Een actieve familie rondreis door Peru

22-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Peru met kinderen

22 dagen, vanaf € 2200,-

  • Wandel een 3-daagse koffieroute
  • Slaap bij de locals thuis
  • Verken Lima tijdens een wandeltour
  • Spot de spectaculaire condor
  • Ga fietsen in de omgeving van Nazca
  • Bezoek hoogtepunt Machu Picchu
  • Inclusief slechts één binnenlandse vlucht (+/- 100 euro p.p.)

Deze Peru met kinderen reis staat volledig in het teken van het verkennen van Peru op een actieve manier, voor het hele gezin. De reis begint in Lima, waar je tijdens een citytour wandelend de stad ontdekt. Daarna staan Paracas en de Ballestas eilanden op het programma. Na een bijzondere fietstocht bij Nazca wacht de bus naar de volgende leuke stad: Arequipa. Ook hier ga je actief de stad verkennen! De Colca Canyon wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten, want je komt oog in oog te staan met de machtige condor. Op het Titicacameer slaap je bij de mensen thuis, voordat je doorreist naar de steden Puno en Cusco. Nu is het tijd voor de koffieroute, een 3-daagse hike waar een gids je alles vertelt over de productie van koffie. Uiteraard wordt ook de verloren Inca stad Machu Picchu niet overgeslagen!

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Route Peru met kinderen

Dag 1 en 2: Lima
Dag 3 en 4: Paracas
Dag 5: Nazca
Dag 6 en 7: Arequipa
Dag 8 en 9: Colca Canyon
Dag 10: Puno
Dag 11: Taquile
Dag 12: Puno
Dag 13 en 14: Cusco
Dag 15 en 16: Ollantaytambo
Dag 17 – 19: koffieroute
Dag 20: Machu Picchu
Dag 21: Cusco
Dag 22: Vlucht van Cusco naar Lima, einde van de reis

Stel je eigen Peru reis samen

Dit is een voorbeeld voor een Peru met kinderen reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Peru reis of de beste reistijd Peru.

Vanaf Amsterdam vlieg je het beste met KLM rechtstreeks naar Lima. Reis je vanuit België? Vanaf verschillende stations reis je direct naar Schiphol Airport. Zo reis je naar Peru met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstootLees meer over vluchten naar Peru en de voordelen van een directe vlucht. 

Dagprogramma Peru met kinderen

Lima
Dag 1 – Aankomst in Lima

Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen. Je Peru met kinderen rondreis is begonnen!

Dag 2 – Lima Walking Tour

Verken samen met een gids het historische centrum van de stad. Je bezoekt onder andere het prachtige Plaza Mayor en het justitieel paleis, koloniale gebouwen met de typische houten balkons, en de imposante San Fransisco kerk. De gids kan na de tour helpen bij het vinden van een leuk restaurant om te lunchen. Na de lunch reis je met het openbaar vervoer weer terug naar het hotel voor een vrije middag en avond.

Paracas Lima Peru
Dag 3 – Lima naar Paracas

Je wordt al vroeg opgehaald en naar het busstation gebracht voor de bus naar Paracas. De busrit duurt ongeveer 3.5 uur, eerst Lima uit en dan de woestijn door, over de Panamerican Highway. Paracas is een leuk, toeristisch vissersdorpje. De boulevard met haar vele visrestaurants, de vissersbootjes, de frisse zeelucht en het leuke hotelletje met zwembad zullen ervoor zorgen dat je lekker kan ontspannen. Optioneel kun je (bij de receptie van je hotel) voor de middag een tour door het Paracas National Reserve regelen. Hierbij kom je door één van de droogste woestijnen ter wereld, met een grootte van 3,350 hectares. Het is het heiligdom van een grote variëteit aan dieren, zoals zeeleeuwen en flamingos. De tour kan met de fiets of de auto.

