2019, het jaar van het reizen met een positieve impact

Bekijk onze reizen met positieve impact

2019, het jaar van het reizen met een positieve impact

Toen ik in 1985 mijn eerste verre reis door Zuid-Amerika maakte, wist ik het meteen: ik stop nooit met reizen. Nu, bijna 35 jaar later, denk ik daar nog steeds zo over. Maar ik maak me ook steeds meer zorgen over de negatieve effecten van reizen.
Ik wil blijven genieten van al het moois op onze wereld en dus verander ik de manier waaróp we reizen. Je hoeft niet altijd in het vliegtuig te stappen voor een onvergetelijke ervaring. Een reis met de bus of trein kan net zo waardevol zijn. Je ziet het landschap om je heen veranderen en je komt in contact met de bewoners. Dat is wat reizen zo bijzonder maakt. 

Met ons hele team werken we keihard om een positieve bijdrage te leveren aan onze reisbestemmingen. Dat kunnen we niet zonder jou. Samen maken we 2019 het jaar van het reizen met een positieve impact. Doe jij mee?

Saskia Griep

Saskia Griep

Directeur Better Places

Positiever reizen

Better Places is een sociale onderneming. Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken als het op een verantwoorde manier gebeurt. Daarom organiseren wij reizen met een positieve impact. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk bijvoorbeeld onze reizen met een positieve impact, of hoe Better Places een steentje bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen binnen het toerisme.

De positieve impact van reizen

Reizen brengt veel goeds, maar kan nog positiever. Van reizen word je gelukkig. Je krijgt meer begrip voor andere culturen en je ziet met eigen ogen hoe mooi onze wereld is. En wat je mooi vindt, wil je beschermen. Toerisme zorgt voor werkgelegenheid en het is een reden om natuurgebieden en cultureel erfgoed in stand te houden.

Met onze reizen kom je direct in contact met de lokale bewoners en leer je een land écht kennen. Tegelijkertijd draag je bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de bewoners en bescherm je de natuur. Dat noemen wij reizen met een positieve impact. Het mooie is, daar worden niet alleen de locals blij van, maar jij ook! Volgens hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis word je namelijk gelukkig van geld uitgeven aan tijd, ervaring en het geluk van anderen. Al die elementen komen samen in onze reizen.

Positiever reizen – Stoppen met plastic

2019 wordt het jaar van het reizen met een positieve impact. Dat doen we samen. Hoe? We maken plastic flesjes overbodig. Samen met de lokale reisexperts zorgen we ervoor dat er op locatie zoveel mogelijk veilige tappunten zijn. Zo kun jij je eigen hervulbare waterfles vullen en hoef je geen vervuilende plastic flesjes meer te kopen. Lees meer over plasticvrij reizen.

Reizen met positieve impact

Positiever reizen – Bewuster vliegen

Ik maak me veel zorgen: vliegtickets zijn zo goedkoop dat we vergeten hoe bijzonder het eigenlijk is, terwijl vliegen heel slecht voor het milieu is. Ik snap ook wel dat je in het vliegtuig moet stappen om een verre bestemming te bezoeken. Daarom vragen we mensen die, net als ik, graag reizen om minder vaak een verre vliegvakantie te maken en langer op reis te gaan. Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om bewuster te vliegen. Wist je dat je tot de helft aan CO2 uitstoot kunt besparen door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht met een modern toestel? Wil je daar meer over weten? Bekijk dan de infographics op onze site of lees meer over de voordelen van een directe vlucht.

Wat we zelf doen? In 2019 gaan we ook reizen binnen Europa aanbieden. We laten je zien dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft om je te laten verrassen. Kies je toch voor een verre bestemming? Wij compenseren niet alleen het landarrangement dat je bij ons boekt, maar ook de CO2 uitstoot van de vlucht die nodig is om de bestemming te bereiken. Daarnaast leggen we 7,50 euro per reiziger apart. Dat geld gebruiken wij om onze reizen duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen voor homestay’s. Dat bedoelen we bij Better Places met reizen met een positieve impact.

positiever reizen

Samenwerken met kleinschalige organisaties en familiehotels

Toerisme zorgt voor werkgelegenheid. Helaas komt vaak maar een klein deel van de inkomsten uit toerisme bij de bewoners terecht. Terwijl dát juist zo belangrijk is. Daarom werken wij graag met lokale reisexperts, gidsen en kleinschalige hotels die gerund worden door families. Op deze manier wordt het reizen positiever en specialer!

In het boerendorpje Corporaque, midden in de Colca Canyon van Peru, slaap je bij Jesusa en haar familie thuis. In de knusse en comfortabele homestay ben je voor even deelgenoot van het leven van de familie. En wat denk je van de prachtige ecolodge van Dim in Sri Lanka? Hij heeft de kamers met zijn eigen handen gebouwd, van materialen uit de omgeving. Hier slaap je aan een meer waar elke ochtend wilde olifanten komen drinken. Dát zijn de ervaringen die je nooit meer vergeet.

positiever reizen

Om nog meer impact te maken en positiever te reizen werkt Better Places samen met initiatieven zoals Resirest, The Backstreet Academy en I Like Local. Via Resirest kunnen reizigers tegen een vergoeding bij een lokale familie eten. The Backstreet Academy en I Like Local bieden activiteiten aan die georganiseerd worden door locals. Zo profiteren zij direct van jouw verblijf. Ook dat is reizen met een positieve impact.

Positieve reisverhalen

Van reizen word je gelukkig. Je krijgt meer begrip voor andere culturen en je ziet met eigen ogen hoe mooi onze wereld is. Better Places wil reizigers inspireren om in 2019 een reis te maken die positieve invloed op jezelf én een bestemming heeft. Wij vroegen onze favoriete bloggers om hun positieve reisverhalen met ons te delen. Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!