Hoogtepunten Peru reis

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Hoogtepunten Peru reis

20 dagen, vanaf € 2105,-

  • Wandel een 2-daagse koffieroute
  • Slaap bij de locals thuis
  • Verken Lima tijdens een wandeltour
  • Ga op mountainbike tour in de buurt van Arequipa
  • Bezoek hoogtepunt Machu Picchu
  • Inclusief slechts één binnenlandse vlucht (+/- 100 euro p.p.)

Tijdens deze individuele hoogtepunten Peru reis maak je kennis met de lokale bevolking, de fascinerende cultuur en de indrukwekkende landschappen. Je start je rondreis Peru in Lima, vanwaar je via de Ballestas eilanden en de woestijn van Paracas naar “de witte stad” Arequipa reist. Je kunt naast de vele lama’s, alpaca’s en vicuña’s ook condors zien vliegen in de Colca Canyon. Vanuit hier rijd je naar Puno voor een bezoek aan de drijvende Uros eilanden op het Titicacameer. Je slaapt bij de mensen thuis, gaat cultuur snuiven in Cusco en loopt de koffieroute. Uiteraard breng je ook een bezoek aan het hoogtepunt van Peru in deze Hoogtepunten Peru reis: de verloren Inca stad Machu Picchu.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Stel je eigen Peru reis samen

Dit is een voorbeeld voor een hoogtepunten Peru reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Vanaf Amsterdam vlieg je het beste met KLM rechtstreeks naar Lima. Reis je vanuit België? Vanaf verschillende stations reis je direct naar Schiphol Airport. Zo reis je naar Peru met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstootLees meer over vluchten naar Peru en de voordelen van een directe vlucht. 

Route hoogtepunten Peru reis

Dag 1 en 2: Lima
Dag 3: Paracas
Dag 4: Ballestas eilanden
Dag 5 en 6: Arequipa
Dag 7 – 9: Colca Canyon
Dag 10: Titicacameer
Dag 11: Puno
Dag 12 en 13: Cusco
Dag 14 en 15: Ollantaytambo
Dag 16 en 17: Koffieroute
Dag 18 en 19: Cusco
Dag 20: Einde Peru reis, vlucht naar Lima

Dagprogramma rondreis Peru

Hoogtepunten Peru reis
Dag 1 – Aankomst in Lima – Start Peru reis

Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: walking tour

Verken Lima tijdens een wandeltour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de bus naar het historische centrum. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt het Bodega y Quadra museum en de beroemde San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Hoogtepunten Peru reis
Dag 3 – Peru reis – Lima naar Paracas

Je reist per bus in 3.5 uur over de Panamerican Highway naar Paracas; een rit langs de uitgestrekte kust van Peru.

Dag 4 – Ballestas eilanden Paracas – Arequipa

In de ochtend maak je een boottocht naar de rotsachtige Ballestas eilanden. Dit is een bijzonder natuurgebied waar je onder andere pinguïns, zeeleeuwen en duizenden vogels kunt zien. In de middag kun je het Paracas natuurreservaat bezoeken (optioneel). Dit is een van de droogste woestijngebieden ter wereld waar veel verschillende vogelsoorten leven. Vervolgens reis je per nachtbus door naar Arequipa.

Tip: Maak van één dag in Paracas twee dagen en creëer de mogelijkheid om het ondergewaardeerde gebied rondom Nazca te bezoeken.

Arequipa Peru
Dag 5 hoogtepunten Peru reis – Arequipa

Na een rit van zo’n 12 uur kom je aan in het koloniale Arequipa. Arequipa wordt de ‘witte stad’ genoemd, naar de gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte gesteente van de El Misti vulkaan. Je hebt twee dagen de tijd om de stad te verkennen, dus je kunt het vandaag rustig aan doen en wennen aan de hoogte.

Dag 6 – Arequipa vrije dag

Je gaat vandaag Arequipa verkennen. Breng een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita. Wil je vandaag actief doen, dan kun je een mountainbike tour door het rurale district van Arequipa maken. Chaqchao Café is in de stad een aanrader, met organische chocola, ambachtelijk bier en heerlijke koffie.

Hoogtepunten Peru reis
Dag 7 – Arequipa naar Colca Canyon

Vandaag reis je met een groepje naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een berglandschap met actieve vulkanen. Onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Aangekomen in het hoofdstadje van de Colca Canyon, word je opgehaald door mensen van de Coporaque gemeenschap en met een taxi naar het dorpje gebracht. Met een lokale, Spaanstalige gids (vertaler optioneel tegen extra prijs) verken je het dorp. Je overnacht bij een lokale familie.

Peru Condor
Dag 8 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor 

Vandaag bezoek je het Cruz del Condor uitkijkpunt, waar je elke morgen de magnifieke condor voorbij kunt zien vliegen. Onderweg stop je bij uitkijkpunten en kerkjes, die karakteristiek zijn voor de Colca vallei. Terug in Chivay neem je een taxi terug naar Coporaque en heb je hier een middag vrij.

Dag 9 – Colca Canyon naar Puno

Vandaag heb je nog een vrije ochtend in Coporaque, maar dan is het tijd om afscheid te nemen van de gastfamilie. Nog éénmaal neem je een taxi naar Chivay, daar stap je op een bus naar Puno. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht.

Peru Titicacameer
Dag 10 – Puno: excursie Uros eilanden – naar Taquile

Puno ligt aan het legendarische Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de drijvende Uros rieteilanden, waarbij het voelt alsof je op een gigantisch waterbed stapt. Je verkent 2 eilandjes en bezoekt de bevolking en hun huizen. Vervolgens vaar je naar Taquile, waar je welkom wordt geheten door een gastgezin. ‘s Middags maak je samen met vader Celso een wandeling in de bergen in om ruïnes te bezoeken.