Ballestas Lima
Dag 4 – Ballestas eilanden – Chauchilla wandeling – Nazca

Met een speedboat maak je een tour naar de Ballestas eilanden. Er kunnen veel dieren in het wild worden gezien zoals zeeleeuwen, pinguïns, pelikanen, zeehonden en af en toe zelfs dolfijnen! Na de tour pak je de bus naar Nazca. Daar aangekomen begin je met een bijzondere wandeling naar de Chauchilla begraafplaats, waar nog meerdere mummies van het Nazca-tijdperk in hun graf bezichtigd kunnen worden. Je slaapt vanavond in een lodge, gerund door een leuke familie. De moeder van het gezin is artiest en het huis hangt, staat en ligt dan ook vól met kunst en decoraties. In dit karakteristieke huis kun je genieten van de rust van een heuse finca, een typische boerderij of hoeve van de Peruaanse woestijnkust.  

Nazca
Dag 5 – Fietstocht Nazca – Bus naar Arequipa

Je begint de dag met een originele fietstocht tussen de archeologische hoogtepunten van Nazca door. Van prachtige Inca architectuur en tekeningen in de woestijn fiets je naar de aquaducten van Cantalloc, eigenlijk spiraalvormige gaten in de grond die naar ondergrondse kanalen leiden. De spiraalingangen worden al 2000 jaar gebruikt om water naar boven te halen voor consumptie en irrigatie. Ze zien er prachtig uit! Je eindigt met een bezoekje aan een centrum waar je de typische cerámica van Nazca kunt bewonderen/bezichtigen. Later op de dag wacht ook nog een unieke zandbuggy tour naar de piramides van Cahuachi, waar je onder andere de kans krijgt om te sandboarden. Na 4 uur word je teruggebracht naar je hotel voor een douche en diner. ’s Avonds wacht de nachtbus naar Arequipa.

Heb je meer tijd voor een Peru met kinderen reis? Bouw je reis verder uit met deze jungle excursie!

Arequipa Peru
Dag 6 – Arequipa

Aangekomen in Arequipa (de “witte stad”) word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Daarna heb je heerlijk twee dagen vrij in deze mooie, georganiseerde stad: prima zelf te belopen en te bezoeken. Sla vooral het kleurrijke Santa Catalina klooster niet over en/of bezoek het interessante museum met ijsmummie Juanita. Optioneel kun je een stadstour boeken met onze Engelstalige gids Caroline. Je wandelt langs de markt, kerken, Plaza de Armas en kathedraal. De tour duurt ongeveer drie uur en neemt je mee langs de hoogtepunten van de stad.

Arequipa Peru
Dag 7 – Arequipa

De tweede dag in Arequipa is belangrijk zodat je kunt wennen aan de hoogte. Morgen ga je over een pas van bijna 5.000m hoogte! Gelukkig heeft de stad genoeg te bieden. Als je de stad uit wilt vandaag en zin hebt in een actieve excursie, dan kunnen we een leuke fietstour voor je boeken. Deze groepstour met Engelstalige gids start in de ochtend en voert door de omgeving van Arequipa en leert je meer over de manier van leven in de “campiña”, de landbouw, de oude irrigatiekanalen en meer. Delen van de tour zijn op asfalt, maar de vele beklimmingen (waarbij je deels zelf je fiets dient te tillen) en afdalingen op onverharde stukken kunnen beter niet worden onderschat. Ben je klaar voor een sportieve uitdaging?

Als je een actieve Peru met kinderen reis hebt geboekt, wil je altijd water bij je hebben. Maar al die plastic flesjes niet! Wij helpen je op weg.

rondreis door Peru
Dag 8 – Arequipa naar Colca Canyon

Vanuit Arequipa reis je met een busje naar de Colca Canyon. De Engelssprekende gids aan boord vertelt veel interessante feiten en je stopt op mooie plekken die de moeite waard zijn om op de foto te zetten. Je zult onder andere door een reservaat rijden waar veel vicuñas vrij rondlopen. De met sneeuw bedekte vulkanen op de achtergrond completeren dit indrukwekkende landschap. Het busje stopt in Chivay waar je gastfamilie je komt ophalen. Bij hen thuis ga je lunchen. Met een lokale gids verken je vervolgens het dorpje en breng je een bezoek aan het uitkijkpunt waar je bijna de hele route voor de volgende dag aan je voeten ziet liggen!

rondreis door Peru
Dag 9 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor

Vandaag neem je rond 6 uur ’s morgens de taxi naar Chivay om mee te gaan op de excursie naar het beroemde Cruz del Condor uitkijkpunt. Onderweg worden een aantal stops gemaakt op interessante plekken, maar de highlight van vandaag is uiteraard de vlucht van de condor! Met een beetje geluk zullen meerdere condors vlak voorbij je camera suizen, gebruik makend van de thermiek winden die uit de Canyon omhoog komen. Terug in Chivay neem je weer een taxi terug naar Coporaque en heb je hier een middag vrij. Je zou eventueel een wandeling naar de thermale baden kunnen maken. Optioneel kun je ook een paardrijtocht maken met echte Peruaanse Paso-paarden.

