Handige reisapps

Ga je binnenkort op vakantie? Er zijn steeds meer handige reisapps te vinden. We zetten de leukste en handigste (gratis) reisapps voor je op een rijtje.

Maps.me

Je hebt altijd een offline kaart met GPS bij de hand met deze handige app voor onderweg. Download de kaart van je bestemming wanneer je WiFi hebt en gebruik hem daarna tijdens je four-wheel drive door Namibië, je trektocht door het Sapa gebergte in Vietnam of al struinend door Lima op zoek naar het beste restaurant. Maps.me laat namelijk ook zien waar je restaurants of bezienswaardigheden vindt, en stippelt vervolgens de route voor je uit.

Google Translate

Google Translate is bijzonder handig wanneer je een gesprekje wilt voeren met de lokale bevolking, maar de taal niet spreekt. Tegenwoordig kun je 50 van de 60 talen offline vertalen, je hoeft ze enkel te downloaden voor vertrek. In het menu zie je de optie staan ‘’offline talen’’, wanneer het prikker-rondje blauw is, is de taal gedownload. Zo haal je gemakkelijk meer uit je reis.

Polarsteps

Wil je bijhouden waar je bent geweest? Dat doet Polarsteps voor je. Terwijl je reist, traceert deze app waar je gaat en staat, zodat je het daarna precies terug kan zien. Hij kost geen internet en weinig energie. Als je een account aanmaakt kun je je reis tevens delen met andere reizigers, of inspiratie opdoen door de reizen van anderen te volgen.

reisapps

Resirest

Met de ResiRest app kun je eten bij een lokale familie op je vakantiebestemming. De app vormt een brug tussen reizigers en lokale families. De lokale familie kan op deze manier wat bijverdienen en de reiziger heeft een leuke, authentieke ervaring. Wil je weten hoe je dat lekkere eten zelf kunt bereiden, dan kun je er ook voor kiezen om samen met je gastvrouw of gastheer je maaltijd te bereiden.

iDiscover

Het is steeds lastiger om authentieke, karakteristieke buurtjes te vinden in (grote) Aziatische steden. Terwijl die oude buurtjes vaak het leukst zijn; hier vind je de lekkerste streetfood en zie je hoe het chaotische lokale leven zich afspeelt in de stad. De iDiscover app leidt je naar deze verstopte plekjes, want ze zijn er nog wel. Locals voorzien je van een route naar de leukste wijken en geven tips voor leuke plekjes. De opbrengsten van jouw in-app purchase komen ook weer terecht bij diezelfde locals.

Spotted by Locals

Voor een authentieke ervaring van een bestemming, zijn tips van locals cruciaal; zo kom je op plekjes waar je geen tot heel weinig andere toeristen tegenkomt. Lokale inwoners van meer dan 66 steden delen hun ‘inside tips’ met je via deze (oorspronkelijk Nederlandse) app. Of je nu morgen naar Rome gaat of over een jaar, de tips van spotted by locals zijn altijd up-to-date.

Jetlag Rooster

Eenmaal aangekomen op een verre bestemming is de kans groot dat je last hebt van een jetlag. Er zijn natuurlijk verschillende trucjes om de jetlag te voorkomen, maar de beste tip die wij geven is om de app Jetlag Rooster te downloaden. Vul de vertrek- en aankomsttijden van je vlucht in, samen met je slaappatroon en de app maakt a-la-minute een planning voor je om je een jetlag te besparen.

TripIt

Hou je van overzicht? Download dan TripIt: de app die al je reisgegevens, tickets en reserveringen opslaat. Naast het creëren van een persoonlijke reisschema, voorziet de app je ook van de actuele weersverwachting, tips en kaarten. Ideaal voor en tijdens je reis.

Happy Cow

Ben je vegetarisch of veganist? Dan kan een restaurant vinden op reis nog best lastig zijn. Voor het vinden van restaurants (in het buitenland) die aansluiten op jouw eetgewoonten is de app Happy Cow onmisbaar. Geef aan waar je bent en de koe vertelt je waar de leukste en lekkerste hotspots zich bevinden. Heb je een restaurant gevonden dat niet op de kaart staat? Voeg ‘m dan vooral toe!

Reisapps voor je foto’s: Google Photos

Tijdens je reis maak je vast veel foto’s en video’s. Dan is het balen als je mobiel vol zit. Met de app van Google Photos kun je al je foto’s  uploaden naar ‘de cloud’. Extra voordeel is, dat wanneer er iets gebeurt met je mobiel, je je foto’s niet kwijt bent.

Reisapps voor je foto’s: Snapseed

Op reis maak je natuurlijk graag foto’s om later terug te kijken ter herinnering, en om later je ervaringen te delen met het thuisfront. Bijna alle smartphones maken tegenwoordig foto’s van hoge resolutie, maar missen soms de professionaliteit van een foto gemaakt met een spiegelreflex camera. Daar heeft Nik Software iets op bedacht: Snapseed. Een mini photoshop voor op je mobiel, waarmee je makkelijk je foto’s kunt bewerken met behulp van de vele aanpassingsmogelijkheden.

Been

Een simpele reisapp waarmee je kunt bijhouden welke landen je hebt bezocht. De landen waar je bent geweest kleuren oranje, waardoor je in één oogopslag kunt zien hoeveel van de wereld hebt gezien. Je krijgt meteen zin om meer te reizen, want je wilt de kaart natuurlijk zo oranje mogelijk te krijgen. Een leuke manier om te laten zien aan vrienden en familie welke delen van de wereld je hebt bezocht.

reisapps

SOS Help me

Hopelijk heb je deze app niet nodig, maar in geval van nood komt hij van pas. Mocht er iets met je gebeuren, heb je met deze app het alarmnummer van het land meteen bij de hand.

OANDA Currency Converter

Met deze app heb je altijd de actuele wisselkoers bij de hand.

Flush toilet finder

Deze reisapp kan ook héél goed van pas komen! Heb je hoge nood, dan vindt deze app het dichtstbijzijnde openbare toilet voor je. Inmiddels zijn er wereldwijd al ruim 190.000 openbare toiletten opgenomen in het bestand van Flush.

Yuggler

Deze reisapp geeft je informatie over kindvriendelijke activiteiten in de stad waar je je bevindt. Door hun leeftijd te selecteren krijg je precies die attracties te zien, die geschikt zijn voor je kinderen. Helaas is deze app vooralsnog alleen op iOS te verkrijgen.

Je eigen rondreis op maat

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis op maat? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!