Peru reis met Hoogtepunten

17-daagse reis

 

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Peru reis op maat

17-daagse reis, vanaf € 1745,-

 • Originele rondreis door Peru
 • Overnachten bij de locals
 • Bezoek hoogtepunt Machu Picchu

Tijdens deze individuele Peru reis maak je kennis met de lokale bevolking, de fascinerende cultuur en de indrukwekkende landschappen. Je start je rondreis Peru in Lima, vanwaar je via de Ballestas eilanden en de woestijn van Paracas naar “de witte stad” Arequipa reist. Je kunt naast de vele lama’s, alpaca’s en vicuña’s ook condors zien vliegen in de Colca Canyon. Vanuit hier rijd je naar Puno voor een bezoek aan de drijvende Uros eilanden op het Titicacameer. Je slaapt bij de mensen thuis, gaat cultuur snuiven in Cuzco en loopt de koffieroute. Uiteraard breng je ook een bezoek aan het hoogtepunt van Peru: de verloren Inca stad Machu Picchu.

De reis was tot in de details geregeld. Samen met goede gidsen gaat er geen dag voorbij dat je niets leert of iets nieuws ontdekt. Het is mooi om samen met de lokale mensen producten te ontdekken en zo meer te leren over de natuur en cultuur. Dank aan het fantastische team voor een vakantie om nooit te vergeten.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Stel je eigen Peru reis samen

Dit is een voorbeeld voor een Peru reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Route Peru reis

 • Dag 1 en 2 : Lima
 • Dag 3 : Paracas
 • Dag 4 : Ballestas eilanden
 • Dag 5 en 6 : Arequipa
 • Dag 7 en 8 : Colca Canyon
 • Dag 9 : Titicacameer
 • Dag 10 : Puno
 • Dag 11 t/m 13 : Cuzco
 • Dag 14 en 15 : Koffie route
 • Dag 16 : Machu Picchu
 • Dag 17 : Cuzco – einde Peru reis

Peru reis routebeschrijving

Dag 1 – Aankomst in Lima – Start Peru reis
Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: walking tour
Verken Lima tijdens een wandeltour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je meer leert over de enorme diversiteit aan unieke Peruaanse vruchten. Hierna ga je met de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op het Plaza Mayor of Plaza de Armas. Je bezoekt het Bodega y Quadra museum en de beroemde catacomben van de San Francisco kerk. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Peru reis met hoogtepunten

Dag 3 – Peru reis – Lima naar Paracas
Je reist per bus in 3.5 uur over de Panamerican Highway naar Paracas; een rit langs de uitgestrekte kust van Peru.

Dag 4 – Ballestas eilanden Paracas – Arequipa
In de ochtend maak je een boottocht naar de rotsachtige Ballestas eilanden. Dit is een bijzonder natuurgebied waar je onder andere pinguïns, zeeleeuwen en duizenden vogels kunt zien. In de middag kun je het Paracas natuurreservaat bezoeken (optioneel). Dit is een van de droogste woestijngebieden ter wereld waar veel verschillende vogelsoorten leven. Vervolgens reis je per nachtbus door naar Arequipa.

Peru reis met hoogtepunten

Dag 5 – Arequipa
Na een rit van zo’n 12 uur kom je in de ochtend aan in het koloniale Arequipa. Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd, naar de gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte gesteente van de El Misti vulkaan. Je hebt twee dagen de tijd om de stad te verkennen, dus je kunt het vandaag rustig aan doen en wennen aan de hoogte.

Dag 6 – Arequipa vrije dag
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Arequipa te verkennen. Je kunt een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita brengen. Wil je vandaag actief doen, dan kun je een mountainbike tour door het rurale district van Arequipa maken. In de stad is een aanrader het Chaqchao Café, met organische chocola, ambachtelijk bier, heerlijke koffie en van alles voor erbij.

Dag 7 – Arequipa naar Colca Canyon
Vandaag reis je met een groepje naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een kaal berglandschap met een paar actieve vulkanen, en onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Aangekomen in Chivay, het hoofdstadje van de Colca Canyon, word je opgehaald door mensen van de Coporaque gemeenschap en met een taxi naar het dorpje gebracht. Met een lokale, Spaanstalige gids (vertaler optioneel tegen extra prijs) verken je het dorp. Je overnacht bij een lokale familie.

Peru reis met hoogtepunten

Dag 8 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor – naar Puno
Vandaag bezoek je het Cruz del Condor uitkijkpunt, waar je elke morgen de magnifieke condor voorbij kunt zien vliegen. Onderweg stop je bij verschillende uitkijkpunten en kerkjes, die karakteristiek zijn voor de Colca vallei. Na de excursie stap je in een gedeelde bus om naar Puno te reizen. Onderweg worden enkele fotostops gemaakt zodat je het ruige, wijdse landschap, gekenmerkt door vulkanen en vicuñas kunt fotograferen.

