Peru rondreis

22-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Peru rondreis

22 dagen, vanaf € 2689,-

  • Wandel een 3-daagse koffieroute
  • Slaap bij de locals thuis
  • Verken Lima tijdens een wandeltour
  • Spot de spectaculaire condor
  • Ga op mountainbike tour in de buurt van Arequipa 
  • Bezoek hoogtepunt Machu Picchu
  • Duik de natuur van Kerenda in
  • Slechts 1 binnenlandse vlucht

Tijdens deze Peru rondreis bezoek je naast de hoogtepunten, vooral de alternatieve gebieden van Peru. Na een bezoek aan Lima reis je via Arequipa naar de Colca Canyon. Via een aantal eilanden in het Titicacameer reis je naar de stad Cusco. Je bezoekt de Heilige Vallei op een alternatieve manier. Je wandelt de koffieroute, waarbij je bij lokale koffieboeren verblijft. Vervolgens is het tijd voor een bezoek aan het wereldwonder Machu Picchu. Je eindigt deze reis in Kerenda, gelegen in de Peruaanse jungle, waar je kunt genieten van alle natuurschoon.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Route Peru rondreis

Dag 1 en 2: Lima
Dag 3 en 4: Arequipa
Dag 5 en 6: Colca Canyon
Dag 7: Puno
Dag 8: Titicacameer
Dag 9: Puno
Dag 10 – 12: Cusco
Dag 13 en 14: koffieroute
Dag 15: Aguas Calientes
Dag 16: Machu Picchu
Dag 17: Cusco
Dag 18 – 21: Kerenda
Dag 22: Vlucht van Puerto Maldonado naar Lima, einde van de reis

Stel je eigen Peru reis samen

Dit is een voorbeeld voor een Peru rondreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Dagprogramma Peru rondreis

Peru rondreis
Dag 1 – Aankomst in Lima

Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: walking tour

In de ochtend word je opgehaald voor een tour door de stad. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan Peruaanse vruchten zoals de chirimoya, lúcuma, aguaymanto en pacay. Hierna neem je de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je aan op het Plaza de Armas met koloniale gebouwen. In de avond vlieg je naar Arequipa.

Peru rondreis
Dag 3 & 4 –  Arequipa

Je hebt 2 dagen de tijd om Arequipa te verkennen. Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd. Dit komt doordat de gebouwen zijn opgetrokken uit het zilverwitte vulkaangesteente van de El Misti.  Een echte aanrader is een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita. Wil je actief doen, dan kun je een mountainbike tour door het rurale district van Arequipa maken. In de stad is een aanrader het Chaqchao Café, met organische chocola, ambachtelijk bier, heerlijke koffie en van alles voor erbij.

Peru is een geweldig land om met de auto te ontdekken. Lees hier alles over een een roadtrip door Peru!

Condor excursie
Puno
Dag 5 – Arequipa naar Colca Canyon

Vandaag reis je naar de Colca Canyon. Deze 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een berglandschap met actieve vulkanen. Onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. In Chivay word je opgehaald door locals en naar Coporaque gebracht voor de lunch. Met een lokale (Spaanssprekende) gids verken je het dorp en breng je een bezoek aan een uitkijkpunt. Je slaapt je bij de mensen thuis.

Dag 6 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor

Je gaat vroeg op excursie naar de beroemde Cruz del Condor. De highlight van vandaag is de vlucht van de condor! De condors suizen vlak voor je camera langs. Terug in Coporaque kun je een wandeling naar de thermale baden van Yanque maken, of een paardrijtocht op de comfortabele Peruaanse Paso-paarden.

Dag 7 – Colca Canyon naar Puno

Na een vrije ochtend in Coporaque reis je met de bus naar Puno. Ook dit is een gedeelde bus met andere reizigers, met gids en stewardess aan boord. Onderweg worden enkele fotostops gemaakt: het is een ruig, wijds landschap gekenmerkt door vulkanen en vicuñas. Aangekomen in Puno word je bij het hotel afgezet.

