Plasticvrij op reis met Better Places

Ga jij met ons de uitdaging aan om geen plastic flessen te gebruiken tijdens je reis?

Plasticvrij op reis met Better Places

Heb je net een rondreis geboekt of ben je inspiratie aan het opdoen voor je volgende reis? Wordt het een wandelvakantie door de adembenemende bergen van Nepal? Ontdek je dit jaar het kleurrijke en swingende leven op Cuba? Of ga je op zoek naar wilde dieren in het waanzinnige Tanzania? Waar je ook naartoe gaat, één ding is zeker: je gaat op reis om te genieten van al het moois dat de bestemming van jouw keuze te bieden heeft. Dan vind je het vast net zo belangrijk als wij dat de natuur op die prachtige plekken beschermd wordt tegen plastic afval?

Better Places streeft ernaar dat al onze reizigers vanaf 2020 geen plastic flessen meer gebruiken op onze bestemmingen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Ga je met ons de uitdaging aan?

Better Places en Water To Go

In vrijwel alle landen buiten Europa loop je als reiziger tegen hetzelfde probleem aan: het water uit de kraan is niet drinkbaar. De zon schijnt en je bent veel in beweging. Voldoende drinken is belangrijk. Je koopt al snel 2 plastic flessen mineraalwater per dag. Na een rondreis van 3 weken heb je meer dan 40 flessen gebruikt. Plastic afval is vooral een probleem in landen waar de verwerking ervan nog niet goed geregeld is, zoals de meeste Aziatische en Afrikaanse landen. Soms wordt het plastic gerecycled, maar meestal eindigt het in de natuur of de oceaan. Het juist in die landen belangrijk om plastic afval te voorkomen. Daarom hebben Better Places en filterflessenproducent Water-to-Go de handen ineen geslagen. Hun duurzame filterfles biedt een alternatief voor plastic flesjes en is door onze bloggers keer op keer als beste getest. Lees meer

Ik ga de uitdaging aan

Goed bezig! Natuurlijk helpen we je graag op weg. Daarom delen we onze beste tips zodat je ook op reis kunt helpen het probleem van plastic afval tegen te gaan, zonder dat het je vakantieplezier bederft. 

Plasticvrij op reis

Tip 1: Neem een waterfles mee op reis

Neem een herbruikbare waterfles mee op reis. In landen waar je geen water uit de kraan kunt drinken, stimuleren wij hoteleigenaren om hervulbare watercontainers te plaatsen, zodat jij veilig je herbruikbare waterfles kunt vullen.

Plasticvrij op reis

Tip 2: Kook het water

Natuurlijk kom je wel eens op plekken waar geen tappunten zijn. De meest betrouwbare methode om water te zuiveren is koken. Een minuut koken volstaat om alle boosdoeners uit te schakelen. Dit is een ideale manier als je hotelkamer is voorzien van een waterkoker.

Tip 3: Neem een waterfilter of Steripen mee op reis

Een veilige manier om water te zuiveren is de Steripen. De Steripen werkt op basis van ultraviolet licht. Het kleine apparaatje doodt bacteriën en virussen met ultraviolet licht. Een andere manier om je water te zuiveren is door gebruik te maken van een Lifestraw of  Grayl waterfilter.

Plasticvrij op reis

Tip 4: Laat de gratis plastic flesjes staan

Sommige hotels zetten bij wijze van service gratis plastic flesjes water op je kamer. Nu jij je eigen drinkwater zuivert heb je die niet meer nodig. Lekker laten staan dus!

Wil je met een gezin zonder vervuilende plastic flesjes op reis, dan kan ik de Grayl alleen maar aanraden. De fles is robuust en voelt stevig. Het water filteren is super simpel. Lees meer
Yvonne van der Laan

Yvonne van der Laan

Better Places vroeg me om in Peru de LifeStraw Go waterfilterfles te testen. Dat bleek een groot succes: ik heb geen enkele keer water hoeven te kopen. Lees meer
Karlijn Meulman – Karlijn Travels

Karlijn Meulman

Hoe kun je water zuiveren?

De drie mogelijke ziekteverwekkers in drinkwater zijn virussen, bacteriën en protozoa. In dit artikel lees je over welke maatregelen je kunt nemen om te voorkomen dat je ziek wordt door het drinken van water. Of bekijk de vergelijking tussen de Lifestraw Go, Water-to-Go, Grayl Ultralight en de Steripen.

Plasticvrij op reis in Afrika en het Midden Oosten

Plasticvrij op reis in Azië

Plasticvrij op reis in Latijns Amerika

Plasticvrij op reis in Europa

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!