Peru reistips

De beste reistips van Guido, onze specialist
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De beste Peru reistips van Guido

Zeg je Peru, dan zeg je Machu Picchu, Cuzco en de Heilige Vallei. Allemaal heel indrukwekkend, maar Peru heeft veel meer te bieden dan alleen deze highlights. Wil je ook onbekendere plekken van Peru ontdekken en juist de Peruvianen zelf goed leren kennen? Dan zijn dit de Peru reistips van Guido, de lokale reisspecialist van Better Places.

Reistips Peru

Loop de Koffieroute naar Machu Picchu

“De Koffieroute is een trekking van twee of drie dagen, die vertrekt vanuit de Heilige Vallei en eindigt aan de voet van Machu Picchu. Een goed alternatief voor de Incatrail of een trein naar Aguas Calientes. Onderweg bezoek je biologische koffie- en cacaoplantages, je leert over de productieprocessen, slaapt bij geweldige, gastvrije gezinnen en ervaart het leven op het platteland. Je kunt deze tocht helemaal op maat maken: van budget tot vrij luxe, heel actief of juist met een rustiger tempo. Het mooiste van deze tocht zijn de gastfamilies. Ze zijn één met de natuur, zijn trots op hun bedrijf en laten je dat graag zien. Tijdens de Koffieroute leer je Peru echt kennen.”

Reistips Peru

Slaap bij een lokale gemeenschap in de Colca Canyon

“De Colca Canyon is een prachtig berggebied, waar je condors kunt spotten. De natuur is hier schitterend. Het is een aanrader om bij een lokale gemeenschap te overnachten, omdat deze Peruviaanse gastfamilie je de Colca Canyon op hun eigen unieke manier laat zien. De meeste Peruviaanse gastfamilies hebben kinderen, waardoor het extra leuk is om hier met je kinderen naartoe te gaan. Ga twee dagen, zodat je het gezin en het gebied goed leert kennen en wat rust inbouwt in je reis. Bij het Titicaca-meer kun je overigens ook bij een lokale familie overnachten. Een mooi strand, een grandioos uitzicht en een gastvrije familie: een heel bijzondere plek.”

Wil je lezen over één van de ‘geheime’ Peru reistips? Lees hier hoe je off the beaten track reist in het noorden van Peru!

Reistips Peru

Maak een wandeling naar de mummies in Nazca

“De meeste mensen komen naar Nazca om de Nazca-lijnen vanuit de lucht te bewonderen, maar het is zonde om de regio daarna meteen te verlaten. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige wandeling maken naar de Chauchilla-begraafplaats, waar goed bewaarde mummies van zo’n duizend jaar oud te zien zijn. Je begint in een dorpje in de vallei, wandelt langs een rivierbedding en akkers vol fruitbomen. Dan steek je een zandduin over en sta je midden in de woestijn. Hier vind je scherven keramiek uit de Nazca-tijd en voel je je even een archeoloog.

Reistips Peru

Doe een unieke wandeltour in Lima, Cusco of Arequipa

“Als reisspecialist voor Peru hebben we eigen wandeltours ontwikkeld in de steden Lima, Cuzco en Arequipa. Tijdens deze wandeltochten kom je op bijzondere plekken, zoals lokale markten, verborgen straatjes en leuke boetiekjes. We zorgen ervoor dat je grote tourgroepen ontwijkt, zonder de standaard bezienswaardigheden over te slaan. In Lima en Cuzco hebben we ook originele gastronomische tours ontwikkeld, waarmee je alle ins en outs van de Peruaanse keuken leert kennen.” Lees het verslag van Margot over haar bezoek aan de markt in Lima.

Het Titicacameer is beeldschoon en mag niet ontbreken tijdens je reis door Peru!

Reistips Peru

Peru reistips: Trek de Amazone in

“De Peruviaanse Amazone is enorm divers. Je vindt hier alle ecosysteemlagen van de Amazone en dat betekent dat het gebied voor iedereen iets te bieden heeft. Of het nu je eerste bezoek aan de jungle is, of dat je echt een jungle-expert bent, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Natuurlijk kun je er genieten van het nevelwoud, de papegaaien, kikkers en unieke flora, maar je kunt ook actief zijn en gaan wandelen of kajakken. Qua cultuur is hier ook veel te beleven. In de Amazone leven inheemse gemeenschappen die pas twintig jaar geleden in aanraking kwamen met de buitenwereld. Het is heel bijzonder om daar een kijkje te nemen.”

Reistips Peru

Peru reistips: Neem extra tijd voor het noorden van Peru

“Het is een aanrader om een week langer in Peru te blijven en het noorden van het land te ontdekken. Huaraz en de Cordillera Blanca zijn geweldig mooi en een mekka voor wandelfanaten. Je kunt hier geweldige meerdaagse bergtrekkings maken waar je geen andere toerist tegenkomt. Drie tot vijf dagen ben je onderweg en je kampeert op de mooiste plekken. In het noorden vind je ook de Chachapoyas-regio, mijn eigen favoriet. Dit gebied heeft een ideaal klimaat, jungle, nevelwoud, één van de hoogste watervallen ter wereld en prachtige, overwoekerde archeologische sites. Dit gebied wordt nog maar weinig bezocht en hier reizen is echt een avontuur.”

Deze Peru reistips zelf ervaren?

Wil je deze Peru reistips na het lezen van dit artikel zelf beleven? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido, de reisexpert die al jaren in Peru woont en veel over het land weet. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Guido.

Meer inspiratie voor je Peru rondreis

Wil je weten waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de bezienswaardigheden of over de mooiste hotels in Peru. Reisblogger Greg van Reisjunk is ook in Peru geweest en geeft tips voor Arequipa.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!