China – praktische info

Hieronder vind je een aantal praktische zaken die belangrijk zijn tijdens een rondreis door China. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

Paspoort en visum

Voor onze reizen naar China moet je een visum aanvragen. Je hebt hiervoor een volledig bevestigde reis voor elke reiziger persoonlijk nodig. Het visum is 30 dagen geldig.

Let op: Hong Kong en Macau horen, wat visa betreft, niet bij de rest van China. Elke grensoverschrijding van Hong Kong naar China kost een entry. Let hier dus op met het aanvragen van het visum.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit China.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

VisumCentrale

Aangezien de vereisten voor een visum regelmatig wijzigen, verwijzen we je naar de site van Visumcentrale voor de meeste recente info.
Een visum aanvragen is soms lastig en kan veel tijd kosten. Better Places werkt daarom samen met VisumCentrale. Deze organisatie helpt je bij het aanvragen van (soms complexe) visa. De website heeft up-to-date Nederlandstalige visuminformatie, en bij iedere stap in het aanvraagtraject kun je telefonisch en/of via e-mail advies krijgen. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over veel kennis. Uiteraard worden gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt.  Bekijk de informatie op Visumcentrale.nl.

 

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avond of in de weekenden. Hoewel de arts bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl.

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van China is de Yuan, ook wel Renminbi (RMB) genoemd. Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Renminbi eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen. Pinnen kun je in China in de grotere steden en toeristenplaatsen. In wisselkantoren en bij grotere hotels kun je Euro’s of Dollars omwisselen, maar let wel op dat de biljetten gecontroleerd worden bij een bank. Accepteer geen valse biljetten (50 of 100 Yuan) of gescheurde biljetten, want je raakt ze niet meer kwijt. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben. Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Budget

Gedurende de Golden week (1-7 oktober) zijn de prijzen van de hotels in China standaard hoger dan normaal.

Tijdsverschil

In China is het gedurende de zomertijd 6 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het er 7 uur later.

Elektriciteit

Het voltage in China is 220 Volt, maar omdat de stopcontacten vaak anders zijn, is het meenemen van een wereldstekker een must.

Kleding

Het is vanwege het klimaat aan te raden voldoende ‘laagjeskleding’ mee te nemen, met name voor als het ‘s avonds afkoelt. Ondanks dat de westerse kledingstijl in China is ingeburgerd, zijn korte broeken en hemdjes een taboe. Met name tijdens tempelbezoeken is het verplicht de schouders en knieën te bedekken. Hoofddeksels moet je afnemen en schoenen horen ook uitgedaan te worden. Je mag ook je vinger of de punt van je voet nooit naar de Boeddha’s of andere beelden wijzen.

Reisinformatie

Wil je nog meer informatie over China zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online. Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Reisexpert Leena in China is gespecialiseerd in het organiseren van individuele China reizen. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je ideale China rondreis.

China reizen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!