Peru Hoogtepunten

17-daagse rondreis Peru hoogtepunten

Vanaf € 1605,-

  • Originele rondreis door Peru
  • Overnachten bij de locals
  • Bezoek hoogtepunt Machu Picchu

Tijdens deze Peru reis maak je kennis met de lokale bevolking, de fascinerende cultuur en de indrukwekkende landschappen. Je start je rondreis Peru in Lima, vanwaar je via de Ballestas eilanden en Huacachina naar “de witte stad” Arequipa reist. Je kunt naast de vele lama’s, alpaca’s en vicuña’s ook condors zien vliegen in de Colca Canyon. Vanuit hier rijd je naar Puno voor een bezoek aan de drijvende Uros eilanden op het Titicacameer. Je slaapt bij de mensen thuis, gaat cultuur snuiven in Cuzco en loopt de koffieroute. Uiteraard breng je ook een bezoek aan het hoogtepunt van Peru: de verloren Inca Stad Machu Picchu.

Peru hoogtepunten

Stel je eigen reis met Peru hoogtepunten samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze reis met hoogtepunten Peru in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido, onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

Reisvoorstel aanvragen

Route: Lima – Paracas – Ballestas eilanden – Huacachina – Arequipa – Colca Canyon – Titicacameer – Cuzco – Machu Picchu – Cuzco – Lima

Peru hoogtepunten

Dag 1 – Aankomst in Lima
Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: city tour
Verken Lima tijdens een wandeltour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je meer leert over de enorme diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt het Bodega y Quadra museum en de beroemde catacomben van de San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Peru hoogtepunten

Dag 3 – Lima naar Paracas
Je reist per bus in 3.5 uur over de Panamerican Highway naar Paracas; een rit langs de uitgestrekte kust van Peru. Als je in de ochtend vertrekt, zou je optioneel het Paracas natuurreservaat kunnen bezoeken. Dit is een van de droogste woestijngebieden ter wereld waar veel verschillende vogelsoorten leven.

Dag 4 – Paracas via Ballestas eilanden en Huacachina naar Arequipa
In de ochtend maak je een boottocht naar de rotsachtige Ballestas eilanden. Dit is een bijzonder natuurgebied waar je onder andere pinguïns, zeeleeuwen en duizenden vogels kunt zien. Vervolgens reis je door naar de oase van Huacachina, waar je optioneel kunt sandboarden. Vervolgens reis je per nachtbus door naar Arequipa.
Peru hoogtepunten

Dag 5 – Arequipa
Na een rit van zo’n 12 uur kom je in de ochtend aan in het koloniale Arequipa. Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd, naar de gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte gesteente van de El Misti vulkaan. Je hebt twee dagen de tijd om de stad te verkennen, dus je kunt het vandaag rustig aan doen en te wennen aan de hoogte.

Dag 6 – Arequipa vrije dag
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Arequipa te verkennen. Je kunt een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita brengen.

Dag 7 – Arequipa naar Colca Canyon
Vandaag reis je met een groepje naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een kaal berglandschap met een paar actieve vulkanen, en onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Aangekomen in Chivay, het hoofdstadje van de Colca Canyon, word je opgehaald door mensen van de Coporaque gemeenschap en met een taxi naar het dorpje gebracht. Met een lokale, Spaanstalige gids (vertaler optioneel tegen extra prijs) verken je het dorp. Je overnacht bij een lokale familie.

Peru hoogtepunten

Dag 8 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor – naar Puno
Vandaag bezoek je het Cruz del Condor uitkijkpunt, waar je elke morgen de magnifieke condor voorbij kunt zien vliegen. Onderweg stop je bij verschillende uitkijkpunten en kerkjes, die karakteristiek zijn voor de Colca vallei. Na de excursie stap je in een gedeelde bus om naar Puno te reizen. Onderweg worden enkele fotostops gemaakt zodat je het ruige, wijdse landschap, gekenmerkt door vulkanen en vicuñas kunt fotograferen.

Dag 9 – Puno: excursie Uros eilanden – naar Amantani
Puno ligt aan het legendarische Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de bijzondere drijvende Uros rieteilanden, waarbij het voelt alsof je op een gigantisch waterbed stapt. Je verkent 2 van de 60 eilandjes en bezoekt de bevolking en hun huizen. Vervolgens vaar je verder naar Amantani, waar je warm welkom wordt geheten door een gastgezin. In de middag is er tijd een wandeling te maken naar het hoogste punt van het eiland, vanwaar je een mooie zonsondergang kuntn zien.

