Wij zijn een Social Enterprise

Wij zijn Saskia Griep, Freek ten Broeke, Esther Altena, Dianthe Heddes, Lisanne van der Willigen, Linda Bezemer, Sem Spits, Charlotte Nefs, Aster van der Wal, Nynke Hoogma en Eileen Buiting. Reizen is onze passie. Dankzij onze reiservaring en ons werk in de reisbranche weten we wat reizigers én lokale mensen belangrijk vinden. We helpen je graag om onze mooie wereld op een heel bijzondere, verantwoorde manier te ontdekken. Lees hier meer over de maatschappelijke en duurzame missie van Better Places, lees het interview of luister het radio interview.

Jarenlang werkten we in de reisbranche. We reisden de hele wereld rond. En we kwamen tot de conclusie dat het mogelijk is: reizen kan de wereld mooier maken. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor de lokale bevolking. Daarom zetten we Better Places op. Want we willen dat toerisme iets betekent: voor jou én voor lokale mensen. Voor jou omdat je reis een onvergetelijke ervaring is, en voor de mensen ter plaatse omdat jouw bezoek hen inkomen oplevert. We willen bovendien de negatieve effecten van toerisme beperken. Zorgen dat de omgeving van de lokale inwoners een prettige plek blijft. Dat is verantwoord reizen. En dat is onze passie.

Reisorganisatie met een maatschappelijke en duurzame missie

Better Places is een Social Enterprise. Wij zijn een reisorganisatie met een maatschappelijk en duurzame missie. We zijn Better Places niet begonnen om veel geld te verdienen. Maatschappelijke winst voor iedereen, daar gaat het ons om. Lees hier meer over op deze pagina. We geloven in een wereld waar er plaats is voor inspirerende producten en bedrijven, opgebouwd door trotse lokale ondernemers. Het zijn hun verhalen en producten die je reis uniek maken.

Wie zijn wij?

Saskia Griep

Saskia Griep

CEO & Founder

Freek ten Broeke

Freek ten Broeke

Co-founder

Better places for people to live in, and better places to visit

Het gewone is bijzonder

We vinden het belangrijk dat je als reiziger een land leert kennen. Dat je in contact komt met de lokale bevolking. Dat je het leven op een plek echt kunt ervaren. Want wat in een ander land heel gewoon is, is voor ons vaak bijzonder. Daarom werken we samen met geselecteerde lokale reisexperts en brengen je rechtstreeks met hen in contact, zodat je samen je reis kunt ontwerpen.

Kennis en ervaring delen

Voor lokale reisprofessionals is het vaak lastig om te concurreren met grote touroperators. Terwijl hun reisaanbod wel goed aansluit bij de behoefte van reizigers aan authentieke ervaringen. We willen deze lokale professionals graag de kans geven om te groeien, hun kennis te delen en ervoor te zorgen dat jij, als enthousiaste reiziger bijzondere ervaringen opdoet. Daarbij hechten we er veel waarde aan dat al onze partners op een duurzame manier werken. 100% duurzaamheid is in het toerisme nog niet mogelijk, maar wij willen toch het verschil proberen te maken.

Internationaal

De reizen van Better Places zijn ook boekbaar voor Duits- en Engelstalige reizigers. Op de Duitse markt opereren wij onder de naam Fairaway en op de Engelstalige website onder de naam Better Places Travel.

Bewust individueel reizen

Better Places kiest bewust voor individuele reizen. Want juist dan kun je gemakkelijk contact maken met de lokale bevolking. En slaap je in kleinschalige familiehotelletjes, lodges, of als je wilt, bij de mensen thuis (homestay). Zo is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht.

CO2-neutraal reizen

Bij Better Places reis je CO2 -neutraal. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Zo kun je met een gerust gevoel op reis. Lees meer

Beste reisorganisatie lokale reisexperts

Met het prachtige cijfer van een 9,4 is Better Places begin 2020 voor de vijfde keer verkozen tot beste reisorganisatie. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award.

Maatschappelijke en duurzame missie
Dianthe Heddes

Dianthe Heddes

Marketing Technologist

Diede Hofhuis

Diede Hofhuis

Online Marketeer

Lisanne van der Willigen

Lisanne van der Willigen

Operations & Service

Charlotte Nefs

Charlotte Nefs

Office Manager

Esther Altena

Esther Altena

Regiocoördinator Centraal-Amerika

Sem Spits

Sem Spits

Regiocoördinator Afrika & Midden-Oosten

Linda Bezemer

Linda Bezemer

Regiocoördinator Azië

Aster van der Wal

Aster van der Wal

Regiocoördinator Europa

Nynke Hoogma

Nynke Hoogma

Regiocoördinator Zuid-Oost Azië

Eileen Buiting

Eileen Buiting

Regiocoördinator Zuid-Amerika

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!