Tanzania – praktische info

Hieronder vind je een aantal praktische zaken die belangrijk zijn tijdens een rondreis door Tanzania. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

Paspoort en visum

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Voor onze reizen naar Tanzania heb je een visum nodig. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Tanzania.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Laat VisumCentrale je helpen bij het aanvragen van je visum

Een visum aanvragen is vaak lastig en kost vaak veel tijd. Better Places werkt voor de visumbemiddeling daarom samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas. VisumCentrale richt zich op een uitgebreide dienstverlening ten aanzien van informeren én ondersteunen bij het aanvragen van (soms complexe) visa. De website heeft up-to-date Nederlandstalige visuminformatie, en bij iedere stap binnen het aanvraagtraject kun je telefonisch en/of via e-mail een beroep doen op deskundig advies. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over het hoogste kennisniveau. Uiteraard worden gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld. Vraag je visum nu aan via www.visumcentrale.nl

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts.
Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De munteenheid van Tanzania is de Tanzanian Shilling (Tsh). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Shilling eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Bij aankomst op het vliegveld en in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar kun je pinnen. Luxe hotels en restaurants accepteren creditcards, maar de toeslag is er hoog.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’ wat Dollars in cash bij je te hebben. Als je geld wilt wisselen bij de bank moet je er rekening mee houden dat men alleen nieuwe Dollarbiljetten accepteert; ze moeten gedrukt zijn na 2004 en ze mogen er niet te beschadigd uitzien, anders is de kans groot dat ze niet aangenomen worden.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Budget

Een rondreis in Tanzania is geen goedkope rondreis. Het laagseizoen is tussen april en mei. Tussen maart en half december is het hoogseizoen. Het echte piekseizoen ligt tussen half december en februari. Ook in de zomervakantie (juli & augustus) is het piekseizoen. Tijdens deze periode zijn de prijzen dan ook het hoogste.

Tijdsverschil

In Tanzania is het gedurende de zomertijd 1 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het er 2 uur later.

Elektriciteit

De netspanning in Tanzania is 220/240 volt. Je hebt een wereldstekker nodig. Voor tijdens de nachten is het aan te raden een zaklamp mee te nemen, die met name van pas komt tijdens overnachtingen in de natuurparken of wanneer de stroom uitvalt.

Kleding

Het voor een rondreis Tanzania aan te raden om (katoenen) laagjeskleding mee te nemen, want ‘s avonds koelt het behoorlijk af. De kuststrook van Tanzania en Zanzibar wordt voornamelijk door moslims bewoond, dus houd er rekening mee dat schouders en knieën bedekt horen te zijn.

Reisinformatie

Wil je nog meer informatie over Tanzania zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Reisexpert Karin die al jaren in Tanzania woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!