Rondreis door Peru
Dag 10 – Colca Canyon naar Puno

De dag begint rustig met een vrije ochtend in Coporaque. Daarna is het toch echt tijd om afscheid te nemen van de gastfamilie en (waarschijnlijk) nieuwe vrienden. Nog éénmaal neem je een taxi naar Chivay, ditmaal om de bus te nemen naar Puno. De taxichauffeur weet waar je moet zijn. Dit is een gedeelde bus met andere reizigers, en een host(ess) aan boord. Onderweg worden enkele fotostops gemaakt: het is een ruig, wijds landschap, gekenmerkt door vulkanen en vicuñas. Dat wil je niet missen! Je komt rond 19:30 in Puno aan, waar je naar je hotel wordt gebracht en kunt genieten van een vrije avond.

Tijdens je Peru met kinderen reis hoef je je in de prachtige stad Cusco niet te vervelen. Er is meer dan genoeg te doen!

rondreis door Peru
Dag 11 – Puno: excursie Uros eilanden – naar Taquile

Puno ligt aan het legendarische Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt vandaag eerst de drijvende Uros rieteilanden. Je ziet de huizen, krijgt uitleg over hoe de eilanden van riet gemaakt worden en er kan een ritje op een traditionele rieten boot worden gemaakt. Je bezoekt twee eilanden, voordat je doorvaart naar het eiland Taquile, waar je wordt opgewacht door gastvader Don Celso. Bij hem thuis krijg je een lokale lunch. Daarna maak je  samen met een lokale gids (Spaanstalig) een wandeling in de bergen. In de avond schuif je weer aan bij je gastgezin, waar je een gezellige avond tegemoet gaat. Actieve tip: De tocht naar de Uros eilanden kun je ook afleggen in een Polynesische kano. Dan heb je minder tijd op de eilanden, maar de kanotocht is het meer dan waard!

Rondreis door Peru
Dag 12 – Taquile naar Puno

Je wordt wakker voor het ontbijt, stapt naar buiten, ademt de extreem frisse lucht en begrijpt waarom de mensen hier vroeger de zon zo aanbaden. De dag is begonnen! Op Taquile is textielbewerking heel belangrijk. De hele cultuur hangt er dan ook mee samen. Op Taquile telt maar één ding en dat is je handwerk. Kennismaken met deze bijzondere traditie is leuk en vandaag ga jij daar natuurlijk de dag mee beginnen: mannen en vrouwen komen richting het huisje van Don Celso om te breien en weven en laten je hun mooiste werken zien. Stel gerust vragen over de betekenis van alle tekeningetjes en kleuren: je kunt veel aflezen uit de muts van de man. Hierna is het tijd voor strand! Het “playa pequeña” ligt in de buurt van het huisje van de familie. Je kunt na de lunch nog heerlijk genieten van het uitzicht over het meer voordat je terug naar Puno gaat.

Rondreis door Peru
Dag 13 – Puno naar Cusco

Je vertrekt vroeg uit Puno en neemt een comfortabele bus naar Cusco, waar je rond 17:00 uur aankomt. Onderweg worden meerdere attracties bezocht. Eerst het museum in Pucará, een stadje beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Na Pucará gaat het verder omhoog om geleidelijk aan op La Raya uit te komen, op 4.335m hoogte. Na een lunchstop bezoek je de tempel van Wiracocha. In Andahuaylillas lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. De huizen rondom het stenen pleintje, omringd door grote bomen, en de kleine straatjes vormen een pittoresk plaatje. In Cusco pikken we je op van het busstation en brengen je naar je hotel voor een vrije avond. Je slaapt in een sfeervol hotelletje met fijne bedden dat met zijn opbrengsten projecten met (straat)kinderen steunt.

