Maak kennis met Jan

Reisspecialist Ladakh
Vraag een reisvoorstel aan

Met ruim 26 jaar reiservaring in Ladakh mag Jan zich inmiddels een ware India-veteraan noemen. Jan woont in India en organiseert onder andere voor Better Places avontuurlijke reizen in Ladakh, Sikkim, Assam en andere delen van Noordoost-India. “Ik wil mensen deelgenoot maken van bijzondere ontdekkingen.”

In 1985 richtte Jan samen met een vriend zijn eigen reisorganisatie op, naast zijn baan als ecoloog. Ze begonnen met het organiseren van reizen naar IJsland en breidden hun aanbod een paar jaar later uit met Ladakh en Nepal. “Ik was verslaafd aan IJsland, maar uiteindelijk verdreef Ladakh dat land van eerste plaats”, vertelt Jan. “Sinds 1988 ben ik elk jaar in dit deel van Noord-India te vinden, ook toen ik in 1995 stopte met mijn reisorganisatie. Soms verbleef ik er wel een half jaar achter elkaar en tegenwoordig brengen mijn Indiase vrouw Suchie en ik hier de hele zomerperiode door.”

Hechte gemeenschappen

Van 2000 tot 2011 was Jan reisjournalist en -fotograaf in het Himalaya-gebied. Hij werkte in Bhutan en in het noordoosten van India en in 2011 besloot hij het organiseren van reizen weer actief op te pakken. “Ik vind het heel mooi om mensen deelgenoot te maken van bijzondere ontdekkingen. Natuurlijk is het beklimmen van hoge bergen prachtig, maar het is zeker zo mooi om te ontdekken hoe het leven in een land in elkaar zit. In Ladakh zijn de gemeenschappen bijvoorbeeld heel hecht, daar zorgen mensen nog voor elkaar. Ik vind het mooi als reizigers daarvan leren.”

reisspecialist ladakh

Reis over land naar Ladakh

Ladakh biedt een bijzondere combinatie van natuur en cultuur. De landschappen zijn groots en de Tibetaanse Boeddhistische cultuur is goed bewaard gebleven. Jan kan in Ladakh en Noordoost-India reizen op maat aanbieden, van trekkings door afgelegen gebieden tot cultuurreizen. Hij werkt samen met lokale partners die hij al twintig jaar kent. “Ik bespreek met reizigers wat ze graag willen en daar pas ik hun reis op aan”, zegt Jan. “Daarbij heb ik een gouden tip: ga niet vliegen, maar reis over land naar Ladakh. De weg naar Leh leidt over de hoogst berijdbare en mooiste passen ter wereld en de landschappen zijn ongelofelijk. Je ziet de natuur veranderen van groen naaldwoud naar de kale Trans-Himalaya-bergen en de cultuur van Hindoeïsme naar Boeddhisme. Dat is niet alleen mooi om te zien, je leert het land daardoor ook beter begrijpen.”

Favoriete plek

De favoriete plek van Jan is Rupshu, het oostelijke deel van Ladakh dat aan Tibet grenst. Rupshu is een hoogvlakte waar Ladakhi en Tibetaanse nomaden wonen en hier kun je trektochten te paard of te voet maken. Een tweede aanrader is een verblijf bij de Shyok River Lodge, gelegen tussen de Himalaya en de Karakorum. Jan zette de lodge samen met een lokale familie op. “Hier zie je hoe de Ladakhi leven en geniet je van de ongerepte natuur. Dit is ontdekt gebied waar je werkelijk contact maakt met de mensen en waar je prachtig kunt wandelen. Zowel op het gebied van cultuur als natuur een speciale plek.”

Reisspecialist Ladakh

Stel je eigen Ladakh reis samen

Better Places brengt je rechtstreeks in contact met Jan, je reisspecialist Ladakh en noordoost-India. Samen met hem stel je je Ladakh reis samen. Jan kent Ladakh door en door en kan je dus goed adviseren. Persoonlijk contact staat centraal, niet alleen bij het samenstellen van je reis, maar ook als je eenmaal ter plaatse bent.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Vraag een reisvoorstel aan bij onze reisspecialist Ladakh

Geef Jan door hoe je Ladakh reis er uit moet zien. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter hij kan inspelen op je wensen. Binnen twee werkdagen ontvang je zijn voorstel. Verder aanpassen kan, zo kom je samen tot je ideale rondreis. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan, onze reisexpert die er al jaren woont.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!