21-daagse reis Iran
Vanaf € 2975,-

 • Rondkijken in de hooglanden
 • Badderen in Sareyn
 • Traditionele dorpjes bezoeken

Deze Iran rondreis brengt je langs meer dan alleen de hoogtepunten van het land. Je reist via de kustroute naar de hooglanden. Onderweg stop je in kleine, sfeervolle dorpjes met bijzondere architectuur en kun je op diverse plekken handgemaakte souvenirs kopen. Daarna is het tijd om ook de grotere steden te verkennen, waaronder Hamedan, Yazd, Shiraz en Esfahan. Je hebt in alle steden vrije dagen om er zelf op uit te kunnen gaan. Na 3 weken kom je per binnenlandse vlucht weer terug in Teheran, vol indrukken van deze mooie reis Iran.

Reisexpert Nasim in Iran is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Iran reis.

Stel je eigen reis Iran samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze reis Iran in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nasim, onze lokale reisexpert.

Route reis Iran:

 • Dag 1 : Bastam, start van je Iran reis
 • Dag 2 : Gorgan
 • Dag 3 : Ramsar
 • Dag 4 : Masouleh
 • Dag 5 : Khalkhal
 • Dag 6 : Sareyn
 • Dag 7 : Tabriz
 • Dag 8 : Kandovan
 • Dag 9 : Zanjan
 • Dag 10 en 11 : Hamadan
 • Dag 12 : Abyaneh
 • Dag 13 en 14 : Yazd
 • Dag 15 : Pasargadae
 • Dag 16 en 17 : Shiraz
 • Dag 18 en 19 : Esfahan
 • Dag 20 : Teheran
 • Dag 21 : Einde van je Iran reis
Trustpilot

Dag 1 – Start reis Iran – Aankomst in Teheran – naar Bastam
Na aankomst op de luchthaven van Teheran word je opgehaald en naar je hotel gebracht, waar je uit kunt rusten totdat je naar het treinstation wordt gebracht. Per trein reis je naar Shahroud, vanwaar je verder naar Bastam gaat. Je kunt hier in de omgeving de jungle van Abr bezoeken, of een bezoek brengen aan het Bayazid Bastami Complex in de stad zelf.

Dag 2 – Bastam naar Gorgan
Je reist vandaag verder naar Gorgan, gelegen nabij de grens met Turkmenistan. Onderweg maak je een aantal stops. In Gonbad staat de beroemde Gonbad-e Kavus toren, een graftoren die sinds 2012 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en die een bijzondere echo heeft. Daarnaast bezoek je ook Bandar Turkmen, onder andere bekend om haar katoen. Je eindigt de dag in Gorgan, waar je overnacht.

iran rondreis

Dag 3 – Gorgan naar Ramsar
Nadat je wat vrije tijd hebt gehad in Gorgan is het tijd om verder te reizen naar Ramsar. De kustroute die je vandaag aflegt biedt je genoeg fotomomenten, want naast de zee zul je ook de rijstvelden zien en de mensen die hier werken. Je kunt diverse stops maken in de dorpjes die je onderweg tegenkomt voordat je in Ramsar aankomt.

Dag 4 – Ramsar via Rasht naar Masouleh
Je kunt wat rondkijken in Ramsar, bekend vanwege haar wetlands en de conferentie die zij hierover hebben opgezet. Je reist langzaam richting de groene hooglanden voordat je aankomt in Rasht, waar je een bezoek kunt brengen aan onder andere de traditionele Bazaar en het Gemeenteplein. Je eindigt de dag in Masouleh, een klein bergdorpje.

Reis Iran

Dag 5 – Masouleh via Anzali naar Khalkhal
Masouleh staat vooral bekend vanwege het feit dat de architectuur merkwaardig is. Mensen hebben huizen met unieke houten ramen in de bergen gebouwd, die tevens met elkaar verbonden zijn. Hierdoor worden ook de daken als straten gebruikt. Vervolgens rijd je naar Anzali, waar je na een beetje rondslenteren optioneel ook op de boot kunt stappen voor een excursie over het Anzali meer. De dag eindigt in het hoogland in het dorpje Khalkhal.

