reiservaringen Indonesie

Ontvang direct een voorstel op maat

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,2 is Better Places begin 2018 opnieuw verkozen tot beste reisorganisatie. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award of bekijk hieronder de reiservaringen Indonesie.

Edith

Juli 2018
BetterPlaces stelde een reis samen die precies aan onze wensen voldeed. En de reis klopte gewoon! Fijn dat de busjes van het vervoer steeds erg ruim waren, belangrijk voor ons gezin met drie pubers.

Nelleke

Juli 2018
Prima voortraject en persoonlijk reisvoorstel. Emile, de lokale expert, reageerde snel en goed. Accomodatie voldeed aan verwachting of beter. Alles verliep volgens schema. Het was een super vakantie.

Bas en Dorien

April 2018
Wij hebben genoten van onze rondreis door Flores en Komodo. Via de mail heeft Emile ons heel goed en vriendelijk geholpen om de reis naar onze wens te krijgen. Eenmaal aangekomen op Flores was alles super goed geregeld. Wij hadden een ontzettend vriendelijke chauffeur die veel over het eiland vertelde en ons super heeft begeleid. Alle gidsen die wij gehad hebben op de excursies en boottocht waren wat dat betreft ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Flores is een heel mooi eiland echt een aanrader. Het meest hebben wij genoten van de 2 daagse boottocht naar Komodo en Rinca. Heel leuk om te overnachten op zo’n bootje.

Cucuk en Lin

April 2018
Wat een prachtig eiland is Flores. Wij zijn nog steeds onder de indruk van de mooie natuur en de vriendelijke mensen. Flores biedt alles. Van mooie rustige stranden, de vulkaan Kelimutu, bergen, traditionele dorpen, prachtige eilandjes tot mooie snorkelplekken. Wij hebben ook genoten van de autoritten vanwege de indrukwekkende omgeving. Maar het meest hebben wij genoten van de boottocht bij Riung en de boottocht van 2 dagen naar pulau Rinca, Komodo en Padar. Alles was super goed geregeld via Emile van Better Places. Heel prettig e-mailcontact gehad met als eindresultaat een goed en divers programma. De chauffeur die wij hadden gedurende onze reis was top.

reiservaringen indonesie

Reiservaringen Indonesie: Janine

Oktober 2017
Rondreis Java, deels zelf georganiseerd en deel door Better Places, Emile. Emile heeft ons fantastisch geholpen. Een 10. Een rondreis door heel Java zou ik aan niemand meer aanbevelen. Vies, arm, heel druk verkeer, islam, aaneengeschakelde lintdorpen, overal scooters, diesel uitlaatgassen van vrachtauto’s. Alles wat Better Places heeft georganiseerd was uitstekend, contact met Emile fantastisch. Emile is op de hoogte hoe wij de reis voorstellen te doen als we het over mochten doen. Ga zeker een volgende keer weer gebruik maken van Better Places.

Marieke – met partner

Oktober 2017
Wij hebben onze persoonlijke reis door Indonesië samengesteld met de lokale reisexpert van Better Places. De reis was een fantastische ervaring. We hebben veel van Indonesië gezien, hele leuke en bijzondere activiteiten gedaan en op fantastische locaties geslapen. De hoogte punten waren de jungle op Sumatra, de sunrise Borobudur, Bromo vulkaan op Java (en de locaties waren super bijzonder!), de mooie plantages, een fietstocht op Bali, het heerlijk relaxen en duiken op Gili Air en de watervallen op Lombok. De transfers (binnenlandse vlucht, treinreis, boottochten) waren goed geregeld en de chauffeurs stonden optijd voor ons klaar. Prettig reizen met nog voldoende vrijheid in het programma om ook per dag nog te kijken wat die dag brengt! Een volgende reis zouden we zo weer met Better Places boeken.

