JORDANIË - THE LOCAL WAY

14-daagse reis met eigen chauffeur
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse individuele reis Jordanie met privé chauffeur
Vanaf € 1300,-

 • Leer hoe olijfoliezeep wordt gemaakt
 • Optionele overnachting bij een bedoeienenfamilie
 • Deze Jordanie reis is met eigen auto en privé chauffeur

In deze individuele reis Jordanie bezoek je uiteraard alle hoogtepunten van het land, maar leer je tevens het Jordanie kennen op een manier die net iets anders is als normaal. Zo maak je een uitstapje naar het Soap House, waar je leert over olijfoliezeep. Tijdens een overnachting in de Feynan ecolodge kun je genieten van de verschillende activiteiten die in het Dana park worden aangeboden, waaronder een lesje in tenten maken of koken. In de Wadi Rum woestijn kun je ervoor kiezen om het echte woestijnleven mee te maken tijdens een overnachting bij een lokale bedoeienenfamilie. Na wat ontspanning aan de Rode Zee & Dode Zee kom je uiteindelijk vol avonturen terug in Amman.

reis Jordanie

Je eigen reis Jordanie

Dit is een voorbeeld voor een reis Jordanie. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanie. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanie of de beste reistijd Jordanie.

 

Route reis Jordanie:

 • Dag 1 : Aankomst in Amman – start reis Jordanie
 • Dag 2 : Amman via Jerash naar Ajloun
 • Dag 3 : Ajloun via Orjan naar Madaba
 • Dag 4 : Madaba vrije dag: optionele fietstocht
 • Dag 5 : Madaba naar Dana
 • Dag 6 : Dana: wandelen naar Feynan
 • Dag 7 : Feynan naar Petra
 • Dag 8 : Petra
 • Dag 9 : Petra naar Wadi Rum
 • Dag 10 : Wadi Rum naar Aqaba
 • Dag 11 en 12 : Aqaba vrije dagen
 • Dag 13 : Aqaba via Dode Zee naar Amman
 • Dag 14 : Vertrek vanuit Amman – einde reis Jordanie

Dag 1 – Aankomst in Amman
Na aankomst in Amman, de hoofdstad van Jordanië, word je naar je hotel gebracht. Je kunt op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad, of kom even tot rust in je hotel.

Dag 2 – Amman via Jerash naar Ajloun
In de ochtend heb je een rondleiding door Amman. Je brengt onder andere een bezoek aan het amfitheater, de citadel, het Ummayad paleis en het archeologisch museum. Een korte rit brengt je bij Jerash, een oude stad met goed bewaarde monumenten. Je eindigt de dag in Ajloun, bekend om haar kasteel op de heuvel. Dit is tevens je eindstation voor vandaag; je overnacht bij een lokale familie.

reis Jordanie

Dag 3 – Ajloun via Orjan naar Madaba
Na het ontbijt wandel je met een lokale gids naar Orjan. Onderweg loop je door dikke eikenbossen en langs akkers met pistachebomen en aardbeienplanten. Je loopt naar het op 1100 meter hoogte gelegen Eagle’s viewpoint waar je kunt genieten van het uitzicht. Vervolgens daal je naar het Soap House, waar je lokale vrouwen op traditionele wijze olijfoliezeep ziet maken. Je eindigt de dag in Madaba.

Dag 4 – Madaba vrije dag: optionele fietstocht
Je reis door Jordanie wordt vervolgd met een vrije dag om Madaba te verkennen. Een leuke excursie is een fietsexcursie, waarbij je kunt kiezen uit een tweetal verschillende routes. Route 1 (38 km): Via de heilige berg Mount Nebo rijd je omlaag naar de Dode Zee en kun je na het ontspannen drijven op het water terug per auto. Route 2 (40 km): Je rijdt langs de kustlijn naar Wadi Mujeb, waar je na een maaltijd per auto terug wordt gereden naar Madaba. In de avond is het aan te raden te eten in het authentieke restaurant Haret Gdoudna, waar je kunt genieten van overheerlijke mezze.

reis Jordanie

Dag 5 – Madaba naar Dana
Via de oude King’s Highway, ooit onderdeel van de oude Zijderoute door Jordanie, reis je richting Wadi Mujib. Deze kloof leent zich perfect voor een wandeling (enkel tussen april & oktober). Ook als je niet door de Siq kunt wandelen kun je alsnog genieten van het uitzicht op de Grand Canyon van Jordanië. Nadat je voldoende foto’s hebt genomen maak je een tweede tussenstop, bij het kruisvaarderskasteel van Kerak. Je eindigt de dag in het Dana natuurreservaat in een klein & traditioneel hotel.