Rondreis door Peru
Dag 14 – Cusco: walking tour

Vandaag  ga je mee op onze zelf ontwikkelde Walking Tour! Een prachtige introductie van de stad en een mooie relaxte wandeling. Je begint bij Qenqo, boven Cusco, waar je met een taxi heengaat vanaf je hotel. Vanaf hier wandel je naar Sacsayhuamán. Hier bezoek je indrukwekkende ruïnes met een machtig uitzicht over de stad. Na een veelbelovende introductie van de gids ga je vol verhalen en zin de stad in om de wijk San Blas een kop koffie te drinken en de beroemde zonnetempel te ontdekken. Daarmee eindigt de tour en zal de gids je tips meegeven voor de lunch. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid nog naar de kathedraal van Cusco, een museum (Museo del Inka is leuk!) of rustig shoppen voor een leuk souvenir of de mooiste alpaca trui.

Ook tijdens een Peru met kinderen reis mag je culinair genieten! Lees hier alles over de Peruaanse keuken.

Rondreis door Peru
Dag 15 – Cusco: excursie Heilige Vallei – naar Ollantaytambo

Je wordt in de ochtend opgehaald voor een leuke privétour. Eerst bezoek je een boerderij met alle kameelachtigen van de Andes! Daarna ga je door naar de highlights van de Heilige Vallei zoals de kleurrijke markt en de indrukwekkende ruïnes van Pisac. Je kunt na Pisac ook het Inkariy museum bezoeken. Hier zie je in tien zalen de tien grote beschavingen die Peru heeft gekend. Héél erg mooi gemaakt en een superleuke, originele en luchtige manier om de indrukwekkende geschiedenis van Peru te leren kennen. Na een lunch (je gids helpt met het vinden van een restaurant) bezoek je het dorpje Ollantaytambo en haar bijzondere ruïnes. Je verblijft in een leuk hotelletje met een hele fijne tuin en uitzicht op de ruïnes. Het heeft een klein restaurantje waar je ook ‘s avonds terecht kunt.

Ollantaytambo
Dag 16 – Vrije dag in Ollantaytambo

Je hebt vandaag een extra vrije dag in Ollantaytambo. Het klimaat is hier heerlijk en de omgeving biedt veel moois. Zoals de Pumamarka ruïnes (mooie wandeling) of de spectaculaire Via Ferrata + Zipline met ongelofelijke uitzichten over de Heilige Vallei. Je kunt ook kiezen voor leuke weef-excursies naar lokale bergdorpjes, of je kunt bij El Albergue alles leren over de Pachamanca en organische landbouw. En er zijn fantastische restaurants in de buurt als je eens helemaal los wilt gaan op de Peruaanse gastronomie. Genieten van de rust van het dorp en de kabbelende Inca-kanaaltjes door het oude centrum is natuurlijk ook prima: de keuze is helemaal aan jou!

Rondreis door Peru
Dag 17 – Koffieroute dag 1: Ollantaytambo – Huacayupana

Vanuit Ollantaytambo ga je met een taxi naar Santa Maria, vanwaar je met ander transport naar het begin van de koffie wandelroute reist. Je kunt kiezen voor de mooiste wandeling (2 tot 2,5 uur met wat steile stukken) of een kortere (en niet hoogtevrees-gevoelige) wandeling van 1 uur naar Alejandro zijn huis. Hier zal Alejandro’s vrouw Elvira je een lekkere lunch serveren. Een culinair hoogtepunt van je Peru met kinderen reis! ’s Middags ga je het hele koffieproces leren van één van Peru’s beste koffiespecialisten. Van het oogsten van de bonen tot aan je eerste zelfgemaakte kopje koffie: alles komt aan bod.

Hoogteziekte kan tijdens een rondreis door Peru voorkomen. Lees onze tips over hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Koffieroute Peru
Dag 18 – Koffieroute dag 2: van Alejandro naar Enrique

De tweede dag van de wandeltocht start bij Alejandro’s huis. Je wandelt met je gids naar Santa Teresa; een wandeling van ongeveer vier uur. Als de waterstand in de rivier het toelaat, volg je het prachtige, avontuurlijke pad langs de rivier. Zo niet, dan loop je over het gewone pad. Als je bent aangekomen bij de warmwaterbronnen van Cocalmayo, kun je hier even op het gemakje van genieten alvorens door te reizen naar Lucmabamba. Aangekomen in het huisje van Enrique is het tijd voor een heerlijke lunch bereid door Teófila, de vrouw van Enrique. Daarna leer je de plantage van Enrique kennen en ga je een wandeling maken op zoek naar orchideeën en kolibries. Je overnacht in Enrique’s gastverblijf en geniet van je eigen badkamer met warme douche.

