Reisspecialist Ethiopië

Maak kennis met onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Even voorstellen: Daniel, de lokale reisspecialist in Ethiopië

Daniel is de Better Places reisspecialist in Ethiopië. In 1998 kwam Daniel als reisbegeleider terecht in Ethiopië en hij is nooit meer weggegaan uit Afrika. Hij begeleidde talloze reizen op het hele continent en begon vijf jaar geleden zijn eigen reisorganisatie in Addis Abeba. Zijn doel: prachtige reizen samenstellen die de unieke culturen en natuur van Ethiopië laten zien. Maak kennis met Daniel, onze reisexpert in Ethiopië!

reisspecialist Ethiopie

Reisspecialist Ethiopië: ”Nooit meer weggegaan”

Daniel is van oorsprong Frans en hij werd geboren in de Sahara-woestijn, op de grens van Tunesië en Libië. Of daar zijn liefde voor Afrika vandaan komt weet hij niet, maar feit is dat hij helemaal verslingerd is aan het continent. “In 1998 werd ik door een Nederlandse reisorganisatie gevraagd of ik een reis in Ethiopië wilde begeleiden”, vertelt Daniel. “Niemand wilde dat toen doen, maar ik zei ja. En ik ben nooit meer weggegaan uit Afrika. Ethiopië was destijds een land waar niets was. Geen wegen, geen elektriciteit, geen telefoon. Elke dag was een avontuur en we wisten nooit waar we ’s avonds zouden slapen en of we wel aan zouden komen. Soms had ik het gevoel dat ik in de Bijbel terecht was gekomen, met al die mensen in witte kleding die samen naar de orthodoxe kerk gingen. Ik vond het geweldig.” Aldus de reisspecialist Ethiopië.

reisspecialist Ethiopie

Kennis van de Ethiopische cultuur

Daniel begeleidde jarenlang reizen in heel Afrika, woonde daarnaast in Nederland en toen zijn kinderen gingen studeren besloot hij zich definitief in Ethiopië te vestigen. Hij trouwde met een vrouw uit Mali die hij tijdens zijn reizen leerde kennen en begon vijf jaar geleden zijn eigen reisbureau als reisspecialist Ethiopië. Onder andere voor Better Places stelt hij reizen op maat samen. “Ik vind het heel belangrijk dat mensen de reis krijgen die helemaal bij ze past”, zegt Daniel. “Ik weet heel veel van de cultuur van Ethiopië en ik ga zelf nog regelmatig als gids mee op reis. Reizigers kunnen ervoor kiezen om alleen met een chauffeur te reizen, maar het heeft veel toegevoegde waarde om ook een gids mee te nemen. De cultuur van Ethiopië is zo bijzonder, het is zonde als je daar tijdens je reis niet zoveel mogelijk over leert.”

Wil je graag een rondreis maken door Ethiopië en een aantal van de mooiste bezienswaardigheden zien? Tijdens een reis met de familie kan je langs de beste plekjes gaan. Je plant je hele reis samen met de lokale reisexpert Daniel.

Meerdaagse trekking rond Lalibela

Ethiopië is een bijzonder veelzijdig land. In het noorden vind je de bergen en de orthodoxe cultuur, in het zuiden de wilde stammen en in het oosten de actieve vulkanen van het Danakil-gebied. Welk gebied reizigers ook verkennen, Daniel vindt het belangrijk dat ze zoveel mogelijk in contact komen met de Ethiopiërs. Eén van zijn favoriete activiteiten is een meerdaagse trekking rondom Lalibela. De rotskerken van Lalibela zijn een hoogtepunt van elke reis door Ethiopië, maar de omgeving is ook de moeite waard. “Het landschap is ongelofelijk mooi en onderweg kom je bavianen en talloze vogelsoorten tegen”, zegt Daniel. “Je ontmoet bovendien de boeren op het platteland. Je bent te gast bij de lokale bevolking, die gasthuisjes heeft gebouwd waar je kunt slapen. Je maakt zo kennis met het echte plattelandsleven en die kans krijg je nergens anders in Ethiopië.” Aldus de reisspecialist van Ethiopië

reisspecialist Ethiopie

Reisspecialist Ethiopië: Reizen is een uitdaging

Eén van de andere plekken die Daniel aanraadt is Nechisar National Park in het zuiden van Ethiopië. “Hier maak je een boottocht tussen de krokodillen en nijlpaarden en wandel je zo tussen de zebra’s en antilopen”, vertelt de expert in Ethiopië. “Ook een bezoek aan de traditionele Mursi-stam mag niet ontbreken, en het wordt nog mooier als je ook bij de stam verblijft. Ethiopië staat bol van de unieke ervaringen. Het is geen standaard land en het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Elke reisdag is een uitdaging, maar dat maakt het reizen in Ethiopië juist zo mooi.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Je eigen Ethiopië rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Ethiopië?? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Daniel, de reisspecialist die al jaren in Ethiopië woont en je het beste advies kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Daniel.

Ondersteuning voor én tijdens je Ethiopië rondreis

Reisexpert Daniel helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Ethiopië rondreis, hij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Daniel te allen tijde bereiken per Whatsapp. Daarnaast geeft Daniel je zijn eigen tips voor leuke restaurantjes en café’s tijdens je rondreis.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Ethiopië zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale reisspecialist in Ethiopië die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

 

 

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopië reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!