Reisspecialist Laos

Maak kennis met onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Even voorstellen: Eric, de lokale reisspecialist in Laos

Meteen na zijn eerste kennismaking met Zuidoost-Azië was Eric verkocht. Na zijn eerste bezoek in 2001 reisde hij verschillende keren door Singapore, Maleisië, Thailand, Cambodja en Laos en in 2013 besloot hij alles in Nederland op te zeggen. Hij verhuisde naar Bangkok en inmiddels ontwikkelt hij reizen op maat voor onder andere Laos. “Laos is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers.”

reisspecialist Laos

Reisspecialist Laos: ik was meteen verkocht!

In 2001 reisde Eric een jaar door Australië en op de terugweg stopte hij in Singapore. Vanuit daar bezocht hij een groot deel van Zuidoost-Azië. “Ik was meteen verkocht”, vertelt hij enthousiast. “Het is hier zo totaal anders dan in de Westerse wereld. Het dagelijkse leven is veel minder gehaast, de mensen hebben een andere kijk op het leven en genieten er enorm van. Ik ben na die eerste reis verschillende keren teruggegaan naar Zuidoost-Azië en in 2009 was ik een jaar in Thailand om Engelse les te geven. Eenmaal terug in Nederland wist ik dat ik in Thailand wilde wonen. Een paar jaar later heb ik alles in Nederland opgezegd en ben ik naar Thailand vertrokken. De eerste dag had ik een sollicitatiegesprek bij een reisorganisatie en ik kreeg de baan. Ik werk er nog steeds en ik zou niets anders meer willen. Met het toerisme heb ik echt mijn roeping gevonden. Ik ben zelf gek op reizen en ik werk elke dag met klanten die dolenthousiast toewerken naar hun trip.”

“Op stap met Better Places? Dan krijg je gegarandeerd een reis op maat, samengesteld op basis van jouw wensen, maar als extra: persoonlijke aandacht en zorg tijdens je reis.”

reisspecialist Laos

Persoonlijke tips voor een droomreis

Eric maakt als reisspecialist Laos reizen op maat voor Better Places. Het is zijn doel om de droomreis van de klant te realiseren. “Ik wil precies weten wat ze willen en geef zelf ook volop tips en adviezen”, zegt hij. “Alles is in principe mogelijk, wat klanten ook vragen. Veel van onze klanten kiezen ervoor om Laos met Thailand te combineren, maar Laos is ook een goede bestemming om een paar weken door te brengen. Reizen kost er best wat tijd. Waar Thailand een vrij modern land is, ga je in Laos zo’n vijftig jaar terug in de tijd. Het leven trekt daar rustig aan je voorbij. Het is een ideaal land voor natuurliefhebbers, want Laos is prachtig. Het karstgebergte rond Vang Vieng, de bergen in het noorden, de watervallen en riviereilanden in het zuiden: de landschappen zijn heel afwisselend en allemaal even mooi.”

reisspecialist Laos

Reisspecialist Laos geeft tips: het sfeervolle Luang Prabang

De favoriete plek van Eric is Luang Prabang. In dit Franse koloniale stadje vind je prachtige tempels en sfeervolle straatjes. Bovendien is de omgeving de moeite waard, met watervallen, de Mekong en grotten vol Boeddhabeelden. “Ook Vang Vieng is heel mooi”, zegt Eric. “Dit plaatsje staat bekend als backpackers-mekka, maar er is veel meer te beleven. Het dorp wordt omringd door indrukwekkend karstgebergte en je kunt hier leuke fiets- of kajaktochten maken. De omgeving van Niong Khiaw is misschien nóg mooier. Het is even reizen, maar dan zit je midden tussen de bergen in een slaperig dorpje. Een andere plek om helemaal tot rust te komen zijn de 4000 Islands in het zuiden, bij Si Phan Don. Dit kun je goed combineren met het Bolaven Plateau, vol watervallen en koffieplantages.”

Reisblogger Daisy vindt Luang Prabang zonder twijfel de mooiste stad van Laos en zette haar beste tips op een rijtje.

reisspecialist Laos

Homestays en eco-lodges

Wil je de Laotianen en hun manier van leven beter leren kennen, dan is een verblijf in een homestay een aanrader. Op verschillende plekken in het land kun je bij mensen thuis slapen, samen eten en leren over hun dagelijkse leven. Je kunt ook kiezen voor overnachtingen in een eco-lodge, in de jungle bij Luang Prabang. “Deze plek is alleen per boot bereikbaar en daar kun je ultiem van de natuur genieten”, zegt Eric, onze reisspecialist Laos. “Welke route je ook kiest in Laos, ik heb één gouden tip. En dat is ‘doe rustig aan’. Reis op je gemak en neem vooral het relaxte Laotiaanse tempo over. Sta af en toe even stil, dan geniet je het meeste van alles wat je ziet en meemaakt.”

Je eigen Laos rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Laos na het zien van deze prachtige accommodatie in Luang Prabang? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eric, de reisexpert die al jaren in Laos woont en veel over het land weet. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Eric.

Ondersteuning voor én tijdens je Laos rondreis

Reisexpert Eric helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Laos rondreis, hij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Eric te allen tijde bereiken per Whatsapp. Daarnaast geeft Eric je zijn eigen tips voor leuke restaurantjes en café’s tijdens je rondreis.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Laos zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale reisspecialist in Laos die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Reisexpert Eric in Laos helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis door Laos. Geef Eric je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!