Peru rondreis

22-daagse Peru rondreis

Vanaf € 1990,-

  • Alternatieve route naar Machu Picchu
  • Bezoek aan koffie- en cacaoboeren
  • Verblijf in de jungle

Tijdens deze Peru rondreis bezoek je naast de hoogtepunten, vooral de alternatieve gebieden van Peru. Na een bezoek aan Lima reis je via Arequipa naar de Colca Canyon. Via een aantal eilanden in het Titicacameer reis je naar de stad Cuzco. Je bezoekt de Heilige Vallei op een alternatieve manier. Je wandelt de koffieroute, waarbij je bij lokale koffieboeren verblijft. Vervolgens is het tijd voor een bezoek aan het wereldwonder Machu Picchu. Je eindigt deze reis in Kerenda, gelegen in de Peruaanse jungle, waar je kunt genieten van alle natuurschoon.

peru rondreis

Stel je eigen Peru rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze Peru reis in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido, onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

Reisvoorstel aanvragen

Route: Lima – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Titicacameer – Puno – Cuzco – koffieroute – Aguas Calientes – Machu Picchu – Cuzco – Kerenda – Lima

peru rondreis

Dag 1 – Aankomst in Lima
Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: citytour
In de ochtend word je opgehaald voor een citytour. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan Peruaanse vruchten zoals de chirimoya, lúcuma, aguaymanto en pacay. Hierna neem je de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je aan op het Plaza de Armas met koloniale gebouwen.

peru rondreis

Dag 3 – Lima naar Arequipa
‘s Ochtends vlieg je naar de Witte Stad: Arequipa. In Arequipa heb je de rest van de middag vrij te besteden.

Dag 4 – Vrije dag Arequipa
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Arequipa te verkennen. Een echte aanrader is een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita.

peru rondreis - colca

Dag 5 – Arequipa naar Colca Canyon
Vandaag reis je naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een kaal berglandschap met een paar actieve vulkanen, en onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s.  In Chivay, word je opgehaald door locals en naar het dorpje gebracht voor  de lunch. Met een lokale (Spaanssprekende) gids verken je het dorp en breng je een bezoek aan een uitkijkpunt. Je slaapt je bij de mensen thuis.

Dag 6 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor
Rond 6 uur ‘s morgens ga je op excursie naar de beroemde Cruz del Condor. De highlight van vandaag is de vlucht van de condor! Met een beetje geluk zullen meerdere condors vlak bij je camera voorbij suizen. Terug in Coporaque kun je ervoor kiezen een wandeling naar de thermale baden van Yanque te maken, of een 3 uur durende paardrijtocht op de comfortabele Peruaanse Paso-paarden.

peru rondreis

Dag 7 – Colca Canyon naar Puno
Na een vrije ochtend in Coporaque reis je met de bus naar Puno. Ook dit is een gedeelde bus met andere reizigers, met gids en stewardess aan boord. Onderweg worden enkele fotostops gemaakt: het is een ruig, wijds landschap gekenmerkt door vulkanen en vicuñas. Aangekomen in Puno word je bij het hotel afgezet.

Peru rondreis - lama

Dag 8 – Puno via Uros naar Llachón
Puno is het startpunt voor een trip naar het Titicacameer. Je reist eerst naar de Uros Titino eilanden. In tegenstelling tot de beroemde drijvende Uros eilanden, woont de bevolking hier wél daadwerkelijk op het eiland, en behoudt nog veel van haar tradities, waaronder het bouwen van huizen en boten van totora-riet. Vervolgens ga je naar het Ticonata eiland voor lunch en kun je een wandeling over het eiland maken, een bezoek aan het museum brengen of gaan vissen. ‘s Middags reis je door naar het Llachón schiereiland, waar weinig reizigers komen, om te overnachten in een gasthuis van een lokale familie. Na het diner is het tijd voor kampvuur, dans en muziek!

peru individuele rondreis

Dag 9 – Llachón via Amantaní naar Puno
Als je gisteren een visnet hebt uitgegooid, ga je deze ochtend eerst kijken of je wat gevangen hebt. Na het ontbijt zeil je naar het Amantaní eiland, waar je een wandeling maakt. Na de lunch bezoek je het Chifrón zandstrand om er wat rond te wandelen of  paard te rijden. Een drankje bij het huis van Walter hoort erbij. Dan is het helaas tijd om terug te gaan naar Puno.