Nienke

September 2017
Wij hebben in september/oktober een heel mooie rondreis op Java en Bali gemaakt. Alles was goed verzorgd en er werd vooraf goed met ons meegedacht over de invulling van de reis. Het lokale reisbureau waarmee Better Places samenwerkt in Indonesië is erg professioneel en was tijdens de reis ook goed bereikbaar. Daarnaast vind ik het geweldig dat Better Places een sociale onderneming is en daarmee veel aandacht heeft voor duurzaamheid en belangen voor de lokale bevolking. Ik ben fan :-).

Danny & Tamara

September 2017
Samen hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt door Indonesië. In 19 dagen zijn wij door Sumatra en Java getrokken en geëindigd op Bali (verblijf op Bali hadden we zelf geregeld). Vanaf het eerste moment contact gehad met Emile en we hebben dit als zeer prettig ervaren. We hebben de reis helemaal in overleg met elkaar samengesteld.
Alles was in de puntjes geregeld en het heeft ons aan niets ontbroken. Zelfs toen we een keer pech met de auto hadden en daardoor wat tijd hadden verloren bij onze volgende mooie accommodatie, heeft Emile uitstekend gehandeld. Voor een eventuele volgende reis zullen wij zeker weer aan Better Places denken!

reiservaringen indonesie

reiservaringen Indonesie: RiJa

Augustus 2017
Prachtige droomreis gemaakt. Passende accommodaties en veel avontuur. Afwisseling. Persoonlijk.

Els Lippens

Augustus 2017
Bijna een jaar op voorhand hadden we een eerste contact met Emile. Enkele weken later stond ons hele reisplan volledig op punt, volledig voor ons op maat gemaakt! Vanaf dan kon het aftellen beginnen. We hebben op onze rondreis het eiland doorkruist. Alles was tot in de puntjes geregeld.We kregen een volledig draaiboek waar alles in detail stond uitgelegd. Bali is een prachtig eiland met een wondermooie natuur en schatten van mensen! Het was dan ook niet verwonderlijk dat we na 20 dagen liever nog wat waren gebleven. Volgende keer kiezen we zeker opnieuw voor Better Places!

John van Rooijen

Augustus 2017
Na aankomst op Jakarta goed ontvangen door onze 1e chauffeur. We zijn met een minibusje en gedeeltelijk met de trein (prachtige rit) van west naar oost Java getrokken waarbij we onderweg veel hebben gezien. Uiteraard de Borobudur, de Prabanan, de Bromo en Ilje vulkaan. Maar onderweg ook op plekken gestopt waar nagenoeg geen toeristen kwamen. De meeste chauffeurs spraken redelijk tot goed Engels en gaven onderweg tips voor mooie stops en en uitleg over diverse zaken en waren behulpzaam bij de hotels.
Van Java middels een korte trip met de boot naar Bali en daar hebben we in Ubud en omgeving een paar dagen genoten van de prachtige natuur en cultuur.
Van Bali naar Lombok gevaren met een fastboot. Gaat lekker snel maar sommige werden wel misselijk.
Op Lombok met een gids drie dagen mooie fietstochten gemaakt over redelijk autovrije wegen. Veel stops gemaakt met uitleg van de gids over alles wat er te zien was. Hierdoor zie je toch weer beduidend meer dan met de auto. Is zeker een aanrader.
De laatste 3 dagen lekker uitgerust op Gili Asahan.

Wij hebben een hele mooie reis gehad door de goede organisatie van Better Places. Gedurende de gehele reis verbleven wij in eenvoudige maar prima hotels met gastvrij personeel. Ook het vervoer was allemaal goed geregeld. De gidsen hebben wij ter plaatse zelf geregeld.

 reiservaringen indonesie

reiservaringen Indonesie: Anneloes

Augustus 2017
Emile van Better Places had snel na ons eerste contact een mooi reisplan klaar. Ruim een week naar Java, ruim een week naar Flores en een paar dagen ontspannen op Bali. De reis was zeer afwisselend, mooie dingen zien, reizen, snorkelen, fietstochtje, wandeling enz. Het was fantastisch. We reisden met ons gezin van twee ouders en 4 kinderen. Het is prettig wanneer er dan geen onverwachte hick ups zijn tijdens de vakantie. Daar is nooit sprake van geweest. Alles verliep volgens planning en we hadden hele leuke gidsen ter plekke en verantwoordelijke chauffeurs. Bij een volgende reis zal ik zeker weer gebruik willen maken van Better Places!

