Reisspecialist Guatemala

Maak kennis met Petra
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Even voorstellen: Petra, de lokale reisexpert in Guatemala

Tijdens haar studie kwam Petra terecht in Guatemala en eigenlijk is ze daarna niet meer weggegaan. Sinds vijf jaar runt ze samen met haar Guatemalteekse partner hun eigen bureau voor reizen, vrijwilligerswerk en Spaanse les. “Guatemala is zo afwisselend: zowel de natuur als de cultuur zijn enorm indrukwekkend.”

 reisadvies Guatemala

Tijdens haar derde studiejaar aan de NHTV moest Petra stage lopen in het buitenland. Peru en Guatemala stonden bovenaan haar verlanglijst en ze was dan ook direct enthousiast toen er een vacature bleek te zijn bij een touroperator in Guatemala. “Het beviel me erg goed in Guatemala en ik ben acht maanden gebleven”, vertelt Petra. “Ik ontmoette er mijn partner en eenmaal terug in Nederland besloot ik ook mijn afstudeerscriptie in Guatemala te schrijven. Na mijn afstuderen ging ik terug naar Guatemala om daar een tijdelijk baantje te zoeken. Ik kon vrijwel meteen aan de slag bij een Spaanse talenschool en daar ben ik bijna vijf jaar gebleven. Ik runde de school deels en ontwikkelde ook een online lesprogramma.”

Reizen, Spaanse les en vrijwilligerswerk

Na vijf jaar was het tijd voor iets anders. Petra verwees vanuit de talenschool al langer buitenlandse vrijwilligers door naar vrijwilligersprojecten en zag dat een groot aantal kleine touroperators wandelingen aanbood. “Ik dacht: wat zou het handig zijn voor reizigers als ze reizen, Spaanse les en vrijwilligerswerk op één plek konden regelen”, vertelt Petra. “Mijn partner en ik besloten daarom ons eigen bedrijf op te richten. We organiseren reizen en vrijwilligerswerk en bieden Spaanse lessen aan. Wij zijn het centrale punt waar mensen alles kunnen organiseren, maar we werken nauw samen met lokale gidsen en touroperators, Spaanse leraren en lokale vrijwilligersprojecten. Zo kan de lokale gemeenschap direct profiteren van het toerisme.”

Reisadvies Guatemala op maat

Voor Better Places ontwikkelt Petra complete maatwerkreizen, helemaal afgestemd op de wensen van de klant. “We werken samen met ecolodges en kleinschalige hotels en we willen reizigers laten kennismaken met lokale initiatieven”, zegt ze. “Denk aan een bezoek aan een kleine koffieplantage die organische koffie verbouwt, of een verblijf in een homestay. Voor homestays is Guatemala heel geschikt: de families zijn erg gastvrij en je bent echt even deel van het gezin. Je wordt zo op sleeptouw genomen naar een verjaardag of gaat mee voetballen met de kinderen.”

reisadvies Guatemala

Vulkanen en Maya-tempels

Guatemala is een heel afwisselend land. De natuur is er spectaculair mooi, met actieve vulkanen, stomend regenwoud, vulkaanmeren en watervallen. Er zijn prachtige oude Maya-ruïnes, zoals het indrukwekkende Tikal, maar ook kleurrijke koloniale steden als Antigua. “Bovendien reis je makkelijk door naar Belize, zodat je je reis op een tropisch eiland kunt afsluiten”, zegt Petra. “Eén van mijn favoriete plekken in Guatemala zijn de turquoise waterterrassen van Semuc Champey. Het is een eind reizen, maar de natuur is er schitterend. Tikal mag je ook niet missen. Zoek je het echte avontuur, dan is de vijfdaagse expeditie naar El Mirador een aanrader. Deze Maya-ruïne is nog niet zo lang geleden ontdekt en in het gebied staat de grootste Maya-tempel van Guatemala. Een heel bijzondere ervaring.”

Cultuurworkshop

Een vulkaan beklimmen hoort ook op de lijst van activiteiten in Guatemala. Bij de actieve Pacaya kun je over de gestolde lavavelden lopen en marshmallows roosteren. Petra: “Tot slot raad ik aan om tijdens je reis wat tijd vrij te maken voor een Spaanse les. We bieden een soort cultuurworkshop/snelcursus Spaans aan, waarbij je bijvoorbeeld naar de markt gaat en de producten leert benoemen. Erg leuk om zo in één dag wat Spaans te leren.”

Reisadvies Guatemala: Gouden tip

Petra heeft een duidelijke gouden tip voor Guatemala: “Sta open voor het land en de ervaringen. Guatemala heeft het imago dat het niet zo veilig is, maar reizigers hebben er eigenlijk altijd de tijd van hun leven. De bevolking is heel vriendelijk, het eten is goed en reizen is er prima geregeld. Plan niet je hele vakantie vol en ga in op onverwachte uitnodigingen en activiteiten. Dat bezorgt je de mooiste ervaringen van je reis.”

Je eigen Guatemala rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Guatemala? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala, die je een hoop reisadvies Guatemala kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.

Reisexpert Petra woont al jaren in Guatemala. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!