Even voorstellen: Liesbet, de lokale reisspecialist in Costa Rica

Dertien jaar geleden reisde Liesbet voor het eerst naar Costa Rica, om daar als vrijwilliger Engelse les te gaan geven. Ze werd verliefd op het land, besloot om langer te blijven en is eigenlijk nooit meer weggegaan. Ze werkte eerst jaren als reisleider en startte toen haar eigen reisbureau. Ze ontwikkelt Costa Rica-reizen op maat, met veel aandacht voor duurzaamheid. “De natuur, landschappen en wilde dieren in Costa Rica zijn enorm divers.” Maak kennis met Liesbet, de reisspecialist Costa Rica

costa rica specialist

Veel Nederlanders die in het buitenland wonen, zijn verhuisd voor de liefde. “Ik werd ook verliefd, maar dan op het land”, zegt Liesbet. “De natuur, de relaxte mensen: ik voelde me er helemaal thuis. Ik vond Costa Rica zo leuk dat ik er graag wat langer wilde blijven. Tijdens mijn eerste reis gaf ik als vrijwilliger Engelse les en toen ik besloot te blijven, werd ik begeleider van groepsreizen. Dat heb ik jarenlang met veel liefde gedaan. Ik leerde natuurlijk de mooiste plekken van Costa Rica kennen en bovendien werk ik graag met mensen. Ik wil er graag aan bijdragen dat zij het naar hun zin hebben. Dat doe ik nu nog, maar dan in een andere vorm. Ik ben een soort digitale reisleider geworden.”

Lees ook het interview met Liesbet op Wereldwijven.

Kleinschalige accommodaties in Costa Rica

Liesbet startte in 2010 met haar eigen reisbureau. Ondernemen zit in haar bloed en ze heeft altijd voor zichzelf gewerkt. “Ik miste iets in het aanbod van reizen in Costa Rica”, zegt ze. “De bekende reisorganisaties volgden allemaal het geijkte pad en hadden hetzelfde aanbod. Terwijl ik tijdens mijn werk als reisleider zag hoeveel leuke, kleinschalige accommodaties er bijvoorbeeld bij kwamen. Mensen die Costa Rica bezochten, kozen vaak voor groepsreizen omdat ze individueel reizen te spannend vonden. Dat vond ik jammer, want die reizen waren nooit 100% naar hun wens. Ik wilde reizen bieden die volledig georganiseerd zijn, maar dan helemaal op maat gemaakt. Zo past een reis perfect bij de reizigers en kunnen ze alles uit hun Costa Rica-trip halen wat ze willen. Dat was het begin van mijn bedrijf.”

Het feit dat onze gesprekspartners van Better Places in Costa Rica wonen is denk ik een groot voordeel, ze weten echt wat kan en wat goed is. Mails zijn continue meteen en adequaat beantwoord, en we hadden ook via WhatsApp een contactnummer gekregen als we vragen zouden hebben tijdens onze reis.

Reisspecialist Costa Rica: persoonlijke aanpak

De aanpak van Liesbet is heel persoonlijk. Samen met de reiziger maakt ze een reis helemaal op maat. “We proberen onder de huid van de reiziger te kruipen”, vertelt ze. “Wat zijn de wensen, verwachtingen en het budget en hoe kunnen we zorgen dat het reisplan daar perfect op aansluit? Als de reizigers eenmaal in Costa Rica zijn, houden we nauw contact via WhatsApp. Is er iets, dan kunnen ze me altijd bereiken en kan ik eventuele problemen meteen oplossen. Die persoonlijke betrokkenheid kenmerkt onze manier van werken, en maakt mijn werk als reisspecialist Costa Rica zo leuk.”

Caribische kust is unieke mix

Liesbet woont zelf aan de Caribische kust van Costa Rica, in het plaatsje Puerto Viejo. Het is nog steeds één van haar favoriete plekken. “Jungle, zee en stranden komen hier bij elkaar”, zegt ze. “De stranden zijn prachtig en wild en nog niet zo ontwikkeld als aan de Pacifische kust. Bovendien zijn de mensen en de cultuur uniek. Hier woont een interessante etnische mix van de oorspronkelijke bewoners van Costa Rica, de nazaten van slaven die vanuit Caribische landen hier naartoe kwamen en een handjevol Europeanen en Zuid-Amerikanen. Daardoor is de sfeer aan de Caribische kant heel anders dan in de rest van Costa Rica.”

Gouden tip van Liesbet

Het land is zo gevarieerd dat het onmogelijk is om één locatie te noemen. “Mijn gouden tip voor Costa Rica is dan ook om een rondreis door het hele land te maken”, zegt ze. “De verschillende ecosystemen en microklimaten maken de natuur hier zo interessant. Bezoek daarom diverse nationale parken, zodat je de variatie in vegetatie en wilde dieren goed kunt zien. Mooie voorbeelden zijn de jungle van Tortuguero National Park, de stranden van Cahuita National Park en het nevelwoud van Monteverde. Ook een aanrader is Rincón de la Vieja. Dit is een vulkanisch gebied met borrelende modderpoelen, tropisch droogbos en een totaal ander klimaat dan de rest van het land. Weer een heel andere wereld binnen het kleine Costa Rica. Voor natuurliefhebbers is Costa Rica echt een droom.”

Reisexpert Liesbet en haar team helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Costa Rica rondreis, zij zijn ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. We stellen je graag voor aan Liesbet en haar team.

Je eigen Costa Rica rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Costa Rica? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de Costa Rica reis specialist die al jaren in Costa Rica woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Costa Rica Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Costa Rica of de beste reistijd Costa Rica.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Costa Rica zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Costa Rica. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!