Michel Pot

Juli 2017
Indonesië is een prachtig land, maar zonder een perfecte voorbereiding en organisatie kan het allemaal in het honderd lopen. Dat is zeker niet gebeurd! Wij zijn bijzonder te spreken over het contact voorafgaand aan de reis, waarbij we met onze contactpersoon alle mogelijkheden hebben kunnen bespreken. Al onze wensen zijn uitgekomen en we hebben zinvolle suggesties gekregen. De informatie over de gehele reis was zeer accuraat; nergens werden zaken mooier voorgesteld. Bijna alles was zeer goed georganiseerd (accommodaties, transfers, activiteiten). Slechts één keer was er een kleine miscommunicatie, maar dit is naar volle tevredenheid opgelost (vandaar geen 10!). Ook tijdens ons verblijf in Indonesië werden we door onze Nederlandse contactpersoon goed geïnformeerd over een kleine aanpassing in ons accommodatieschema. Ook dit is naar volle tevredenheid opgelost.
Wat ons betreft is Better Places bijzonder aan te bevelen.

Monique Timmermans

Juli 2017
De reis hebben mijn man en ik met onze kinderen (13 en 15) en mijn moeder (69) gemaakt en was perfect afgestemd op onze wensen en behoeften. Een intensief programma, maar met voldoende relaxmomenten tussendoor om bij te komen van de indrukken. De accommodaties waren geweldig en de zwembaden heerlijk! Kleinschalig en prachtige locaties. De vaste (prive)chauffeur op Java was zeer informatief en erg betrouwbaar. Altijd op tijd! Deze culturele reis hebben we mooi kunnen combineren met leuke activiteiten tussendoor (fietstocht, wandeltocht, treinreis, jeepsafari, etc.). Bali is wel erg toeristisch, maar desondanks niet minder mooi! Het weer was perfect en het eten overheerlijk. Al met al hebben we allemaal (van jong tot oud) genoten van deze reis! Dank je wel Better Places voor de perfecte organisatie!

reiservaringen 1indonesie

Herma

reiservaringen Indonesie: Juli 2017
Better Places heeft naar aanleiding van onze wensen een top reis voor ons gezin georganiseerd. Ze dachten mee en de afwisseling tussen reisdagen en rust was goed. Ook waren de accommodaties stuk voor stuk erg mooi gelegen en goed van kwaliteit. Ook de vooraf geregelde excursies waren erg goed en heel leuk! Wij zullen zeker nog een keer onze reis laten regelen door Better Places!

Iris- met gezin

reiservaringen Indonesie: Juli 2017
Hele mooie rondreis door Oost-Java langs alle hoogtepunten. Goed contact met Emile. Met twee kleine kinderen is het soms een uitdaging om een passend reisprogramma te bedenken maar uiteindelijk hebben we een meer dan prima reis voor ons allemaal gehad. Klein minpuntje was 1 activiteit en onze niet engels sprekende chauffeur, eerste was onze eigen inschattingsfout en tweede heeft Emile direct opgepakt. Goede communicatie, goede after-care en al met al zeker aan te bevelen!

