Guido, reisspecialist Peru

Guido wist al tijdens zijn studie Tourism Management & Consultancy dat hij in het buitenland wilde wonen. Tijdens een stage werd hij verliefd op Peru en op een specifieke vorm van reizen: het gemeenschapstoerisme. Inmiddels is Guido onze reisspecialist Peru en ontwikkelt hij reizen naar alle uithoeken van Peru, waarbij hij nauw samenwerkt met lokale gemeenschappen. “Het contact met locals maakt een reis naar Peru extra bijzonder.”

reisspecialist Peru

In 2009 geleden begon Guido zijn eigen reisorganisatie in Peru, in samenwerking met Pablo, een lokale Indiaanse boer in wiens gemeenschap Guido lang heeft gewerkt. “Mijn passie is het contact met lokale gemeenschappen”, vertelt hij. “Ik vind het heel belangrijk dat lokale mensen kunnen profiteren van de opbrengsten van het toerisme, en dat zij dankzij reizigers een beter leven kunnen opbouwen.”

Lees ook het interview met Guido op Meridian Travel

Je eigen Peru rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Peru? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Guido en Agnes

Begin 2011 kwam Agnes naar Peru en verloor haar hart aan zowel Peru als Guido. “Ik werd besmet met het onvermijdbare Peru-virus en Guido heeft me, mede door zijn werk met de lokale gemeenschappen, vele uithoeken van het land laten zien. Of dit nou met het openbaar vervoer (van gammele overvolle busjes tot achterop een willekeurige vrachtwagen), op de motor of dagenlang lopen was, maakte niet uit: ook ik wilde het allemaal graag zien en meemaken.” Ze helpt Guido nu met het samenstellen van reizen naar Peru.

reisspecialist Peru

Onbekende plekken Peru

Inmiddels woont Guido niet meer in Peru, maar hij kent het land door en door. Wanneer hij terugkeert, reist hij regelmatig naar afgelegen plekken om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, onder andere op zijn motor. “Peru is enorm divers”, zegt hij. “Elke vallei heeft een eigen cultuur, je hebt er bergen, jungle en natuurlijk de Inca-ruïnes. Wij kennen plekken die anderen niet kennen en ik vind het geweldig om daar reizen omheen te bouwen. Natuurlijk hebben wij ook reizen naar de bekende locaties. Maar ik wil graag meer bieden. Ik ga het liefst helemaal los om een prachtig reisprogramma samen te stellen, op maat gemaakt voor reizigers. Het geeft een kick als dat programma dan precies blijkt te zijn wat ze zochten. Ik kan alles regelen, wat je interesses ook zijn. Ik heb alleen als gouden tip: neem een activiteit met een lokale gemeenschap op in je reis. Anders laat je iets bijzonders schieten.”

“We konden door Guido ook een diep en echt contact hebben met de Peruvianen en hun cultuur.  Hij kent veel mensen ter plaatse. Zowel de routes, gidsen als de organisatie zijn enorm professioneel.” Thomas en Marie

reisspecialist Peru

Contact met locals Peru

Nu Guido en Agnes niet meer in Peru wonen keren ze regelmatig terug. Tijdens hun bezoek gaan ze altijd langs bij de zorgvuldig gekozen lokale gemeenschappen waar ze mee samenwerken. “Het mooie is dat deze vorm van reizen voor elk wat wils biedt”, vertelt hij. “Een homestay hoeft bijvoorbeeld geen matje op de vloer van een hutje te zijn. Je kunt ook kiezen voor een mooi guesthouse, dat gerund wordt door lokale mensen. Wil je liever geen homestay, dan kun je gaan lunchen bij lokale mensen, of een wandeling maken met een boer. Als je maar contact maakt met de mensen. De Peruvianen zijn vaak hele mooie mensen die trots zijn op hun afkomst. Ze vertellen graag over hun rijke cultuur en ze zijn dankbaar dat er reizigers naar hun dorpen komen. En voor Westerse mensen is het prachtig om kennis te kunnen maken met deze locals.”

Favoriete plekken Peru

Guido’s favoriete plek in Peru is Chachapoyas, in het noorden van het land. Dit gebied ligt op 2400 meter hoogte en het klimaat is er prettig. “Hier vind je hoge jungle, nevelwoud, unieke vogelsoorten, één van de hoogste watervallen ter wereld en archeologische sites die zijn overwoekerd door de natuur.” Ook bergmekka Huaraz is een aanrader. “Tot slot vind ik Manu Park erg mooi, waar apen, jaguars, puma’s en wilde honden leven. Wil je naar Macchu Picchu, dan kan ik de koffieroute aanraden, een meerdaagse trekking die eindigt aan de voet van Machu Picchu. Onderweg bezoek je biologische koffie- en cacaoplantages, je leert over de productieprocessen, slaapt bij gezinnen en ervaart het leven op het platteland. Dit is een bijzonder alternatief voor de Incatrail.”

reisspecialist Peru

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!