Reis in Iran

22-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Op reis in Iran

22-dagen, vanaf € 31,-

  • Maak kennis met de gastvrije Iraniërs
  • Maak een unieke boottocht over het Anzali meer (optioneel)
  • Vaar door de grootste watergrot ter wereld
  • Geniet van kleurrijke, traditionele bazaars
  • Leer over de eeuwenoude historie van Perzië
  • Ervaar de gastvrijheid in traditionele dorpjes
  • Geen binnenlandse vluchten

Deze Iran rondreis brengt je langs meer dan alleen de hoogtepunten van het land. Je reist via de kustroute naar de hooglanden. Onderweg stop je in kleine, sfeervolle dorpjes met bijzondere architectuur en kun je op diverse plekken handgemaakte souvenirs kopen. Daarna is het tijd om ook de grotere steden te verkennen, waaronder Hamedan, Yazd, Shiraz en Esfahan. Je hebt in alle steden vrije dagen om er zelf op uit te kunnen gaan. Na 3 weken reis je per bus terug naar Teheran, vol indrukken van deze mooie reis in Iran.

Tijdens deze rondreis zal je een privégids/chauffeur bij je hebben die Engels spreekt. Deze lokale gids/chauffeur weet ontzettend veel af van Iran en alle plekken die je gaat bezoeken en vertelt je hier dan ook graag over. Zo leer je het land, de gewoontes en locals pas echt kennen. Ook zal de gids ervoor zorgen dat je rondreis in goede banen verloopt. Zo is je reis net dat extra beetje specialer! Liever zonder gids op reis? Geen probleem!

Reisexpert Nasim in Iran is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Iran reis.

rondreis Cuba

Reisroute Iran:

Dag 1: Bastam, start van je reis in Iran
Dag 2: Gorgan
Dag 3: Ramsar
Dag 4: Masouleh
Dag 5: Khalkhal
Dag 6: Sareyn
Dag 7: Tabriz
Dag 8: Kandovan
Dag 9: Zanjan
Dag 10-11: Hamadan
Dag 12 : Abyaneh
Dag 13-14:Yazd
Dag 15: Pasargadae
Dag 16-17: Shiraz
Dag 18-19: Esfahan
Dag 20: Met de bus van Esfahan naar Teheran
Dag 21: Teheran
Dag 22: Einde van je rondreis

Stel je reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je reis in Iran helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Nasim je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer hoogtepunten in Iran of de beste reistijd Iran.

Dagprogramma reis in Iran

Reis in Iran
Dag 1 – Start reis in Iran – Aankomst in Teheran – naar Bastam

Na aankomst op de luchthaven van Teheran word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Per trein reis je vervolgens naar Shahroud, vanwaar je verder naar Bastam gaat. Je kunt hier in de omgeving de jungle van Abr bezoeken, of een bezoek brengen aan het Bayazid Bastami Complex in de stad zelf.

Dag 2 – Bastam naar Gorgan

Je reist vandaag verder naar Gorgan, nabij de grens met Turkmenistan. Onderweg maak je een aantal stops. In Gonbad staat een beroemde graftoren die sinds 2012 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en die een bijzondere echo heeft. Daarnaast bezoek je ook Bandar Turkmen, onder andere bekend om haar katoen. Je eindigt de dag in Gorgan.

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, dan is de Pegasus Airlines vlucht naar Teheran via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Masouleh Iran
Dag 3 – Gorgan naar Ramsar

Nadat je wat vrije tijd hebt gehad in Gorgan is het tijd om verder te reizen naar Ramsar. De kustroute die je vandaag aflegt biedt genoeg fotomomenten, want naast de zee zul je ook de rijstvelden zien en de mensen die hier werken. Je kunt stops maken in de dorpjes die je onderweg tegenkomt voordat je in Ramsar aankomt. 

Dag 4 – Ramsar via Rasht naar Masouleh

Je kunt wat rondkijken in Ramsar, bekend vanwege haar wetlands en de conferentie die zij hierover hebben opgezet. Je reist langzaam richting de groene hooglanden voordat je aankomt in Rasht, waar je een bezoek kunt brengen aan de traditionele Bazaar en het Gemeenteplein. Je eindigt de dag in Masouleh waar je overnacht in een lokale homestay.