Dag 6 – Dana: wandelen naar Feynan
Vandaag is weer een actieve dag. Je maakt een wandeling van zo’n 6 uur met een lokale gids door het nationale park Dana. De weg is relatief gemakkelijk en passeert elke vegetatiezone van het reservaat, waardoor je kennismaakt met de diversiteit van de natuur. De dag eindigt in de Feynan eco-lodge, volgens National Geographic een van de beste ecolodges ter wereld.

rondreis Jordanie

Dag 7 – Feynan naar Petra
Je hebt vandaag de tijd om te genieten van de vele activiteiten die de lodge aanbiedt. Voorbeelden hiervan zijn onder andere wandelingen met gids (naar de kopermijnen, planten of archeologische vindplaats), een kookklas of een bezoek aan de bedoeienen voor een lesje kohl (voor make-up), koffie, brood of tenten maken. Alle opbrengsten hiervan gaan naar de lokale bevolking. Vervolgens heb je een transfer naar Petra, waar je overnacht.

Dag 8 – Petra
Na het ontbijt breng je een bezoek aan de beroemde stad Petra. Geen reis door Jordanie is compleet zonder een bezoek aan Petra. Omdat de stad verborgen ligt tussen de rotspartijen is het een lange tijd verborgen gebleven, waardoor de gebouwen uit de tijd van de Nabateeërs goed bewaard zijn gebleven. Bij het zien van de indrukwekkende Treasury kun je je vast voorstellen waardoor Petra is uitgeroepen tot een van de Wereldwonderen. Je hebt de hele dag de tijd om de stad te verkennen. In de avond kun je kiezen om met een lokale chef een kookklas te volgen, in een authentiek restaurant te eten of zelfs een nacht door te brengen in het huis van de gastvrije Jordaniërs.

rondreis Jordanie

Dag 9 – Petra naar Wadi Rum
Je hebt een vrije ochtend. Indien het het juiste seizoen is (september t/m november), kun je een lokale familie helpen met het oogsten van olijven.  In de middag reis je naar het woestijnlandschap bekend uit Lawrence of Arabia; Wadi Rum. Je maakt hier een twee uur durende jeepsafari voordat je aan komt in het kamp waar je overnacht.

Optioneel: Je kunt er ook voor kiezen te overnachten bij een bedoeienenfamilie, die in zelfgemaakte tenten in de woestijn leven. Je kookt boven een open vuur, eet gezamelijk met de hand en slaapt op een matras op de grond, maar het geeft je wel een uniek kijkje in het echte woestijnleven.

individuele rondreis Jordanie

Dag 10 – Wadi Rum naar Aqaba
Je hebt de ochtend vrij om rustig te genieten van het woestijnlandschap. Optioneel kun je een ritje per kameel maken of, indien je overnacht bij de bedoeienen, helpen met het geiten hoeden. Nadat je gedag hebt gezegd tegen de woestijn is het tijd verder te reizen. Je kunt ervoor kiezen een tussenstop maken bij de berg Um Addami. Dit is met haar 1800 meter het hoogste punt van Jordanië. Vanaf de top van de berg heb je vanwege haar ligging uitzicht op zowel Jordanië als Saoedi-Arabië.  Je eindigt de dag in de kustplaats Aqaba.

Dag 11 & 12 – Aqaba vrije dagen
Geniet tijdens deze Jordanie reis een tweetal dagen met zon, zee en strand. Aqaba is een ontspannen stad aan de Rode Zee met tal van restaurantjes. Vanaf de kust kun je op een heldere dag het Israëlische plaatsje Eilat aan de overkant zien liggen. Mocht je nog een activiteit willen ondernemen, dan kan je met een boot het water op en genieten van een heerlijke lunch met vers eten uit de zee.

individuele rondreis Jordanie

Dag 13– Aqaba via Dode Zee naar Amman
Het is tijd om Aqaba te verlaten. Op de terugweg richting de hoofdstad maak je een stop bij de Dode Zee. De Dode Zee is het laagste punt op aarde en is uniek vanwege de mineralen in het water en de modder. Het water is zó zout dat je er zonder problemen op kunt blijven drijven. Als herboren reis je vervolgens terug naar Amman.

Dag 14 – Vertrek vanuit Amman – einde reis Jordanie
Je reis is vandaag helaas ten einde gekomen. Vol mooie herinneringen stap je op het vliegtuig terug naar huis.

individuele rondreis Jordanie

Zes redenen om Jordanie te bezoeken

Het kleine koninkrijk Jordanië is een feest voor reizigers. Elke dag wachten er weer nieuwe verrassingen. Jordanië hoort op de bucketlist van elke reiziger, lees op de site van De Betere Wereld waarom.

Prijsinformatie reis individuele reis Jordanie

Reisduur reis Jordanie14 dagen/13 nachten
Reissom reis JordanieVanaf € 1300,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen met ontbijt (uitgezonderd Dana, Feynan & Wadi Rum: halfpension), vervoer ter plaatse in auto met chauffeur, gids in Ajloun & Dana/Feynan, entree Dode Zee inclusief lunch, gratis visum
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, entreegelden, eventuele gidsen, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie JordanieOvernachtingen in een tweepersoonskamer, 1 overnachting in een tent

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis Jordanie.

Vliegtickets voor je reis Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Jordanie met kinderen

Jordanie is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit land is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Jordanië met kinderen.

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië. Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Onze Garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR. Je betaalt je reis gewoon aan Better Places in Nederland, waardoor je geen valutaverschillen of extra bankkosten naar het buitenland over hoeft te maken. Lees meer over onze garanties.

You have Successfully Subscribed!