Dag 9 – Puno: excursie Uros eilanden – naar Amantaní 
Puno ligt aan het legendarische Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de bijzondere drijvende Uros rieteilanden, waarbij het voelt alsof je op een gigantisch waterbed stapt. Je verkent 2 van de 60 eilandjes en bezoekt de bevolking en hun huizen. Vervolgens vaar je verder naar Amantani, waar je warm welkom wordt geheten door een gastgezin. In de middag is er tijd een wandeling te maken naar het hoogste punt van het eiland, vanwaar je een mooie zonsondergang kunt zien.

Peru reis met hoogtepunten

Dag 10 – Amantaní via Taquile naar Puno
Je neemt afscheid van je gastfamilie en vaart door naar het eiland Taquile, waar je na ongeveer 3 kwartier lopen het belangrijkste dorpje bereikt. De bewoners hier dragen fraaie klederdracht en de mannen breien. Met foto’s van vergezichten over het blauwe meer keer je terug naar het vaste land, waar je aan het einde van de middag in je hotel aankomt.

Dag 11 – Peru reis – Puno naar Cuzco
Je reist met de bus naar Cuzco, waarbij je onderweg verschillende stops maakt. Je begint in Pucará, een stadje beroemd om de stiertjes die je onderweg veel op de daken zult zien staan. Vervolgens bezoek je Raqchi, beter bekend als de Wiracocha tempel. De laatste stop is Andahuaylillas. De oude kathedraal wordt ook wel de Sixtijnse Kapel van Amerika genoemd, vanwege de prachtige (gouden) decoraties. Je komt ‘s avonds aan in Cuzco, waar je overnacht.

Dag 12 – Cuzco: walking tour
Je maakt vandaag een tour door de stad. In Sacsayhuaman zie je dat de enorme stenen van dit bouwwerk bestand bleken tegen de aardbevingen van de afgelopen eeuwen. Ze getuigen van de ver ontwikkelde bouwkunst van de Inca’s. Vervolgens bezoek je de artistieke wijk San Blas, waar je na een kopje koffie naar het eindpunt van de tour gaat: de zonnetempel Qoricancha. De rest van de middag is vrij te besteden.

Dag 13 – Cuzco: excursie Heilige Vallei – naar Ollantaytambo
Vandaag ontdek je de hoogtepunten van de Heilige Vallei. Je bezoekt onder andere de ruïnes in Pisac en reist dan naar Ollantaytambo, waar je overnacht. Naast een wandeling door de stad is ook een bezoek aan het chocolademuseum een aanrader.

Peru reis met hoogtepunten

Dag 14 – Ollantaytambo via Santa Maria naar Huacayupana (Koffieroute dag 1)
Met een taxi duik je vanaf Ollantaytambo via een hoge pas de jungle in. Vanuit hier maak je een wandeling, waarvan je in overleg de lengte en zwaarte kunt bepalen. Je loopt langs een prachtig pad met vergezichten en steile wanden en komt uit bij Alejandro en zijn familie. Deze boeren laten je hun enorme koffieplantages zien en leggen je het hele proces uit: van boon tot kopje koffie.

Dag 15 – Huacayupana naar Aguas Calientes (Koffieroute dag 2)
Je maakt een wandeling van ongeveer 4 uur, waarbij je langs de rivier richting Santa Teresa loopt. Je kunt er ook voor kiezen deze route per taxi af te leggen. Vlakbij Santa Teresa vind je de warmwaterbronnen van Cocalmayo, waar je even kunt bijkomen van het wandelen.  Na de lunch ga je lopend naar Aguas Calientes, je eindbestemming van vandaag.

Dag 16 – Aguas Calientes: excursie Machu Picchu – naar Cuzco
Je neemt de bus en bezoekt het nieuwe wereldwonder, De Verloren Stad van de Inca’s, oftewel, het hoogtepunt van de reis: Machu Picchu. Ontdek haar geheimen, dwaal rond, beklim één van de omliggende toppen en geniet. Geniet zo lang je kunt, voordat je de trein terugneemt naar de Heilige Vallei en per taxi terug reist naar Cuzco.

Dag 17 – Vertrek vanuit Cuzco – einde Peru reis
Loop je laatste rondje over één van de mooiste pleinen van Zuid-Amerika, alvorens het vliegtuig terug naar Lima te pakken.

Peru reis met hoogtepunten

Reistip Peru – Via de alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

Prijsinformatie individuele Peru reis

Reisduur Peru reis op maat 17 dagen/16 nachten
Reissom Peru reis met hoogtepunten Vanaf € 1745,- per persoon (op basis van 2 personen, prijs kan variëren, afhankelijk van de reisperiode)
Inclusief Overnachtingen, ontbijt 13x, snacks 8x, lunch 5x, diner 2x, vervoer ter plaatse, genoemde bustickets, genoemde excursies
Exclusief Internationale vluchten, binnenlandse vluchten (ca. €185 pp), entreegelden, accommodatie Amantani (lokale familie betalen), optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Peru Overnachtingen in een tweepersoonskamer, nachtbus naar Arequipa

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw Peru reis op maat.

Vliegtickets voor je Peru reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Guido en Agnes geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!