Je wilt je altijd prettig voelen op reis. Twijfel je of het wel veilig is in Iran? Lees onze tips!

Tabriz
Dag 5 – Masouleh via Anzali naar Khalkhal

Masouleh staat vooral bekend vanwege het feit dat de architectuur merkwaardig is. Mensen hebben huizen met unieke houten ramen in de bergen gebouwd. Hierdoor worden de daken als straten gebruikt. Vervolgens rijd je naar Anzali, waar je optioneel op de boot kunt stappen voor een excursie over het Anzali meer. De dag eindigt in het hoogland in het dorpje Khalkhal.

Dag 6 – Khalkhal via Ardabil naar Sareyn

Je rijdt in vandaag naar Ardabil, waar het heiligdom van Sheykh Safi staat. Het complex is een combinatie van een moskee en een mausoleum. Het is vanuit hier ongeveer 1 uur rijden naar Sareyn. Sareyn ligt op een vulkaan, en er zijn daarom een groot aantal badhuizen te vinden; een unieke kans om te genieten van het water, dat tegelijkertijd goed is voor mensen met spierpijn, rugpijn of artritis.

Reis in Iran
Dag 7 reis in Iran – Sareyn naar Tabriz

Vandaag reis je in ongeveer 5 uur naar Tabriz. Tabriz staat vooral bekend om haar tapijten, die je in de Bazaar in overvloed tegenkomt. Tijdens een bezoek aan de stad zie je onder andere de Blauwe Moskee en het Nationaal Museum. Aan het einde van de middag word je naar je hotel gebracht.

Dag 8 – Tabriz naar Kandovan

Je reist vandaag verder naar Kandovan. Dit dorp staat bekend om haar grotwoningen, die na 7 eeuwen nog steeds worden bewoond. Ook kun je een bezoek brengen aan Hilevar, een ondergrondse stad. Je overnachting in Kandovan is in een hotel in stijl van de omgeving; een grot-stijl hotel.

Watergrot
Dag 9 – Kandovan via Takab naar Zanjan

In de ochtend rijd je naar Takab. Je vindt hier het Takht-e Soleyman, ook wel de Troon van Salomon genoemd. Deze archeologische site heeft een aantal tempels en er omheen werd een stad gebouwd. Naast de site ligt een meer, waarin volgens de legende Salomon monsters opsloot. Na een bezoek aan deze plek rijd je verder naar Zanjan.

Dag 10 – Zanjan naar Hamadan

Kijk wat rond in Zanjan en scoor handgemaakte souvenirtjes voordat je weer op pad gaat. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan een van de grootste stenen koepels ter wereld. Daarna kun je ook een bezoek brengen aan de Ali Sadr Water Cave, de grootste watergrot ter wereld, voordat je verder naar Hamadan reist.

Ook in Iran ga je met Better Places plasticvrij op reis. Lees hier hoe je kan helpen!

Moskee
Dag 11 – Hamadan vrije dag

Vandaag heb je alle tijd om de stad te verkennen. Het Imam Khomeini plein met haar Bazaar en moskee zijn niet te missen. De Alavian Tower heeft een graf voor de familie die dit gebied lange tijd bestuurde. De ruïnes van Hegmataneh waren ooit de stad van de Median dynastie. Bij Ganjnameh kun je een eeuwenoude inscriptie in spijkerschrift zien in de bergen.

Dag 12 – Hamadan via Kashan naar Abyanehn

Vandaag rijd je naar het dorpje Kashan. Je kunt een bezoek aan de traditionele huizen en de beroemde Fintuinen, die je een beeld geven van hoe Iraans paradijs eruit zou moeten zien. Vervolgens reis je naar Abyaneh.

Reis Iran
Dag 13 – Abyaneh naar Yazd

Het dorpje Abyaneh staat op de Werelderfgoedlijst. Nadat je het dorp hebt verkend reis je in 6 uur naar Yazd. Onderweg rijd je door het platteland en kun je een stop maken in Na’in. In dit dorpje staat een oude Aba fabriek waar ze deze doeken voor Islamatische geestelijken maken.