Dag 10 – Puno naar Cuzco
De bus vertrekt om 07:30 uit Puno en komt rond 17:00 aan in Cuzco. Onderweg worden meerdere attracties bezocht, waaronder Pucará, La Raya, de tempel van Wiracocha in het dorpje Raqchi en Andahuaylillas. In Cuzco word je naar het hotel gebracht.

peru rondreis

Dag 11 – Cuzco vrije dag
Vandaag een vrije dag om bij te komen van de voorgaande ervaringen en je klaar te maken voor wat er nog komen gaat. Eventueel kun je in de middag een City Tour doen.

Dag 12 – Cuzco: excursie Heilige Vallei
Deze gedeelde tour begint rond 07:30. Een Engelssprekende gids, transport, lunch, snack en pick-up bij het hotel zijn inclusief. De tour bezoekt alle highlights van de Heilige Vallei (Chinchero, Ollantaytambo, Pisaq) maar in omgekeerde richting, zodat de sites allemaal veel rustiger zijn tijdens je bezoek.  Rond zes uur ben je weer terug in Cusco. 

peru rondreis - Ollantaytambo

Dag 13 – Cuzco naar Huayopata (Koffie route, dag 1)
Met het openbaar vervoer rijd je naar de hoge Abra Malaga pas (4300 meter hoogte), waar je op de fiets stapt om zo naar beneden de jungle in te rijden. Naast de weg woont Julia, een trotse koffieboerin met een mooi stuk land vol fruit, koffie en andere gewassen. Na de lunch leer je over het dagelijkse leven van deze familie in de jungle, hun landerijen, de fruit en koffie business als ook cacao en chocolade.  Je gaat alles ook zelf doen, en proeven. Je overnacht in Julia’s gasthuisjes.

Dag 14 – Huayopata naar Huacayupana (Koffie route, dag 2)
Na het ontbijt bij Julia ga je per taxi naar het begin van de wandeling naar het huis van Alejandro: nog een prachtige koffieboerenfamilie! De wandeling naar boven is flink steil met Inca trappen, maar zeker de moeite waard. Aangekomen bij Alejandro (na ongeveer twee en een half uur lopen) krijg je eerst lunch voorgeschoteld. ‘s Middags ga je op stap naar zijn koffievelden, leer je over alle verschillende soorten koffie en ga je het hele proces van struik naar kopje leren doen. Verser dan vers! Je overnacht in Alejandro’s gasthuisjes.

koffie-700

Dag 15 – Huacayupana naar Aguas Calientes (Koffie route, dag 3)
Je maakt een wandeling van ongeveer 4 uur, waarbij je langs de rivier richting Santa Teresa loopt. Op 10 minuten van Santa Teresa vind je de warmwaterbronnen van Cocalmayo, waar je even kunt genieten van het warme water van de baden, of gewoon kunt genieten van het zonnetje. Na de lunch (niet inbegrepen) loop je in ongeveer 3 uur naar Aguas Calientes.  Je kunt er ook voor kiezen met de trein te gaan.

Dag 16 – Aguas Calientes via Machu Picchu naar Cuzco
Je neemt vanochtend vroeg de bus en bezoekt De Verloren Stad van de Inca’s, oftewel: Machu Picchu. Op een hoogte van 2.430 meter ligt Machu Picchu spectaculair hoog boven de Urubamba rivier. Rond 1430 bouwden de Inca’s het voor de keizer Pachacuti, strategisch en goed verstopt tussen de apus (de berggoden). Vanmiddag neem je de trein weer terug naar de Heilige Vallei, en reis je met de bus verder naar Cusco.

Peru rondreis - machu picchu

Dag 17 – Cuzco vrije dag
Na de indrukwekkende dag in Machu Picchu heb je vandaag weer een dagje om bij te komen in het welbekende hotel in Cuzco. Er kunnen diverse optionele excursies geboekt worden mocht je liever nog wat extra’s van Peru willen zien.