Dag 6 – Khalkhal via Ardabil naar Sareyn
Je rijdt in vandaag naar Ardabil, waar het heiligdom van Sheykh Safi staat. Het complex is een combinatie van een moskee en een mausoleum, gebouwd ter ere van deze eminente leider. Het is vanuit hier ongeveer 1 uur rijden naar Sareyn, de eindbestemming van vandaag. Sareyn ligt op een vulkaan, en er zijn daarom een groot aantal badhuizen te vinden; een unieke kans om te genieten van het water, dat vanwege de mineralen tegelijkertijd goed is voor mensen met spierpijn, rugpijn of artritis.

Iran individuele rondreis

Dag 7 – Sareyn naar Tabriz
Vandaag reis je in ongeveer 5 uur naar Tabriz. Tabriz staat vooral bekend om haar tapijten, die je in de Bazaar in overvloed tegenkomt. Tijdens een bezoek aan de stad zie je onder andere de Blauwe Moskee en het Nationaal Museum. Aan het einde van de middag word je naar je hotel gebracht.

Dag 8 – Tabriz naar Kandovan
Je reist vandaag verder naar Kandovan. Dit dorp staat bekend om haar grotwoningen, die na 7 eeuwen nog steeds worden bewoond. Ook kun je een bezoek brengen aan Hilevar, een ondergrondse stad. Je overnachting in Kandovan is in een hotel in stijl van de omgeving; een grot-stijl hotel.

Reis Iran

Dag 9 – Kandovan via Takab naar Zanjan
In de ochtend rijd je naar Takab. Je vindt hier het Takht-e Soleyman, ook wel de Troon van Salomon genoemd. Deze archeologische site heeft een aantal tempels en er omheen werd een stad gebouwd. Naast de site ligt een meer, waarin volgens de legende Salomon monsters opsloot. Na een bezoek aan deze plek rijd je verder naar Zanjan, waar je zult overnachten.

Dag 10 – Zanjan naar Hamadan
Kijk wat rond in Zanjan en scoor misschien wat handgemaakte souvenirtjes voordat je weer op pad gaat. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan Soltaniyeh, bekend om haar enorme koepel die een van de grootste stenen koepels ter wereld is. Daarna kun je ook een bezoek brengen aan de Ali Sadr Water Cave, de grootste watergrot ter wereld, voordat je verder naar Hamadan reist.

individuele rondreis iran

Dag 11 – Hamadan vrije dag
Vandaag heb je alle tijd om de stad te verkennen. Het Imam Khomeini plein met haar Bazaar en moskee zijn niet te missen. De Alavian Tower heeft een graf voor de familie die dit gebied lange tijd bestuurde. Avicenna leverde grote bijdragen op het gebied van filosofie en geneeskunde, en er staat een monument voor hem in de stad. De ruïnes van Hegmataneh waren ooit de stad van de Median dynastie. Bij Ganjnameh kun je een eeuwenoude inscriptie in spijkerschrift zien in de bergen.

Dag 12 – Hamadan via Kashan naar Abyaneh
Vandaag rijd je naar het dorpje Kashan. Je kunt een bezoek aan de traditionele huizen en de beroemde Fintuinen, die je een beeld geven van hoe Iraans paradijs eruit zou moeten zien. Vervolgens reis je naar Abyaneh.

Reis Iran

Dag 13 – Abyaneh naar Yazd
Het traditionele dorpje Abyaneh staat op de Werelderfgoedlijst. Je krijgt er een goed beeld van het plattelandsleven en de bouwstijl is bewonderenswaardig. Nadat je het dorp hebt verkend reis je verder naar Yazd, een reis van ongeveer 6 uur. Onderweg rijd je door het platteland en kun je een stop maken in Na’in. In dit dorpje staat een oude Aba fabriek waar ze deze doeken voor Islamatische geestelijken maken. Aan het einde van de dag kom je aan in Yazd.

Dag 14 – Yazd vrije dag
Er is vandaag een vrije dag waarin je de stad kunt bezoeken. Het meest prominente plein van de stad is het Amir Chakhmagh Complex. De rijkelijk versierde Vrijdagmoskee herken je misschien wel, hij staat namelijk ook op het biljet van 200 Rial. In de Tower of Silence werden vroeger doden begraven en het lijkt ook een barre plek, terwijl de torenhoge Wind Tower in de Dolat Abad tuin in een oase lijkt gebouwd.