Rondreis Peru
Dag 8 – Puno via Uros naar Llachón

Puno is het startpunt voor een trip naar het Titicacameer. Je reist eerst naar de Uros Titino eilanden. In tegenstelling tot de beroemde drijvende Uros eilanden, woont de bevolking hier wél daadwerkelijk op het eiland, en behoudt nog veel van haar tradities, waaronder het bouwen van huizen en boten van totora-riet. Vervolgens ga je naar het Ticonata eiland voor lunch en kun je een wandeling over het eiland maken, een bezoek aan het museum brengen of gaan vissen. ‘s Middags reis je door naar het Llachón schiereiland, waar weinig reizigers komen, om te overnachten in een gasthuis van een lokale familie. 

De vlucht voor je Peru rondreis boek je bij Better Places zelf. Lees hier hoe. 

Cusco
Dag 9 – Llachón via Amantaní naar Puno

Als je gisteren een visnet hebt uitgegooid, ga je deze ochtend eerst kijken of je wat gevangen hebt. Na het ontbijt zeil je naar het Amantaní eiland, waar je een wandeling maakt. Na de lunch bezoek je het Chifrón zandstrand om er wat rond te wandelen of  paard te rijden. Een drankje bij het huis van Walter hoort erbij. Dan is het helaas tijd om terug te gaan naar Puno.

Dag 10 – Puno naar Cusco

De bus vertrekt om 07:30 uit Puno en komt rond 17:00 aan in Cusco. Onderweg worden meerdere attracties bezocht, waaronder Pucará, La Raya, de tempel van Wiracocha in het dorpje Raqchi en Andahuaylillas. In Cusco word je naar het hotel gebracht.

Ollantay Peru
Dag 11 Peru Rondreis – Cusco vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag om bij te komen van de voorgaande ervaringen en je klaar te maken voor wat er nog komen gaat. Eventueel kun je in de middag een City Tour doen.

Dag 12 – Cusco: excursie Heilige Vallei

Deze gedeelde tour begint rond 07:30. Een Engelssprekende gids, transport, lunch, snack en pick-up bij het hotel zijn inclusief. De tour bezoekt alle highlights van de Heilige Vallei (Chinchero, Ollantaytambo, Pisaq) maar in omgekeerde richting, zodat de sites allemaal veel rustiger zijn tijdens je bezoek. Rond zes uur ben je weer terug in Cusco.

Rondreis Peru
Dag 13 – Cusco naar Huayopata (Koffieroute, dag 1)

Met het openbaar vervoer rijd je naar de hoge Abra Malaga pas (4300 meter hoogte), waar je optioneel op de fiets stapt om zo naar beneden de jungle in te rijden. Naast de weg woont Julia, een trotse koffieboerin met een mooi stuk land vol fruit, koffie en andere gewassen. Na de lunch leer je over het dagelijkse leven van deze familie in de jungle, hun landerijen, de fruit en koffie business als ook cacao en chocolade.  Je gaat alles ook zelf doen, en proeven. Je overnacht in Julia’s gasthuisjes.

In al onze reizen werken wij samen met de locals om jouw vakantie bijzonder te maken. Ook in Peru bezoek je community based tourism projecten.

Rondreis Peru
Dag 14 – Huayopata naar Huacayupana (Koffieroute, dag 2)

Na het ontbijt bij Julia ga je per taxi naar het begin van de wandeling die leidt naar het huis van Alejandro: nog een prachtige koffieboerenfamilie! De wandeling naar boven is flink steil met Inca trappen, maar zeker de moeite waard. Aangekomen bij Alejandro (na ongeveer twee en een half uur lopen) krijg je eerst lunch voorgeschoteld. ‘s Middags ga je op stap naar zijn koffievelden, leer je over alle verschillende soorten koffie en ga je het hele proces van struik naar kopje leren doen. Verser dan vers! Je overnacht in Alejandro’s gasthuisjes.

Rondreis Peru
Dag 15 – Huacayupana naar Aguas Calientes (Koffie route, dag 3)

Je maakt een wandeling van ongeveer 4 uur, waarbij je langs de rivier richting Santa Teresa loopt. Op 10 minuten van Santa Teresa vind je de warmwaterbronnen van Cocalmayo, waar je even kunt genieten van het warme water van de baden, of gewoon kunt genieten van het zonnetje. Na de lunch (niet inbegrepen) loop je in ongeveer 3 uur naar Aguas Calientes.  Je kunt er ook voor kiezen met de trein te gaan.

