Jan, je Ladakh reisspecialist

Maak kennis met onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met de lokale reisspecialist in Ladakh

Met ruim 26 jaar reiservaring in Ladakh mag Jan zich inmiddels een ware India-veteraan noemen. Jan woont in India en organiseert als reisspecialist in Ladakh onder andere voor Better Places avontuurlijke reizen in Ladakh, Sikkim, Assam en andere delen van Noordoost-India. “Ik wil mensen deelgenoot maken van bijzondere ontdekkingen.”

Ladakh specialist

Verslaafd aan IJsland – Reisspecialist Ladakh

In 1985 richtte Jan samen met een vriend zijn eigen reisorganisatie op, naast zijn baan als ecoloog. Ze begonnen met het organiseren van reizen naar IJsland en breidden hun aanbod een paar jaar later uit met Ladakh en Nepal. “Ik was verslaafd aan IJsland, maar uiteindelijk verdreef Ladakh dat land van eerste plaats”, vertelt Jan. “Sinds 1988 ben ik elk jaar in dit deel van Noord-India te vinden, ook toen ik in 1995 stopte met mijn reisorganisatie. Soms verbleef ik er wel een half jaar achter elkaar en tegenwoordig brengen mijn Indiase vrouw Suchie en ik hier de hele zomerperiode door.”

Ladakh specialist

Hechte gemeenschappen

Voor Jan reisspecialist in Ladakh werd, was hij van 2000 tot 2011 reisjournalist en -fotograaf in het Himalaya-gebied. Hij werkte in Bhutan en in het noordoosten van India en in 2011 besloot hij het organiseren van reizen weer actief op te pakken. “Ik vind het heel mooi om mensen deelgenoot te maken van bijzondere ontdekkingen. Natuurlijk is het beklimmen van hoge bergen prachtig, maar het is zeker zo mooi om te ontdekken hoe het leven in een land in elkaar zit. In Ladakh zijn de gemeenschappen bijvoorbeeld heel hecht, daar zorgen mensen nog voor elkaar. Ik vind het mooi als reizigers daarvan leren.”

“Het was al jaren een wens om opnieuw Ladakh te bezoeken, maar na bijna 40 jaar en nu met de familie moest het wel een heel speciale reis worden. Dat is met Better Places voor 100% gelukt! Jan, de reisspecialist in Ladakh, hielp ons vakkundig met het samenstellen van de reis; zijn grote kennis van het gebied, creatieve suggesties, persoonlijke stempel en wijze raad zorgden voor een aaneenschakeling van fantastische belevenissen.”

Lees meer reviews van onze klanten.

Ladakh specialist

Reis over land naar Ladakh

Ladakh biedt een bijzondere combinatie van natuur en cultuur. De landschappen zijn groots en de Tibetaanse Boeddhistische cultuur is goed bewaard gebleven. Jan kan in Ladakh en Noordoost-India reizen op maat aanbieden, van trekkings door afgelegen gebieden tot cultuurreizen. Hij werkt samen met lokale partners die hij al twintig jaar kent. “Ik bespreek met reizigers wat ze graag willen en daar pas ik hun reis op aan”, zegt Jan, onze reisspecialist in Ladakh. “Daarbij heb ik een gouden tip: ga niet vliegen, maar reis over land naar Ladakh. De weg naar Leh leidt over de hoogst berijdbare en mooiste passen ter wereld en de landschappen zijn ongelofelijk. Je ziet de natuur veranderen van groen naaldwoud naar de kale Trans-Himalaya-bergen en de cultuur van Hindoeïsme naar Boeddhisme. Dat is niet alleen mooi om te zien, je leert het land daardoor ook beter begrijpen.”

Ladakh specialist

Favoriete plek

De favoriete plek van Jan is Rupshu, het oostelijke deel van Ladakh dat aan Tibet grenst. Rupshu is een hoogvlakte waar Ladakhi en Tibetaanse nomaden wonen en hier kun je trektochten te paard of te voet maken. Een tweede aanrader is een verblijf bij de Shyok River Lodge, gelegen tussen de Himalaya en de Karakorum. Jan zette de lodge samen met een lokale familie op. “Hier zie je hoe de Ladakhi leven en geniet je van de ongerepte natuur. Dit is ontdekt gebied waar je werkelijk contact maakt met de mensen en waar je prachtig kunt wandelen. Zowel op het gebied van cultuur als natuur een speciale plek.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Zo brengen we je tijdens de rondreis in Ladakh dichterbij de lokale gemeenschappen en kan je unieke ervaringen opdoen.

Je eigen Ladakh rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere hotels in Ladakh? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert die al jaren in Ladakh woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ladakh reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier voorbeelden voor een rondreis Ladakh of de beste reistijd Ladakh.

Ondersteuning voor én tijdens je Ladakh rondreis

Jan, onze reisspecialist in Ladakh, helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Ladakh rondreis, hij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Jan altijd bereiken. Daarnaast geeft Jan je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Ladakh specialist: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Maak kennis met Jan, de reisexpert die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen in Assam en de Indiase Himalaya.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!