Reisexpert Gwendeline geeft je haar reisadvies Argentinië

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Reisadvies van Gwendeline, onze reisexpert in Argentinië

Voor haar afstudeeronderzoek vertrok de Nederlandse Gwendeline naar Argentinië. Ze had meteen een klik met het land en de mensen en besloot na haar afstuderen terug te gaan. Inmiddels woont ze alweer twaalf jaar in Buenos Aires en runt ze haar eigen reisbureau. “Het natuurschoon van Argentinië is overweldigend. Er zijn weinig landen waar je zo’n diversiteit aan landschappen vindt.” Met haar kennis en ervaring is Gwendeline de aangewezen persoon om je reisadvies Argentinie te geven voor je ideale rondreis door Argentinie, helemaal afgestemd op jouw wensen. 

reisadvies Argentinië

De keuze voor Argentinië

Gwendeline studeerde Cultuur, Organisatie en Management en had eerder nooit aan een baan in het toerisme gedacht. Toen ze na haar afstuderen terugging naar Argentinië, bleek het onmogelijk te zijn om een baan te vinden in haar studierichting. “Na een jaar besloot ik daarom om de toeristische opleiding in Argentinië te gaan doen”, vertelt Gwendeline. “Dat bleek een hele goede keus te zijn. De reisbranche is ontzettend leuk, ik ben dol op reizen en het ondernemerschap bevalt me goed. Bovendien ben ik op deze manier de link tussen Argentinië en Nederland. Ik ken de mensen en culturen in beide landen, ik weet wat hun wensen zijn en zo kan ik de mooiste reizen samenstellen.”

reisadvies Argentinië

Reisadvies Argentinie van Gwendeline voor je eigen reis op maat

Gwendeline organiseert reizen op maat. Haar aanpak is persoonlijk en de wensen van de reiziger staan centraal. “Ik vind het geweldig om een passende reis samen te stellen die helemaal aansluit bij de reizigers”, zegt ze. “Als mensen achteraf zeggen: het was een geweldige reis, met plekken en accommodaties die precies bij ons pasten, dan heb ik mijn doel bereikt.” Persoonlijk contact met reizigers is voor Gwendeline ook heel belangrijk. Tijdens het boeken van de reis, maar ook ter plekke. “Ik ben bereikbaar via WhatsApp, dus mensen kunnen altijd bij me terecht.”

Wil je naast de tips van Gwendeline nog meer advies? Kijk op het blog van Karlijn voor meer reisadvies voor Argentinië.

Het land van zeven continenten

Het unieke van Argentinië is de enorme variëteit aan natuur en landschappen. Van de tropische jungle in het noorden tot de gletsjers in het zuiden en van ruige woestijnen tot kleurrijke bergen, Argentinië heeft het allemaal. “Het is het land van zeven continenten, zeg ik altijd”, vertelt Gwendeline. “Er zijn weinig landen die zo gevarieerd zijn als Argentinië. Daarnaast is het ook qua cultuur interessant. De gaucho- en de Indianencultuur zijn compleet verschillend, maar allebei boeiend en heel toegankelijk. Het is erg leuk om daar kennis mee te maken.”

reisadvies Argentinië

Zelf rijden in Salta

Gwendeline’s favoriete regio’s zijn Salta en Jujuy, waar je een schitterende autorondreis kunt maken. “Deze reis overtreft al je verwachtingen”, zegt ze enthousiast. “Als je denkt dat je alles hebt gezien, kom je weer iets nieuws tegen. De prachtige ruige natuur, maar ook de indianencultuur hebben enorm veel te bieden. Je kunt er prima zelf rijden, wat je de vrijheid geeft om zo vaak te stoppen als je wilt. Aanraders zijn de zoutmeren, de route Salta-Cachi-Cafayate en de dorpjes in de valleien. Ik kan ook bijzondere ontmoetingen regelen, zoals een bezoek aan een lokale gemeenschap bij de zoutmeren ten noorden van Salta. Hierbij kun je kennismaken met de mensen die afhankelijk zijn van hun werk op de zoutmeren.”

Reisadvies Argentinie – Tangolessen met de locals

Voor Gwendeline is het een uitdaging om naast de bekende hoogtepunten ook bezoeken aan onbekendere locaties in te plannen. “Ik raad reizigers ook aan om een nacht in een mooie estancia te boeken, een lodge midden in de natuur”, zegt Gwendeline. “Een kleinschalige junglelodge in dezelfde regio als de Iguazu Falls is ook een aanrader. Maar mijn gouden tip voor Argentinië is het nemen van een tangoles in Buenos Aires. Niet door een toeristische show bij te wonen, maar door met een kleine groep de milonga’s, de tango-danssalonnen te bezoeken en mee te maken hoe de Argentijnen de tango beleven. Het is prachtig om inzicht te krijgen in alle ongeschreven regels die bij de tango horen.”

Stel je eigen Argentinie reis samen

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met Gwendeline, je reisspecialist Argentinie. Samen met haar stel je je Argentinie reis samen. Als reisspecialist Argentinie kent Gwendeline het land door en door en zij kan je dus goed van reisadvies Argentinie voorzien.  Persoonlijk contact staat centraal, niet alleen bij het samenstellen van je reis, maar ook als je eenmaal ter plaatse bent. Geef Gwendeline je wensen door en je ontvangt vrijblijvend een reisvoorstel. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Argentinië of de beste reistijd Argentinië.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Maak kennis met Gwendeline, de reisexpert die al jaren in Argentinië woont. Lees hoe je samen met haar je rondreis Argentinie kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!