Rondreis Peru
Dag 16 – Aguas Calientes via Machu Picchu naar Cusco

Je neemt vanochtend vroeg de bus en bezoekt De Verloren Stad van de Inca’s, oftewel: Machu Picchu. Op een hoogte van 2.430 meter ligt Machu Picchu spectaculair hoog boven de Urubamba rivier. Rond 1430 bouwden de Inca’s het voor de keizer Pachacuti, strategisch en goed verstopt tussen de apus (de berggoden). Vanmiddag neem je de trein weer terug naar de Heilige Vallei, en reis je terug naar Cusco.

Dag 17 Peru rondreis – Cusco vrije dag

Na de indrukwekkende dag in Machu Picchu heb je vandaag weer een dagje om bij te komen in het welbekende hotel in Cusco. Er kunnen diverse optionele excursies geboekt worden mocht je liever nog wat extra’s van Peru willen zien.

Genieten van de Peruaanse keuken kan ook als je ervoor kiest vegetarisch te eten!

Jungle Papegaaien
Rondreis Peru
Dag 18 – Cusco naar Kerenda

Met de dagbus rijd je vandaag naar Puerto Maldonado: een lange en spectaculaire busrit van tien uur, die over een 4.800 meter hoge pas gaat om daarna een afdaling de jungle in te maken. Aangekomen in Puerto Maldonado word je naar Kerenda gebracht. De ligging is geweldig: diep in de jungle en met haar eigen private conservation area, waar je uiteraard alles over zult leren.

Dag 19 – Kerenda

Na een relaxte ochtend en een ontbijt krijg je een rondleiding over het terrein van Kerenda. Leer hoe de lokale familie de jungle beschermt en duurzame economische activiteiten aanbiedt. Tijdens een wandeling leer je over medicinale planten. Je kunt een nachtwandeling maken door het privé natuurreservaat. Kikkers, krekels en nachtaapjes roepen om aandacht.

Dag 20 – Kerenda: excursie Lake Sandoval

Na een vroeg ontbijt ga je naar het Sandoval meer. Vanuit de haven van Puerto Maldonado reis je 40 minuten over de Madre de Dios rivier om bij het begin van de wandeling te komen. De wandeling van de rivier naar het meer is maar 3 kilometer, maar kan flink modderig zijn. Je hebt grote kans om aapjes of papegaaien te zien, en soms ook grote zoogdieren als een miereneter. Aangekomen bij de oever van het meer roei je het meer op, zoekend naar ijsvogels, valken, adelaars, hoatzins en apen, alsook de kaaimannen en de reuzenotters. Na een picknick reis je terug naar Kerenda.

Rondreis Peru
Dag 21 – Kerenda: excursie buurtdorpjes

Na het ontbijt ga je op pad om de buren van Kerenda te verkennen. Eerst is Magali van de Amazon Shelter aan de beurt. Ze was vroeger stewardess, maar runt nu een opvang centrum voor wilde dieren. Daarna naar Passiflora, ook wel bekend als het “Parque de la Fruta”, waar je vruchten direct van de boom kan proeven. Hierna ga je naar “El Profesor” en zijn paradijsje genaamd La Habana. Zijn botanische tuin heeft een indrukwekkende diversiteit. Je kunt hier een verfrissende duik nemen.

Dag 22 – Kerenda via Puerto Maldonado naar Lima – einde reis

Je laat Kerenda en daarmee de jungle achter je. Je reist naar Puerto Maldonado, vanwaar er meerdere vluchten terug naar Lima gaan. Vanuit Lima reis je terug naar huis.

Prijsinformatie rondreis Peru 

Reisduur: 22 dagen/21 nachten
Reissom: Vanaf € 2689,- per persoon (op basis van 2 personen, reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Vervoer ter plaatse, 18x ontbijt, 4x snacks, 11x lunch, 1x lunchpakket, 10x diner, beschreven excursies
Exclusief: Internationale vluchten. binnenlandse vluchten (ca. €80 p.p.), overige/optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw Peru rondreis.

Reistip – De alternatieve route naar Machu Picchu

Ga je naar Peru, dan wil bezoek je Machu Picchu. Je kunt deze prachtige Inca-stad via verschillende routes bereiken. Wil je echt iets bijzonders beleven, kies dan voor de koffieroute. Lees meer

The Local Way

Deze reis net even in een ander perspectief lezen? Bekijk deze reis dan op rondreis.be.

Vliegtickets voor je Peru rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!