Reisadvies Thailand: Seb is onze specialist ter plaatse

Even voorstellen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Reisadvies Thailand: dat krijg je van Seb, onze lokale specialist

Het was toeval dat hij aan de slag ging in het toerisme, maar inmiddels woont en werkt voormalig accountant Seb alweer ruim dertien jaar in Thailand. Sinds 2011 runt hij zijn eigen reisorganisatie en maakt hij reizen op maat voor reizigers die het mooiste van Thailand willen ontdekken. Met zijn kennis en ervaring is Seb de aangewezen persoon om je reisadvies Thailand te geven voor je ideale rondreis door Thailand, helemaal afgestemd op jouw wensen.

Reisadvies Thailand

Het roer om!

Dertien jaar geleden stopte Seb met zijn baan bij een accountancy-kantoor en wist hij niet precies wat hij wilde gaan doen. “Mijn oom woont al jaren in Thailand en die kwam toevallig langs in Nederland”, vertelt Seb. “Ik zei voor de grap: ‘heb jij geen baan voor me’? Het bleek dat de reisorganisatie waar mijn oom werkte een manager voor het kantoor in Phuket zocht. Ik besloot gewoon te gaan, in eerste instantie voor een jaar. Na drie maanden was ik helemaal verknocht aan Thailand en ben ik niet meer weggegaan. Ik bleef anderhalf jaar in Phuket, daarna werd ik manager van het kantoor in Bangkok, vervolgens algemeen manager en in 2011 nam ik het bedrijf over. Het was toeval dat ik in het toerisme terecht kwam, maar ik vind het nog altijd erg leuk. Vooral dankzij de klanten. Die zijn eigenlijk altijd enthousiast en blij, omdat ze bezig zijn een prachtige reis te plannen.”

“Nadat we onze wensen met Seb hadden gedeeld heeft hij er een fantastisch voorstel van gemaakt. Het is heerlijk dat hij zo goed rekening houdt met je wensen, dat hij, zelfs last minute, nog even informeert als er boekingen niet helemaal meer overeenstemmen met wat we hadden afgesproken. Dat je dan alsnog wijzigingen mag aanbrengen, dat maakt dat je met een heel goed gevoel op reis kan. Eenmaal terug in Nederland komen we tot de conclusie dat we zonder twijfel nog meer moeten zien van Thailand, en boeken uiteraard weer bij Seb via Better Places!”

Reisadvies Thailand

Reisadvies Thailand voor je reis op maat

De reisorganisatie van Seb is gespecialiseerd in maatwerkreizen. Reizigers kunnen hun reis helemaal naar eigen wens samenstellen. “Alles kan, niets is ons te gek”, zegt Seb. “We reageren heel snel en we zijn eerlijk in ons reisadvies voor je Thailand reis: als een bepaalde excursie of route ons geen goed idee lijkt, dan zeggen we dat ook. Zo helpen we reizigers om de best mogelijke reis samen te stellen. Zelf vind ik het ook fijn als een reis van tevoren goed is geregeld en dat regelwerk neem ik mensen graag uit handen. Geen stress ter plekke, geen tijdsverlies doordat je in Thailand nog van alles uit moet zoeken, maar een reis die precies past bij je wensen.”

Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor de leukste rondreis? Dit is de ideale route door Thailand volgens onze reisspecialist Seb.

Reisadvies Thailand

Homestays in Thailand

Seb werkt samen met kleinschalige accommodaties, eco-lodges en homestays. Bij homestays logeren reizigers bij mensen thuis en leren ze het gewone Thaise leven kennen. “Thailand is natuurlijk een populaire reisbestemming, maar dat betekent niet dat er geen authentieke plekken meer zijn”, zegt Seb. “De Thaise cultuur blijft uniek en dat maakt Thailand ook zo’n bijzondere reisbestemming. De cultuur is er compleet anders dan dat je gewend bent. Zelf vind ik Thailand nog altijd geweldig. Je hebt hier veel vrijheid, bijvoorbeeld als het gaat om ondernemerschap, er zijn weinig regels en alles wordt opgelost met een glimlach.”

Reisadvies Thailand

Reisadvies Thailand: de mooiste plekken volgens Seb

Seb heeft een aantal favoriete plekken in Thailand die hij reizigers graag wil aanraden. Zo zijn Mae Hong Son en Pai leuke dorpjes in het noordwesten van het land, gelegen in een prachtig berglandschap. De weg naar Mae Hong Son heeft duizenden bochten en dat zorgt voor een spectaculair ritje. “In het noordoosten vind je een heel authentiek stuk Thailand, het echte platteland”, vertelt Seb. “Voor veel reizigers zijn er hier net wat te weinig voorzieningen, maar ik vind het prachtig. De natuur en de rust zijn heel bijzonder. Qua eilanden kan ik Ko Chang van harte aanbevelen, mijn favoriete eiland. Het is net genoeg ontwikkeld om er comfortabele vakantie te vieren, maar het is er nog niet te druk. Minder bekende eilanden als Ko Kut en Ko Mak zijn ook prachtig, net als Ko Yao Yai en Ko Yao Noi.”

Laat je inspireren door de reisverhalen over Thailand van reisblogger Karlijn die veel in Azië heeft gereisd.

Reisadvies Thailand

Reisadvies Thailand: de gouden tip

Houd je van oude tempelsteden, dan zijn Ayutthaya en Sukhothai goede keuzes. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Khao Sak National Park. “Het mooiste nationale park van Thailand”, vindt Seb, de specialist Thailand. “Waar je ook naartoe gaat in Thailand, ik heb één gouden tip voor reizigers: leef zoals de Thai. Maak je niet druk, ook niet als alles anders gaat dan je gewend bent. Blijf glimlachen, word nooit boos en bewaar altijd je geduld. Dan beleef je Thailand op de meest relaxte manier.”

Je eigen Thailand rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Thailand na het lezen van het bijzondere verhaal van Seb? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Thailand of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Seb.

Ondersteuning voor én tijdens je Thailand rondreis

Reisexpert Seb helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Thailand rondreis, hij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Seb te allen tijde bereiken per Whatsapp. Daarnaast geeft Seb je zijn eigen tips voor leuke restaurantjes en café’s tijdens je rondreis.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Thailand zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale reisspecialist in Thailand die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

 

 

Reisexpert Seb is specialist in het organiseren van individuele Thailand reizen. Samen met Eric en Dave helpt hij je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Thailand. Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!