Plasticvrij op reis

Ga jij met ons de uitdaging aan om geen plastic flessen te gebruiken tijdens je reis?

Met Better Places plasticvrij op reis

Heb je net een rondreis geboekt of ben je inspiratie aan het opdoen voor je volgende reis? Wordt het een wandelvakantie door de adembenemende bergen van Nepal? Ontdek je dit jaar het kleurrijke en swingende leven op Cuba? Of ga je op zoek naar wilde dieren in het waanzinnige Tanzania? Waar je ook naartoe gaat, één ding is zeker: je gaat op reis om te genieten van al het moois dat de bestemming van jouw keuze te bieden heeft. Dan vind je het vast net zo belangrijk als wij dat de natuur op die prachtige plekken beschermd wordt tegen plastic afval? Bij Better Places streven wij ernaar dat al onze reizigers vanaf 2020 geen plastic flessen meer gebruiken op onze bestemmingen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Ga je met ons de uitdaging aan?

Dat kan anders

In vrijwel alle landen buiten Europa loop je als reiziger tegen hetzelfde probleem aan: het water uit de kraan is niet drinkbaar. De zon schijnt en je bent veel in beweging. Voldoende drinken is belangrijk. Je koopt al snel 2 plastic flessen mineraalwater per dag. Na een rondreis van 3 weken heb je meer dan 40 flessen gebruikt. Soms wordt het plastic gerecycled, maar meestal eindigt het in de natuur of de oceaan. Dat kan anders! Met onze tips ontdek je al snel dat je geen plastic flessen meer hoeft te kopen en toch veilig water kunt drinken op reis.

Ik ga de uitdaging aan

Goed bezig! Natuurlijk helpen we je graag op weg. Daarom delen we onze beste tips zodat je ook op reis kunt helpen het probleem van plastic afval tegen te gaan, zonder dat het je vakantieplezier bederft.

Steun onze missie en deel onze boodschap. Klik hiernaast op ‘Join this Thunderclap’ en maak een bericht aan op één van je social mediakanalen. Op 28 juli worden alle berichten tegelijk geplaatst en bereiken we samen in één klap duizenden mensen. Geweldig toch!

Plasticvrij op reis

Tip 1: Neem een Dopper mee op reis

Iedereen die bij ons boekt ontvangt een Dopper. Samen met onze reisexperts stimuleren wij hoteleigenaren om hervulbare watercontainers te plaatsen, zodat jij veilig je herbruikbare waterfles kunt vullen.

Plasticvrij op reis

Tip 2: Neem een Lifestraw Go mee op reis

Natuurlijk kom je wel eens op plekken waar geen tappunten met veilig drinkwater beschikbaar zijn. Met de Lifestraw Go in je tas hoef je ook dan geen plastic flessen te kopen. De hervulbare fles is voorzien van een ingebouwd filter en zuivert zo het water, voor je door de drinktuit een slok neemt.

Tip 3: Neem een Steripen of Grayl mee op reis

Nog een veilige manier om water te zuiveren is de Steripen. De Steripen werkt op basis van ultraviolet licht. Het kleine apparaatje doodt bacteriën en virussen met ultraviolet licht. Een andere manier om je water te zuiveren is door gebruik te maken van een Grayl waterfilter.

Plasticvrij op reis

Tip 4: Laat de gratis plastic flesjes staan

Sommige hotels zetten bij wijze van service gratis plastic flesjes water op je kamer. Nu jij je eigen drinkwater zuivert heb je die niet meer nodig. Lekker laten staan dus!

Plasticvrij op reis in Afrika en het Midden Oosten

Plasticvrij op reis in Azië

Plasticvrij op reis in Latijns Amerika

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!