Liesbet, reisspecialist Costa Rica

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

‘Pura vida!’ is een uitspraak die je op iedere straathoek in Costa Rica hoort, als begroeting of als antwoord op de vraag hoe het gaat. Letterlijk betekent dit ‘het pure leven’. Het is een mantra waar veel Tico’s, oftewel de inwoners van Costa Rica, hun leven naar inrichten. Reisspecialist Costa Rica

Liesbet vertrok 10 jaar geleden naar Costa Rica en kon zich helemaal vinden in het Pura vida gevoel. Ze werd verliefd op de adembenemende natuur, de vele outdoor mogelijkheden, de mooie stranden, de grote diversiteit aan dieren en de vriendelijke Tico’s. En hoewel ze er met haar lengte van 1.88 meter en haar blonde haren niet uitziet als een typische inwoner voelt ze zich op en top Costa Ricaan. “Het contact met de bevolking zorgt ervoor dat je het échte Pura vida gevoel ervaart.” Hoewel Liesbet Communicatiewetenschappen heeft gestudeerd vond ze haar passie in de reiswereld. Inmiddels woont ze ruim 10 jaar in Costa Rica en stelt ze met veel plezier reizen op maat samen. Ze wil het Pura vida gevoel waar ze zelf zo van houdt overbrengen op andere reizigers. Liesbet regelt reizen naar alle uithoeken van het land. “Veel mensen denken dat Costa Rica een erg toeristisch land is waar je geen verborgen plekken meer kunt vinden, maar niets is minder waar. We willen mensen ook de minder bekende plaatsen laten ervaren zoals Caño Negro en Rincon de la Vieja. Bovendien is het contact tussen reizigers en de lokale bevolking erg belangrijk, juist om het Pura vida gevoel over te brengen.”

De ideale vakantie in Costa Rica

Iedereen heeft een ander idee bij ‘de ideale vakantie’. Sommige mensen komen vooral voor een ontmoeting met de talrijke dieren. Wandelaars komen dagen tekort om de vele nationale parken en vulkanen te bezoeken. Adrenalinejunkies vermaken zich vooral met outdoor activiteiten als raften, ziplinen en bungeejumpen. Zowel aan de Pacifische als aan de Caribische kust kunnen reizigers prima surfen, zonnebaden, snorkelen en duiken. Andere mensen lopen liever hun hele vakantie rond met een verrekijker om vogels te spotten. Er is voor ieder wat wils en dat maakt het werk als reisspecialist volgens Liesbet erg interessant. “Costa Rica is een heel veelzijdig land en de reisplannen zien er altijd anders uit, want iedereen heeft zijn eigen wensen. Het is voor mij een uitdaging om de puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en het perfecte reisplan voor mensen samen te stellen.”

Reizen met kinderen in Costa Rica

Costa Rica is volgens Liesbet, Reisspecialist Costa Rica,  bovendien erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. “Voor familiereizen is Tortuguero National Park erg geschikt, omdat het een échte junglebeleving is. Het lijkt op een kleine versie van het Amazonegebied, vol met dieren. Bovendien is een ontmoeting met de schildpadden leuk voor jong en oud.” De Arenal vulkaan is een populaire stop tijdens een reis door Costa Rica en ook de hangbruggen in het regenwoud van Monteverde zijn volgens haar erg leuk. Kinderen zullen zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour, die op veel plekken in het land te boeken is. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Behalve zonnebaden en zwemmen kun je bijvoorbeeld een dorp van de BriBri indianen bezoeken aan de Caribische kust, waar je alles leert over hun oude tradities en gebruiken.

Duurzaam reizen in Costa Rica

Liesbet heeft het land door de jaren heen zien veranderen wat betreft toerisme en ontwikkeling. “Sommige mensen vergelijken Costa Rica met bijvoorbeeld Thailand, een land dat ontzettend toeristisch is geworden. Maar dat is een verkeerd beeld. Enkele plaatsen voelen Westers aan, met name door de hoogbouw en de all-inclusive hotels. Gelukkig heeft de staat dat een halt toegeroepen en wordt er alsmaar meer focus gelegd op duurzaam en kleinschalig toerisme. Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een iguana, toekans of een luiaard.

Stel je eigen Costa Rica reis samen

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met Liesbet, je reisspecialist Costa Rica. Samen met haar stel je je Costa Rica reis samen. Liesbet kent Costa Rica door en door en kan je dus goed adviseren. Persoonlijk contact staat centraal, niet alleen bij het samenstellen van je reis, maar ook als je eenmaal ter plaatse bent.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Je eigen Costa Rica rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Costa Rica? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de reisspecialist Costa Rica. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Liesbet.

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!