Peru Inca Trail

5-daagse bouwsteen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Peru Inca trail

5-daagse bouwsteen

  • Actieve Peru vakantie
  • Bijzondere overnachting
  • Alternatieve tocht naar Machu Picchu

Wandelen over de eeuwenoude Peru Inca trail, slapen in tenten, kijken naar de prachtige vergezichten, luisteren naar verhalen verteld door de na-nazaten van de Inca’s. Laat je meevoeren naar de tijd van de Inca’s, waar vervoer te voet of per lama ging. De Inca’s hebben wel 23.000 kilometer aan wegen aangelegd, maar de laatste kilometers van de Inca trail, dat je van Cuzco tot de betoverende ruïne stad Machu Picchu leidt, is het meest beroemde en bewandelde. Misschien is het wel de allermooiste tocht ter wereld. Je overnacht de meeste nachten in tenten. De gemeenschap profiteert van deze Inca trail: wij werken met een lokaal bedrijf dat met kleine groepjes op pad gaat. Je leert onderweg over hoe je gids leeft door zijn verhalen en door een bezoek te brengen aan zijn dorp, waar je zijn familie ontmoet en je je bekend maakt met de dagelijkse bezigheden.

Let op: tickets Peru inca trail zijn beperkt beschikbaar, zie “Belangrijk om te weten” onderaan deze pagina

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Route Peru inca trail reis:

Dag 1 : Huayllaccocha
Dag 2 : Huayllabamba
Dag 3 : Pacaymayu
Dag 4 : Wiñayhunayna
Dag 5 : Machu Picchu

Stel je eigen Peru reis samen

Deze Peru jungle bouwsteen kan worden toegevoegd aan elke Peru reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Dagprogramma Peru Inca trail

Peru Inca trail
Peru Inca trail
Dag 1 – Cusco naar Huayllaccocha

Na een hartelijk welkom in Huayllaccocha en een voortreffelijk bereide lunch ga je de nabije omgeving ontdekken en is je Peru Inca trail echt begonnen. Zo kun je hier tijdens het vissen een verscheidenheid aan vogels zien, die in dit gebied voorkomen. Je verblijft vandaag in een zogenaamde porters village, een dorp waar de dragers wonen die je gaan helpen met de tocht. Je leert de familie van je drager kennen en maakt deel uit van het dagelijkse leven door middel van dans, muziek en voedsel.

Dag 2 – Huayllaccocha naar Huayllabamba

Vanaf het zogenaamde “KM 82” begint vandaag dan écht de beroemdste wandeltocht ter wereld, waarmee je de wereld van de Inca’s gaat ontdekken. Onderweg bezoek je het archeologische complex Patallacta (spreek uit als pahta-yakta). Aan het einde van de middag arriveer je in het tentenkamp Huayllabama op 3000 meter hoogte.

Dag 3 – Huayllabamba naar Pacaymayu

Na een uitgebreid ontbijt staat de zwaarste dag van de route op het programma. De route brengt je naar een hoogte van 4.200 meter, terwijl je onderweg kunt genieten van de veranderende landschappen, de vele soorten vogels en planten. Het kamp van vandaag is in Pacaymayu, dat op een hoogte van 3.500 meter ligt.

Peru Inca trail
Dag 4 – Pacaymayu naar Wiñayhunayna

Vandaag begin je na het ontbijt aan een prachtige tocht. Deze tocht voert je via Saraymarca en door tunnels, naar het spectaculaire Phuyupatamarca. Dat ook wel “city of mist” wordt genoemd. De kampeerplek van vandaag is de Wiñayhunayna, op 2.650 meter hoogte.

Dag 5 – Machu Picchu

Vandaag kom je aan in de Inca stad Machu Picchu. Je hebt alle tijd om rustig rond te kijken en te genieten van deze bijzondere plek. Nadat je alle hoekjes en gaatjes van Machu Picchu ontdekt hebt, reis je per trein terug naar de heilige vallei. Hier kun je alle indrukken van de afgelopen 5 dagen van je Peru vakantie op je laten inwerken.

Prijsinformatie Peru Inca trail

Reisduur: 5 dagen/4 nachten
Reissom: Vanaf € 775,- per persoon (enkel in combinatie met een reis)
Inclusief: Transport, alle maaltijden, overnachtingen, lokale gids, lokale drager, lokale chef, briefing voor vertrek en medische hulpmiddelen
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande bouwsteen. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het inpassen van deze Peru Inca trail bouwsteen in je Peru rondreis.

Belangrijk om te weten

Er is vanuit de overheid een limiet gesteld op de Inca Trail van 500 mensen per dag. Als je de Inca Trail wilt lopen, is het aan te raden je bezoek minstens 6 maanden van tevoren vast te leggen. Het is dus het beste om zo snel mogelijk over de Inca Trail data te beslissen (zeker wat betreft de maanden mei/juni/juli) in overleg met onze reisexperts. 

De Inca Trail is vanwege onderhoud (en slecht weer) de gehele maand februari gesloten. In de rest van het regenseizoen is het wel mogelijk de Inca Trail te lopen, maar niet per se aan te raden, vanwege de vele regen.

De Inca Trail is alleen te boeken in combinatie met een rondreis.

Culinaire reis door Peru

Wist je dat in de top 50 van de beste restaurants ter wereld er maar liefst 3 in Lima gevestigd zijn? Margot maakte een culinaire reis door Peru en lunchte bij restaurant Maido, nummer 8 op de ranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Vliegtickets voor je Peru rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!