Mongolie – praktische info

Hieronder vind je een aantal praktische zaken die belangrijk zijn tijdens een rondreis door Mongolië. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

Paspoort en visum

Vanaf 1 januari 2016 is het verplicht om een visum aan te vragen voor Mongolië. Dit geldt voor reizen tot een maximaal verblijf van 30 dagen. Je kunt ervoor kiezen om het visum zelf te regelen bij de ambassade van Mongolië in Brussel of het consulaat in Breda. Voor je visumaanvraag heb je aanvullende informatie nodig. De ambassade en het consulaat vragen om onder andere vluchtgegevens en de gegevens van een contactpersoon in Mongolië. Deze gegevens kun je vragen aan Serjee.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Mongolië.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Laat VisumCentrale je helpen bij het aanvragen van je visum

Een visum aanvragen is vaak lastig en kost vaak veel tijd. Better Places werkt voor de visumbemiddeling daarom samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas. VisumCentrale richt zich op een uitgebreide dienstverlening ten aanzien van informeren én ondersteunen bij het aanvragen van (soms complexe) visa. De website heeft up-to-date Nederlandstalige visuminformatie, en bij iedere stap binnen het aanvraagtraject kun je telefonisch en/of via e-mail een beroep doen op deskundig advies. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over het hoogste kennisniveau. Uiteraard worden gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld. Vraag je visum nu aan via www.visumcentrale.nl/betterplaces

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Mongolië is de Tugrik (MNT). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Tugrik eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

In de grotere steden kun je pinautomaten vinden, maar in de meer afgelegen gebieden geen mogelijkheden zijn om te pinnen. Zorg dan dus ook dat je voldoende cash bij je hebt. Pin ook weer niet te veel, omdat de Tugrik moeilijk in te wisselen is voor euro’s. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’ wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Mongolië is het 6 uur later tijdens de Nederlandse zomertijd. In de wintertijd is het tijdsverschil 7 uur.

Elektriciteit

Het voltage in Mongolië is 220 Volt. Je hebt voor het opladen een wereldstekker nodig. Omdat de stroom regelmatig kan uitvallen, is het meenemen van een zaklamp ook erg handig.

Kleding

Omdat het in Mongolië erg koud kan worden, is het hebben van veel laagjes aan te raden. Ook een goede slaapzak, tot -15 graden Celcius, is een must.

Reisinformatie

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Reisexpert Serjee in Mongolie helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!