Peru hoogtepunten

Dag 10 – Amantani via Taquile naar Puno
Je neemt afscheid van je gastfamilie en vaart door naar Taquile, waar je na ongeveer 3 kwartier lopen het dorpje bereikt. De bewoners hier dragen fraaie klederdracht en de mannen breien. Met foto’s van vergezichten over het blauwe meer keer je terug naar het vaste land, waar je aan het einde van de middag in je hotel aankomt.

Dag 11 – Puno naar Cuzco
Je reist met de bus naar Cuzco, waarbij je onderweg verschillende stops maakt. Je begint in Pucará, een stadje beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Vervolgens bezoek je Raqchi, beter bekend als de Wiracocha tempel. De laatste stop is Andahuaylillas. De oude kathedraal wordt ook wel de Sixtijnse Kapel van Amerika genoemd, vanwege de prachtige (gouden) decoraties. Je komt ‘s avonds aan in Cuzco, waar je overnacht.

Peru hoogtepunten

Dag 12 – Cuzco: citytour
Je maakt vandaag een tour door de stad. In Sacsayhuaman zie je dat de enorme stenen van dit bouwwerk bestand bleken tegen de aardbevingen van de afgelopen eeuwen. Ze getuigen van de ver ontwikkelde bouwkunst van de Inca’s. Vervolgens bezoek je de artistieke wijk San Blas, waar je na een kopje koffie naar het eindpunt van de tour gaat: de zonnetempel Qoricancha. De rest van de middag is vrij te besteden.

Dag 13 – Cuzco: excursie Heilige Vallei – naar Ollantaytambo
Vandaag ontdek je de hoogtepunten van de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes in Pisac en reist dan naar Ollantaytambo, waar je overnacht. Naast een wandeling door de stad is ook een bezoek aan het chocolademuseum een aanrader.

Peru hoogtepunten

Dag 14 – Ollantaytambo via Santa Maria naar Huacayupana (Koffie route, dag 1)
Met het openbaar vervoer duik je vanaf Ollantaytambo via een hoge pas de jungle in. Vanuit hier maak je een wandeling, waarvan je in overleg de lengte en zwaarte kunt bepalen. Je loopt langs een prachtig pad met vergezichten en steile wanden en komt uit bij Alejandro en zijn familie. Deze boeren laten je hun enorme koffieplantages zien en leggen je het hele proces uit: van boon tot kopje koffie.

Peru hoogtepunten

Dag 15 – Huacayupana naar Aguas Calientes (Koffie route, dag 2)
Je maakt een wandeling van ongeveer 4 uur, waarbij je langs de rivier richting Santa Teresa loopt. Je kunt er ook voor kiezen deze route per taxi af te leggen. Vlakbij Santa Teresa vind je de warmwaterbronnen van Cocalmayo, waar je even kunt bijkomen van het wandelen.  Na de lunch ga je lopend naar Aguas Calientes, je eindbestemming van vandaag.

Peru hoogtepunten

Dag 16 – Aguas Calientes: excursie Machu Picchu – naar Cuzco
Je neemt de bus en bezoekt het nieuwe wereldwonder, De Verloren Stad van de Inca’s, oftewel, het hoogtepunt van de reis: Machu Picchu. Ontdek haar geheimen, dwaal rond, beklim één van de omliggende toppen en geniet. Geniet zo lang je kunt, voordat je de trein terugneemt naar de Heilige Vallei en per taxi terug reist naar Cuzco.

Dag 17 – Vertrek vanuit Cuzco – einde reis
Loop je laatste rondje over één van de mooiste pleinen van Zuid-Amerika, alvorens het vliegtuig terug naar Lima te pakken.

Peru hoogtepunten

Reistip Peru – Via de alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Prijsinformatie rondreis Peru hoogtepunten

Reisduur reis Peru hoogtepunten17 dagen/16 nachten
Reissom reis Peru hoogtepuntenVanaf € 1605,- per persoon (op basis 2 personen reizend in het hoogseizoen)
InclusiefOvernachtingen, ontbijt 11x, snacks 9x, lunch 4x, diner 2x, vervoer ter plaatse, genoemde bustickets, genoemde excursies
ExclusiefInternationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, accommodatie Amantani (lokale familie betalen), optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Hotels PeruOvernachtingen in een tweepersoonskamer, nachtbus naar Arequipa

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Maak kennis met Guido, de reisprofessionals die jaren in Peru woonde. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Vraag een reisvoorstel aan voor een Peru rondreis

Bij Better Places kun je zelf je reis met Peru hoogtepunten samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido, onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

Reisvoorstel aanvragen