel meer mooie verhalen over het bijzondere land Peru!

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!