Dag 14 reis in Iran – Yazd vrije dag

Ontdek Yazd op je vrije dag. Het meest prominente plein van de stad is het Amir Chakhmagh Complex. De rijkelijk versierde Vrijdagmoskee herken je misschien van het biljet van 200 Rial. In de Tower of Silence werden vroeger doden begraven en het is een barre plek, terwijl de torenhoge Wind Tower in de Dolat Abad tuin in een oase lijkt gebouwd.

Pasargadae Iran
Dag 15 – Yazd naar Pasargadae

Na het ontbijt heb je eerst nog wat vrije tijd om eventuele bezienswaardigheden te bewonderen. De Fire Temple is een indrukwekkend plaatje en een heilige plaats voor aanhangers van het zoroastrisme (een religie ontstaan in het oude Perzië). Daarna reis je Pasargadae, een archeologische vindplaats. Hier vind je onder andere het mausoleum van Cyrus de 2e, het belangrijkste monument van de plaats waar vroeger zijn juwelen en een gouden sarcofaag geweest zouden moeten zijn. Je kunt de stad bezoeken en overnacht hier weer in een homestay.

In Iran is vegetarisch eten niet altijd makkelijk. Maar wij helpen je op weg met deze handige tips!

Persepolis Iran
Dag 16 – Pasargadae via Persepolis naar Shiraz

Je reist verder naar Persepolis. Je hebt alle tijd om de ruïnes te bezoeken. De stad stond vooral bekend om de audiëntiezaal. Er zijn tekeningen in de muren die je een goed beeld geven van het leven van vroeger. Je reist door naar Shiraz, waar je een bezoek kunt brengen aan de bazaar om een hapje te eten voordat je naar het hotel gaat.

Dag 17 – Shiraz vrije dag

Vandaag kun je Shiraz verkennen. Bezoek de Roze Moskee, een van de mooiste moskeeën van het land. Het Narenjestan paleis heeft enorme tuinen en een museum. De mausolea van de 12e eeuwse dichter Sadi, van Ali Ebneh Hamzeh en van Hafez, een 13e eeuwse dichter zijn ook een bezoek waard.

Isfahan Iran
Dag 18 – Shiraz naar Esfahan

Je laat Shiraz achter je en reist verder naar Esfahan. Onderweg kun je de 33 bruggen van Si-o-Se Pole bewonderen, en ook de Khajoo brug met haar boogjes mag niet ontbreken. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de traditionele bazaar, waar je wat souvenirtjes kunt kopen.

Dag 19 – Esfahan vrije dag

Vandaag kun je alle hoogtepunten van de stad bezoeken. Het paleis van Chehel Sotun is een enorm paleis en vooral bekend om haar kolommen, terwijl het Ali Qapu paleis vooral bekend is vanwege haar enorme veranda. Bij het Meidan Emam plein kun je gemakkelijk de twee moskeeën van de stad bezoeken: de Sjeik Lutfahllah moskee en de Imam moskee. Ook de bazaar is hier vlak in de buurt.

Isfahan Iran
Dag 20 – Bus van Esfahan naar Teheran

Vandaag ga je met de bus van Esfahan naar Teheran, een rit van zo’n 6 uur. Na aankomst heb je tijd om op eigen gelegenheid Teheran in de avond te ontdekken. Het Ab-o-Atash park is ’s avonds heel gezellig en de verlichtte prijswinnende Tabiat brug is indrukwekkend. 

Dag 21 – Teheran

Vandaag heb je tijd om de stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Golestan paleis, het oudste historische monument van de stad. Het Reza Abbasi museum is vernoemd naar de kunstenaar en kalligraaf en herbergt een grote collectie kunst uit verschillende tijdsperiodes. Ook het nationaal museum is een bezoekje waard. Je kunt tenslotte nog wat souvenirs proberen te scoren in de traditionele bazaar.

Dag 22 – Vlucht vanuit Teheran, einde reis

Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. Je kunt er ook voor kiezen je reis nog te verlengen met bouwstenen.

Prijsinformatie reis in Iran

Reisduur: 22 dagen/21 nachten
Reissom: Vanaf € 3100,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse inclusief Engelssprekende chauffeur-gids tijdens de gehele rondreis, treinticket
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 2 nachten in een homestay

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaand voorbeeld van een reis in Iran. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nasim helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Reisinspiratie – tips van een Iran kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis door Iran? Lees meer over Iran.

Vliegtickets voor je reis in Iran

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Iran boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!