Peru is een geweldig land om met de auto te ontdekken. Lees hier alles over een een roadtrip door Peru!

Cuzco Peru
Cuzco Peru
Dag 11 – Taquile naar Puno

Na het ontbijt heb je tijd om Taquile te verkennen. De bewoners hier dragen fraaie klederdracht en de mannen breien. Geen stoere scooters, hier telt het beste handwerk. Na de lunch geniet je van het strand. Je keert uiteindelijk met prachtige foto’s van vergezichten over het blauwe meer terug naar het vasteland. Je komt aan het einde van de middag in je hotel aan.

Dag 12 hoogtepunten Peru reis  – Puno naar Cusco

Je reist met de bus naar Cusco, waarbij je onderweg verschillende stops maakt. Je begint in Pucará, een stadje beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Vervolgens bezoek je Raqchi, beter bekend als de Wiracocha tempel. De laatste stop is Andahuaylillas. De oude kathedraal wordt ook wel de Sixtijnse Kapel van Amerika genoemd, vanwege de prachtige (gouden) decoraties. Je komt ‘s avonds aan in Cusco, waar je overnacht.

Dag 13 – Cusco: walking tour

Je maakt vandaag een tour door de stad. In Sacsayhuaman zie je dat de enorme stenen van dit bouwwerk bestand bleken tegen de aardbevingen van de afgelopen eeuwen. Ze getuigen van de ver ontwikkelde bouwkunst van de Inca’s. Vervolgens bezoek je de artistieke wijk San Blas, waar je na een kopje koffie naar het eindpunt van de tour gaat: de zonnetempel Qoricancha. De rest van de middag is vrij te besteden.

Hoogtepunten Peru reis
Dag 14 – Cusco: excursie Heilige Vallei – naar Ollantaytambo

Vandaag ontdek je de hoogtepunten van de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes in Pisac en reist dan naar Ollantaytambo, waar je overnacht. Naast een wandeling door de stad is ook een bezoek aan het chocolademuseum een aanrader.

Dag 15 – Extra dag in Ollantaytambo

Je hebt vandaag een extra vrije dag in Ollantaytambo. Ga te voet of met de mountainbike naar de Pumamarka ruïnes, de Cachiccate steengroeves of de zonneport. Je kan ook met een spectaculaire zipline omlaag, met ongelofelijke uitzichten over de Heilige Vallei. Maar ook een bezoek aan leuke bergdorpjes, lekker eten in lokale restaurants of gewoon genieten van de rust behoren tot de mogelijkheden. De keuze is aan jou! 

Van wie kan je nou betere reistips krijgen dan van onze reisspecialist? Niemand natuurlijk! Lees Guido’s tips hier!

Hoogtepunten Peru reis
Dag 16 – Ollantaytambo via Santa Maria naar Huacayupana (Koffieroute dag 1)

Met een taxi duik je vanaf Ollantaytambo via een hoge pas de jungle in. Vanuit hier maak je een wandeling, waarvan je in overleg de lengte en zwaarte kunt bepalen. Je loopt langs een prachtig pad met vergezichten en steile wanden en komt uit bij Alejandro en zijn familie. Deze boeren laten je hun enorme koffieplantages zien en leggen je het hele proces uit: van boon tot kopje koffie.

Hoogtepunten Peru reis
Dag 17 – Huacayupana naar Aguas Calientes (Koffieroute dag 2)

Je maakt een wandeling van 4 uur richting Santa Teresa. Je kunt ook met de taxi gaan. Vlakbij Santa Teresa vind je de warmwaterbronnen van Cocalmayo, waar je kunt bijkomen van het wandelen. Na de lunch ga je lopend naar Aguas Calientes, je eindbestemming.

Dag 18 – Aguas Calientes: excursie Machu Picchu – naar Cusco

Je neemt de bus en bezoekt “de verloren stad” van de Inca’s: Machu Picchu. Ontdek haar geheimen, dwaal rond, beklim één van de omliggende toppen en geniet. Geniet zo lang je kunt, voordat je de trein terugneemt naar de Heilige Vallei en per taxi terug reist naar Cusco.

Hoogtepunten Peru reis
Dag 19 – Vrije dag Cusco 

Vrije dag in Cusco: leuk voor een kookles van Selia (of gewoon lekker relaxed lunchen in haar familie-restaurantje: zó leuk!), een wandelingetje door de stad, een museum, souvenir shoppen of een chocolade workshop in het Chocomuseo. Geniet van een extra dag in deze prachtige stad, er is genoeg te zien en te doen. We helpen je graag met het organiseren van een leuke activiteit!

Dag 20 – Vertrek vanuit Cusco – einde Peru reis

Loop je laatste rondje over één van de mooiste pleinen van Zuid-Amerika, alvorens je het vliegtuig terug naar Lima pakt.

In deze reis is één binnenlandse vlucht opgenomen (Dag 20 van Cusco naar Lima). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie hoogtepunten Peru reis

Reisduur: 20 dagen/19 nachten
Reissom: Vanaf € 2105,- per persoon (op basis van 2 personen, prijs kan variëren, afhankelijk van de reisperiode)
Inclusief: Overnachtingen, ontbijt 13x, snacks 8x, lunch 5x, diner 2x, vervoer ter plaatse, binnenlandse vlucht (ca. €100 pp), genoemde bustickets, genoemde excursies
Exclusief: Internationale vluchten, entreegelden, accommodatie Amantani (lokale familie betalen), optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, nachtbus naar Arequipa

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw hoogtepunten Peru reis.

Reistip – De alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Vliegtickets voor je reis naar Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!