Peru Jungle

5 dagen Peru Jungle

Vanaf € 400,-

  • Excursies in de Peruaanse Amazone
  • Bezoek aan de Shipibo-Conibo
  • Overnachten in een eco-dorp

Tijdens deze 5 daagse Peru Jungle Reis ga je de diepe de jungle van Peru in. Je reist met het lokale vervoersmiddel, de zogenaamde ‘motokar’, en maakt vanuit het dorp waar je overnacht diverse excursies. Je bezoekt onder andere het heilige bos, waar je Pierina leert kennen. Zij leert je over het onderhoud voor het bos en hoe zij hierbij betrokken is. De Shipibo-Conibo is een inheemse groep die in de Peruaanse Amazone leeft. Je leert over hun manier van denken en maakt samen een kleedje. Je brengt een bezoek aan Kerenda, waar je wandelingen maakt door de diverse natuur. Je sluit deze dagen af met een excursie naar het Sandoval meer, waar je per kano op zoek gaat naar de diverse dieren die in en rondom het meer leven.

peru jungle

Stel je eigen individuele rondreis Peru samen

Deze Peru Jungle Reis is een voorbeeldreis,  je kunt deze individuele rondreis Peru in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist.

Reisvoorstel aanvragen

Dag 1 – Aankomst in Cuzco – naar Puerto Maldonado
Je neemt vanuit Cuzco de bus naar Puerto Maldonado. Deze reis duurt ongeveer 12 uur. Onderweg geniet je van de spectaculaire landschapsverandering: van hoge bergpassen naar de jungle. Je overnacht in een eco-dorp.

Dag 2 – Excursie Kerenda
Je begint de dag met een bezoek aan het Amazon Shelter. Hier worden dieren opgevangen die door de politie of douane gered zijn van smokkelaars, handelaren of ongelukken. het wordt gewaardeerd als je je handen uit de mouwen steekt door bijvoorbeeld te helpen voeren. Daarna breng je een bezoek aan de fruitplantage van Passiflora. Hier kun je allerlei soorten fruit proeven, direct van de boom. Ook zul je bij deze familie lunchen. ’s Middags zal de familie je meer leren over hun initietief en meenemen op een korte jungle wandeling.

peru jungle

Dag 3 – Sandoval meer
Na een vroeg ontbijt reis je naar het Sandoval meer, gelegen in het Tambopata Nationaal Reservaat. Je maakt een boottochtje van 40 minuten over de Madre de Dios rivier en wandelt in anderhalf uur naar de beste plaats om kennis te maken met de rijke biodiversiteit van het reservaat. Je kunt onder andere apen, vogels en misschien zelfs kaaimannen zien. Je reist per kano over het meer en hebt een picknicklunch aan de oevers. Aan het einde van de dag reis je terug naar Kerenda.

peru jungle

Dag 4 – Excursie Kapievi
Enkele kilometers verder ‘bosinwaarts’ in Tambopata ligt het heilige bos. Hier ontmoet je Pierina. Zij leert je over hoe het bos op een duurzame manier wordt onderhouden. Na de lunch bezoek je de Shipibo-Conibo, een etnische groep in de Amazone die je graag hun manier van leven deelt. Samen met hen ga je je eigen cosmovisión schilderen op een stuk doek, waarbij je natuurlijke inkten gebruikt van planten.

Dag 5 – Vertrek vanuit Kapievi
Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het vliegveld om terug te reizen naar Cuzco of elders.

peru jungle

 Prijsinformatie Peru Jungle

Reisduur Peru Jungle5 dagen/4 nachten
Reissom Peru JungleVanaf € 400,- per persoon (enkel in combinatie met een rondreis)
InclusiefTransport, 4x ontbijt, 3x lunch, 4x diner, 1x snack, lokale gids Kerenda en Lake Sandoval, Engelssprekende gids Amazon Shelter, entreegelden
Accommodatie PeruOvernachtingen in een tweepersoonskamer

 

Geef Guido je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Guido, de reisprofessionals die jaren in Peru woonde. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!