Koffieroute Peru
Dag 19 – Koffieroute dag 3: van Enrique naar Aguas Calientes

Je zult vroeg in de morgen vertrekken vanuit Enrique’s koffieboerderij, om je weg over het goed bewaarde Inka Pad te vervolgen. Dit is dezelfde route als de laatste dag van de Salkantay trekking en de nevelwouden langs deze route zijn een paradijs voor vogelaars. Na 3 uur stijgen zal je vanaf de top een paar uur afdalen met een bijna continu uitzicht op Machu Picchu; adembenemend! Na aankomst bij treinstation Hidroelectrica ga je lunchen en daarna je weg te voet vervolgen naar het dorp onder Machu Picchu: Aguas Calientes. Dit stuk kan optioneel ook per trein. In Aguas Calientes loop je een rondje door het dorp en eet je in één van de vele restaurantjes. Ga op tijd slapen. Dan kun je zo vroeg mogelijk naar de ingang van Machu Picchu: de poorten openen om 06:00 uur!

Machu Picchu
Dag 20 – Aguas Calientes via Machu Picchu naar Ollantaytambo

Vanuit Aguas Calientes neem je vroeg de pendelbus naar Machu Picchu. “The Lost City of the Incas” ligt op een hoogte van 2.430 meter spectaculair boven de Urubamba rivier. Een goede tip voor de actievelingen is om na de tour in de ochtend de Machu Picchu berg te beklimmen. Dat is dus niet de veel bezochte Huayna Picchu! De Machu Picchu berg is wat hoger maar biedt een schitterend uitzicht over Machu Picchu, de Huayna Picchu én de onderliggende Urubamba rivier. Bovendien zijn het pad en de natuur onderweg prachtig. Doordat het weinig bezocht wordt, voelt het als een ontsnapping van de drukte van Machu Picchu. In de middag neem je de trein terug naar de Heilige Vallei waar je nog een nacht in Ollantaytambo verblijft.

Rondreis door Peru
Dag 21 – Ollantaytambo – Maras & Moray – Cusco

Vandaag rijd je via Maras en Moray terug naar Cusco. Onder Maras liggen de zoutmijnen van het dorpje, een fotogeniek plekje. Aan de andere kant ligt Moray: een indrukwekkende Inca Site met ronde terrassen de berg in. Je wandelt hier zelf even wat rond of gaat met een gids (optioneel). In Cusco word je weer naar je hotel gebracht.

Dag 22 – Cusco – Lima – Einde van je Peru met kinderen reis

Na een vrije ochtend neem je de vlucht terug naar Lima. Hier zul je genoeg tijd hebben om in te checken voor de vlucht naar huis. De geweldige rondreis door Peru zit erop!

In deze reis is één binnenlandse vlucht opgenomen (dag 22). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie rondreis door Peru

Reisduur: 22 dagen/21 nachten
Reissom: Vanaf € 2200,- per persoon (prijs kan variëren, afhankelijk van het aantal personen en de reisperiode)
Inclusief: Transfers, binnenlandse vluchten (ca. 100 euro p.p.), vervoer ter plaatse, 21 overnachtingen, 18x ontbijt, 6x snacks, 6x lunch en1x lunchpakket, 5x diner, genoemde excursies met lokale gids
Exclusief: Internationale vluchten, entreegelden, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in 2x een tweepersoonskamer (Als het mogelijk is, boeken we een vierpersoonskamer)

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw Peru met kinderen reis.

Reistip – De alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Culinaire reis door Peru

Wist je dat in de top 50 van de beste restaurants ter wereld er maar liefst 2 in Lima gevestigd zijn? Margot maakte een culinaire reis door Peru en lunchte bij restaurant Maido, nummer 8 op de ranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Vliegtickets voor je Peru met kinderen reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!