Dat Jamaica meer is dan het stereotype beeld van zon, zee, strand en reggae ontdekte reisspecialist Karin jaren geleden al. Het is namelijk ook een land van trotse inwoners, lekker eten, groene natuur en machtige bergen. Een eiland vol verrassingen. Als reisspecialist voor Better Places is het haar streven om ervoor te zorgen dat ook andere mensen verliefd worden op Jamaica.

Karin kreeg na het afronden van haar toeristische opleiding in Nederland een baan aangeboden voor 6 maanden op Jamaica. Het plan was om na 6 maanden weer terug te komen, maar niet alles loopt altijd zoals gepland. “Tijdens mijn werk op Jamaica liep ik een hele leuke Jamaicaan tegen het lijf. En nu, 23 jaar later, zijn we nog steeds samen. Na al die jaren geniet ik ook nog intens van het eiland, ik ben nog steeds aan het ontdekken. En omdat ik voor mijn werk reizen op maat samenstel is het iedere keer weer een nieuw avontuur. Eigenlijk ben ik zelf altijd een beetje op vakantie als ik die reisbeschrijvingen maak, erg leuk”.

Jamaica is voor jong en oud

Volgens Karin heeft Jamaica iedereen wel iets te bieden, voor jonge kinderen en volwassenen, maar ook voor grootouders. “Alles is mogelijk. We stellen reizen samen voor mensen tussen de 20 en de 80 jaar oud. We bereiden ook regelmatig rondreizen voor hele families voor. Het is natuurlijk handig als je enigszins fit bent als je actieve activiteiten zoals watervallen beklimmen wilt ondernemen, maar opa en oma genieten net zo hard. Je hoeft op Jamaica namelijk niet altijd iets te doen om het naar je zin te hebben.”

Maar er is wel degelijk veel te doen op Jamaica. Van de paradijselijke stranden van Port Antonio tot de ruige kliffen bij Negril. Van watervallen die zich verstoppen in het groene binnenland tot de hoge bergtoppen van de Blue Mountains. Van de kleurrijke markten tot de barbecues op straat waar de lekkerste jerk chicken wordt verkocht. En er gaat geen dag voorbij zonder dat je een Jamaicaan tegenkomt die nummers van Bob Marley zingt, overal: op straat, in een restaurant of op het strand. “Better Places richt zich op duurzaam reizen, eerlijk reizen. Dat betekent dat we zo veel mogelijk proberen samen te werken met kleine bedrijven. De meeste accommodaties hebben slechts een paar kamers en qua duurzame activiteiten hebben we bijvoorbeeld de mogelijkheid om kooklessen te volgen bij een rasta chef. We willen dat onze gasten een leuke tijd hebben en van het eiland genieten, maar ook dat de Jamaicaan er iets aan verdient. Waarna hij weer andere mensen gaat helpen, want zo gaat dat op Jamaica.”

Reisspecialist Jamaica - Crafts Market Negril

Jamaica onveilig? Welnee!

Jamaica en criminaliteit worden regelmatig in één zin uitgesproken. Karin vindt het zonde als mensen zich door zo’n vooroordeel laten tegenhouden om Jamaica te ontdekken. “23 jaar geleden zeiden mensen al tegen mij dat ze op Jamaica klaarstaan met de kapmessen. Maar Jamaica is een veilig land om te reizen. Het is heel simpel: wat je thuis niet doet, doe je hier ook niet. Thuis stap je ook niet bij een wildvreemde in de auto, toch? Luister vooral naar je gevoel, de meeste mensen op Jamaica hebben het beste met je voor.”

Jamaica karin7002

Volgens Karin maken de Jamaicanen een rondreis over het eiland dan ook extra speciaal. “Het is belangrijk voor gasten om open te staan voor de lokale bevolking, je moet contact willen hebben met de Jamaicanen. De mensen zijn heel spontaan. Als ze je zien rondlopen en ze vinden jouw gympen of jouw haarstijl leuk, dan zeggen ze dat. Dat vinden buitenlanders soms best vreemd, maar dat is hoe de Jamaicanen zijn. Ze zijn ontzettend vriendelijk en bereid om te helpen. En ze vinden het erg leuk als jij Jamaica leuk vindt, want ze zijn apetrots op hun land. Bovendien luisteren ze graag naar de verhalen over andere plekken die je op Jamaica hebt bezocht, waar zij misschien nog nooit zijn geweest. Natuurlijk proberen de meeste Jamaicanen je iets te verkopen, maar wees duidelijk als je niet geïnteresseerd bent. Meer dan een simpele ‘No, thank you’ is er niet nodig. Je hoeft niet uit te leggen waarom je geen vlechtjes wilt als je geen haren hebt. Maar ze zullen het je wél vragen. Op die manier toveren ze een lach op je gezicht en dan hebben ze je. Lach er gewoon om, dan zul je een fantastische tijd hebben op Jamaica.”

Stel je eigen Jamaica reis samen

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met Karin, jouw Jamaica reisspecialist. Samen met haar stel je je Jamaica reis samen. Karin kent Jamaica door en door en kan je dus goed adviseren. Persoonlijk contact staat centraal, niet alleen bij het samenstellen van je reis, maar ook als je eenmaal ter plaatse bent.

Je eigen Jamaica rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Jamaica? Bij Better Places plan je je hele reis in
overleg met Karin, de reisspecialist Jamaica. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is
altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij reisspecialist Jamaica, Karin.

Onze reisspecialist Jamaica, Karin, woont al jaren in Jamaica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!