Dag 18 – Cuzco naar Kerenda
Met de dagbus rijd je vandaag naar Puerto Maldonado: een lange en spectaculaire busrit van tien uur, die vanuit Cusco eerst over een hoge pas van 4.800m hoogte gaat om daarna een lange afdaling de jungle in te maken. Aangekomen in Puerto Maldonado word je naar Kerenda gebracht. Kerenda heeft leuke, maar vrij basic bungalowtjes. De ligging is geweldig: diep in de jungle en met haar eigen private conservation area, waar je uiteraard alles over zult leren.

peru rondreis - jungledieren

Dag 19 – Kerenda
Na een relaxte ochtend (je kunt ook optioneel meedoen met yoga om 7 uur) en een ontbijt krijg je een rondleiding over het terrein van Kerenda.  Na de lunch ga je naar Kerenda Homet, waar een lokale familie de jungle beschermt en duurzame economische activiteiten aanbiedt. Tijdens een wandeling leer leer meer over medicinale planten. Je kunt een nachtwandeling maken door het privé natuurreservaat. Kikkers, krekels, nachtaapjes en andere zoogdieren roepen om aandacht.

Dag 20 – Kerenda: excursie Lake Sandoval
Na een vroeg ontbijt ga je naar het Sandoval meer. Vanuit de haven van Puerto Maldonado reis je 40 minuten over de Madre de Dios rivier om bij het begin van de wandeling te komen. De wandeling van de rivier naar het meer is maar 3 kilometer, maar kan flink modderig zijn. Je hebt grote kans om aapjes of papegaaien te zien, en soms ook grote zoogdieren als een miereneter. Aangekomen bij de oever van het meer roei je het meer op, zoekend naar ijsvogels, valken, adelaars, hoatzins en apen, alsook de kaaimannen en de reuzenotters. Na een picknick reis je terug naar Kerenda.

Peru rondreis - jungle

Dag 21 – Kerenda: excursie buurtdorpjes
Na het ontbijt ga je weer op pad om de buren van Kerenda te verkennen. Eerst is Passiflora aan de beurt, ook wel bekend als het “Parque de la Fruta”, waar je alle regionale vruchten direct van de boom kan proeven. Hierna ga je naar “El Profesor” en zijn kleine paradijsje genaamd La Habana. Zijn botanische tuin heeft een indrukwekkende diversiteit aan lokale soorten. Je kunt hier een verfrissende duik nemen. Magali van de Amazon Shelter was vroeger stewardess, maar runt nu een opvang centrum voor wilde dieren.

Dag 22 – Kerenda via Puerto Maldonado naar Lima – einde reis
Je laat Kerenda en daarmee de jungle achter je. Je reist naar Puerto Maldonado, vanwaar er meerdere vluchten terug naar Lima gaan. Vanuit Lima reis je terug naar huis.

Peru rondreis

De alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil je Machu Picchu zien. Deze prachtige Inca-stad kun je via verschillende routes bereiken. Tijdens deze reis neem je de bijzondere koffieroute. Lees meer over de Koffieroute op De Betere Wereld.

The Local Way

Deze reis net even in een ander perspectief lezen? Bekijk deze reis dan op rondreis.be.

Prijsinformatie Peru rondreis

Reisduur Peru rondreis22 dagen/21 nachten
Reissom Peru rondreisVanaf € 1990,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefVervoer ter plaatse, 16x ontbijt, 3x snacks, 9x lunch, 2x lunchpakket, 9x diner, beschreven excursies
ExclusiefInternationale of binnenlandse vluchten, overige/optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Hotels PeruOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vraag een reisvoorstel voor een rondreis Peru aan

Bij Better Places kun je zelf je Peru rondreis samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

“De reis was magisch. We werden ondergedompeld in de verschillende aspecten van Peru. De organisatie was fantastisch en zelfs tijdens de reis zelf was er opvolging van het verloop tot dan toe.” Martine Tempels

“Zeer positief over better places! Reis naar Peru perfect geregeld door Guido en zijn team. Precies of eigenlijk nog beter dan ik voor ogen had!” Aart Nugteren