Peru inca trail

5-daagse Peru Inca trail
Vanaf € 775,-

  • Actieve Peru vakantie
  • Bijzondere overnachting
  • Alternatieve tocht naar Machu Picchu

Wandelen over het eeuwen oude Inca trail, slapen in tenten, kijken naar de prachtige vergezichten,  luisteren naar verhalen verteld door de na-nazaten van de Inca’s.  Laat je meevoeren naar de tijd van de Inca’s, waar vervoer te voet of per lama ging. De Inca’s hebben wel 23.000 kilometer aan wegen aangelegd, maar de laatste kilometers van de Inca trail, dat je van Cuzco tot de betoverende ruïne stad Machu Picchu leidt, is het meest beroemde en bewandelde. Misschien is het wel de allermooiste tocht ter wereld. Je overnacht de meeste nachten in tenten. De gemeenschap profiteert van deze Inca trail: wij werken met een lokaal bedrijf dat met kleine groepjes op pad gaat. Je leert onderweg over hoe je gids leeft door zijn verhalen en door een bezoek te brengen aan zijn dorp, waar je zijn familie ontmoet en je je bekend maakt met de dagelijkse bezigheden.

Let op: tickets zijn beperkt beschikbaar, zie “Bijzonderheden” hieronder

Peru Inca trail

Stel je eigen individuele rondreis Peru samen

Onderstaande Peru Inca Trail reisbeschrijving is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Peru in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist.

Reisvoorstel aanvragen

Dag 1 – Cusco naar Huayllaccocha
Na een hartelijk welkom in Huayllaccocha en een voortreffelijk bereide lunch ga je de nabije omgeving ontdekken. Zo kun je hier tijdens het vissen een verscheidenheid aan vogels zien, die in dit gebied voorkomen. Je verblijft vandaag in een zogenaamde porters village, een dorp waar de dragers wonen die je gaan helpen met de tocht. Je leert de familie van je drager kennen en maakt deel uit van het dagelijkse leven door middel van dans, muziek en voedsel.

Dag 2 – Huayllaccocha naar Huayllabamba
Vanaf het zogenaamde “KM 82” begint  vandaag dan écht de beroemdste wandeltocht ter wereld, waarmee je de wereld van de Inca’s gaat ontdekken. Onderweg bezoek je het archeologische complex Patallacta (spreek uit als pahta-yakta). Aan het einde van de middag  arriveer je in het tentenkamp Huayllabama  op 3000 meter hoogte.

peru inca trail

Dag 3 – Huayllabamba naar Pacaymayu
Na een uitgebreid ontbijt staat de zwaarste dag van de route op het programma. De route brengt je naar een hoogte van 4.200 meter, terwijl je onderweg kunt genieten van de veranderende landschappen, de vele soorten vogels en planten. Het kamp van vandaag is in Pacaymayu, dat op een hoogte van 3.500 meter ligt.

Dag 4 – Pacaymayu naar Wiñayhunayna
Vandaag begin je na het ontbijt aan een prachtige tocht. Deze tocht voert je via Saraymarca en door tunnels, naar het spectaculaire Phuyupatamarca. Dat ook wel “city of mist” wordt genoemd. De kampeerplek van vandaag is de Wiñayhunayna,  op 2.650 meter hoogte.

peru inca trail

Dag 5 – Machu Picchu
Vandaag kom je aan in de Inca stad Machu Picchu. Je hebt alle tijd om rustig rond te kijken en te genieten van deze bijzondere plek. Nadat je alle hoekjes en gaatjes van Machu Picchu ontdekt hebt, reis je per trein terug naar de heilige vallei. Hier kun je alle indrukken van de afgelopen 5 dagen van je Peru vakantie op je laten inwerken.

Machu Picchu Peru

Naast de klassieke Inca Trail zijn er ook nog talloze andere tochten die naar Machu Picchu leiden. Lees erover op reisblog Stop and Stare.

Prijsinformatie Peru Inca Trail

Reisduur Peru Inca trail5 dagen/4 nachten
Reissom Peru Inca trailVanaf €775,- per persoon (enkel in combinatie met een reis)
InclusiefTransport, alle maaltijden, overnachtingen, lokale gids, lokale drager, lokale chef, briefing voor vertrek en medische hulpmiddelen
Accommodatie Peru Inca trailOvernachtingen in een tweepersoonstent
BijzonderhedenEr is vanuit de overheid een limiet gesteld op de Inca Trail van 500 mensen per dag. Als je de Inca Trail wilt lopen, is het aan te raden je bezoek minstens 6 maanden van tevoren vast te leggen.  De verkoop van de permits start steeds vroeger, in 2017 startte de verkoop voor 2018 al in november. Beter beslis je dus over de Inca Trail data vóór het eind van het jaar (zeker wat betreft de maanden mei/juni/juli).  Tickets voor de Inca Trail worden vanuit de overheid geregeld. Voor de actuele stand van tickets zie https://www.machupicchu.gob.pe/, klik op Consultas, onder “Centro Arqueologico” vind je CAMINO INCA.

De Inca Trail is vanwege onderhoud (en slecht weer) de gehele maand februari gesloten. In de rest van het regenseizoen is het wel mogelijk de Inca Trail te lopen, maar niet per se aan te raden, vanwege de vele regen.

De Inca Trail is alleen te boeken in combinatie met een rondreis.

TipKijk ook eens bij onze alternatieve 3-daagse wandelroute: de Koffieroute.

Geef Guido je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Guido, de reisprofessionals die jaren in Peru woonde. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!