P. Moerenhout – met partner

reiservaringen Indonesie: Juli 2017 
Een reis naar Zuid Sulawesi en Bali, 16 dagen, waarvan 10 dagen Zuid Sulawesi.
Dankzij de inzet van Nettert een prachtige reis kunnen samenstellen.
Alles tot in de puntjes geregeld, ook genoeg eigen inbreng en vrije tijd.
Goede chauffeur gehad, prettige en kundige gidsen.
Echt een hele mooie, boeiende en ook bijzondere reis!

reiservaringen indonesie

Herman en Dini

reiservaringen Indonesie: Juni 2017
We hebben een fantastische reis gemaakt op Java en Bali! Alles was tot in de puntjes georganiseerd door Emile. Zelfs tijdens de reis was er nog regelmatig contact. We hebben zoveel gezien en gedaan. Dat hadden we zelf nooit kunnen bedenken!

Fam van Tilborg

reiservaringen Indonesie: Mei 2017
Het was een geweldige rondreis waarbij wij op Oost Java diverse highlights hebben gezien zoals Borobudur, Prambanan, Bromo vulkaan, Ijen vulkaan en het Meru Betiri Nationaal Park, waar wij een grote zeeschildpad eieren zagen leggen. Wij hebben hier op diverse prima locaties overnacht, waarbij met name het personeel van Rumah Dharma een geweldig gemotiveerde indruk achter liet. Zo hebben zij ons tijdens de fietstocht in de omgeving van Borobudur op enthousiaste wijze het leven van de gewone Javaan laten zien. Erg indrukwekkend!!!
Op Noord Sulawesi hebben wij ook weer onder goede begeleiding de omgeving van o.a. Tomohon gezien inclusief de niet voor iedereen geschikte Xtreme Market. Daarna de vakantie afgesloten op het duikeiland Bunaken.
Ook complimenten voor Emile, want nadat wij zelf al lang en breed geboekt hadden, heeft hij nog kunnen regelen dat onze zoon, die al 15 maanden aan het backpacken was, de trip door Sulawesi met ons mee kon gaan. Nogmaals bedankt hiervoor Emile.
Ook werd tijdens onze reis door Java de vlucht naar Sulawesi door de vliegtuigmaatschappij gecancelled en ook hier heeft Emile ervoor gezorgd, dat wij daar nauwelijks last van hebben gehad. Wij hadden nu uiteindelijk een vlucht extra, maar nauwelijks vertraging.

Frans Paalman – met partner

reiservaringen Indonesie: Mei 2017
Via Better Places samen met lokale expert Emile een rondreis samengesteld met zowel vele culturele hoogtepunten ,alsmede en kookcursus(aanrader, fietstocht en relax momenten en bij kleien problemen onmiddellijk actie van Emile
kortom zeer geslaagde rondreis waar we nog lang van navullen genieten en zeker bij een volgende tour weer bij better places zullen boeken
top

Ann

reiservaringen Indonesie – November 2016
Alles was perfect geregeld.

Karin Poerstamper – alleenreizend

reiservaringen Indonesie – Maart 2016
Half maart ging ik voor 16 dagen naar Java en Bali. Omdat ik specifieke wensen had – zoals een jungletrekking doen en verschillende kookworkshops volgen – én ik niet veel tijd ter plaatse had om dat allemaal zelf te organiseren, wilde ik vanuit nederland vooraf al het nodige regelen. Better Places heeft daarin heel veel voor mij betekent. Er is een geweldig programma samengesteld waarover we een paar keer per e-mail hebben overlegd. Binnen een week was het rond. Eenmaal ter plaatse heb ik genoten van de reis en heb ik geen seconde hoeven nadenken over de organisatie. Alles was pico bello in orde. Ik kon me helemaal richten op alle mooie natuur en cultuur en genieten van de geweldige accommodaties. Ik kan iedereen, die relaxed en goed georganiseerd op vakantie wil, aanraden om samen met Better Places je reis te organiseren.

Je eigen Indonesie rondreis

Wil je in korte tijd veel zien van Indonesië en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emilie, de reisexpert die al jaren in Indonesië woont. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile.

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!