Iran individuele rondreis

Dag 15 – Yazd naar Pasargadae
Na het ontbijt heb je eerst nog wat vrije tijd om eventuele bezienswaardigheden te bewonderen. De Fire Temple is een indrukwekkend plaatje en een heilige plaats voor aanhangers van het zoroastrisme (een religie ontstaan in het oude Perzië). Daarna reis je Pasargadae, een archeologische vindplaats. Hier vind je onder andere het mausoleum van Cyrus de 2e, het belangrijkste monument van de plaats waar vroeger zijn juwelen en een gouden sarcofaag geweest zouden moeten zijn. Je kunt de stad bezoeken en overnacht hier ook.

Reis Iran

Dag 16 –Pasargadae via Persepolis naar Shiraz
Je verlaat Pasargadae en reist verder naar Persepolis. Hier heb je alle tijd om de ruïnes te bezoeken van deze ooit zo machtige stad, die verwoest werd door Alexander de Grote. Persepolis stond vooral bekend om de audiëntiezaal, en er zijn diverse beelden en tekeningen in de muren die je een goed beeld geven van hoe het leven er vroeger uitzag. Na Persepolis reis je door naar Shiraz, waar je een bezoek kunt brengen aan de bazaar om een hapje te eten voordat je naar het hotel gaat.

Dag 17 – Shiraz vrije dag
Vandaag kun je op eigen houtje Shiraz verkennen. Bezoek in ieder geval de Roze Moskee, want dit is een van de mooiste moskeeën van het land. Het Narenjestan paleis heeft enorme tuinen, en in de kelder een museum. De mausolea van de 12e eeuwse dichter Sadi, van Ali Ebneh Hamzeh (waar je mooie Islamitische glas-in-lood kunst kunt bewonderen) en van Hafez, een 13e eeuwse dichter die zijn gedichten mixte met verzen uit de Koran, zijn ook een bezoek waard.

iran reis

Dag 18 – Shiraz naar Esfahan
Je laat Shiraz achter je en reist verder naar Esfahan. Onderweg kun je de 33 bruggen van Si-o-Se Pole bewonderen, en ook de Khajoo brug met haar boogjes mag niet ontbreken. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de traditionele bazaar, waar je wat souvenirtjes kunt kopen.

Dag 19 – Esfahan vrije dag
Vandaag kun je alle hoogtepunten van de stad bezoeken. Het paleis van Chehel Sotun is een enorm paleis en vooral bekend om haar kolommen, terwijl het Ali Qapu paleis vooral bekend is vanwege haar enorme veranda. Bij het Meidan Emam plein kun je gemakkelijk de twee moskeeën van de stad bezoeken: de Sjeik Lutfahllah moskee en de Imam moskee. Ook de bazaar is hier vlak in de buurt.

Reis Iran

Dag 20 – Esfahan naar Teheran
Per binnenlandse vlucht vlieg je terug naar Teheran. Hier heb nog tijd om de stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Golestan paleis, het oudste historische monument van de stad. Het Reza Abbasi museum is vernoemd naar de kunstenaar en kalligraaf en herbergt een grote collectie kunst uit verschillende tijdsperiodes. Ook het nationaal museum is een bezoekje waard. Je kunt tenslotte nog wat souvenirs proberen te scoren in de traditionele bazaar.

Dag 21 – vertrek vanuit Teheran – einde reis
Je rondreis Iran is helaas vandaag ten einde gekomen. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. Je kunt er ook voor kiezen je reis nog te verlengen met bouwstenen.

Reis Iran

Reisinspiratie – reizen door Iran

Vraag jij je ook af hoe reizen door Iran eruit zou zien? Danique Aaftink verteld op haar blog De Reizende Vegetariër over haar reizen, waar ze ook tips geeft voor je reis Iran.

Prijsinformatie reis Iran

Reisduur reis Iran 21 dagen/20 nachten
Reissom reis Iran Vanaf € 2975,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse, treinticket
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Iran Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 2 nachten in een homestay

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nasim helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets naar Iran

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Iran boeken. Door zoveel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Nasim geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een reis Iran

Wil je een rond reis Iran maken? Geef Nasim je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Iran op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Iran.

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!